Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקיף לטסלה - כן או לא?

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא אמיתי. ובכל זאת:

לפני 3 דקות, sperial כתב:

העניין הוא שאם אתה שואל אותה כנראה ש-8,000-10,000 ש״ח (התוספת למקיף, לפי מה שנכתב לעיל) הוא סכום משמעותי בשבילך, קל וחומר נזק של כמה עשרות אלפי ש״ח בגלל פגיעה באיזה חיישן יקר, שיכולה להגרם בקלות.

העובדה ש8,000 הם לא סכום משמעותי לא אומרת שאשמח לזרוק אותם לפח.

אתה צריך להתייחס לביטוח כמו לקזינו - תמיד הבית (חברת הביטוח) ירוויח.

בדיוק. ולכן ההתלבטות. בכל זאת יש תקווה איתך.

הוא נועד להגן עליך מקטסטרופות. חוץ מזה, אתה גר בעיר צפופה כך שמכות חניה יהיו עניין שבשגרה, לא בכל פגיעה יהיה אפשר לזהות את הפוגע, וגם אם כן - ותבזבז את זמנך (ימי עבודה שווי כסף) בבתי המשפט.

עם כל הכבוד, רכב נועד לשרת אותי ולא ההפך. מכות חניה ופתיחת דלתות זה חלק ממחיר הבעלות. 

אישית הייתי בודק כמה דברים לפני רכישה כזו. קודם כל איך המושב מתאים לישבן שלך ואיך אתה מסתדר עם התפעול ללא שגרתי.

אין מילים.

וחוץ מזה מבצע חישוב כלכלי יותר נרחב - כמה אתה באמת חוסך בדלק ואגרת רישוי לעומת עלויות ירידת הערך (הרכב שאתה קונה איבד עד כה כ-25,000 ש״ח בשנה), ומשווה את זה לרכב מסוג אחר או לשיטה שבה אתה נוהג היום.

אתה טועה בהכל.

וסתם מסקרנות - למה המוכר רוצה למכור את הטסלה הצעירה, ולמה ב-20,000 ש״ח מתחת למחירון? אני בטוח שלא מאהבת מרדכי. כדאי שתתעמק קצת.

לא קראת כלום אה? כתבתי במפורש - מוכר מדרגה ראשונה. אני מכיר את הרכב מיומו הראשון.

המוכר זה אבא שלי, והוא רוצה למכור לי אותה ב50,000 מתחת למחירון. ככה בא לו. התפשרתי איתו רק על 20,000.

לפני 17 שעות, davemustaine87 כתב:

אז שאני אבין את הלוגיקה,

אתה מוכן לקחת את הסיכון שבמקרה של תאונה ילכו לך 130 אלף,

אבל מצד שני ,אתה לא מוכן לקחת את הסיכון  שבמקרה של תאונה, תצטרך לשלם על התייקרות פרמיה+ השתתפות עצמית של בעל הרכב שזה מוערך בכמה אלפים בודדים? 

הבנתי נכון? 

וודאי.

הפרמיה שלו תעוף לשמים, הוא מחליף את הטסלה הנוכחית בפרפורמנס. בנוסף, במקרה שתהיה תביעה נוספת בשלוש שנים הבאות - אף אחד לא יבטח אותו מקיף.

מלבד זה יש את הפן הפסיכולוגי/משפחתי. לא רוצה לערבב. כל אחד עם הביטוח והרצף שלו.

לפני 19 שעות, Paprika-Metuka כתב:

לדעתי, ממש לא כדאי לא לעשות ביטוח מקיף לטסלה - תכנס לפורום/קבוצת whatsapp של טסלה ותשאל אותם. הם אומנם עושים מחאות ואמרו שאם לא יוזילו את הביטוח המקיף אז הם לא יעשו.
בפועל הרוב המוחלט (מלבד יחידי סגולה) עשו מקיף.

שאלתי באחת הקבוצות של טסלה. בניגוד לדיון הקונסטרוקטיבי שמתפתח פה, שם הגיבו בעיקר עם אימוג׳י של ליצן וכו׳. מחקתי את ההודעה, זה חסר טעם. כפי שאמרת, הם כבר רכשו ביטוח מקיף. אין להם מוטיבציה לפתח דיון על עצם ההחלטה ולגלות שאולי עשו טעות. נראה לי שאיזה יהודי קיבל על זה פרס נובל מתישהו.

• אהבתי 1
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, Dan___ כתב:

המוכר זה אבא שלי,

יצא המרצע מהשק. אתה מקבל מתנה נאה מאבא. מסביר הרבה דברים, כולל תחשיב ירידת ערך הרכב ששגיתי בו.

המידע הזה רק מחזק את דעתי. השיקול שלך צריך להיות אובדן שווי הרכב לפי מחיר המחירון שלו. ואם מדובר ברכב שהמחירון שלו 180,000ֶ ש״ח זה הסכום האמיתי שאתה מסכן.

תחשב מסלול מחדש.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, sperial כתב:

יצא המרצע מהשק. אתה מקבל מתנה נאה מאבא. מסביר הרבה דברים, כולל תחשיב ירידת ערך הרכב ששגיתי בו.

המידע הזה רק מחזק את דעתי. השיקול שלך צריך להיות אובדן שווי הרכב לפי מחיר המחירון שלו. ואם מדובר ברכב שהמחירון שלו 180,000ֶ ש״ח זה הסכום האמיתי שאתה מסכן.

תחשב מסלול מחדש.

בדקתי עכשיו בשביל הספורט בלוי יצחק - המחירון 140,000. מסתבר שהמתנה מאבא לא כ״כ שערורייתית. בכל מקרה זה לא משנה את ההתלבטות.

עריכה אחרונה על ידי Dan___
פורסם

וכמה שילם אבא תמורת רכב? חלק ב-3 ותקבל את ירידת הערך עד כה. אז נכון. שקצב ירידת הערך יואט, אבל זה המרכיב הגדול ביותר בעלותו. אם נניח שהרכב נרכש תמורת 200,000 ש״ח הוא איבד עד כה 20,000 ש״ח בשנה, כנראה ימשיך להפסיד קצת פחות בעל שנה. מדובר בלמעלה מ-1,000 ש״ח בחודש. זו  הוצאה שקיימת באחזקת כל רכב שאינו ישן מאוד. האם הבאת אותה בתחשיב הכספי?

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

וכמה שילם אבא תמורת רכב? חלק ב-3 ותקבל את ירידת הערך עד כה. אז נכון. שקצב ירידת הערך יואט, אבל זה המרכיב הגדול ביותר בעלותו. אם נניח שהרכב נרכש תמורת 200,000 ש״ח הוא איבד עד כה 20,000 ש״ח בשנה, כנראה ימשיך להפסיד קצת פחות בעל שנה. מדובר בלמעלה מ-1,000 ש״ח בחודש. זו  הוצאה שקיימת באחזקת כל רכב שאינו ישן מאוד. האם הבאת אותה בתחשיב הכספי?

שילם 179,000. בכמה אפשר למכור היום מודל 3 2021 יד 1 - תגלה לבד.

אפס בהבנת הנקרא - נושא השרשור הוא התלבטות לגבי ביטוח מקיף לטסלה נתונה - כן או לא. לא יעוץ ברכישת רכב.

את הטעות הראשונה עשיתי כשבכלל עניתי לך. דווחת + נכנסת לרשימת השתקה. שלום.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אז לטעמי ההסתכלות שלך שגויה. אם ההתלבטות היא כספית צריך לבחון עלות כוללת. אבל אם אתה אוהב להמר - תהיה לי בריא, ומאחל לך שלא תפתח שרשור במשפטי כשמישהו יפגע בך ותגלה שאין לו כיסוי צד ג׳. 

שיהיה לך בהצלחה עם רכב. שמשתמע שאינו מתאים לצרכיך ויכולותיך, ושהסיבה היחידה שאתה קונה אותו היא הנחת אבא קטנה. כשלפני 3 חודדשים הבן שלי חיפש רכב הצעתי לו את שלי (בהנחה אחוזית יותר גדולה ממה שהוצע לך) אבל התברר שלא לגמרי מתאים לצרכיו. ויתר עליו וקנה רכב אחר במחירון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון גרוע 1

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Dan___ כתב:

חובה וצד ג׳ - 3,280

חובה ומקיף - 11,300. הורדתי אחרי מיקוח מ13,00.

אל תוותר על צד ג! בניגוד למה שחושבים זה לא רק להכנס בפרארי (נדיר), מספיק להוריד בטעות איזה רמזור (יותר נפוץ).

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מה שאתה מתאר אלה נזקי צד ג׳ ועל ביטוח צד ג׳ פות״ש לא מתכוון לוותר, ולגמרי בצדק. הבעיה היא כיסוי לרכושו הוא, תוספת בסדר גודל 8,000 ש״ח בשנה הראשונה. שהיא סכום נכבד. מצד שני מדובר בכיסוי רכוש בשווי 140,000 ש״ח. אישית לא הייתי לוקח סיכון כזה כיוון שפגיעות על ידי צד ג׳ שנעלם מהשטח בלי להשאיר פרטים, או בעצמו אינו מכוסה או אינו מפעיל ביטוח צד ג׳ נפוצות מאוד, ובהעדר כיסוי מקיף הנזק לפות״ש עלול להיות גדול.

פורסם

טעות שלי הכוונה הייתה צד ג כמובן

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 3 שעות, Dan___ כתב:

המוכר זה אבא שלי, והוא רוצה למכור לי אותה ב50,000 מתחת למחירון. ככה בא לו. התפשרתי איתו רק על 20,000.

אני זורק רעיון

אולי שאבא שלך ישאיר את הרכב בבעלותו או שיוסיף אותך כשותף לשנה הקרובה

ויוסיף אותך כנהג נקוב בפוליסה מה שיוביל להוזלה משמעותית בביטוח ולאחר שנה תעביר את הרכב לבעלותך המלא 

• מעניין 1
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 58 דקות, Dan___ כתב:

נושא השרשור הוא התלבטות לגבי ביטוח מקיף לטסלה נתונה - כן או לא. לא יעוץ ברכישת רכב.

אני שם בצד את אופציית ה-fuck ups שתמיד תפגוש אותנו גם אם לא "מתגרים בגורל" (נסועה נמוכה, חניה פרטית, אי הגניבות וכו') כי זה גם עניין של מזל.

הפרט שהיה מניא אותי מוויתור על מקיף הוא העובדה שהיום מאוד "קל" להגיע לטוטאל לוס.

הרכב שווה פחות אבל החלקים עדיין יקרים, בעיקר חלקי פח ופלסטיק שמתומחרים בצורה שערורייתית.

רכבים מגיעים ל-50-55 אחוז ערך להשבתה בלי להימעך לחלוטין.

תמיד נזכר בחבר שהיתה לו אאודי S5 בת כמה שנים, מחירון סביב 100 אלף.

הלך פגוש אחורי בתאונת רמזור קלה.

40 אלף ש''ח.

עוד חצי קמ"ש וחלילה היה הולך פנס לד? האוטו מושבת. על כלום.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

הוספת פות״ש ברישיון תוסיף ״יד״. לא שזה משמעותי במיוחד ברכב בן 3, אבל זה הנתון.

לגבי הוספת פות״ש לבעלי הפוליסה - עשיתי זאת מספר שנים בדיוק כדי שהבנים שלי יצברו וותק ביטוחי, אבל איכשהו זה התמוסס ולפחות הבכור שילם על כך ביוקר בפוליסה לרכב עם ביטוח יקר.

פות״ש, האם יש לך דרך להוכיח שנהגת ולא היית מעורב בתאונות? בתנאים מסויימים חברות הביטוח מוכנות לקבל הצהרה על שימוש ברכב ההורים או רכב חברה לצורך וותק ביטוחי, וכן כדאי לבדוק אפשרות לבטח במסגרת קולקטיב, למשל ארגון עובדים, מעסיק או ארגון צרכנות.

עוד דבר שיכול להוזיל את הביטוח הוא רישום נהג נקוב - אתה עצמך, והייתי מוסיף את בת הזוג או אחד ההורים למקרה שצריך לנסוע ואתה לא נמצא.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 7 דקות, itaysamurai כתב:

אני שם בצד את אופציית ה-fuck ups שתמיד תפגוש אותנו גם אם לא "מתגרים בגורל" (נסועה נמוכה, חניה פרטית, אי הגניבות וכו') כי זה גם עניין של מזל.

הפרט שהיה מניא אותי מוויתור על מקיף הוא העובדה שהיום מאוד "קל" להגיע לטוטאל לוס.

הרכב שווה פחות אבל החלקים עדיין יקרים, בעיקר חלקי פח ופלסטיק שמתומחרים בצורה שערורייתית.

רכבים מגיעים ל-50-55 אחוז ערך להשבתה בלי להימעך לחלוטין.

תמיד נזכר בחבר שהיתה לו אאודי S5 בת כמה שנים, מחירון סביב 100 אלף.

הלך פגוש אחורי בתאונת רמזור קלה.

40 אלף ש''ח.

עוד חצי קמ"ש וחלילה היה הולך פנס לד? האוטו מושבת. על כלום.

כ זה אודי + ישראל. בסוף כל אחד מסיק מהמקרה הפרטי שהוא מכיר. באחת הקבוצות מישהו העלה טסלה אחרי תאונה שדרשה החלפת פגוש אחורי + פנס + כנף אחורית - 16,000 שח.

פורסם

לדעתי אתם מסתובבים סחור סחור ולא נוגעים בנקודה,

לדוג' כמות האופנועים שנעים על הכביש ללא צד ג' הוא נורא גבוה,

כמות הבני מיעוטים שמסתובבים על הכביש ללא ביטוח, 

כמות גנבי הרכב שמשטרה רודפת אחרים והם ללא ביטוח,

כל אלו ועוד, ברגע שיפגעו בך, אתה תרדוף אחרי הרוח בכדי להשיג את הכסף שלך,

נכון אתה תהיה צודק, הפוגע יהיה אשם, אבל לא תהיה חכם, כי לא יהיה לו מאיפה לשלם,

יש לי שכן שכבר מעל שנה במרדף בבית משפט אחרי נהג אופנוע שהוריד לו את האוטו מהכביש (ערך האוטו 20,000 ש"ח), האופנוע אשם ב100% יש סרטונים, הנהג אומר לו תלך לבית משפט, אין מאיפה לקחת לי כסף, אם אתה רוצה 5000 ש"ח קח ועוף לי מהעינים,,

תתהיה חכם וזכור שיש כל כך הרבה שיכולים לפגוע לך באוטו, ואז תבכה על העבר,

אם אין לך יכולת כלכלית לעשות מקיף,

או שתעשה רילוקישן למדינה נורמטיבית, או שתקנה אוטו ישן וזול.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...