Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבו לך למעלה - זה נראה כמו בורג פח-פח קצרצר שלא חדר את הצמיג.

להמשיך לנסוע ככה אתה לא יכול ולו רק בגלל שאתה מודע לזה שיש בורג בצמיג...

עם פלאייר זה יצא בקלות, בסיבוב או בשליפה וקיבלת כבר מלא עצות טובות כאן.

לפני כמה חודשים החלפתי צמיג במצב מצויין בגלל חור קטנטן בגבול בין הדופן לסולייה.

כל כך קטן שהייתי יכול למלא אוויר פעם בשבוע ולהמשיך לנסוע ככה,

אבל כל כך הטריד אותי עצם הידיעה שאני על פנצ'ר,

שכבר היה לי שווה לשים את ה-500 שקל ולו רק בשביל השקט הנפשי בנהיגה.

ובהקשר הזה, תמיד בפנצ'ריות אני מסתכל על הקופסה עם הברגים שנשלפו מהצמיגים

ומדמיין את בעל הפנצ'ריה בסוף היום מפזר את הברגים על הכביש בדרך הביתה

וכך מסדר לעצמו את הפרנסה ליום המחרת...

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תגיד, אתה לא משתגע מהרעש שזה עושה בנסיעה? "טיק טיק טיק..."

רק על זה הייתי שולף אותו החוצה.

כל מה שצריך זה מברג שטוח דק וזהו, לא פלאייר ולא כלום.

תעשה את זה סמוך לפנצ'רייה כמו שהציעו לפניי, אחלה רעיון.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מחמת כך שאתה מפחד ללכת לבד,

תספר מאיפה אתה בארץ,

אולי מישהו יבוא איתך, לעזור לך לשלוף את הבורג ליד פנצריה מומלצת.

אני בטוח שהפריסה של החברים כאן ברחבי הארץ היא די רחבה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

תודה לכל החברים היקרים. היום נסעתי לפנצ'ריה ואמרתי שהגעתי בכדי שהם יוציאו את הבורג. כי לא רציתי להוציא אותו בעצמי.

(את האמת אני לא יודע אם הייתי מצליח להוציא אותו בעצמי. כי בסוף בדקתי *לא היה לי אפילו פלייר מתאים).

העובד הוציא והלך להביא מים עם סבון. אני ביקשתי אם אפשר להראות לי את הבורג שהוא הוציא.

בורג קצר. לא מאוד אבל קצר. רציתי לצלם לכם, אבל כשהגעתי לבית הוא נפל לי ואני לא מוצא אותו😄

אז ברוך השם לא פנצ'ר בכתף/דופן. ולא יעכבו אותי בפנצ'ריה ולא צריך לרכוש 2 צמיגים לסרן הקדמי. תודה לאל.

רציתי לנצל את ההזדמנות לבצע החלפה בין הצמיגים האחוריים לקדמיים (רוטציה, נכון?) אבל הלחץ שם גרם לי שלא לבקש/לשאול.

באותה הזדמנות ביקשתי לבדוק צמיג אחורי שבמערכת TPMS אני רואה שהוא בכל פעם מציג לחץ אחר משאר הצמיגים.

פירקו את הגלגל. זרקו אותו לאמבטיה (עם הג'נט) לכמה דקות - גם פה ברוך ה' לא היה נראה בועות או משהו.

הפירוק והרכבה מחיר בדיקה 30 ש"ח. באותה הזדמנות ראיתי שהמחירים עלו (מאמין שזה ככה בכל הארץ?)

תיקון תקר לצמיג מסחרי 80 ש"ח. איזון אני לא זוכר אבל אם אז היה 35 ככל הנראה היום 45 או 50. גם הבדיקה עלתה מ 20 ל30 אבל אנחנו בשנים של עליית מחירים.

כמובן שלאחר הפנצ'ריה נסעתי מיד לתחנת דלק. הגדרתי את המשאבה ל 60PSI ועברתי על כל הצמיגים.

היה נחמד להגיע למקום שאני מכיר ומכירים אותי (כי הרי אי אפשר להחזיק רכב כמה שנים מבלי לבקר אפילו פעם אחת בפנצ'ריה, יצא לי כבר לבקר,

רק שהפעם היה החשש שחבר שלי אמר לי שאולי עלולים לעכב אותי בפנצ'ריה עד שלא יחליפו לי לצמיג תקין) החשש יורד ומרגישים די נחמד. אווירה טובה.

מה שגרם לי לחשוב - חבר'ה שחוששים כמוני ממקומות כאלה של בעלי מקצוע. בגלל שאין להם ניסיון ואין להם עם מי להתלוות

והם בחיים לא היו עם מישהו אז הם גם לא למדו כצופים מהצד. יש לי טיפ שחשבתי עליו🙂

שווה לפעמים לקפוץ לכל מיני מקומות כאלה שבחיים עוד נצטרך לקפוץ אליהם כמו פנצ'ריה, פחח, מוסך

ולהתעניין רק על מנת להכיר את השטח ואת האנשים. להביע עניין בעלות של טיפול/שירות מסוים. להרגיש את היחס. להתרשם.

זה גם גורם להיכרות ראשונית, וגם מוריד את מפלס הלחץ והחרדה. כי כבר ביקרנו במקום הזה ואנחנו מכירים אותו והעובדים ששם (אם גם המנהל נוכח אז גם המנהל) מכירים אותנו.

אני חושב שזה טיפ לא רע אז אם לדעתכם זה יכול לעזור למישהו אתם יכולים להמליץ לו על זה🙂

עכשיו רק חסר לי ליישם את זה. לא לחשוש. כי יש לא מעט בעלי מקצוע טובים שבסה"כ רוצים להתפרנס ולתת שירות ללקוח.

הבעיה שכמו שמחפשים דבר קטן בגוגל והוא מיד אומר לך שיש לך ________. אז אותו הדבר צריך לזכור. לרוב הביקורות הרעות בכמות גדולה יותר מהטובות.

ומספיקה ביקורת אחת רעה על מנת להילחץ (כמובן תלוי באופי) ולהתחיל לבנות סיפורים על עסק/בעל מקצוע.

כן לא לוותר על להכין שיעורי בית ולבוא קצת מוכן, כי זה אף פעם לא מזיק להראות ידע ושאתה מבין (מה זה פטרייה, שצריך לבדוק אחרי התיקון בדיקה לבריחת אוויר באמבטיה וכו').

* באותה הזדמנות שהרכב חזר לנסוע נסעתי לשוק והתחדשתי לי בפלייר חדש ב-15 ש"ח בלבד.

עכשיו חסרים לי רק כמה כלים בסיסים שיהיו לי (רציתי לרכוש אבל זה היה נראה לי יקר מדי יחסית לשוק) כי אני חושב שיש דברים שהם חובה שיהיו לי.

ידית ראצ'ט. בוקסות. ביטים לרכב (טורקס כוכב).

על זה אני אפתח בעזרת ה' נושא בנפרד בפורום הכללי/טכני ומי שירצה מוזמן להמליץ.

זהו חברים יקרים, תודה רבה לכם !

ואם התובנות שלי יעזרו לעוד מישהו או מישהי כמוני - אני שמח. כמובן גם התגובות שלכם שבכל תגובה יש דבר מלמד שאפשר ללמוד ממנו. מניסיון החיים שלכם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, super-man כתב:

כמובן שלאחר הפנצ'ריה נסעתי מיד לתחנת דלק. הגדרתי את המשאבה ל 60PSI ועברתי על כל הצמיגים.

למה לא 63psi?? פחות rolling resistance!

פורסם
לפני 8 שעות, super-man כתב:

הגדרתי את המשאבה ל 60PSI

מה פתאום 60psi?? לא ממלאים כזה לחץ בצמיגים רגילים, רק בצמיג רזרבי קטן.

לחץ האוויר בצמיגים הרגילים אמור להופיע בקורה של דלת הנהג. הוא בוודאות נמוך בהרבה מ60.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, שחר 1 כתב:

הוא בוודאות נמוך בהרבה מ60

יש לו פולקסווגן טרנספורטר, אלו הלחצים שם. צמיגים מחוזקים שהמידה שלהם עדיין דומה להרבה מכוניות משפחתיות אבל בגלל המשקל הגבוה של הרכב נדרש לחץ אוויר גבוה יותר. 

פורסם
לפני 11 שעות, super-man כתב:

אז ברוך השם לא פנצ'ר בכתף/דופן. ולא יעכבו אותי בפנצ'ריה ולא צריך לרכוש 2 צמיגים לסרן הקדמי. תודה לאל.

ונניח והיה, ונניח והיית צריך להחליף צמיגים, מה כל כך נורא בזה? מדוע אתה כה חושש מהדבר הזה?

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:
לפני 3 שעות, שחר 1 כתב:

הוא בוודאות נמוך בהרבה מ60

יש לו פולקסווגן טרנספורטר, אלו הלחצים שם. צמיגים מחוזקים שהמידה שלהם עדיין דומה להרבה מכוניות משפחתיות אבל בגלל המשקל הגבוה של הרכב נדרש לחץ אוויר גבוה יותר. 

פעם ראשונה שאני שומע כזה דבר, יש לי הייאס מסחרית עם צמיגים מחוזקים (C), אין מדבקה של היצרן בדלת של כמה לחץ למלאות בצמיגים, אבל יש מדבקה קטנה מעל צמיג קדמי שכתוב עליה 48, ומעל צמיג אחורי כתוב 64, בעבר הייתי ממלא לפי המדבקות האלו, אבל בכל הפנצריות ששאלתי אמרו לי שאין דבר כזה ולא למלאות יותר מ-40/45, 

תוכל להפנות אותי למקור מוסמך שרושם למלאות כאלו לחצים ברכב בגודל דומה?

פורסם
לפני 7 דקות, chezik כתב:

תוכל להפנות אותי למקור מוסמך שרושם למלאות כאלו לחצים ברכב בגודל דומה?

Volkswagen-Transporter-Tyre-Pressure-Placard-600x299.jpg.7fcb19f706cc1d35de202fe69c000742.jpg

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 18 שעות, פיקל כתב:

למה לא 63psi?? פחות rolling resistance!

פיקל, למה אתה מתכוון "rolling resistance"?

אני רגיל לנפח 60PSI. ככה גם הסבירו לי החברים מהפורום כשבאו ולימדו אותי כמה דברים על הרכב.

זה גם מה שכתוב במדבקה שבקורת הרכב (בצד הנהג).

אגב הלחץ לפעמים עולה אפילו מעבר למה שכתבת. אני זוכר שבנסיעה מחוץ לעיר הצג מציג לי לפעמים גם 65 אולי הייתה פעם גם 66PSI.

לפני 13 שעות, שחר 1 כתב:

מה פתאום 60psi?

שחר, ציטטתי רק חלק מההודעה שלך בכדי לא להעמיס על העמוד, עניתי לפיקל לגבי הלחץ, וגם בוקי הקדים אותי🙂

לפני 11 שעות, Buki כתב:

צמיגים מחוזקים

את זה שכחתי. תודה על התזכורת בוקי. מעניין אם ה "CARGO" בשם הדגם מרמז שזהו צמיג מחוזק?

מעניין גם שזכרת שיש לנו טרנספורטר? כל הכבוד על הזיכרון ;-)

(אני גם הוספתי את הפרט הזה לפרופיל שלי. ראיתי בפורום בחו"ל שמתחת לכל תמונת פרופיל של חבר פורום

יש מידע על סוג הרכב שיש לו. חיפשתי אם יש את זה גם בפורום ולא מצאתי, אבל ראיתי שיש מקום לזה בעמוד פרופיל.

זה יכול להיות רעיון לא רע - להוסיף את המידע הזה מתחת לתמונת פרופיל של כל גולש. מעל או מתחת למספר הודעות. במבט קל יהיה אפשר לדעת

מה דגם הרכב של שואל השאלה, כמו שעשיתי אצלי בפרופיל, רק שזה יהיה בכל נושא במקום להיכנס לפרופיל ולעזוב את הדף.

לפני 10 שעות, Fraysa כתב:

ונניח והיה, ונניח והיית צריך להחליף צמיגים, מה כל כך נורא בזה? מדוע אתה כה חושש מהדבר הזה?

פשוט ספציפית פה היה את עניין הלחץ,

שהבנתי מחברי שזהה למצב שאם בעל רכב נכנס למוסך עם בלמים לא תקינים - אסור למוסך לשחרר אותו מבלי לטפל בליקוי הבטיחותי.

אני פשוט לא אוהב לעשות דברים תחת לחץ. במיוחד לא כשאני לבד ואני מרגיש ככה חלש יותר או ככזה שלא יכול לשלוט או להגיב בסיטואציה אלא נאלץ לזרום/להסכים עם מה שיהיה.

יכול להיות שאני פשוט אוהב שליטה? שזה כל העניין?😄 קונטרול פריק😄

(אני חושב שזה יותר ממקום של פחד, חשש, לחץ. לא יודע אם המילה חרדה מתאימה לפה, אלא יותר הפחד של מה יקרה אם אפשל, החשש לטעות והלחץ מהלא נודע, ממה שזר)

למשל את הצמיגים הנוכחים כשהחלפתי לקח לי גם לא מעט זמן. אני חושב שאפשר להבין את זה מצורת החשיבה שלי

שכנראה באה לידי ביטוי בכתיבה שלי שיכולה לרמז קצת עלי או על האופי. אני רגיל לחשוב הרבה ואולי אפילו לנתח ולחשוב ולחשוב ושוב לחשוב.

אני חושב שמי שפשוט קם עושה. נגיד אם יש משהו שצריך לעשות פשוט קם הולך ועושה - החיים שלו רגועים יותר. בוודאות. אולי אפילו יהיו ארוכים יותר🙂

לפני 9 שעות, chezik כתב:

אבל בכל הפנצריות ששאלתי אמרו לי שאין דבר כזה ולא למלאות יותר מ-40/45, 

חבר, לעניין הלחץ (60PSI) בוקי השיב, אני רק רציתי להוסיף תוספת קטנה ברשותך

בגלל שכתבת שאין לך את המדבקה על הקורה. אולי עדיף שתפתח נושא בפורום בציון דגם הרכב ודגם הצמיג

ותשאל את החברים מה לחץ האוויר שאתה צריך לנפח. בכדי שלא תתרגל לנפח 40/45 כשאולי אתה צריך לנפח לחץ אחר.

אני לא חושב שזה מאוד קריטי, אבל זה אולי יכול להשפיע על אורך החיים של הצמיג. אני חושב שעדיף תמיד להיצמד להנחיות והמלצות היצרן. שווה לחפש אותן.

פורסם

היה לי בעבר רנו טראפיק מודל 1986, וגם אצלו הייתי ממלא אוויר בלחץ 60psi.

ההגה לא היה מתוגבר כוח, וכשהיה יורד קצת לחץ האוויר מיד הייתי מרגיש שההגה נהיה כבד.

סוג של התראה אקטיבית פרימיטיבית ללחץ נמוך מדי, בלי חיישנים ומחשבים...

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, super-man כתב:

אגב הלחץ לפעמים עולה אפילו מעבר למה שכתבת. אני זוכר שבנסיעה מחוץ לעיר הצג מציג לי לפעמים גם 65 אולי הייתה פעם גם 66PSI.

כי לחץ האוויר במדבקה או ספר הרכב הוא ״קר״, כשהאוויר בצמיג בטמפרטורת הסביבה.

בנסיעה הצמיג מתחכך בכביש, הוא, והאוויר שבו, מתחממים ועל כן הלחץ עולה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...