Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 20 שעות, Shmelov כתב:

אז עברו חודשיים וקצת ו-MG יוצאת שוב עם אותן הנחות כמו בהשקה.

מעניין כמה הם הצליחו למכור בינתיים...

קישור לכתבה:

https://www.cartube.co.il/מבצעי-רכב/מבצעי-רכב-חדש/mg4-במבצע-אוגוסט-2024

עם יכולות מיקוח מינימאליות תשיג הנחות גבוהות יותר בסוכנות , הרכבים הללו פשוט לא נמכרים והיבואן מבין זאת היטב ומציע את הרכבים בהנחות עומק במסלולי יד 2.

MG 5 לקצ'ורי - Motodeal

MG 4 לקצ'ורי - Motodeal

MG ZS EV - Motodeal

אם היבואן שכבר הוכיח עם המותגים האחרים שלו שאין לו הבנה מינימאלית בתמחור הרכבים שלו היה מציע את הרכבים הללו במחירים שמופיעים באתר , הוא היה מצליח הרבה יותר , אבל לובינסקי ידועים ביכולת שלהם להחמיץ כל הזדמנות.

• מעניין 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

הXRANGE מנצח מבחן הטווח של מגזין אוטו

https://www.auto.co.il/article/roadtest/137512-road-tests-mg4

לפני שבועיים בערך עשיתי נסיעת מבחן עד הבית על XRANGE חייב לציין לטובה את השירות של לובינסקי והנציג שהגיעו עד אליי ונתנו לי (עם מלווה ברכב) כמעט שעה של נהיגה חופשית שכלל גם נסיעה בעיר וגם בכביד מהיר (כביש 5).

התרשמתי לטובה מאיכות הנסיעה, האבזור והמרווח אבל כמו שחלק מהחברים כתבו כאן הרכב לא אפוי עד הסוף אולי כדאי לחכות למתיחת פנים שתתקן את הבעיות כמו המסך מגע האיטי ועם ניתוקים של ה-AA (ברכב המבחן המסך התחיל להתקלף בפינה), הבקרת סטייה מנתיב ממש אגרסיבית ולא מדויקת וזה ממש מסוכן, אפשר לכבות אותה אבל זה מתאפס כל נסיעה וברכב המבחן שהיה על 15K היו כבר קצת קרקושים בתא הנוסעים מאכזב מאוד. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, TZR84 כתב:

התרשמתי לטובה מאיכות הנסיעה, האבזור והמרווח אבל כמו שחלק מהחברים כתבו כאן הרכב לא אפוי עד הסוף אולי כדאי לחכות למתיחת פנים שתתקן את הבעיות כמו המסך מגע האיטי ועם ניתוקים של ה-AA (ברכב המבחן המסך התחיל להתקלף בפינה), הבקרת סטייה מנתיב ממש אגרסיבית ולא מדויקת וזה ממש מסוכן, אפשר לכבות אותה אבל זה מתאפס כל נסיעה וברכב המבחן שהיה על 15K היו כבר קצת קרקושים בתא הנוסעים מאכזב מאוד.

אני מסכים עם הכל, כתבתי פה עוד קודם לכן. השבוע לקחתי את הMG4 לכמה ימים מאמא שלי כדי להבין את כל הבעיות שהיא חווה עד הסוף ולקחת אותו למרכז שירות לאבחון ועדכונים, פשוט כרגע אמא שלי מפחדת לנהוג ברכב שלה בגלל התנהגות של מערכות הבטיחות. כבר אחרי יום אחד הבנתי עד כמה המצב גרוע.

היום הייתי עם הרכב במרכז שירות על הבוקר ובוצע עדכון גרסאות לכל המודלים כולל מערכת סטיה מנתיב בתקווה שזה ישפר משהו בהתנהגות. כמובן שמנהל המוסך לא התרגש לשמוע את התלונות וכבר הכיר אותם.

יכול להעיד שבגרסא האחרונה (R59) התווסף ממשק בעברית, תפריט המזגן שופר מהאייקונים הקטנטנים לאייקונים גדולים וברורים יותר, הממשק טיפה יותר רספונסיבי אך עדיין איטי בהשוואה לכל רכב אחר מהשנים האחרונות, ובנסיעה שבוצעה לאחר מכן הAndroid Auto כבר הספיק להתנתק באמצע.

החלק המהותי ביותר - בקרת סטיה מנתיב עדיין מזעזעת גם אחרי העדכונים וחד משמעי הגרועה ביותר שאי פעם נתקלתי בה ברכב. ההתערבות בהגה אגרסיבית מאוד ופשוט רבה עם הנהג על ההגה. אין מילים.

ועצוב לי אבל אני לא יכול שלא להוסיף עוד קצת לרעה אחרי כמה ימים של נהיגה בו - הרכב בן חצי שנה עם 4,400 ק"מ וכבר יש קרקושים מכיוון הדאשבורד (WTF), הרמקולים המקוריים של הרכב ממש ממש גרועים.. אבל ממש.. (והסאב בהתקנה מקומית רק מחמיר את האירוע), בידוד רעשים לוקה בחסר עם המון רעשים מכיוון הגלגלים בעיקר בסרן האחורי (דווקא רעשי רוח פחות בולטים), בורר הילוכים לפעמים מגיב לאט מידי במעבר מרוורס לדרייב באופן שממש מעצבן בתמרוני חניה, וגם המושבים בינוניים ולא אוחזים מספיק.

אני אסכם בכך שהיצרן השקיע פה ביחידת הנעה, מתלים טובים והתנהגות כביש מפתיעה מאוד לטובה. גם יכולות הטעינה המהירה של הרכב (140KW) והספק הסוללה שמגיע לכיוון ה370 ק"מ במציאות (מול מוצהר 435) זה נקודות לחיוב. אבל כל מה שמעבר? לא מבין מה קורה פה. לא אפוי זה מילה ממש עדינה. ושירות היבואן שגם הוא מתחת לכל ביקורת רחוק מלהטיב עם האירוע בעיני.

אני ממש במקרה רכשתי לאחרונה (כחודש) את המתחרה הישירה שלה BYD Dolphin שגם כתבתי עליה כהשוואה לMG4 עוד בתגובה הקודמת - אין ספק שבהתנהגות כביש לMG4 יש יתרון בולט (ברגעים שבהם מערכות הבטיחות לא מנסות לחסל את הנהג), אך בכל המקומות בהם היא נכשלת (מולטימדיה, מערכות בטיחות, אבזור, איכות חומרים) אי אפשר בכלל להשוואת. וזה לא שהדולפין מושלמת, אבל היא אפויה יותר כמעט בכל אספקט.. והיא עוד משאירה עודף מול הMG......

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • אהבתי 2
  • מבאס 1
  • מעניין 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

לא רוצה לבאס אותך, אבל אם הדולפין שלך לא שוחה בצל, ומשתזף לא מעט בשמש, צפה לקילופים בתא הנוסעים. אם הוא בשמש, ממליץ לך להשתמש במגן שמש כמה שאתה יכול . 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המכוניות האלה חדשות כמעט לגמרי, וכבר מתחיל להזדקן. למה להשקיע בכאלה מכוניות בכלל? רק בגלל שאתה מרגיש שאתה 'דופק' את המדינה שווה לאנשים לקנות כלי רכב כאלה? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

לא רוצה לבאס אותך, אבל אם הדולפין שלך לא שוחה בצל, ומשתזף לא מעט בשמש, צפה לקילופים בתא הנוסעים. אם הוא בשמש, ממליץ לך להשתמש במגן שמש כמה שאתה יכול . 

מכיר את עניין ההגה, לא מכיר באזורים נוספים. יש את הרכב לשכן קנה מהראשונים והוא חונה בשמש. לא היה שום דבר מלבד ההגה. היבואן טוען שהחומר ממנו ההגאים החדשים שמחליפים שונה. הזמן יגיד.

אגב mg4 שוב. נסעתי להחזיר את הרכב לאמא אחרי שחנה היום בשמש (והיה מעונן). פתאום מופיע קילוף במסך מולטימדיה....

חונה בבית, חלון נוסע לא נסגר .. התפרק פלסטיק שתופס את הגומי.. הלם. אין מילים.

• מבאס 2

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם

ממה שאתם אומרים החשמליות האלה מודפסות מPLA ולא ABS. 

ואני לא מבין איך בדיוק בן אדם ששם 150 אלף שקלים על רכב שהמקבילה בבעירה פנימית שלו תעלה 120-130 אלף שקלים "דופק" כאן את המדינה - הוא כבר שילם על הדלק בהפרשי מחירון ולא באמת חסך משהו. 

שזה גם קטע מדהים שאני שומע חברים שקנו טסלה חדשה מדברים על זה שהם חוסכים כסף בזמן שהיה להם רכב במצב מעולה שיכלו להחזיק עוד עשור לפני שבאמת היה עושה להם צרות. 

לא מבין אנשים. הפסקתי באמת לנסות מזמן. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

ואני לא מבין איך בדיוק בן אדם ששם 150 אלף שקלים על רכב שהמקבילה בבעירה פנימית שלו תעלה 120-130 אלף שקלים

צודק.  הרבה אנשים לא עושים את החישוב של עלות הקניה ביחס לאחזקה של הרכב הנוכחי, ושוב שום קנייה של רכב חדש היא לא כלכלית. 

אבל אין שום מקבילה לדולפין לדוגמה שמתחילה ב120-130 אלף שקלים, במחיר הזה קונים סופר מיני חדשה היום וגם זה בקושי , אבל זה כבר לדיון אחר .. 

פורסם

גם לגבי הדולפין וגם הMG4, קשה להגיד שזו סופר מיני. שניהם מרווחות יותר ממשפחתית ממוצעת באופן ניכר. הדבר היחיד שתואם לסופר מיני זה התא מטען בשניהם.

לגבי למה לבחור בחשמלית, אין פה ממש עניין של "לדפוק את המדינה" אלא פשוט שיקלול כדאיות והתאמה לצרכים. בהנחה שהסיבה שבגינה החלטתי להתחדש ברכב חדש היא לא "כדי לחסוך", אז הבחירה ברכב חשמלי כן עושה הגיון בהרבה מקרים. לדוגמא:

נניח ורכשתי רכב חשמלי "קומפקטי" כמו הMG4 או הדולפין ב140-150, כשה"מקביל" שלו בבנזין עולה 120-130. הפער הוא 20-30 אלף שקלים במעמד הרכישה.

ונניח ואת הבנזין הייתי מתדלק בחודש בממוצע ב1000~ שקלים, החשמלי המקביל בחודש ממוצע אטעין בכ200 שקלים עבור נסועה דומה (והכל בהתחשב בכך שיש עמדת טעינה בבית).

נצא גם מנקודת הנחה שבטווח של 3 שנים עלויות התחזוקה לשני הרכבים זהה לחלוטין (וגם פה ככל הנראה חשמלי יהיה זול יותר), הפער בהוצאות עומד על כ800~ שקלים לחודש = על פני 3 שנים זה קרוב ל30 אלף שקלים פער, ואחרי 5 שנים קרוב ל50 אלף שקלים וזה רק באספקט של טעינה/תדלוק. וגם אם יצוץ מס נסועה של 15 אג לקמ, הפער עדיין מספיק גדול.

בנוסף, לרכב בנזין ממוצע תקופת האחריות היא 3 שנים כאשר החשמליות הסיניות כיום מגיעות עם 6 שנים בממוצע (כשטסלה כמובן מחוץ לתמונה). כיוצא בכך, לאורך תקופה של 5-6 שנים ככל הנראה הוצאות עבור תיקונים ותחזוקה בחשמלית תיהיה נמוכה מאשר רכב בנזין מקביל - מה מוסיף עוד יותר לכדאיות בשקלול.

כמובן שיש עוד הוצאות ושיקולים שצריך להכניס למשוואה (ביטוחים, צמיגים וכו'), אבל אחרי שעשיתי את כולם לפחות במקרה שלי הכדאיות הכלכלית לחשמלית גברה על הבנזין/היברידי, אך כל אחד צריך לעשות את השקלול שרלוונטי עבורו ובהתאם לצרכים והמגבלות שלו (נסועה שנתית, אפשרות להתקין עמדת טעינה, ביטוחים וכו').

ושוב, מי שרץ וקונה רכב חשמלי "כדי לחסוך" אכן... אדיוט. רכישה של רכב חדש צריכה להעשות מטעמים אחרים בלי קשר אם זה חשמלי או לא. רוצה לחסוך? תמכור את הרכב וסע באוטובוס.

• אהבתי 1

פורסם

שנה שעברתי כמעט קניתי mg4 ובסוף ביטלתי בגלל בלת״מ. לאחרונה הלכתי לסוכנות byd לנסיעת מבחן על הדולפין עקב המבצע שפרסמו, איחרתי מעט והם היו עמוסים והנהיגת מבחן התעכבה אז לכן פשוט ויתרתי על הנהיגה. התרשמתי סטטית מהרכב, דינאמית חוויתי רק את את ה-mg4. לטעמי אין מה להשוות מישיבה סטטית, הדולפין הרגיש לי קטן משמעותית ממה שזכורה לי ה-mg4 או בהשוואה לרכב הנוכחי שלי. אני בחור רכב, ולא ממש היה מקום לכתף/זרוע שמאל. לא ברור לי מה ההתעקשות של הסינים הקטנטנים האלה לתקוע כאלה קונסולות ענקיות (או בכלל ברכבים חדשים) ולבזבז את כל רוחב הרכב ולתקוע את המושבים על הדלתות. נכנסתי גם לדגמים יותר גדולים לראות אם גם זה אותה בעיה (בנוסף לא אהבתי את הראות החוצה). אולי הbyd seal u ו han הרגישו פחות קטנים (סיל רגילה גם להפתעתי לא הייתי מאוד מרווחת גם האן לא מאוד אבל קצת יותר סבירה), נראה לי הזוי לרכבים מהקטגוריות האלו. אז לא, הדולפין ממש לא הרגישה לי דומה למשפחתית או למה שאני זוכר מהmg4, בתא מטען זעיר, הרוחב דחוס והחלונות והראות טעונים שיפור לדעתי. כמובן שייתכן ואנשים יותר קומפקטיים ממני פחות יסבלו ברכבים כאלה.

פורסם
בתאריך 25.9.2024 בשעה 13:49, dalet11 כתב:

רוצה לחסוך? תמכור את הרכב וסע באוטובוס.

ראית כמה עולה נסיעה באוטובוס לאחרונה? 

אתה רוצה לחסוך תעשה רילוקיישן לתאילנד. 

בלאט - לנשום פה עולה 10 אגורות לנשיפה וחצי שקל לשאיפה. 

איך שכחתי - למצמץ זה 5 אגורות אז צריך בזוגות. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 12 דקות, lanosforce כתב:

ראית כמה עולה נסיעה באוטובוס לאחרונה? 

אתה רוצה לחסוך תעשה רילוקיישן לתאילנד. 

בלאט - לנשום פה עולה 10 אגורות לנשיפה וחצי שקל לשאיפה. 

איך שכחתי - למצמץ זה 5 אגורות אז צריך בזוגות. 

כן האמת שגם תחבורה ציבורית יקרה.. לפחות היא יעילה.. אה רגע..

מדהים אבל הקצת שאני נוסע ברכבת במהלך החודש עולה לי יותר מאשר טעינה לרכב לחודש שלם.

ורילוקיישן.. זה משהו שאני כבר בוחן כבר ברצינות והקושי פה הוא יותר בצד של האישה. אבל סתינו מהנושא לגמרי.. ממש כמו שהMG4 סוטה מהנתיב :)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...