Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

בתהליך רכישת רכב משומש לרוב נבדוק את הרכב במכון בדיקה. 

שמתי לב, שבמכון הבדיקה אין הם בודקים את כלל מערכות הרכב. 

לדוגמה, הם אינם יבדקו את מערכת החשמל ברכב ומה מצבם של הממיר הקטליטי, של הגיר ומחשב הרכב.

האם יש טעם ללכת לבעלי מקצוע נוספים כדי שיבדקו את שאר הדברים שלא בדקו במכון הבדיקה? או לחלופין איך אני מצמצם סיכונים באשר למכלולים אלה. 

תודה!

עריכה אחרונה על ידי אחלנשק
פורסם

איך אתה רוצה שיבדקו לך את מערכת החשמל?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 דקות, yulianx כתב:

איך אתה רוצה שיבדקו לך את מערכת החשמל?

האם הספק החשמלי תואם להספק החשמלי הממוצע של היצרן? 

פורסם

אני  חושב שבדיקה במכון מספיקה מבחינת הבדיקות שלהם.

נבדקות מערכות חשמל לתקינות שלהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, אחלנשק כתב:

האם יש טעם ללכת לבעלי מקצוע נוספים כדי שיבדקו את שאר הדברים שלא בדקו במכון הבדיקה? או לחלופין איך אני מצמצם סיכונים באשר למכלולים אלה

בוא נדבר תכלס.

אתה נפגש עם המוכר, הרכב נראה לך בסדר, מלחיט להתקדם.

בכל עיר יש מכוני בדיקת קניה, אתה בא משלם בודקים את האוטו. טוב או לא טוב, זה שאלה אחרת, אבל בודקים.

האלה. איזה בעל מקצוע? לאן אתה נוסע להמשך הבדיקה, למי פונה? 

פורסם

מחשבי הרכב בודקים כל הזמן את מה שאתה רוצה לדעת ומדווחים לנהג ולבוחן שיאמר לך שישנה בעיה, רק שהמחשבים לא בודקים את הכל. כשאתה מתעניין ברכב אתה צריך עוד לפני שאתה מגיע למכון בדיקה, לראות שאין הודעה חריגה, ולבדוק כל מערכת ע"י לחיצה על המפסק ששולט עליה (מזגן, חלונות חשמל, איתותים וכדומה). בנוגע לגיר, אתה צריך לשים לב לצבע ולמפלס השמן כשהוא חם, להשוות את המידע מהחשבונית על החלפת השמן להמלצת היצרן, לשים לב לפעולת הגיר ולראות אם ישנה השהיה בכניסה להילוך, למשל. זה מה שעולה לי לראש כרגע. ישנם בפורום שרשורים למה לשים לב לפני רכישת רכב.

פורסם

@אחלנשק אנא רכז את כל שאלותיך בשרשור אחד ואל תפתח שרשור חדש על כל שאלה.

לגופו של עניין:

היכולת לבצע בדיקות לרכב לפני רכישה היא מוגבלת. בודקים את הדברים הגדולים, ואם  יש נורות תקלה דולקות בודקים ספציפית לפי העניין.

אי אפשר בעלות ובמסגרת זמן סבירים לבדוק ה-כ-ל. ברכב מודרני זה יותר פשוט כי אפשר לחבר סורק תקלות.

הבנה של המגבלות הללו תאפשר לך למצוא רכב מתאים בקלות יחסית - אם תעמוד על קוצו של יוד, תתקשה לסיים את התהליך בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תלוי גם באיזה סוג רכב. 

האחרון שקניתי, רכב בן 18, ביצעתי בדיקה במוסך מומחה לרכב, ובכלל לא במכון. ידעו מה לבדוק ולהצביע על תקלות והזנחות שמכון בחיים לא היה עולה עליהן. 

מצד שני לא יכלו להבטיח שאין למשל תאונות בהיסטוריה של הרכב ולא בדקו את השילדה. אופטימלית צריך גם וגם, רק העלות...

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...