Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קיה סורנטו 2020 

מד האוריאה מראה שהמפלס נמוך

האם יכול להיגרם נזק אם לא תהיה אוריאה במיכל ואמשיך לנסוע?

והאם ממלאים בתחנת דלק רגילה?

פורסם

יש רכבים שזה ישבית את הרכב/יכניס אותו למצב חירום (ואז הוא בקושי נוסע. כמו עגלה)

מילוי פשוט בכל תחנת דלק עם ידית ואם אין. אז קונים מיכל של 10 ליטר.

להזהר לא להשפריץ על הצבע של הרכב. עלול לפגוע בו.

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי השאלה שלך כמו שנוסחה - אם תבטל את האוריאה תחסוך באוריאה כמובן.  לגבי צריכת דלק - אין כל סיבה שתשתנה.

מה מחיר של מיכל 10 ליטר אוריאה - 50 ש'ח?  (לא יודע, מזמן כבר לא קניתי)?

מה המחיר של ביטול מערכת האוריאה - (באמת שאין לי מושג) אבל בוא נגיד 1,000 ש'ח?

בהנחה שבמחירים אני +- בכיוון הנכון, מדובר על 20 מיכלי אוריאה כשווי ערך לבטול המערכת.

אתה מוסיף מיכל כל כמה - 10,000 ק'מ? (ברכב שלי זה אחרי נסועה גבוהה יותר, אבל הוא שונה).

זאת אומרת שאחרי 200,000 ק'מ בטול האוריאה יתחיל להביא לך חסכון כספי.

יתרונות בטול האוריאה -

- אתה לא צריך כל כמה זמן להוסיף אוריאה.

חסרונות בטול האוריאה -

- אתה נותן למישהו לא מוכר להתקין תוכנה לא מוכרת ברכב שלך.

- אין לך למעשה חסכון כספי (בהנחה שהערכות הכספיות שלי סבירות) בטווח נראה לעין מצד אחד, ומצד שני יש לך הוצאה גדולה יחסית בבטול.

- אם מחר תצטרך לעדכן את תוכנת בקרת במנוע שלך - הלך בטולה אוריאה ותצטרך לחזור עליו.

אישית - אלא אם כלו כל הקיצים והמערכת לא תקינה ועלות התיקון גבוהה בהרבה מעלות בטול המערכת, לא הייתי הולך בכיוון הזה.

פורסם

ברור שבשביל החסכון של האוריאה לא כדאי לבטל

אבל בעל רכב דוג’ ראם טוען שהוא ביטל וזה חוסך לו משמעותית בהוצאות הדלק, חוץ מהאוריאה

פורסם
לפני כשעה, bus266 כתב:

חוסך לו משמעותית

נשמע תמוהה מאד.

תבדוק איתו שזה לא פלסיבו, או שהוא פחות לוחץ על הגז...

ובכלל, בשביל חסכון כזה נמוך (על אוריאה), ככה אתה מותר על אויר קצת יותר נקי לך ולסביבה?

פורסם
לפני 15 דקות, TDI כתב:

בעל סוואנה שביטל את המערכת אמר לי שהרכב התחיל לנסוע הרבה יותר טוב והרבה יותר חסכוני לאחר הביטול.

זה כבר נשמע יותר רציני אם זה מגיע מעוד מקור

הוא אמר כמה אחוזים הוא חוסך?

פורסם (נערך)

ביטול אוריאה בפני עצמו לא אמור להשפיע כלל על צריכת הדלק. כנראה שביטל גם DPF + EGR פיזית ובתוכנה. אם הם היו סתומים למדי ועשו בעיות, לא מן הנמנע שצריכת הדלק השתפרה לאחר מכן.

(לדעתי מי שמבטל מערכות טיפול בזיהום אויר תקינות, סתם ככה בלי שיש בעיות כלשהן, צריך לתלות על עץ גבוה. דעתי האישית.)

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 2 דקות, TDI כתב:

לא יודע בכמה, הבנתי שמשמעותי.

בכל מקרה לא הייתי מקיש מסוואנה לסורנטו. המנוע של סוואנה גדול פי 3.

אמת שגדול פי שלוש, אבל במשקל פחות מפי שתים, ובכל מקרה באחוזים זה בטח שווה

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי, ביטול מערכת האוריאה יגרום לך להיכשל בטסט על זיהום אויר (האם אני טועה ??). ככה שהחסכון לא קיים כלל.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 13 דקות, guya72 כתב:

ביטול מערכת האוריאה יגרום לך להיכשל בטסט על זיהום אויר (האם אני טועה ??).

בטסט לדיזל לא נבדק בכלל הרכב העשן מבחינת מרכיבי המזהמים שיש בו אלא רק כהות העשן עם מכשיר אופטי.

ביטול מערכת אוריאה לא משפיע על זה ולא יגרום לרכב להיכשל בטסט. 

• תוכן חדש...