Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המיני הראשונה שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, parnuk כתב:

במקום כזה רכב הוא בגדר מותרות והגיוני לגמרי למסות את השימוש בו בצורה כבדה.

למה?

לפני 17 שעות, sperial כתב:

אגב, כצופה מהצד רוכבי האופניים שהרשימו אותי ביותר היו דווקא בדנמרק. המדינה הזו כנראה יותר שטוחה מהולנד, והשימוש באופניים בהתאם.

מהכרות עם שתי המדינות ועם דנמרק במיוחד אני די סבור שהולנד שטוחה יותר, אם לא הכי שטוחה באופן כללי.

זה נכון שקופנהגן ורוב ערי החוף שטוחות, אבל יש קצת גבעות פה ושם ובעיקר ב-fyn שם זה כבר נחשב "הררי" בעיניי המקומיים (מדובר על גבעות כמו בשרון).

אם כבר אנקדוטות פרטיות, מזכיר לי את השנה שהעברתי במסגרת הלימודים במינסטר (גרמניה, קרוב יחסית להולנד).

רק אופניים. כמעט כולם התניידו באופניים באופן בלעדי. זה היה מדהים.

הם התגאו אז בזמנו שזו העיר עם הכי הרבה רוכבי אופניים (ככלי תחבורה עיקרי) פר אוכלוסייה.

והאמת? יש שם תשתיות חלומיות,

סביב מרכז העיר יש אפילו "כביש אופניים מהיר",

הכבוד והאחריות בהן הרוכבים רוכבים הוא לא פחות ממופתי, ולאלו שלא שומרים על הסדר

יש משטרה על אופניים שאפילו מחלקת דוחות לרוכבי אופניים סוררים שרוכבים נגד כיוון התנועה, לא "מאותתים" וכו'...

אבל הכי חשוב, ובזה נופלות הרבה ערים אחרות עם תשתית אופניים טובה,

במינסטר יש שבילי אופניים רבים שיוצאים החוצה ומקשרים את העיר עם ישובים מהסביבה הקרובה.

זה אחד הגורמים המשפיעים אולי ביותר... חבל שמתפספס ברוב העולם.

כל מועצה מקומית דואגת לעצמה וישובים במרחק רכיבה קצר מפספסים את ההשלמה ואת הפוטנציאל כי הרוכבים מפחדים ובצדק לרכב לצד רכבים שטסים במהירויות מטורפות.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 3.3.2024 בשעה 13:43, דג כתב:

דבר ראשון אני לא קורא טמקא...

דבר שני, אם כבר אתה משווה עגבניות לענבים.

הלינק שהבאת מטרנספורטסטירלסן מתייחס למס מאלוס - שזה נוגע לרכישת רכב חדש.

הרכב של פות''ש הוא מודל 2015 ולכן המאלוס לא תקף עליו בלי קשר...

זה כתוב שם בברור שחור על גבי לבן שזה לשלוש שנים הראשונות של הרכב, ונמדד לפי רמת זיהום.
אפשר להתייחס לזה כמס רכישה מוגדל, על מנת לעודד בין היתר מעבר לרכבים "פחות מזהמים". 

במקרה אני מחזיק רכב בשוודיה, מצרף פה את האגרה השנתית הכוללת ששילמתי על הרכב (בנזין) לשנה:

image.png.cf70a83bdd421fad6dc31f752b8d08ba.png

Årskatt - מס שנתי.. 734 כת"ש
Vägtrafikregisteravgift - מס כללי לכל הרכבים הרשומים.. 62 כת"ש

סך הכל 734+62 = כ- 71 יורו

(* אין להתייחס למספר האחרון, återbetalning, החזר כספי במידה ואני משבית את הרכב במהלך השנה...)

מוסיף שגם הביטוח פה זול משמעותית (משלם כאלף שקל בשנה לביטוח צד ג', תופס לכל אירופה),
וגם זכינו לקיצוץ משמעותי במחירי הדלק החל מינואר 24, שפחות מורגש בבנזין אבל לגמרי משמעותי בדיזל. 

התמזל מזלך, אם כך! אם וכאשר אצטרך לקנות אוטו בשבדיה, אזכור לא לקנות רכב חדש מדי.

לפני כשעה, דג כתב:

מהכרות עם שתי המדינות ועם דנמרק במיוחד אני די סבור שהולנד שטוחה יותר, אם לא הכי שטוחה באופן כללי.

זה נכון שקופנהגן ורוב ערי החוף שטוחות, אבל יש קצת גבעות פה ושם ובעיקר ב-fyn שם זה כבר נחשב "הררי" בעיניי המקומיים (מדובר על גבעות כמו בשרון).

נכון. זה כמו בבדיחה על ההוא שטבע בשלולית שעומקה 10 ס"מ. בהולנד יש אמנם את הארדנים, אבל רוב המדינה שטוחה כמו מחבת. בדנמרק הנקודה הכי גבוהה היא בגובה 170 מטר בערך, אבל בחלקים נרחבים אתה מוצא את עצמך רוכב בנוף של גבעות נמוכות, עולה 20 מטר למעלה, יורד 20 מטר למטה, וחוזר חלילה, וזה די מעצבן (מניסיון).

לפני כשעה, דג כתב:

האמת? יש שם תשתיות חלומיות,

סביב מרכז העיר יש אפילו "כביש אופניים מהיר",

הכבוד והאחריות בהן הרוכבים רוכבים הוא לא פחות ממופתי, ולאלו שלא שומרים על הסדר

יש משטרה על אופניים שאפילו מחלקת דוחות לרוכבי אופניים סוררים שרוכבים נגד כיוון התנועה, לא "מאותתים" וכו'...

אבל הכי חשוב, ובזה נופלות הרבה ערים אחרות עם תשתית אופניים טובה,

במינסטר יש שבילי אופניים רבים שיוצאים החוצה ומקשרים את העיר עם ישובים מהסביבה הקרובה.

זה אחד הגורמים המשפיעים אולי ביותר... חבל שמתפספס ברוב העולם.

כל מועצה מקומית דואגת לעצמה וישובים במרחק רכיבה קצר מפספסים את ההשלמה ואת הפוטנציאל כי הרוכבים מפחדים ובצדק לרכב לצד רכבים שטסים במהירויות מטורפות.

קיים בדנמרק, אולי חוץ ממשטרת אופניים שלא יצא לי לראות. אבל יש אתיקה וכללים של רכיבה בשבילים, ומי שלא מציית לה חוטף מהר מאוד קללות ולפעמים גם מכות. ובעיקר, יש היררכיה שלמה של שבילי אופניים, משבילים עירוניים דרך שבילים בין עירוניים ואזוריים ועד אוטוסטרדות אופניים שחוצות את כל המדינה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 16 דקות, קורן בן אשר כתב:

בהולנד יש אמנם את הארדנים

לארגן את הצבא ולכבוש חזרה את בלגיה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

צודק. טעות שלי. הנקודה הכי גבוהה בהולנד היא בגובה של שלוש מאות ומשהו מטרים, אבל כמובן לא בארדנים. אבל לכבוש את בלגיה זה רעיון לא רע תכל'ס, וזה בטח לא קשה מדי.

• מצחיק 1

חזיר דיזל

פורסם

קוראים להם "האלפים ההולנדיים" במזרח.

לא חישבתי את השיפועים בדנמרק, הקקטוס לא הרגישה אותם. מה שהרשים אותי מבחינת האופניים היו שני דברים: התשתיות, כולל שבילים רחבים חלקם במפלס שבין מפלס הולכי הרגל למפלס המכוניות. ושנית - החניונים העצומים ומרובי המפלסים עם עשרות אלפי זוגות, שאני לא מבין איך בעליהם מוצאים אותם. השיא, כמובן, ליד תחנת הרכבת המרכזית של קופנהגן. ומצד,שני אופניים שחנו על המדרכות, כולל הפרעה להולכי רגל. והרוכבים שהקפידו על חוקי התנועה, קלה כחמורה, וגם עצרו לאסוף פיסת הייר שהתגלגלה ברוח

לפני 4 שעות, קורן בן אשר כתב:

אבל לכבוש את בלגיה זה רעיון לא רע תכל'ס, וזה בטח לא קשה מדי.

עברת פעם את הגבול מהולנד לבלגיה? אם כן, אתה יודע שזה בערך כמו לעבור משכונת וילות לשכונת פחונים. מהרבה בחינות.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 24.2.2024 בשעה 17:08, Balthazar כתב:

גר בעיירה סמוכה לעיר מרכזית בצפון מזרח הולנד (Groningen), מבחינת חניה בעיירה אין אף בעיה ויש הרבה חניות זמינות מול הבית וברחובות סמוכים.

אני רואה מה שאתה כותבת על עלויות שנתיות של רישוי וכדומה, ולא מבין על מה הרעש אצלנו בארץ. המחירים בהולנד אינם שונים מהותית

• תוכן חדש...