Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה cx5 או יונדאי טוסון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מחפשים ג׳יפון משפחתי שישמש אותנו כרכב עיקרי, אנחנו זוג + 2 כרגע ופלוס אחד בעתיד

צריכים מקום ל-3 כסאות מאחורה ותא מטען גדול.

אנחנו מאד מתלבטים בין היונדאי טוסון למאזדה.

טוסון שנת 19 מנוע 2.0 עלית ובאותה שנה cx5 גם היא עם מנוע 2.0.

אשמח לעצות בנושא שכמובן מרווח חשוב לנו ושלא יהיה ״עגלה״ וגם קצת כיף לנהוג

תודה

פורסם

מה התקציב? כמה שנים אתה מתכנן להשאיר את הרכב?
הCX5 עולה על הטוסון בכל פרמטר לדעתי, רק שהוא הרבה יותר יקר באותו שנתון וגם ביטוח יקר יותר.

בשנתון 19 של CX5 יש בקרת שיוט אדפטיבית רק מאמצע שנה או משהו כזה, שים לב לשאול את המוכר.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 23 שעות, roy007 כתב:

ושלא יהיה ״עגלה״ וגם קצת כיף לנהוג

לא עגלה?  - רק המאזדה בגירסת 2.5 ל' (192 כ"ס) מתקרב להגדרה הזו...

כיף לנהוג? - שוב, רק CX5 מרגיש חד ומערב.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

נתחיל במרחב. הטוסון יותר מרווח מה CX5. לא יודע אם ייכנסו שם 3 כסאות בטיחות - אם לא, אז במאזדה בטח לא ייכנסו.

תתרחק ממנוע 1.6 טורבו של יונדאי. המנוע מאוד חזק אך האמינות נמוכה והאחזקה יקרה.

מכל שאר הבחינות המאזדה מתעלה.

עדיף לחפש אחד מאמצע 2019 שעבר שידרוג אבזור לרבות מערכות בטיחות מלאות ולא צפצפה כפי שהיה לפני ברוב הגרסאות.

מנוע 2.5 שווק אז רק עם הנעה כפולה מיותרת ובזבזנית. 

מאז הגיע לארץ ב 2017, המאזדה עבר שינוי כמעט כל שנה. יש הרבה רמות גימור כך שקל להתבלבל.

אם תחליט ללכת על מאזדה תוכל להתייעץ איתי פה או בפרטי.

• רעיון טוב! 2

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לצערי אני נאלץ לרדת בתקציב עקב אילוצים.

כמובן שמנוע טורבו 1.6 לא בא בחשבון ומדובר רק על מנוע 2.0

מרווח ותא מטען גדול מאד חשובים לי ברכב

אז ההתלבטות היא בין טוסון שנות 16-17 ( אני יודע שאין מערכות בטיחות וזה פחות מפריע לי) לבין cx5 באותם שנים דור ראשון

פורסם

קרוב משפחה עם ילד בן שנתיים וחצי וזוג תאומים שנולד , קנה cx5 משנת 2017.

הוא לקח יועץ מיוחד לכסאות ילדים , הנ"ל הרכיב לו את הכסאות וכמובן אין פירוק והרכבה.

פורסם

בתקציב הזה לדעתי ספורטאז' עדיף על טוסון. הוא הגיע כבר ב-2016 עם בלימה אוטונומית ותיקון סטייה מהנתיב שנוספו למפרט של היונדאי רק אחרי מתיחת הפנים.

פורסם (נערך)

אני נוהג על טוסון 2.0 אמנם הצורה החדשה אך מבחינת הביצועים דומה לדור הקודם. 

מניסיוני עם cx5 חלופית גם מנוע 2.0 היונדאי יותר חזקה, יותר שקטה, יותר נוחה ויותר מרווחת (3 כיסאות בטיחות מאחורה לא נכנסים מניסיון). 

המאזדה יותר מתקשרת אבל בטח לא מהנה לנהיגה למי שהתבלבל עם mx5, השליטה על המערכות מאוד נוחה מהגויסטיק בין המושבים, הנדסת אנוש טובה, האבזור די מפנק (קיבלתי את הרמת גימור הגבוהה) ריפודי עור, מושב נהג חשמלי, סאן רוף וכו' הטוסון ברמת גימור הגבוהה וברמת מחירים דומה יותר מאובזרת לדעתי. 

שורה תחתונה, אני אמנם התייחסתי לדגמים החדשים יותר (אין הבדלים מהותיים מצד המנוע/גיר), התגובות החד משמעיות לטובת המאזדה חייבו אותי לתת את דעתי כאחד שנוהג על רכבים בקטגוריה הזאת ביום-יום. אני מעדיף את הטוסון מביניהן.

עריכה אחרונה על ידי daniel204
  • אהבתי 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

בשניהם לא נכנסו, כמובן זה תלוי בגודלם של הכיסאות בטיחות. 

אנחנו מושיבים את אחד הילדים מקדימה עד שהילד השני יעבור גם לבוסטר.

• רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

ג'יפון היחיד בסגמנט שיקלוט לך 3 כסאות בטיחות במושב האחורי זה סיטרואן C5 איירקרוס.

הוא נולד בשביל זה.

ולפני שתקפוץ, אז כן הוא גם רכב מוצלח ואמין, עם מנוע וגיר אמינים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...