Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

היותי היום בסוכנות רכב  מוכרת שבה הוצע לי רכב רנו מגאן גראנד טור דיזל טורבו שנת 2018(עלייה לכביש סוף 18).

נתוני הרכב: 159 אלף ק"מ. יד שניה, חודש ליסינג ואח"כ השכרה. בלוי יצחק המחירון כרגע 56300 ש"ח. בנוסף, לטענת המוכר הרכב לא עבר תאונות ואם יופיעו מכות בפח ודברים כאלה אז זה לא תאונה. יש לציין שהרכב עבר טסט לאחרונה.

דיברנו עם מחיר של 45K ש"ח במידה ואקח לבדיקה מטעמי. הסוכן מוכן להתחייב על גיר מנוע ושלדה אבל ברמה חריגה ולא מה שכל מכון בדיקה כותב ככסת"ח( שאלתי אותו לצורך העניין אם התוצאות של בדיקת המנוע מראה חריגה באחוזים בצילינדר מסויים, האם הוא מתייחב לגבי זה, התשובה שלו היתה שהמכון בדיקה צריך להוכיח לו חד משמעי כי כל מכון בדיקה נותן תוצאות אחרות). בנוסף, בגלל המחיר ההנחה שקיבלתי( ביד 2 הרכב מוצע ב 51K ש"ח) אז לא בטוח שאקבל מענה על כל ריג'קט שהרכב יקבל בבדיקה. 

השאלה שלי האם שווה להמשיך עם הבדיקה של הרכב? גיסי אמר לי לא לקחת את הרכב. הקילומטראז גבוה מאוד אפילו שזה דיזל וגם זה מהשכרה. 

אשמח לדעתכם המלומדת בבקשה,

תודה

פורסם

דעתי:

גם מכה בפח היא תאונה.

גם מכה בפח שתוקנה היא מתאונה.

לפי מה שאמרו לך, אין בכלל אחריות מצד הסוכנות (מה שנאמר הוא התחמקות כמעט מכל מה שניתן להתחמק ממנו).

זאת ועוד - שייתן לך מסמך כתוב וברור (ולא מילים מעורפלות) מה זו "רמה חריגה" או "הוכחה חד משמעית" (הוא בטח רוצה שיפרקו למשל את המנוע להוכיח שהוא תקול...?).

בקיצור - נפלת על סוכן שחושב שהוא ממולח אבל הוא ממש ממש לא חכם.

בנוסף - רכב שהיה בליסינג וגם השכרה - עבר חיים קשים.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

תודה על המענה והתשובה המפורטת חבר.

אתה צודק, הם לא נותנים לי אחריות כי עברו 150K לטענתם ואז אין אחריות/ או לחילופין אם אשלם את שווי הרכב אז הם התחייבו עליו. בגדול אמרו לי שאני קונה אותו as is.

האם לנסות להגיע איתו לסכום נמוך יותר למשל 40 אלף בהנחה ויסכים ואז ללכת לבדוק במכון מטעמי או להתקדם הלאה? 

אציין שנהגתי עליו והיה בסדר גמור, כמו גם הלכתי למוסך מורשה רנו שעבר על הטיפולים שנעשו לרכב לאורך השנים שהיה באחריות והוא רואה שטופל בסדר גמור והוחלף טיימינג ב 120000 אלף כנדרש.

בנוסף, האם לדעתך הקילומאטרז באמת גבוה מדי לרכב מהשנה הזו? יש לדיזל ממוצע שנתי שונה מבנזין?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Natt
פורסם

להבנתי, מנועי דיזל אמורים לשרוד יותר ממנועי בנזין (זה בתיאוריה, ועם אחזקה לפי הוראות יצרן).

אני יודע שאולי יחלקו עליי פה, אבל נסה לבקש דו"ח בדיקה שהסוכנות עשתה לרכב. הדו"ח הזה בדרך כלל לא שווה הרבה, אא"כ היתה למשל תאונה ונזק (במשמעות גבוהה) שגם בבדיקה "מוזמנת" לא היה ניתן להתעלם מהם.

לכן במידה ותחליט - אין מנוס לקחת את הרכב לבדיקה מטעמך ובמקום שאתה תבחר.

alfa 156 2.5.

פורסם

יש לי את הדוח בדיקה מטעמם. כמו שתיארת הוא לא באמת שווה הרבה. הכל נקי מלבד מנוע: מערכת שמן=בדוק תצרוכת שמן בנסיעה.

שלדת רכב: תיקוני מרכב, משמעות נמוכה= תיקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך,נזק לפגושים, ספים.

ממה שאמר לי הסוכן- ספים זה איפה ששמים את הג'ק כשרוצים להרים את הרכב וזה לא שלדה.

לקחתי גם דוח טיפולים שלהם, ברובו "עקר" ומופיעים טיפולים שגרתיים לרוב, כל 30 אלף ק"מ. 

בקיצור, להמתין ולהמשיך לחפש אחד עם נתונים טובים יותר ולשלם יותר?

תודה 

פורסם

159 זה לא ק״מ גבוה לדיזל 2018, מצד שני האטרקטיביות של מנועי דיזל הולכת וקטנה כי כל חודש מחיר הסולר עולה. 

הייתי מציע לך לחפש מקום אחר שמוכן לתת אחריות מסוימת (נגיד 10 אלף ק״מ), ובנוסף לחשוב טוב אם דיזל זה הפתרון הנכון עבורך. 

פורסם

תודה טל,

רעיון טוב לגבי האחריות שהצעת. 

בגדול מעדיף דיזל ברנו כי נראה שהם יותר אמינים מהבנזין ממה שאני קורא, אולי בדגמים החדשים אין הבדל. בנוסף, ברנו ה Value for money נחשב טוב מבחינתי ביחס למחירי מכוניות יד שניה בארץ שנחשבות מתקדמות בשנים, מרווחות ויציבות. השאיפה להחזיק את הרכב כמה שנים.

פורסם

הקילומטראז' לא מפחיד מנוע דיזל. מה שכן זו ההשכרה. המון נהגים נהגו על הרכב הזה והבעלים מראש לא תכנן להחזיק אותו הרבה זמן. 

לכן הייתי מתקדם.

אגב מחירי הדיזל היום כאלה שפר ק"מ, דיזל לא משמעותית זול מבנזין. אם זו הסיבה לבחירה. (יש סיבות אחרות).

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעתיים, Natt כתב:

תודה טל,

רעיון טוב לגבי האחריות שהצעת. 

בגדול מעדיף דיזל ברנו כי נראה שהם יותר אמינים מהבנזין ממה שאני קורא, אולי בדגמים החדשים אין הבדל. בנוסף, ברנו ה Value for money נחשב טוב מבחינתי ביחס למחירי מכוניות יד שניה בארץ שנחשבות מתקדמות בשנים, מרווחות ויציבות. השאיפה להחזיק את הרכב כמה שנים.

מנוע בנזין 1.2 עדיף לוותר,

מנוע בנזין 1.3 החדש ממה שאני מכיר טוב 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, yb כתב:

מנוע בנזין 1.3 החדש ממה שאני מכיר טוב 

גם לגביו כבר יש תלונות לגבי בעיות במארז התרמוסטט שגורם להרס מנועים

• אהבתי 2
פורסם
לפני 19 שעות, Jack457 כתב:

הקילומטראז' לא מפחיד מנוע דיזל. מה שכן זו ההשכרה. המון נהגים נהגו על הרכב הזה והבעלים מראש לא תכנן להחזיק אותו הרבה זמן. 

לכן הייתי מתקדם.

אגב מחירי הדיזל היום כאלה שפר ק"מ, דיזל לא משמעותית זול מבנזין. אם זו הסיבה לבחירה. (יש סיבות אחרות).

בגדול אתה צודק, אבל אם הרכב כבר 4-5 שנים אחרי ההשכרה אז אין משמעות לבלאי של ההשכרה,

התחזוקה השוטפת לאחר מכן לה יש משמעות.

• אהבתי 1
פורסם

חשוב מאד לוודא שהרכב טופל כהלכה. זה יותר יותר חשוב מהקילומטראז'. כמוכן, הגיר ברכב הזה רגיש מאד במיוחד אם זה הגיר שלפני מתיחת הפנים של 2019 ויש לבדוק שלא מחליק, קופץ. בנוסף, לבדוק בשבע עיניים את פנים הרכב כי יש בו נטייה לבלאי גבוה. בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 1.11.2023 בשעה 17:55, llaavvii כתב:

בגדול אתה צודק, אבל אם הרכב כבר 4-5 שנים אחרי ההשכרה אז אין משמעות לבלאי של ההשכרה,

התחזוקה השוטפת לאחר מכן לה יש משמעות.

ברור שיש משמעות,ברכבי השכרה הבלאי הפנימי של הסלון הוא עצום.

הדיזל גם לא אמינים ,מנסיון, במיוחד עם האוריאה

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...