Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ספק שמאזדה 3 בת 9 תהיה מהנה יותר לנהיגה מקדילאק CT5

גם אני חזרתי לא מזמן מגרניה מטיול עם X3 וה ASX שיש לי בחניה היתה לבטח יותר מהנה

• מצחיק 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני הייתי הולך על משהו אחר, להתנסות ולחוות עוד סוג של רכב...

אם זה רכב שהיה לי בעבר ואני מכיר את חווית הנהיגה בו, ו הוא פחות טוב משלי אז הייתי כמובן נוסע בשלי.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, noknok כתב:

ואני חייב להגיד שהחוויה של לנהוג ברכב שלי בין סטייטים(ואפילו לחצות לקנדה) ולהתרחק מהעיר ולחוות את הטיול עם המכונית שלי(מאזדה 2014) ביחס לרכב שכור חדש הרבה יותר הייתה הרבה יותר מהנה.

תמיד כיף להתנסות ברכב אחר במיוחד אם יש לו יתרונות על הרכב הפרטי אבל בסופו של דבר אני מזדהה מאוד עם noknok וגם אצלי החוויה שבלהגיע דווקא עם הרכב שלי לכל חור וכמה שיותר רחוק "עושה לי את זה" ומאפילה על שאר השיקולים. 

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

זו שאלה מאוד מעניינת. 

מצד אחד אתה מכיר את האוטו שלך. יודע איזה צמיגים הוא נועל, מתי הוחלפו, יודע שאין הפתעות של נזילות וכו. 

מצד שני מציעים רכב יותר מפנק. אבל מי אמר שהוא שמור?

ירדתי לאילת לפני כמה זמן, ושני קרובי משפחה הציעו לי את רכב החברה שלהם. רכב אחד חדש מאוד (10 אלף קמ) והשני רכב עבודה, כלומר עם קמ גבוהה וטיפולים לא בשיא האיכות (4 צמיגים שונים, חריגה מקילומטראז בטיפולים) אה ונורת לחץ אויר דולקת שלא מצליחים לכבות. 

כמובן שאין פה שאלה ולקחתי את הרכב היותר שמור, אבל אם הוא לא היה זמין - הייתי לוקח את הפיאסטה. 

הרי מה יקרה אם חלילה תיתקע באמצע הדרך בגלל איזו תקלה? אנחנו רואים איך נהגי ארץ ישראל שומרים על הרכב שלהם. גם אם זה רכב ליסינג ויביאו לך רכב חלופי, תמתין עכשיו כמה שעות באמצע טיול רק בגלל הפאק הזה? רק כדי להנות קצת יותר מהנסיעה?

אז לדעתי פה עובר הגבול. אם זה רכב ממש חדש ושמור אלך עליו. אבל אם יש לי איזהשהו חשש שהוא לא שמור/תקין אגיד תודה רבה אבל אשתמש ברכב הפרטי. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

הרכב הפרטי שלי ישן, אולם הרבה יותר, נוח, חזק ומפואר מרכב חדש ממוצע. כמובן שהוא גם מתוחזק הכי טוב שאפשר ועם הצמיגים הכי טובים שניתן להשיג. כמו כן הוא מצויד במקרר משקאות, מערכת סטריאו משובחת ועוד מגוון כלים שאני עשוי להזדקק להם. 

יוצא לי הרבה לנהוג על רכבים רגילים חדישים של העבודה, לדוגמה קורולה, קרניבל ועוד.

אין לי שום בעיה של שליטה ברכב מכל סוג, אבל תמיד הנסיעה ברכב החדש מלווה בקללות נמרצות שלי כלפי התנהגות הגיר, ההגה והצמיגים, וגם סתם הארגונומיה של מושבים יפניים והנדסת האנוש - לוחות שעונים וכדומה אינה לטעמי. מערכות שמירה על נתיב וכדומה אינן תוספת רצויה מבחינתי כלל. מנוע עוצמתי זה אביזר בטיחות הרבה יותר חשוב.

ברכבים של העבודה אני לא משלם דלק וברכב שלי כן, למרות זאת לנסיעות לא רחוקות מידי (נניח עד 100 ק"מ), ולעיתים אפילו לנסיעות רחוקות, אעדיף לקחת את הרכב הפרטי כדי להיהנות מהדרך יותר.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני מיד חשבתי על הכבל טעינה שלי באוטו. והטישו שיש לי בדלת הימנית והשמאלית (ובתא הכפפות).

אז גם אם הייתי לוקח רכב אחר, הייתי מעמיס עליו איזה שק של חפצים אישיים מהאוטו שלי, 

ואז באמצע הנסיעה מגלה ששכחתי את המצית...

😆

קיצר כנראה הייתי מתפתה לרכב החדש, וכל הדרך מקלל את החלטה הזו,

• אהבתי 3
  • מצחיק 3
פורסם

בגדול, אפשר לסכם את השאלה הזו ב: אם כסף לא היה שיקול, האם היית משדרג את הרכב לאחד חדש יותר? כי זו המשמעות. כל מי שהיה מעדיף לנסוע ברכב חדש יותר, היה אומר "כן", וכל מי שלא - היה אומר "לא". זה כל הסיפור :)

פורסם
לפני 47 דקות, chrono כתב:

בגדול, אפשר לסכם את השאלה הזו ב: אם כסף לא היה שיקול, האם היית משדרג את הרכב לאחד חדש יותר?

האמת לא לזה בכלל כיוונתי את השאלה. 

למשל אני מתחיל להנות מרכב חדש (עבורי) אחרי תקופת הסתגלות די ארוכה שיכולה גם לקחת שבוע, אחרי שעברתי על כל התפריטים כולל כל התתי תפריטים, קראתי את הספר רכב, כיוונית את כל מה שניתן לכוון לאיך שאני רוצה, אני יודע מה עושה כל דבר באוטו כולל כל הפונקציות המשניות עד אחרון הפרטים ועוד לוקח זמן למצוא תנוחת ישיבה מדוייקת, להתרגל למידות שונות וכו'.

בנסיעה הראשונה זה רק גישוש והסתגלות ראשונית ודי מרגיש חוסר נוחות, אז לנסיעה אחת או לתקופה של פחות מכמה ימים הייתי לוקח את האוטו הפרטי שם אני לא צריך להתרגל וללמוד שום דבר. 

לשבוע ומעלה הייתי לוקח את הרכב החדש כי רק אחרי כמה ימים נוצר באמת אותו "דיאלוג" ואפשר להנות.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

תלוי גם מה אוהבים,

לקרוב משפחה היה טנדר טיוטה שהוציא מהחברה, 

הרכב עבד קשה. קשה מאוד. המד ק"מ רץ ורץ.

אחרי 15 שהרכב כבר לא היה במיטבו כמו ביום הראשון. מד הק"מ עמד על סביב 300 אלף +-

הרכב נגנב.

הביטוח נתן רכב חלופי משוכלל חדש וצעיר. 

אחרי יומיים הבחור החליט שהרכב החדש לא נוח לו (מי שנסע על טנדר טיוטה משנות ה90 יודע שנוח זה לא בשום צורה) 

הלך לחבר שלו שהיה לו טנדר (אומנם לא טיוטה. אבל טנדר) ועשה איתו החלפה עד שהוא יצטרך להחזיר את הרכב החלופי.

ושהוא קיבל את הכסף, מה הוא קנה?

טנדר טיוטה בן 15 🤣

ככה שהחדש לא נוח לכולם . גם אם הוא יותר נוח אובייקטיבית 

• מצחיק 1

.

פורסם

מה תפריטים? גז ברקס הגה רדיו.

בשום מכונית לא טרחתי לחקור לעומק תפריטים.

הייתי בוחר בחדשה רק מתוך סקרנות, לראות האם יש מי שמתקרב למושב המוצלח שיש לי כרגע ...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אישית אני אוהב תמיד לנסות לנהוג על רכבים שלא נהגתי עליהם לפני, תמיד מעניין.

במידה וזה טיול ארוך הייתי רוצה לקבל רכב חדש יותר אבל שיהיה ברמת הספורטיביות והשליטה כמו ברכב שלי פחות או יותר, משהוא כמו איזה טיוטה קורולה חדשה אני אעדיף את הרכב שלי ללא ספק.

פורסם

אם דלק\בלאי לא פקטור, את הרכב שלי.

אחרת, את הרכב השני, שלא שלי

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)

לענין השאלה.

המערכות למיניהן לא מרגשות אותי (סטיה מנתיב וכד). 

מצד שני תמיד שמח להתנסות בנהיגה ברכבים חדשים.

לכמה ימים של נהיגה, אמנע מרכב מתסכל. למשל רכב חלש מדי באיזור הררי או אוטובאן...

גם מכוניות נחותות משלי מגלות לי לפעמים נקודות נחמדות שהייתי מאמץ.

חייב להגיד שברוב המוחלט של המקרים אני שמח לחזור לרכב שלי. תמיד שמח לצאת איתו לנהיגה ארוכה.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

תלוי. האם אתה יוצא לטיול עם אשתך או משהו חדש, ממודל משופר יותר ללא בקרות? 

אני חושב שזה מאוד תלוי מה הרכב החדש יותר ובעיקר בזה. בכלליות אני בעד לנסות חדש (במכוניות). אין לי איזה קשר רגשי שאני חש עם הרכב שלי כשאני גומע איתו מרחקים. אז אמלי זה אם החדש מגניב ואני חושב שאהנה איתו יחסית, או אהנה לחוות אותו, אז הולך על זה. אם החדש זה פיקאנטו עם הבקרות  והטכנולוגיות בעולם אז פחות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...