Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית הצתה מאזדה לאנטיס

מעבר לפיתרון נפתר ע"י avic78,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לאנטיס 2003 , בעיית הצתה ששוב חזרה (לאחר יותר משנה)  misfire cylinder 1 , היה מופיע מדי פעם בבוקר ולא משפיע על המשך הנסיעה, התופעה נעלמה לאחר טיפול שמנים והחלפת תושבות מנוע+גיר.

אתמול שוב הבעייה חזרה בתחילת נסיעה (נורה דולקת רצוף)misfire cylinder 1 והמנוע המשיך לעבוד עגול, כיוון שקניתי הכל מראש (סלילי הצתה+חוטי הצתה+ פלאגים אירידיום) אז החלפתי הכל היום בבוקר....

מתניע את הרכב (עם דפיקות בלב) והמנוע רועד ולא עובד עגול, אחרי כמה שניות נדלקה נורת מנוע וקיבלתי קוד P0300 כלומר בעייה בכל הצלינדרים.

החזרתי את הסלילים הקודמים - לא עזר, כל המנוע רעד , כיבתי עוד לפני שנדלקה נורה.

החזרתי גם את הפלאגים הקודמים - לא עזר.....שוב המנוע רועד ומרעיש,  אני קצת מיואש, מה עשיתי לא תקין😔

פלאגים אירידיום של דנסו , חוטי הצתה מקוריים מאמזון וסלילי הצתה יפנים חליפים לפי קוד מנוע

האם יכול להגרם נזק במקרה של חלפים לא תואמים?

תודה

פורסם

misfire זה חוסר בעירה ולא כפי שהרבה טועים וחושבים שזה חוסר הצתה.

לזה יתכנו גם גורמים מכניים ולטן דווקא בגלל הצתה, אם כי לרוב זה אכן בגלל כשל הצתה.

נראה לי שכדאי לבצע בדיקות ואיבחון במוסך מקצועי.

כבר מזמן כתבתי על חלקי הצתה מקוריים ברכב המודרני:

ברוב הרכבים המודרניים יש חשיבות רבה לשימוש בחלקי מע' הצתה מקוריים
כמצתים (פלאגים), חוטי הצתה וסלילי הצתה (COIL) והסבר לכך:
מתח ההצתה הנוצר בסליל המשני שבסליל הצתה עולה בערכו עד שהוא מצליח לפרוץ את המרווח שבמצת (פלאג).

אם המרווח מצת גבוה מדי, או הוא פגום או אינו מקורי עלול מתח ההצתה לא לפרוץ במתח הנכון ומתח ההצתה הזה ממשיך לעלות לערך גבוה עד שהוא פורץ, פנימית, בתוך סליל ההצתה. פריצת מתח פנימית זאת, משרה בחזרה מתח כלשהוא, גבוה מדי, בסליל הראשוני של סליל ההצתה שעלול להיפרץ פנימית ומתח מושרה זה עלול גם לחזור אחורנית למודול ההצתה שנמצא בתוך מחשב נהול המנוע והמודול הצתה (עם המחשב) עלול להיפגע.

ברכב המודרני יש חשיבות גדולה לתחזוקתו בדיוק לפי הוראות היצרן, הקפדה על חלפים מקוריים/תחליפיים מתאימים ואי הקפדה על כך עלולה לעלות אח"כ ביוקר רב.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 דקות, רפי לין כתב:

misfire זה חוסר בעירה ולא כפי שהרבה טועים וחושבים שזה חוסר הצתה.

לזה יתכנו גם גורמים מכניים ולטן דווקא בגלל הצתה, אם כי לרוב זה אכן בגלל כשל הצתה.

נראה לי שכדאי לבצע בדיקות ואיבחון במוסך מקצועי.

כבר מזמן כתבתי על חלקי הצתה מקוריים ברכב המודרני:

ברוב הרכבים המודרניים יש חשיבות רבה לשימוש בחלקי מע' הצתה מקוריים
כמצתים (פלאגים), חוטי הצתה וסלילי הצתה (COIL) והסבר לכך:
מתח ההצתה הנוצר בסליל המשני שבסליל הצתה עולה בערכו עד שהוא מצליח לפרוץ את המרווח שבמצת (פלאג).

אם המרווח מצת גבוה מדי, או הוא פגום או אינו מקורי עלול מתח ההצתה לא לפרוץ במתח הנכון ומתח ההצתה הזה ממשיך לעלות לערך גבוה עד שהוא פורץ, פנימית, בתוך סליל ההצתה. פריצת מתח פנימית זאת, משרה בחזרה מתח כלשהוא, גבוה מדי, בסליל הראשוני של סליל ההצתה שעלול להיפרץ פנימית ומתח מושרה זה עלול גם לחזור אחורנית למודול ההצתה שנמצא בתוך מחשב נהול המנוע והמודול הצתה (עם המחשב) עלול להיפגע.

ברכב המודרני יש חשיבות גדולה לתחזוקתו בדיוק לפי הוראות היצרן, הקפדה על חלפים מקוריים/תחליפיים מתאימים ואי הקפדה על כך עלולה לעלות אח"כ ביוקר רב.

בברכה  -  רפי לין

שום דבר מודרני בלאנטיס 

פורסם

פרק את סלילי הצתה ובדוק האם אתה רואה פסים לבנים בחלק הפנימי של החוט הצתה. אם כן, יש לך בריחת ניצוץ.

האם המצתים שהתקנת (אירדיום) מתאימים לשנתון הזה? 

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יכול להיות שלא מתאימים, אבל הוא החזיר את הפלאגים המקוריים וזה לא עזר... או שאתה חושב שזה כבר פגם בסלילי ההצתה (וכתלות בסדר ההחלפה, יכול להיות שגם בסט החדש, וגם בסט הישן), וכעת הם תקולים?

פורסם

המצתים אירידיום הם כבר סט שני זהה שאני קונה (מק"ט תואם לפי ספר רכב).

אני אפתח שוב מכסה מנוע והעבור על הכל...............

פורסם

שוב, תסתכל בתוך הסליל. אם אתה רואה פסים משונים שלא אמורים להיות בסליל חדש, יש לך בריחת ניצוץ. 

זו תופעה מאוד ידועה בלנטיס. בזמנו כשעבדתי במוסך מאזדה (2004-2006), זה היה מאוד שכיח, מאוד שכיח.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

בדקתי בסליל ולא ראיתי פסים משונים, לא חושב שסליל הייתה הבעייה כיוון שאני גם הצלבתי בינהם

בכל אופן התעסקתי שוב עם הרכב ושוב הבעייה חזרה רק לצלינדר מס1 - רק שהרכב ממש רועד , נראה שלחלוטין הצלינדר לא עובד

אני מניח שיש גם בעייה בכבלים (אלו שמתחברים לסלילים), רק אחרי שהדקתי אותם הבעייה חזרה רק לצלינדר 1 וכנראה שיש בעייה גם במזרקים או בכל דבר אחר שלא קשור לסלילם ולפלאגים (החלפתי 3 סטים שונים של סלילים/פלאגים וזה לא פתר את הבעייה)

בכל מקרה שלחתי את הרכב לביקור במוסך ע"י גרר

תודה

פורסם

תעדכן בממצאים, מעניין.

• פיתרון
פורסם

עדכון

כפי שחשדתי -  מזרק 1 היה תקול והוחלף

לגבי זה שהייתה תקלה מרובת צלינדרים, אני מניח שהבעיה הייתה באחת הצמות שמתחברות לסליל (יש שם פין רופף)

אני שוקל להזמין רביעיית מזרקים (שמו לי חלק משומש)

• תוכן חדש...