Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, קאררה כתב:

במיוחד אם הנשק נגיש ולא נעול בכספת.

הנשק דווקא היה נעול בכספת אבל הילד ידע את הקוד.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הנשק דווקא היה נעול בכספת אבל הילד ידע את הקוד.

תודה על התיקון\ההבהרה. חינוך נכון כמו שכתבתי בהודעה הקודמת שלי הוא מרכיב מאוד חשוב. בארה״ב נפוץ שהנשק נמצא על השולחן, או איפה שהמפתחות והארנק נמצאים. אצלנו בבית כרגע אין חינוך כי הבן שלי בן 3, אבל בבוא הזמן יהיה. הנשק תמיד יהיה מאחורי הכספת והילד לא ידע את הסיסמא (אני פותח את הכספת ביומטרית גם ככה). הילד ילמד לתפעל ולהשתמש בנשק בסביבה מבוקרת כדי שהסקרנות לא תהיה קיימת יותר. הוא גם ילמד מה עושים כשקיים נשק גלוי בידי חבריו או באופן גלוי בבית חבריו כשאנחנו לא נוכחים.

זה מזכיר לי סיפור שלפני איזה 6-7 שנים הלכתי לראות בית שרציתי לרכוש להשקעה. בבית היה דייר שעשה לי ולמתווכת שלי סיור. על השידה, בכניסה לבית, באופן גלוי, נגיש ולא מאובטח ישב אקדח revolver בצבע כסף. 

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

זה חייב להיות שילוב של חינוך ושל מניעה.

כשאני נכנס הביתה קודם כל מנטרל סיכונים לפי רמת האיום. קודם כל מוריד נעליים ומיד רחר כך לפני שמתיישב נועל את האקדח בכספת. הקוד ידוע רק לי ויש מפתח מוסלק בצורהשאף אחד לא ימצא בלי הדרכה למקרה חירום אם אני לא בבית ועדיף שהנשק יהיה בידיים של מישהו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחת מהתוכניות החשובות שקיימות אגב @קאררה - זה תחפש Eddie eagle - שזה תוכנית לילדים להסביר על בטיחות בנשק - לפני הגיל שהם צריכים להתעסק איתו ובכלליות.

תוכנית מ ע ו ל ה!

(סורי לחברינו בישראל - זה באנגלית)

מגיל יותר מבוגר - אשתי לוקחת את הילדה למטווח מדי פעם - אחרי הסבר שלם וזה שהיא יודעת שהיא אחראית + לכמה כיתות.

היא מאוד בוגרת ומאוד מבינה גם את הרצינות והכבוד שצריך להתייחס לזה - וברגע שזה לא קסם / אסור - זה מאוד משנה את הגישה + הידע שלה של אם היא רואה משהו איך לטפל בו בצורה אחראית (עדיין - מחוץ לבית למשהו שהיא לא מכירה / בלי מבוגר -> חזרה לEddie eagle).

זה הפוך נגיד מאמריקאים ואלכוהול - שהנושא הוא טאבו מההורים שאסור ולא מדברים על זה עד גיל 21 - וכמות האמריקאים שgets shitfaced ולא יודעים לשתות ואז שותים המון כי ״אסור״ היא עצומה , לעומת ישראל או במיוחד אירופה - איפה שלתת להם לטעום שלוק מהבירה זה לא ביג דיל ואז אין מאחורי זה איזה קסם של ״אסור״

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 18 שעות, פינדר כתב:

וזה רק יחמיר.

פשיטת רגל של המדינה ושל הרשויות. אבל זה כבר דיון פוליטי.

image.png.5563a122d2f7addadfeb996b7fe2318f.png

לא נראה לי שכל הארץ תהיה ישוב זכאי אך יש בהחלט כאלה שבעד להוריד את התבחינים ושכל הישובים בארץ יוכלו להוציא רישיון נשק, האם זה בעייתי? תלוי יש ארצות שיש לכל האזרחים יש נשקים ללא הגבלה ולא ארה"ב אלא מדינות אחרות ושם גם רמת הפשיעה נמוכה, ככל הנראה תלוי בתרבות ובחינוך לא בנשק.

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עזבו את הסיטואציה שהגנב בתוך הרכב, האם הזמן שלוקח לבחור השקט "לשלוף" את הנשק באמת ארוך או שזו הנורמה שלוקח לאנשים להוציא מהנרתיק, להכניס מחסנית ולכוון?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מחסנית צריכה להיות בתוך הנשק, גורמי ביטחון מאומנים לשלוף לדרוך* ולירות כדור תוך פחות מ2-3 שניות (ועכשיו יבואו כל מיני רמבואים שירדו לכדור ראשון תוך 1.2-1.3, מעניין לי את הבילבל),  לאזרח רגיל שמצאמן פעם בחודש-חודשיים הייתי מוסיף עוד נניח 2-3 שניות.

לדבילים בסרטון הייתי לוקח את הנשק ומחליף אותו במקל מטאטא.

בלי קשר לזה שהייתי שמח שהמחבל ברכב היה מקבל כדור אינשאללה.

*בכל העולם מסתובבים עם כדב"ב אז ליביור למשל לא מתרגל דריכה ככל הנראה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

בכל העולם מסתובבים עם כדב"ב אז ליביור למשל לא מתרגל דריכה ככל הנראה.

אתה יכול לקצר לליביו 👍

2-3 שניות אם הכדור הראשון מדויק זה אחלה.

Then dying is forgetting

פורסם

ובנימה רצינית - כל הסרטון הזיה.... 

ברור שהבחור לא התאמן או מבין אפילו בפיפס איך להשתמש בנשק שלו והוא שם את עצמו (ואת הסובבים) במצבים מסוכנים (כולל המיקום של האקדח לפני ואחרי שהוא שולף אותו ומתווכח עם הבחור)

אז לא - זה לא נורמאלי. שום חלק מזה זה לא התנהלות של משהו שבאמת כדאי שיהיה לו נשק.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, outnex כתב:

סרטון אסוני ולו רק בגלל התחתונים

בחיי לא שמתי לב לזה, הולי שיט..

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

שימוש באקדח למניעת גניבה הוא big no no בארה״ב. בשביל זה יש משטרה וביטוח.

עריכה אחרונה על ידי קאררה
  • אהבתי 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
לפני כשעה, קאררה כתב:

שימוש באקדח למניעת גניבה הוא big no no בארה״ב. בשביל זה יש משטרה וביטוח.

נכון - וכפול מכך בסטייטים ״כחולים״.

property זה לא מאפשר הגנה עצמית. אפילו אם היו גונבים לו את הרכב מהDriveway בחלק מהמדינות (ההבדל זה בעיקר בDuty to retreat / castle doctrine .... אבל בניגוד למה שלפעמים משתמע אנחנו לא גרים במערב הפרוע. מה שכן - בהגנה עצמית / על אחר - הגבול מתחיל להיות ברור , וגם באם נכנסים לך לבית)

הבחור בסרטון עם המעשים שלו - היה נכנס לכלא אצלנו בלי למצמץ וכנראה למשמעותית יותר זמן מהגנב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...