Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

רובאי 03, הוכשרו גם על מאג. אבל העניין של הרובאים כבר הובהר כאן מספר פעמים. זה עניין של משמעת ואחריות יותר מכל דבר אחר. פחות קשור לכישורי שליטה בנשק כזה או אחר

רובאי 03, הוכשרו גם על מאג. אבל העניין של הרובאים כבר הובהר כאן מספר פעמים. זה עניין של משמעת ואחריות יותר מכל דבר אחר. פחות קשור לכישורי שליטה בנשק כזה או אחר

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

אבא שלי היה רובאי 02 כל הסדיר והקבע ובמילואים עבר "הכשרה" לרובאי 03 ע"י זה שירה 9 כדורים ב M16. במילים אחרות - לא קשור לכלום ושום דבר, בטח לא למשמעת ואחריות.

בכל מקרה, איזו הכשרה עברתי בצבא לפני 20 שנה ומעלה לא קשורה בשום צורה לפוטנציאל הבעייתיות שלי בהחזקת נשק. אני לדוגמא, מאוד ממושמע ואחראי אבל יש לי רובאי 02 כי היה לי פרופיל  עורפי, לא כי נמצאתי בלתי מתאים לשאת נשק. והיות ואין לי אפשרות לשנות את זה 20 שנה אחרי, זה לא יכול להיות מדד.

וזה אם אנחנו שמים בצד את כל נושא הדרגה, מספיק שהיית נגד מטבח לשנתיים ואתה זכאי לשאת נשק לשארית חייך.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 5

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

ממש לא מסכים.

בתאריך 5.1.2025 בשעה 08:01, taranta כתב:

זו הטעות שלך - אנחנו לא ארה"ב ולא מחלקים כאן נשקים לכל מי שמתחשק. המטרה של נשק היא הגנה עצמית שלך ושל הסובבים אותך.

עירבבת שני דברים. הזכות לנשיאת נשק והאפשרות של הגנה עצמית. אם נתעלם מהראשון (שבאופן אישי מקובל עלי כזכות שאזרח נורמטיבי בעל יכולות נדרשות אמור לקבל) אז מדוע מונחים כ"כ הרבה מכשולים כדי ליישם את זה?

-למי אכפת כמה כדורים השתמשת במטווח? במה זה יכול לפוגוע?

-למה אתה מוגבל לנשק אחד ותו לא? אם עברת את האישורים הנדרשים מה מפריע שתחזיק אקדח קטן מוסלק שאתה בחוץ, משהו יותר רציני כשאתה בגינה ורובה ציד כשאתה בבית? זה אולי נשמע לך מגוחך אבל בשבת השחורה הבאה (וזה כנראה יהיה ב 10-20 שנה הקרובות) אני הייתי שמח שכשהחיות האלה יצאו לתקיפה לאזרח רגיל תהייה יכולת להפעיל נשק ארוך וקטלני שיכול לפגוע מטווח של כמה עשרות מטרים בצורה פחות או יותר מדוייקת (או להשתמש בכדוריות במקרה הצורך)

(נכתב אתמול, נשלח רק היום...)

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
לא נשלח....
פורסם

עניתי על כל זה כבר.

אני לא מכיר הגבלה של כדורים במטווח.

נשק אחד - כאמור, תפקידו הוא הגנה עצמית ותו לא. אין שום סיבה ליותר מנשק אחד מה גם שזה מגדיל את פוטנציאל גניבת הנשקים.

נשק ארוך זו פשוט לא תפקידו של אזרח רגיל. בישובי ספר יש כיתות כוננות שאכן מקבלות נשק צה"לי ארוך. די ברור שאחת המסקנות תהיה להחזיר להם את הנשק שנלקח לפני ה7.10.

פורסם
לפני 10 שעות, fatboy1340 כתב:

אבל זה שטויות.

בגדוד שלי העיפו מספר לוחמים שירו בעזה ללא אישור בנקודה שבה היו מספר כוחות, סתם כי הם זיהו משהו בחלון, ואחר כך התברר שכמעט הורידו לוחמים מגולני.

מצד שני אני רואה ג'ובניקים/תומכי לחימה שיכולים לקבל נשק אישי בלי שום בעיות.

פורסם

במקרה שלך,אם נגד החיילים שירו נפתחה חקירת מצח והם הורשעו, ברוב המקרים לא יקבלו אישור לאקדח.

אבל אתה מפספס את הנקודה. 

מי שסיים שירות חובה , גם אם הוא רובאי 02 , לפחות כמה שבועות היה עם נשק צמוד לתחת שלו. זו הכוונה במשמעת נשק. ריתוק 28, על הפקרה, זו משמעת נשק.

בשעת לחץ, כאשר צריך להגיב בירי, כולם יכולים לעשות טעויות. זה עניין אחר לגמרי.

פורסם
לפני 15 שעות, פריג'י כתב:

רובאי זה שטויות. זה מישהו שנגע בנשק בצבא.

ההבדל בין רובאי 02 של לפני 20 שנה לרובאי 03 מסתכם פחות או יותר בהשלכת רימון - וזה מבדיל בין זכאי ללא זכאי. לא זה ולא זה עברו אפילו קרוב לאקדח. 

גם רובאים 05/07 או לא ידע כמה אפילו אם ירו מאות אלפי כדורים כולל מאג/מקל"פ 03/מק"ח 05/מרגמה 52 מ"מ/רפ"ג/LAW  חוץ מהיחידות המובחרות לא עברו קרוב לאקדח. מדובר במשהו אחר, מודעות והתנהגות עם הנשק.

פורסם
לפני 5 שעות, taranta כתב:

מה גם שזה מגדיל את פוטנציאל גניבת הנשקים

מה שמגדיל את פוטנציאל גניבת הנשקים זאת אוזלת היד של המשטרה. ההיגיון שלך משול ללהצדיק אנס כי הנאנסת התלבשה חשוף.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, fatboy1340 כתב:

במקרה שלך,אם נגד החיילים שירו נפתחה חקירת מצח והם הורשעו, ברוב המקרים לא יקבלו אישור לאקדח.

אבל אתה מפספס את הנקודה. 

מי שסיים שירות חובה , גם אם הוא רובאי 02 , לפחות כמה שבועות היה עם נשק צמוד לתחת שלו. זו הכוונה במשמעת נשק. ריתוק 28, על הפקרה, זו משמעת נשק.

בשעת לחץ, כאשר צריך להגיב בירי, כולם יכולים לעשות טעויות. זה עניין אחר לגמרי.

אתה מפספס את הנקודה.

אם לא הייתה מלחמה, ואם לא היו יורים ללא אישור, הם היו מקבלים אישור לנשק והיית מסתובב בביטחון כי "הם רובאי 7". בפועל, הם יותר מסוכנים מאישה ששירתה בתפקיד עורפי חשוב.

משמעת נשק זה לא רק "אני לוקח את הנשק איתי למקלחת" אלא "אני יודע שמה שאני מחזיק זה כלי הרג ומתנהג בהתאם".

לכאורה לוחמים אמורים להכיר יותר, בתאכלס זה לא בטוח ב100 אחוז.

גם יש לכם טעות בהבנה של אחריות אישית.

זה כמו שאני אגיד שרק מי שהיה נהג בצבא יכול לעלות על כלי רכב ששוקל טון וחצי ולנוע איתו בכבישי ישראל במהירות תלת ספרתית.

לא רק שאין איסור כזה,רישיון נהיגה אפשר להוציא החל מגיל 17, וכמובן שבתאונות דרכים יש 400 הרוגים בשנה, בעוד שמכלי נשק חוקיים מספר ההרוגים מאוד מאוד מאוד (מאוד) נמוך.

לרישיון נהיגה יש צורת פיקוח מאוד ברורה - תהליך יחסית ארוך בהוצאת הרישיון, ומשטרת ישראל שמוודא, לפחות באופן חלקי, שאתה שומר על החוקים -מהירות, אלכוהול, קו רציף ורמזור אדום.

צריך לדרוש לאותו תהליך ברישיון אישי - קורס איכותי וארוך, תכנים מגוונים, קריטריון מעבר אמיתי וכמובן רענונים והכשרות בזמנים קצרים יותר. 

שם צריך להיות המאבק, לא ב"את אישה בלי בולבול ששירתה במודיעין אז אם בא מחבל תסתדרי עם גז פלפל".

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 3 שעות, RK כתב:

מה שמגדיל את פוטנציאל גניבת הנשקים זאת אוזלת היד של המשטרה. ההיגיון שלך משול ללהצדיק אנס כי הנאנסת התלבשה חשוף.

אתה יודע מה פירוש המילה פוטנציאל?

פורסם
לפני 13 דקות, taranta כתב:

אתה יודע מה פירוש המילה פוטנציאל?

אתה ביקשת שיהיו נשקים ארוכים במרחב, כאלה שאתה לא יכול להסליק וכל גנב ברחוב יכול לעקוב אחרייך לבית כדי לחזור בלילה. אתה יודע מה זה יעשה לפוטנציאל?

פורסם

זה עדיין נשק אחד לבן אדם, והוא צמוד אליך (לפחות אצלי). בהצלחה לגנב שיגיע. ניסיון לחטיפת נשק זה ירי על מנת.

דווקא יכול להוריד את הפונטציאל.

נשאל אחרת - מה בדיוק נשק נוסף יתן לך מבחינת הגנה עצמית?

פורסם

לא פריק של נשק, חי בטקסס , איפה שהחוק יותר מדי מתירני לטעמי, ועדיין , חייב להודות שעברתי שינוי גדול בחשיבה לאחר אוקטובר שבע.

אם עכשיו הייתי חוזר לארץ אז אין סיכוי שהייתי בלי נשק , לא משנה איפה אני גר. אם הייתי בוחר לגור במרחק של-20 - 15 קמ ומטה מגבול הצפון/דרום/מזרח או חור התחת המקולל ששמו עזה הייתי גם נלחם על נשק ארוך, שיהיה בבית למקרה ו..

למרות שלא חי בארץ ב6 השנים האחרונות, תמיד הייתה לי תחושות בטחון וגאווה שלא משנה מה, צה"ל שומר וישמור על אזרחי מדינת ישראל וגם אם יש אירוע חריג פה ושם. התחושה הזאת נשברה וההבנה שנחתה עליי פתאום זה שאני ורק אני אחראי לביטחון האישי שלי ושל משפחתי. המשטרה, הצבא או כל גוף אחר, כבודו במקומו , יעשו מה שיעשו , יעזרו ויסכלו אבל בפעמים שלא יצליחו , ויהיו כאלה, אני לא אסלח לעצמי אם אהיה עם משפחתי או אפילו לבד בסיטואציה כזאת חסר אונים וחסר כל יכולת להגן על עצמי/ סובבים אותי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אתה מפספס את הנקודה.

אם לא הייתה מלחמה, ואם לא היו יורים ללא אישור, הם היו מקבלים אישור לנשק והיית מסתובב בביטחון כי "הם רובאי 7". בפועל, הם יותר מסוכנים מאישה ששירתה בתפקיד עורפי חשוב.

משמעת נשק זה לא רק "אני לוקח את הנשק איתי למקלחת" אלא "אני יודע שמה שאני מחזיק זה כלי הרג ומתנהג בהתאם".

לכאורה לוחמים אמורים להכיר יותר, בתאכלס זה לא בטוח ב100 אחוז.

גם יש לכם טעות בהבנה של אחריות אישית.

זה כמו שאני אגיד שרק מי שהיה נהג בצבא יכול לעלות על כלי רכב ששוקל טון וחצי ולנוע איתו בכבישי ישראל במהירות תלת ספרתית.

לא רק שאין איסור כזה,רישיון נהיגה אפשר להוציא החל מגיל 17, וכמובן שבתאונות דרכים יש 400 הרוגים בשנה, בעוד שמכלי נשק חוקיים מספר ההרוגים מאוד מאוד מאוד (מאוד) נמוך.

לרישיון נהיגה יש צורת פיקוח מאוד ברורה - תהליך יחסית ארוך בהוצאת הרישיון, ומשטרת ישראל שמוודא, לפחות באופן חלקי, שאתה שומר על החוקים -מהירות, אלכוהול, קו רציף ורמזור אדום.

צריך לדרוש לאותו תהליך ברישיון אישי - קורס איכותי וארוך, תכנים מגוונים, קריטריון מעבר אמיתי וכמובן רענונים והכשרות בזמנים קצרים יותר. 

שם צריך להיות המאבק, לא ב"את אישה בלי בולבול ששירתה במודיעין אז אם בא מחבל תסתדרי עם גז פלפל".

מסכים איתך לגבי ההכשרה.

לגבי ההבדל בין מתנחלת שמעולם לא החזיקה נשק לבין חירניק, או אפילו רובאי 02/03, הרי שהוא תהומי.

אני רואה הרבה שוטרים/יסמניקים/חיילים בדימוס שמסתובבים עם אקדח ואני רואה חרדים שמסתובבים עם אקדחים. הבדל תהומי כאמור. אני מתייחס נטו לעניין בטיחות ושמירה על הנשק. מבחינת יכולת ירי, ייתכן שחרדי מסויים הוא צלף מדופלם. אבל אם אפשר לחטוף את אקדחו מבלי שירגיש בתוך שניה, מהי נפקא מינה.

פורסם (נערך)

מה זצומרת, אקדח מוסלק ליד המיטה זה הכלי נשק שבשאיפה מביא אותך בביטחה לכספת עם הנשק הארוך.

זה הסטנדרט האמריקאי.

אקדח זה חרא נשק למשהו מתוכנן. טוב רק למקרה שזה תפס אותך בהפתעה ולא בבית.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • תוכן חדש...