Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם מדובר במקרה מסויים או בשאלה כללית?

צמיגי רכבי נוסעים עם פנימית כבר לא רואים יותר מ 30 שנה בכביש. (אלא אם הרכב נמכר כחדש בשנות ה 80' המוקדמות).

כל הצמיגים שנמכרים היום לרכב רגיל הם טיובלס. (אני מודה שאני לא בקיא בצמיגי משאיות וטרקטורים).

טיובלס= ללא פנימית.

יש קומבינות של הכנסת פנימית לצמיג טיובלס, כדי לחסוך תיקון כאשר יש בעית אטימות בין החישוק לצמיג. זה אסור בהוראות.

לעיון נוסף מצ"ב קישור:  https://iga.org.il/wp-content/uploads/2020/07/הנחיות-מקצועיות-לצמיגיות.pdf

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

אז היית אומר אופנועים.

זה בעיקר פורום מכוניות. אם לא שמת לב.

לכן כל נושא הדו-גלגלי לא מובן מאליו, והיית צריך לציין זאת מראש. (לא שיש לי משהו נגד דו-גלגלים.  פעם הייתי מאוד בעניין ).

שניה אחרי שלחצתי SEND , חשבתי לעצמי מתי נתקלתי בפנימית בפעם האחרונה?

ואז נדלקה לי נורה, זה היה בווספה שהייתה לי לפני 30 שנה.

אז בכל זאת חשבתי על דו-גלגל לאחר קריאת הודעתך.

פורסם

עכשיו יהיה לך חשק לחזור לכלים האלה .

אני מאמין שמה שנכון בתחום הזה למכוניות נכון גם לאופנועים . מן הסתם אמורים להחמיר יותר היות ומדובר רק בשני גלגלים וכל תקר עלול לגרום לאיבוד שליטה . 

פורסם

מה שידוע לי פנימית מגיעה בגאנט עם ניטים כמו באופניים שבלי פנימית יברח אויר מהחורים לניטים

יש גאנטים דמויי ניטים שהם עם צמיג רגיל

כיום לא ראיתי רכב נימכר עם גאנטים עם ניטים-אולי אני טועה-אני לא מומחה

פורסם (נערך)

לרוב האופנועים והקטנועים יש צמיגי טיובלס,

למעט כאלה עם 'שפיצים/ניטים/סילקים' - וגם לא בכולם.

באופנועים המיועדים לשטח, או דו-שימושיים זולים יחסית יש פנימית, גם בדגמים חדשים לגמרי.

באדוונצ'רים היקרים יותר יש פתרון לטיובלס עם גלגל שפיצים,

לרוב הם ממוקמים בדפנות הג'אנט ומאפשרים ג'אנט אטום, או פתרון של ג'אנט כפול.

באופניים יש קיט טיובלס שאוטם את החורים של השפיצים ומאפשר לרכב עם טיובלס.

לא יודע אם זה מעיד על הכלל, אבל ראיתי בפנצ'ריה שמכניסים פנימית לצמיג גדול - של משאית או צמ"ה,

כנראה שהביאו את הצמיג עם טנדר כי לא היה בסביבה רכב תואם לצמיג...

בווספות ישנות היה פטנט נחמד של ג'אנט חצוי שמחובר עם ברגים

כך שאפשר להוציא את הצמיג בקלות ללא כפות חליצה, להחליף פנימית, להבריג ולהמשיך בנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 4 שעות, דובצע כתב:

בווספה שלמעשה הייתה הכלי הראשון שלי היה גלגל רזרבי שלם

כנראה שמעולם לא היית צריך להחליף אותו.

גם לי לא יצא להתפנצ'ר עם הווספה שהייתה לי. (יצא לי הרבה דברים אחרים איתה).

אבל את הכלים המתאימים להחלפת גלגל (מפתחות ברגים סטנדרטים) תמיד החזקתי בתא האיחסון. 

בווספה הקלאסית שיחרור הגלגל המפונצ'ר מהכלי לא נעשה באמצעות בורג אמצעי אחד, אלא מספר רב של ברגים בהיקף החישוק, שמתחברים לחורים מתאימים בטבור הגלגל.

בנוסף, לאחר פירוק החישוק + צמיג. ניתן להפריד את הצמיג מהחישוק באמצעות פירוק שלו לשני חצאים. (כמו שבועז11 אמר).

הדבר אפשרי רק עם צמיג - פנימית.

הנה קישור שמאפשר לראות במה מדובר:

https://www.scooter-center.com/en/wheel-rim-piaggio-2.10-10-inch-steel-vespa-type-px-vespa-smallframe-v50-50n-special-pv-et3-pk50-125-s/xl/xl2-largeframe-px-t5-sprint-rally-gt/gtr-lml-star-deluxe-grey-5800010

• אהבתי 1
פורסם

הנה כאן בסרטון:

איזה נוסטלגיה...

רשימת מלאי:

וספה SS180 1968 לבן/שחור

וספה PX200 1984 כחולה

וספה PX150 1983 אדומה מהדואר

וספה קוזה 200 1990 אפורה חדשה מהניילון

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...