Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

ועוד לגלגל את העלות הלאה על הצרכנים (כן, אל תשאל אותי איך כי אני עוד לא יודע, אבל אין משהו שהעלות שלו לא מתגלגלת על הצרכנים בסופו של דבר) שלא קשורים לדבר בשיט?!

תגיד תודה לדוד ביטן שבזכותו אתה לא משלם על כל ההחלפה של המונה, (וכן, התאגיד כן משלם על זה) 

ולא, לא דוחפים את זה לכל אחד - כמו שכתבתי אין הבדל בעלות ומשיקולי נוחות התאגיד בוחר לשלוח להרבה אנשים את אותו מד.

דווקא מברווז הגיון שכמותך הייתי מצפה לבוא עם שיעורי בית.

ההשקעה של הייצור היא על החברות שמייצרות את המד (כמו חברת ארד) והם - עושות מה שמשתלם להם, אל דאגה.

ובעברית - שווה להם לפתח מד מים ולבוא לקראת כל הרבנים כדי שקהל היעד שלהם יקיף יותר לקוחות ובסופו של דבר יקנו מהם יותר.

לפעמים אני חושב שנס שקוקה קולה הוא לא המצאה ישראלית כי אם כן - עד היום היינו צריכים לשתות פפסי.

...

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 3.9.2023 בשעה 10:53, save כתב:

צודקים. צריך שעון מים מותאם לכל זרם דתי . כיום , כשהכל ניתן לתכנות מרחוק, זה אפילו דיי פשוט. מדרון חלקלק ולא בגלל נזילות מהצינור.

אבל רחמנא ליצלן, השעון המכאני עובד כל השבת, כל שבת וגם ביום כיפור. 
אבל, כשנותנים לציבור כח, הוא לוקח.

לי יש תאורה סולרית בחניה, מופעלת גלאי קירבה. טווח הגלאי 3 מטר בערך. 

כשהתקנתי אותו, בא אלי שכן שומר שבת וטען שאני גורם לו לחלל שבת כי האור נדלק כשהוא עובר בדרכו לבית הכנסת.

תשובתי הייתה, אז תלך מסביב.  אין לך כך צורך לעבור דווקא ליד הרכב שלי . התאורה מורכבת מול חזית הרכב . בשביל שתפעל צריך להיות ליד הרכב. 

ניסה בתחילה להסביר לי מה זה גרמא בהקשר לחישן  . 

גילוי נאות אני מכיר את פיקסלר, יזם מבריק ואיש נחמד. אבל כשזה מגיע לפרשנות אני בין החולקים על הצורך בכלל. 

למי שמתעניין https://www.zomet.org.il/?CategoryID=394&ArticleID=886

אגב, מכירית את הרב נוח?
ככל הנראה יש פתרונות יצירתיים https://a7.org/?file=20190630133005.pdf 😜 

אבל זב דיון נפרד. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 5 שעות, Ooga כתב:

איפה מדובר פה על מוד שבת?

פה מוסבר למה המונים ניתנים לשימוש בשבת במצב הרגיל שלהם.

אין שום דבר שמדבר על מצב נפרד לשבת כמו שעליו אנחנו מדברים בשרשור.

צודק. ציטוט לא נכון.

כאן אתה יכול להבין את פעולת המד (מסוג מד שאין פעולה מכנית):

במד-מים זה אין כלל חלקים נעים. חישת הזרימה נעשית ברצף תמידי, ולא בהשלמת סיבוב של דיסק וכד'. בגוף המד, בתוך המים, יש שני גלי אולטרה-סאונד הנשלחים מדי שניה זה כנגד זה, כשהם מרוחקים סנטימטרים ספורים זה מזה. גל אחד תמיד בכיוון זרימת המים ומשנהו - בכיוון הנגדי. כשאין זרימת מים כלל שני הגלים המנוגדים שוים במהירותם וההפרש ביניהם הוא אפס. כשיש זרימת מים היא משפיעה על מהירות הגל בכיוון הזרימה, וההפרש בין מהירות שני הגלים מתורגם לכמות המים העוברת באותה שניה. מידע דגיטאלי זה נקלט בשבב האלקטרוני, כאמור ברציפות, בין אם היתה זרימה ובין אם לאו.

מבחינה אלקטרונית, זרימת מים כתוצאה מפתיחת ברז ע"י האדם לא סוגרת שום מעגל, אלא רק משנה את התדר של הגל הנמצא כל הזמן. בשיטה זו לא נוצר שום 'אות' כמו בסיבוב הדיסק במד-מים 'דיאלוג', שתואר לעיל.

במד-מים זה קיימת תצוגה דגיטאלית המתחלפת במירווחים של 100 ליטר.

אין שם מצב שבת, יש פעולה רגילה.

נושא שינוי הצג ככל הנראה מקובל על חלק מהזרמים, אבל על אחרים לא, ולכן יש את ההודעה של שבת עליו.

לפני 5 שעות, stx כתב:

נו באמת.

הייטק פותר בעיות ומוכר את הפתרונות לאנשים אמיתיים שמשלמים בכסף אמיתי מרצונם החופשי.

אתה לא רוצה טלוויזיה 80 אינץ׳ שמדברת עם השרתים של אמזון? אל תקנה, אף אחד לא נעלב.

הבעיה פה זו הכפייה.

ואגב, המחיר של לייצר את המונה כך שניתן לבחור אם הוא ישמור שבת הוא בדיוק אפס.

ברור שהבעיה היא כפיה, אבל זה לא היה הנושא שעליו היא דיבר.

(ואגב הייטק, זה נכון שיש מכשירים רפואיים פורצי דרך לאנושות, אבל יש המון חברות שהם תולדה של צרכים של ההיטק ורלוונטיות רק שם)

לפני שעתיים, zaf כתב:

ככל הנראה יש פתרונות יצירתיים https://a7.org/?file=20190630133005.pdf 😜 

אבל זב דיון נפרד. 

תראה את תגובת העורך. הרב זאב ויטמן הוא פוסק מקובל. הד"ר קצת קצת פחות.

פורסם

מתברר שלחרדים יש בעיה אם מזגני אנוורטר.  אז אלקטה מצאה פתרון.

אומרים שמשנת 2024 כל המזגנים יגיעו אנוורטר.

https://www.ice.co.il/consumerism/news/article/978068

מזגן לכל השבת בלי לחלל שבת? אלקטרה בבשורה אדירה

להנות ממזגן גם בשבת: אלקטרה משיקה את מזגן האינוורטר הראשון עם מצב שבת מובנה ואישור הלכתי של בד"צ מהדרין. מנגנון "מצב שבת" החדשני במזגני האינוורטר מאפשר שימוש במערכות המיזוג בכל עת ללא חשש חילול שבת, באמצעות טמפרטורה קבועה ומותאמת, וללא צורך בהתקנים חיצוניים.

• מצחיק 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 16 שעות, נקודה טובה כתב:

תגיד תודה לדוד ביטן שבזכותו אתה לא משלם על כל ההחלפה של המונה, (וכן, התאגיד כן משלם על זה) 

ולא, לא דוחפים את זה לכל אחד - כמו שכתבתי אין הבדל בעלות ומשיקולי נוחות התאגיד בוחר לשלוח להרבה אנשים את אותו מד.**

דווקא מברווז הגיון שכמותך הייתי מצפה לבוא עם שיעורי בית.

**ההשקעה של הייצור היא על החברות שמייצרות את המד (כמו חברת ארד) והם - עושות מה שמשתלם להם, אל דאגה.

ובעברית - שווה להם לפתח מד מים ולבוא לקראת כל הרבנים כדי שקהל היעד שלהם יקיף יותר לקוחות ובסופו של דבר יקנו מהם יותר.

זה בדיוק ההבדל בעלות. 

יש הבדל בין לקחת רכיב סטנדרטי למהדרין (שעון סופר מעלה עם משדר אלחוטי) לבין לתכנן ולייצר רכיב עם שעון סופר ותאריכון, הכולל השבתה ותצוגת טקסט נוספת בתאריכים מסויימים בלבד (או מתעדכן אוטומטית ממסד נתונים אוןליין שגם אותו צריך לעדכן). אחד מהם יותר זול לייצור ולכן גם לרכישה עבור תאגידי המים\ממשלה\מחוזות\מי-שזה-לא-יהיה-שקונה-את-המדים-החדשים.

שווה להם לפתח? כן. העלות מגולגלת יפה על כולם. היתרונות רלוונטיים לחלק לא גדול במיוחד, ולאחרים זה חיסרון בכלל. 

וזה שאני לא משלם על החלפת המונה **ישירות**, לא אומר שאני לא משלם על החלפת המונה בדרכים עקיפות. והתשלום הזה יכל להיות נמוך יותר אם לא היה צריך להוסיף לו באגים מיוחדים כמו עצירת פעילות בתאריכים מסויימים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אחד מהם יותר זול לייצור ולכן גם לרכישה עבור תאגידי המים\ממשלה\מחוזות\מי-שזה-לא-יהיה-שקונה-את-המדים-החדשים

אין לי מה לחדש יותר ממה שכתבתי - למיטב ידיעתי אין הבדלי עלויות, אם היו כאלה לא היית מקבל מד כזה בלי לבקש.

כנ"ל אלקטרה - אם לקוקה קולה היה שווה להחליף מרכיבים בכל העולם בשביל לקבל כשרות - גם לאלקטרה שווה לעשות התקן שבת, ואגב זה נשמע מורכב כשאתה לא יודע איך זה עובד אבל זה לא, זה כמה שורות קוד ועוד לחצן והופ קיבלת עוד מליון שתיים לקוחות בלעדיים.

אם יהיה מספיק דרישה - אולי גם יהיה התקן 'אנטי - שבת' 😅

פורסם
לפני 1 דקה, נקודה טובה כתב:

אגב זה נשמע מורכב כשאתה לא יודע איך זה עובד אבל זה לא, זה כמה שורות קוד ועוד לחצן והופ קיבלת עוד מליון שתיים לקוחות בלעדיים.

בדיוק רציתי לכתוב והקדמת.

אבל אם אתה מבין שכול מה שיש פה זה עוד בלוק if קטן שבודק אם שבת או לא ומראה משהו אחר על הצג, איך אתה מאמין שזה מה שהופך את זה לכשר?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

אבל אם אתה מבין שכול מה שיש פה זה עוד בלוק if קטן שבודק אם שבת או לא ומראה משהו אחר על הצג, איך אתה מאמין שזה מה שהופך את זה לכשר?

כי הבעיה היתה בif כן לא בif לא. והוא לא משנה את הצג - זה באמת לא קריטי, הוא פשוט מעביר אותו לסטייט שלא פועל ע"פ החײשנים הפיזיים אלא ע"פ סטטיסטיקת שימוש או לו"ז - תלוי כמה המכשיר משוכלל (ולא יעשו בשביל זה סטטיסטיקה רק אם זה כבר קיים)

נראה לך שאכפת לי מה מופיע על הצג כאילו?

פורסם
לפני 48 דקות, נקודה טובה כתב:

נראה לך שאכפת לי מה מופיע על הצג כאילו?

כן.

איך תיהיה לך סטטיסטיקת שימוש אם אתה לא מודד בשבת? אתה רוצה שיחייבו אותך כאילו זה יום רגיל? אתה בטוח שזה לטובתך? (כי אני לא).

אם לא אכפת לך מה מופיע על הצג, למה אכפת לך אם יש מדידה? זה סיים סיים. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

אין לי מה לחדש יותר ממה שכתבתי - למיטב ידיעתי אין הבדלי עלויות, אם היו כאלה לא היית מקבל מד כזה בלי לבקש.

הצחקת. עובדה. קיבלתי מד כזה בלי לבקש. קיבלתי כשרות בכל הסופרים, בלי לבקש. זו לחלוטין עלות נוספת שמגולגלת הלאה.  קיבלתי וקיבלתי וקיבלתי, ושילמתי על כל אלו. ושוב, אני משלם גם על זה. לא ישירות, אבל בהחלט בעקיפין.

כנ"ל אלקטרה - אם לקוקה קולה היה שווה להחליף מרכיבים בכל העולם בשביל לקבל כשרות 

בכל העולם? בדקת את הנושא? למיטב ידיעתי קולה בחו"ל איננה כשרה, אולי למעט במקומות בהם אוכלוסייה דתית גדולה במיוחד. 

כשטיילתי בחו"ל היה לקולה טעם שונה, ומודה שלא טרחתי לבדוק אם זה כשרות מחפוד, תפוד או אהוד- או כלל לא. 

גם לאלקטרה שווה לעשות התקן שבת, ואגב זה נשמע מורכב כשאתה לא יודע איך זה עובד אבל זה לא,

בואו וננתח את מה שאתה כתבת.

זה כמה שורות קוד

עלות פיתוח, כתיבת שורות קוד, בדיקות שהקוד עובד. גם אם זה "בקטנה" יש לזה עלות. ראית פעם בית תוכנה שעובד בשביל גרושים?

לחצן

רכיב פיזי, ראית פעם אחד שלא עולה כסף? ושינוע, ומיסים וכו וכו?

והופ קיבלת עוד מליון שתיים לקוחות בלעדיים.

הם גם כך בלעדיים...כי הם תקועים עם זה.

אם יהיה מספיק דרישה - אולי גם יהיה התקן 'אנטי - שבת' 😅

כמו אנטי מחיקון 🤣

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הוא פשוט מעביר אותו לסטייט שלא פועל ע"פ החײשנים הפיזיים אלא ע"פ סטטיסטיקת שימוש או לו"ז - תלוי כמה המכשיר משוכלל

תשמע, אם זה נכון התביעה הייצוגית צגיע מהר מאוד.

אתה לא יכול לחייב אותי על סמך מה שאתה חושב שצרכתי אלא רק על מה שאתה יכול להראות שצרכתי. אולי אני סטודנט שכל סופ"ש נמצא אצל ההורים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 3.9.2023 בשעה 08:03, Ron Poh כתב:

פשרה?

איפה בדיוק פשרה?

אני רוצה שהמונה יראה תמיד צריכה.

שומר שבת לא רוצה שיראה.

והפשרה... שלא יראה!

זאת לא פשרה, זה לעשות מה שהשני רוצה.

ולא רק זה, השעון מפסיק להראות צריכה כבר שלושה שעות לפני כניסת שבת, ומתחיל להראות תצוגה רק שלושה שעות אחרי יציאת שעת.

עוד פשרה כזאת ואבדנו.

ואוו חבר חשבתי שאני היחידי בעולם שפיתח תחביב קיומי לארגן כסא נוח ליד המד מים ולצפות בו באדיקות יומם וליל. אני מבין מאוד את צערך הרב רוצה שאקנה לך שעון מכני לסלון שתוכל להתבונן בו כל היום?

אתה מבין את רמת הדרדור שהגעתם אליה? 

ל10=15 אחוז מהאוכלוסיה ששומרת שבת יש בעיה רצינית עם המונים הדיגיטליים. מצאו לכך פתרון לא מורכב או מסובך במיוחד. 

ואתה מתעקש על זכותך ההראוית לצפות בשעון הגואל בכל רגע.

הופ: נושא חדש להפגנות כח קפלן :)

פורסם

אתה מיתמם - הוא מתעקש על זכותו שלא תכפה עליו לשמור שבת.

האמת, הוא אפילו לא מתעקש, הוא פשוט רוטן לנוכח הכפיה.

שאלתי מקודם ואולי אתה יודע - מה עושים חרדים בחו״ל?

• תוכן חדש...