Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שהם ישלמו יותר... למה אני?
אני עשיתי צבא, משלם מיסים... למה אני צריך לממן את הטרלטל הזה?
רוצים לא לראות, שיעצמו עיניים כמו שהם עושים יופי בגולה
מתקשים לעצום עיניים? שישלמו הם פעם אחת על משהו!

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

ולפני שאתה אומר שמי שרוצה מונה כשר שישלם עליו זה לא עובד ככה. כל תשום מושתת על כולם במחיר המים.

למה? זה אקסטרא פיצ'ר.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

שהם ישלמו יותר... למה אני?
אני עשיתי צבא, משלם מיסים... למה אני צריך לממן את הטרלטל הזה?
רוצים לא לראות, שיעצמו עיניים כמו שהם עושים יופי בגולה
מתקשים לעצום עיניים? שישלמו הם פעם אחת על משהו!

לפני 6 דקות, David32 כתב:

למה? זה אקסטרא פיצ'ר.

כי ככה עובד מנגנון הגביה.

גם ביישוב כפרי יש הרבה יותר תשתית עירונית פר תושב ומחיר קוב מים זהה לקוב מים במגדלי טרנספורטר. מחיר הקוב כולל את כל מכריבי ההוצאות של התאגיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 27 דקות, Night Driver כתב:

להחזיק מערכות כפולות ולתת לכל אחד את המונה שמתאים לו עולה לא מעט כסף.

בתאגידים מבנה החיוב הוא כזה שזה מועמס על מחיר המים (בכל קוב מים נקבע כמה אגורות הולכות לפיתוח, כמה לחידוש תשתיות, כמה לאחזקה וכו'). השאלה כמה אתה מוכן לשלם יותר על קוב מים בשביל שתוכל לראות את הקריאה גם בשבת.

ולפני שאתה אומר שמי שרוצה מונה כשר שישלם עליו זה לא עובד ככה. כל תשום מושתת על כולם במחיר המים.

אז זה עקום לחלוטין. צריך לאפשר למי שרוצה, מונה כשר תמורת הפרש העלות. כמו שמי שרוצה כיור כפול בבית קונה כיור כפול ולא עושה מגבית מהשכנים. או מזגן כשר לשבת או מקרר כשר וכו'.

אפשר לחשוב גם איזה אתגר טכנולוגי זה. שיהיה אותו מונה לכולם, בסה"כ צריך לשים שם איזה ג'מפר שמאפשר לברור אם יש תצוגה בשבת או אין. 

חזיר דיזל

פורסם

לאן הגענו שמונה שממשיך למנות בשבת לא כשר?
גם השעון שעל היד שממשיך לפעול זה לא כשר?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

ומחיר קוב מים זהה לקוב מים במגדלי טרנספורטר.

אל תיקח אקסטרא על קוב מים, אלא על דמי המנוי החודשיים, או איך שלא רוצים לקרוא להם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

הזלזול נובע מכך שאנשים משקיעים הון אינטלקטואלי עצום כדי לפתור בעיות שבעיני מי שלא שקוע בדת קיימות רק בראשם, לא במציאות. ואם לא מוצאים פתרון אז כדי למצוא מעקפים.

הזלזול נובע מכך שאנשים משקיעים הון אינטלקטואלי עצום כדי לפתור בעיות שבעיני מי שלא שקוע בהייטק קיימות רק בראשם, לא במציאות. ואם לא מוצאים פתרון אז כדי למצוא מעקפים.

לאחד קוראים יוניקורן, לשני קוראים רב ראשי. ככה מתנהל העולם, לא צריך לזלזל באנשים.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 3 דקות, GTאי כתב:

לאחד קוראים יוניקורן, לשני קוראים רב ראשי. ככה מתנהל העולם, לא צריך לזלזל באנשים.

ככה מתנהלת ישראל.   

העולם עדיין ממתין.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, GTאי כתב:

הזלזול נובע מכך שאנשים משקיעים הון אינטלקטואלי עצום כדי לפתור בעיות שבעיני מי שלא שקוע בהייטק קיימות רק בראשם, לא במציאות. ואם לא מוצאים פתרון אז כדי למצוא מעקפים.

נו באמת.

הייטק פותר בעיות ומוכר את הפתרונות לאנשים אמיתיים שמשלמים בכסף אמיתי מרצונם החופשי.

אתה לא רוצה טלוויזיה 80 אינץ׳ שמדברת עם השרתים של אמזון? אל תקנה, אף אחד לא נעלב.

הבעיה פה זו הכפייה.

ואגב, המחיר של לייצר את המונה כך שניתן לבחור אם הוא ישמור שבת הוא בדיוק אפס.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

נקודת מפתח היא אין צריכה של 100 ליטר בבת אחת ע"י אדם שפתח ברז בביתו. צריכת מים בשירותים היא 8-9 ליטר. גם שטיפת כלים, רחיצת ילדים וכד', ואפילו מקלחת (שיש בה בעיה בפני עצמה בשבת) איננה צורכת בבת אחת מים בכמות שבודאי תשנה את המידע האלקטרוני בשבב.

לפיכך, ההיתר דומה מאד לפתיחת דלת מקרר, או חלון בחדר ממוזג שבו האדם משפיע בעקיפין על ההפעלה החשמלית המחודשת. גם המהדרין במקרר ביתי לא נמנעים מלהיכנס למקום ממוזג, או אפילו לאכול בבית מלון (או ב...ישיבה) שבו אין סידור שבת מחמיר במקרר. ההיתר מבוסס על צירוף המרכיבים הבאים: 'ספק פסיק רישא' / 'מתעסק' / 'גרמא' ולדעות רבות רק 'דרבנן'. כל המרכיבים הללו רלבנטיים גם למד המים שלפנינו.

אגב, חילוק הלכתי הנקוט בידי המחמירים במקרר להבדיך בינו לבין מזגן, הוא שפתיחת דלת המקרר היא ישירה ב'גוף המכשיר החשמלי' בניגוד למזגן ה'חיצוני'. מנקודת מבט זו בודאי שברז מים הוא 'חיצוני מאד' ביחס למד המים שישנה את המידע בהשלמת 100 ליטר.

צריך להוסיף שבכל מקרה שבו ההתרחשות החשמלית/האלקטרונית היא במצטבר, בכמות גדולה, אין לאדם לחשוש שמא הוא נמצא על 'סף ההפעלה', ופתיחת המים העכשווית היא שתשפיע במישרין. הסיכוי לכך רחוק (כמו במקרר) וזה פשר ה'ספק פסיק רישא'.

זאת ועוד, במקרר, במזגן וכד' התרמוסטט המושפע ע"י האדם במצטבר מפעיל בסופו של דבר את המנוע, המדחס. כלומר, 'בסופו של יום' יש הפעלת on-off, דהיינו סגירה ופתיחה של מעגל חשמלי, שדנו בו לאיסור משום בונה או מכה בפטיש, דאורייתא או דרבנן, או משום מוליד זרם וכד'. במד המים אין שום סגירה פיסית של מתג או מעגל, אלא הכל אלקטרוניקה פנימית הזורמת ומתקיימת בקביעות והאדם רק משנה את המידע הדגיטאלי. ראו על כך להלן בהקשר למד המים 'אוקטב'.

בהקשר זה נציין שוב כי במד מים זה (דיאלוג) אין כלל צג דגיטאלי היכול להיחשב כעין 'סגירת מעגל' (וגם זה, כאמור, רק בדרך של גרמא, וספק פסיק רישא, ולא ניחא ליה ועוד).

איפה מדובר פה על מוד שבת?

פה מוסבר למה המונים ניתנים לשימוש בשבת במצב הרגיל שלהם.

אין שום דבר שמדבר על מצב נפרד לשבת כמו שעליו אנחנו מדברים בשרשור.

פורסם

את המידע המקיף בדיוק איך הצ'יפ דוגם את המד המכני לא תמצאו באינטרנט - זה סודות ייצור ולא הייתי מצפה שחברה תחשוף אותם למרות שברור שהמידע קיים אצל הרבנים שעבדו על זה - או אולי אפילו זה כתוב באיזה ספר.

מחיר המונה שומר השבת זהה לזה שאינו שומר או לפחות אין ביניהם פער משמעותי, דווקא זה מה שגורם לכם את הצרות - אם המחיר לא היה זהה רק מי שהיה מבקש היה מקבל מונה ש"ש, מכיון שלא - חברת המים שולחת מונים כאלה לכל מקום שמישהו בודד באזור ביקש, ולא אופתע אם גם בלי שמישהו ביקש - מטעמי חסכון בלוגיסטיקה.

פורסם
לפני 3 שעות, GTאי כתב:

דת זה המצאה של חוקים, לא של ילדים אלא של רבנים

דת זה דוגמא (dogma). סט של טקסטים, טקסים וכהנה וכהנה של דברים.

לפני שעתיים, David32 כתב:

למה? זה אקסטרא פיצ'ר.

זה לא פיצ'ר זה באג..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 57 דקות, נקודה טובה כתב:

את המידע המקיף בדיוק איך הצ'יפ דוגם את המד המכני לא תמצאו באינטרנט - זה סודות ייצור ולא הייתי מצפה שחברה תחשוף אותם למרות שברור שהמידע קיים אצל הרבנים שעבדו על זה - או אולי אפילו זה כתוב באיזה ספר.

מחיר המונה שומר השבת זהה לזה שאינו שומר או לפחות אין ביניהם פער משמעותי, דווקא זה מה שגורם לכם את הצרות - אם המחיר לא היה זהה רק מי שהיה מבקש היה מקבל מונה ש"ש, מכיון שלא - חברת המים שולחת מונים כאלה לכל מקום שמישהו בודד באזור ביקש, ולא אופתע אם גם בלי שמישהו ביקש - מטעמי חסכון בלוגיסטיקה.

שוב, אין בו מד מכאני.

הדבר היחיד זה הצג והשידור לקרא"מ.

פורסם
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

כולל לעמוד על רגל אחת ולהטיל ביצים בלב בני ברק... הכל טוב

את הביצים הם מטילים על עוברי אורח. עזוב. 

לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

אני רוצה לנסוע בשבת, לאכול שירמפס, להתלבש חושפני, לקנות ביום שבת 

אני מכיר כמה אנשים שגם הם ירצו לראות אותך נוסע לאכול שרימפס בלבוש חושפני בשבת, ואיך נגיד את זה- רובם לא חיים בבני ברק :rofl:

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

להחזיק מערכות כפולות ולתת לכל אחד את המונה שמתאים לו עולה לא מעט כסף.

אז להחליט מראש, עבור כו-לם, בלי יוצא מהכלל, בלי לבחון את דעת השוק, בלי לבדוק את הישימות של הרעיון, בלי לראות אם יש לזה בכלל איזו שהיא דרישה באיזורים שהם לא משוייכים לקהל היעד הספציפי של המוצר, זה מצדיק את ההשקעה של כ"א, זמן, משאבי מערכת, מערכות ומכונות ייצור וכו' בשביל לדחוף לכו----לם את אותו המוצר שמותאם רק לחלק קטן מהאוכלוסייה?! זה יותר הגיוני, לבזבז סתם כספים על פיצ'ר שמישהו חשב להוסיף כי חבר דמיוני לחש לו משהו?

ועוד לגלגל את העלות הלאה על הצרכנים (כן, אל תשאל אותי איך כי אני עוד לא יודע, אבל אין משהו שהעלות שלו לא מתגלגלת על הצרכנים בסופו של דבר) שלא קשורים לדבר בשיט?!

לא נמאס?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 16 דקות, ברווז כתב:

אז להחליט מראש, עבור כו-לם, בלי יוצא מהכלל, בלי לבחון את דעת השוק, בלי לבדוק את הישימות של הרעיון, בלי לראות אם יש לזה בכלל איזו שהיא דרישה באיזורים שהם לא משוייכים לקהל היעד הספציפי של המוצר, זה מצדיק את ההשקעה של כ"א, זמן, משאבי מערכת, מערכות ומכונות ייצור וכו' בשביל לדחוף לכו----לם את אותו המוצר שמותאם רק לחלק קטן מהאוכלוסייה?! זה יותר הגיוני, לבזבז סתם כספים על פיצ'ר שמישהו חשב להוסיף כי חבר דמיוני לחש לו משהו?

ועוד לגלגל את העלות הלאה על הצרכנים (כן, אל תשאל אותי איך כי אני עוד לא יודע, אבל אין משהו שהעלות שלו לא מתגלגלת על הצרכנים בסופו של דבר) שלא קשורים לדבר בשיט?!

לא נמאס?

את זה כל תאגיד מחליט לבד 

• תוכן חדש...