Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, GTאי כתב:

אני מכיר אישית את הפעילות של המכון המדעי הטכנולוגי, אפשר לא לאהוב את הדת, אבל יושבים שם רבנים עם מהנדסים רציניים מאוד.. אם הם נתנו אישור אתם יכולים לסמוך על זה שאין פעילות חשמלית בשבת (הכוונה היא שאל תזלזלו באנשים, גם אם אתם מזלזלים ברעיון).

זה מכשיר מופעל סוללה שלא מושפע מהזרימה בכל הקשור למדידה. הדבר היחיד שמושפע זו הקריאה והשידור שאותם בטח חסמו בשבת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא יותר פשוט הלכתית לעשות הערכה של צריכת השבת ? בלי לסובב כלום. בדיוק כמו שחברת חשמל עשו שנים ?

כל הטריקים האלה בתצוגה שבשעון זה לרמות את אלהים. בושה. 

בעצם לא טוב !, אם יצאתי לסופ"ש במלון בראשית ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
בתאריך 2.9.2023 בשעה 12:31, Ron Poh כתב:

חה.... נראה לך?

בחינם, בארץ?

אם אפשר גם על האוויר היו לוקחים כסף.

על "זמן אוויר" שמעת?...

בתאריך 3.9.2023 בשעה 01:07, yd b-4 כתב:

לשומרי שבת יש בעיה רצינית עם מוני מים דיגיטלים. הפשרה היתה מונה עם התקן שבת מה רע בזה?

ללא שומרי שבת יש בעייה רצינית עם (בחר נושא- אני בחרתי ספציפית: תחבורה ציבורית בסופ"ש) מה רע בזה?

אני לא שומר שבת. למה שהשעון שלי ישמור? בשביל מה אני צריך את החרטה הזה? ואם איתרא מזלי ויש לי נזילה דווקא בשבת כשהשעון לא עובד (כמו שקורה לעיתים), איך אדע עד כמה היא חמורה עד לצאת הפאקינג שבת?! יש נזילה "בקטנה" ויש "נפרץ הדוד מים" ויש "צנרת ההולכה התפוצצה". בחלק מהמקרים ניתן לשמוע משהו חריג, התגובה הראשונה היא ללכת למונה. 

שלא עובד. 

כי שבת. אז הוא גם מושבת. עד לצאת השבת. ואז לשוב. ממש שובה לב. ושובר רוחות.

בתאריך 3.9.2023 בשעה 09:38, נקודה טובה כתב:

וואט?

במקלדת זה יותר כמו מילי-וואט.

מצורפת תמונה של רב מודד להמחשה. או משהו.

בעולמם של חרדים: מודד כמה מטרים הוא עומד רחוק מהשני בתפילה

לפני 13 שעות, סולל הדרך כתב:

אז אני אחיה בלי מים... לא אכפת לי!

ותתקלח עם קולה?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני החלטתי שאני הולך לעבות מים
אם לא יספייק נתקלח בסודה שהיא יותר זולה מקולה 

מה שקורה עם התאגיד זה שוד לאור יום

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תוכל לאסוף גם את כל מה שהממשלה משתינה מהמקפצה על האזרחים על הדרך, כך גם תוכל לעבות כמות טובה של מים וגם לקבל אוריאה לשימוש ברכב להוזלת הדלק או משהו.

• מצחיק 2

פורסם
לפני 12 שעות, GTאי כתב:

מי שרוצה להבין לעומק יכול למצוא כאן:

https://www.zomet.org.il/?

קראתי, בשום מקום לא רשום שם הסבר לגבי מצב שבת ומה הוא עושה. למען האמת, מה שמפורט שם לא מזכיר מצב שבת בכלל.

מהתיאור מהלינק הקודם רשום משהו מוזר לפיו השעון בכלל לא מתפקד בשבת.

אם זה לא נכון וזה רק ביטול השידור, אז אין סיבה שהוא לא יראה את הספיקה בזמן הזה, אין פה בעיה של חילול שבת.

בקיצור סיפור לא ברור.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

תוכל לאסוף גם את כל מה שהממשלה משתינה מהמקפצה על האזרחים על הדרך, כך גם תוכל לעבות כמות טובה של מים וגם לקבל אוריאה לשימוש ברכב להוזלת הדלק או משהו.

ב"ה/בס"ד מחק את המיותר
היא לא משתינה על כולם, רק עלי מי שלא מקורב לצלחת.

יש מגזרים שלמים שמאוד נהנים מהמצב!
יש להם תקציבים, יש להם אוטונומיה בחינוך, הם לא משלמים מיסים, הם שולטים על תנועת הרכבות בשבת, הם לא מקיימים חובות אזרחיות כמו שרות צבאי, הם אומרים לנו מי יכול לעלות לתחבורה הציבורית ואיפה מותר לו לשבת ואיך להתלבש...

אז לא כולם מרגישים כמוך!

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

image.png.17b055e3855a36bd34a8f8ef71211fb3.png

רק המגזר שמשלם על כל השירותים האלו לא נהנה מהמצב. כמו תמיד. 

image.png.623fd4b9671caf30a9ceb41880e19ae5.png

עריכה קלה.

לא יודע, לא ממש מסתדר לי עם בסד (ובסד השני). מבחינה ויזואלית זה לא משהו. 

אולי באמת אנסה את האפשרות השנייה שציינת @סולל הדרך:

image.jpeg.af2a7626006d0717a7fe0ea18edbb3f7.jpeg הכל יהיה בסדר.

יותר טוב?

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1

פורסם
לפני שעה, Ooga כתב:

קראתי, בשום מקום לא רשום שם הסבר לגבי מצב שבת ומה הוא עושה. למען האמת, מה שמפורט שם לא מזכיר מצב שבת בכלל.

מהתיאור מהלינק הקודם רשום משהו מוזר לפיו השעון בכלל לא מתפקד בשבת.

אם זה לא נכון וזה רק ביטול השידור, אז אין סיבה שהוא לא יראה את הספיקה בזמן הזה, אין פה בעיה של חילול שבת.

בקיצור סיפור לא ברור.

נקודת מפתח היא אין צריכה של 100 ליטר בבת אחת ע"י אדם שפתח ברז בביתו. צריכת מים בשירותים היא 8-9 ליטר. גם שטיפת כלים, רחיצת ילדים וכד', ואפילו מקלחת (שיש בה בעיה בפני עצמה בשבת) איננה צורכת בבת אחת מים בכמות שבודאי תשנה את המידע האלקטרוני בשבב.

לפיכך, ההיתר דומה מאד לפתיחת דלת מקרר, או חלון בחדר ממוזג שבו האדם משפיע בעקיפין על ההפעלה החשמלית המחודשת. גם המהדרין במקרר ביתי לא נמנעים מלהיכנס למקום ממוזג, או אפילו לאכול בבית מלון (או ב...ישיבה) שבו אין סידור שבת מחמיר במקרר. ההיתר מבוסס על צירוף המרכיבים הבאים: 'ספק פסיק רישא' / 'מתעסק' / 'גרמא' ולדעות רבות רק 'דרבנן'. כל המרכיבים הללו רלבנטיים גם למד המים שלפנינו.

אגב, חילוק הלכתי הנקוט בידי המחמירים במקרר להבדיך בינו לבין מזגן, הוא שפתיחת דלת המקרר היא ישירה ב'גוף המכשיר החשמלי' בניגוד למזגן ה'חיצוני'. מנקודת מבט זו בודאי שברז מים הוא 'חיצוני מאד' ביחס למד המים שישנה את המידע בהשלמת 100 ליטר.

צריך להוסיף שבכל מקרה שבו ההתרחשות החשמלית/האלקטרונית היא במצטבר, בכמות גדולה, אין לאדם לחשוש שמא הוא נמצא על 'סף ההפעלה', ופתיחת המים העכשווית היא שתשפיע במישרין. הסיכוי לכך רחוק (כמו במקרר) וזה פשר ה'ספק פסיק רישא'.

זאת ועוד, במקרר, במזגן וכד' התרמוסטט המושפע ע"י האדם במצטבר מפעיל בסופו של דבר את המנוע, המדחס. כלומר, 'בסופו של יום' יש הפעלת on-off, דהיינו סגירה ופתיחה של מעגל חשמלי, שדנו בו לאיסור משום בונה או מכה בפטיש, דאורייתא או דרבנן, או משום מוליד זרם וכד'. במד המים אין שום סגירה פיסית של מתג או מעגל, אלא הכל אלקטרוניקה פנימית הזורמת ומתקיימת בקביעות והאדם רק משנה את המידע הדגיטאלי. ראו על כך להלן בהקשר למד המים 'אוקטב'.

בהקשר זה נציין שוב כי במד מים זה (דיאלוג) אין כלל צג דגיטאלי היכול להיחשב כעין 'סגירת מעגל' (וגם זה, כאמור, רק בדרך של גרמא, וספק פסיק רישא, ולא ניחא ליה ועוד).

פורסם

בכנות, 

כמה שאני נחשף יותר לפירושים שונים ומשונים, כך מתחזקת אצלי ההקבלה לילדים שמשחקים יחד וממציאים חוקים על הדרך. 

"יריתי בך"

-אבל יש לי מגן

"יש לי חודרי מגן" 

-כן אבל לא חודרי מגן כח כמו שלי אלא רק רגיל

"גם מגן כח ! כשלוחצים הרבה על ההדק מקבלים יותר כח ליריה"

או משהו כזה. 

• מצחיק 3

פורסם

אני יודע שזה לו מטרת השרשור
כמו שכתב הברווז... יש פרושים שונים ומשונים
הפלפול שמסביר למה זה מותר ולמה זה אסור ולכל פלפול יש מקלים ויש מחמירים ותכל'ס שיעשו מה שהם רוצים בשבת קודש, כולל לעמוד על רגל אחת ולהטיל ביצים בלב בני ברק... הכל טוב

אבל לכפות על אחרים את דעתם או רצונם או אמונתם... עם זה יש לי בעיה.

בפסח האחרון הייתי בניו יורק ובאחד מימי חול המועד נסעתי לקנייון American Dream בג'רזי.
כל מבקריו ללא יוצא מהכלל היו חרדים! ולא היתה להם שום בעיה להביא את האוכל שלהם מהבית, לאכול בפוד קורט על שולחן שלא עבר ביעור חמץ, ממול היו דוכנים של סאבווי ופיצה וגוואלד חמץ... זה לא הפריע להם לאכול את האוכל שלהם, או להיכנס לחנויות שהמוכרת היתה בלבוש חושפני...
אז למה המודל הזה שעובד בארה"ב (וכנראה בכל מקום אחר חוץ מבארץ הקודש) של כל אחד בעולמו ואף אחד לא חלילה פוגע להם "ברגשות" עובד שם ולא פה?

אני רוצה לנסוע בשבת, לאכול שירמפס, להתלבש חושפני, לקנות ביום שבת והכי חשוב לראות את מונה המים שלי מסתובב בשבת. למה פה זה מפריע ושם לא?

• אהבתי 3
פורסם
לפני 16 דקות, סולל הדרך כתב:

אבל לכפות על אחרים את דעתם או רצונם או אמונתם... עם זה יש לי בעיה.

להחזיק מערכות כפולות ולתת לכל אחד את המונה שמתאים לו עולה לא מעט כסף.

בתאגידים מבנה החיוב הוא כזה שזה מועמס על מחיר המים (בכל קוב מים נקבע כמה אגורות הולכות לפיתוח, כמה לחידוש תשתיות, כמה לאחזקה וכו'). השאלה כמה אתה מוכן לשלם יותר על קוב מים בשביל שתוכל לראות את הקריאה גם בשבת.

ולפני שאתה אומר שמי שרוצה מונה כשר שישלם עליו זה לא עובד ככה. כל תשום מושתת על כולם במחיר המים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...