Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ל 10-15 אחוז מהאוכלוסיה יש חלום למדינת הלכה
מדינה שבורא עולם יגן עליה (ויחסוך להם את הגיוס) ויזרוק עליה מהשמים דולרים (ויחסוך להם לעבוד או לתרום לכלכלת הכלל) כמו שזרק מן על בני ישראל
ועל הדרך לעשות חינוך מחדש לכל הכופרים.

חרדים בחו"ל כמו שכתבתי בהודעות מעל
עובדים ומפרנסים את עצמם, כי הרבה ברירה אין להם
סף הרגישות שלהם לפגיעה ברגשותייהם קרוב לאפס

והשמים לא נפלו!

• אהבתי 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

תשמע, אם זה נכון התביעה הייצוגית צגיע מהר מאוד.

אתה לא יכול לחייב אותי על סמך מה שאתה חושב שצרכתי אלא רק על מה שאתה יכול להראות שצרכתי. אולי אני סטודנט שכל סופ"ש נמצא אצל ההורים?

סורי, לא ציינתי שאני מדבר על מזגנים מקררים ודומיהם.

במד מים כמו שכתבו - בשבת מופעל מד מכני ובמוצ"ש הצ'יפ דוגם אותו ומשדר.

באמת חשבת שחברת המים תסכים לכזה הסדר???

פורסם

אני מקווה שאני לא חושף פה פטנט.

לפני כניסת השבת השעון מתנצר וכל המים בחלל השעון נמכרים לגוי בעבור פרוטה.

בצאת שלושה כוכבים במוצ"ש מתגייר בחזרה ורוכש המים בעבור שני פרוטה. 

• מצחיק 3

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני רואה שמה שכתבתי עשה קצת בלגן אז אני אנסה להסביר

לכל מכשיר חשמלי היום שדורש מדחס מופעל לפי טמפ' - מקרר מזגן וכו' בפרט במנוע אינוורטר יש מחשב שאוגר סטטיסטיקת שימוש כל הזמן ובמצב שבת הוא מפסיק לרשום מידע ופועל לפי הסטטיסטיקה הקיימת או בלו"ז קבוע. כמו"כ החיישן עצמו מפסיק לפעול והנורה לא נדלקת כשפותחים וכן לא מצפצף כשמשאירים פתוח.

במד מים הסיפור שונה וכמו שאמרתי בשבת מתבצעת מדידה מכאנית.

בעיקרון בתאגיד לא שולחים מד ש"ש רק למי שמבקש - מטעמים לוגיסטיים התאגיד מעדיף לשלוח לכל האזור אותו מונה - אם מישהו חי בסרט שבראש התאגיד יש חרדי עם אף ארוך ששולח לכל החילונים מד שיחליף את הכיתוב בשבת - אז כאמור הוא חי בסרט.

קוקה קולה כשרה בכל העולם - ייתכן שלא למהדרין אבל הרכיבים הוחלפו בכל העולם - ולא, לא הכריחו אותם לעשות את זה.

טעמי הקוקה שונים ברחבי העולם עקב שינויים בהרכב המים שמהווים את רוב המתכון.

הכשרות בקוקה קולה היא לנדא או רבנות או ou.

לכל יצרני המכשירים יש מי שכותב את כל הקוד הוא לא לוקח בית תוכנה מיוחד בשביל החרדים.

זהו עד כאן, אני מקווה שלא שכחתי אף אחד ומתנצל אם כן או אם דברי פגעו במישהו. בכ"א אני מבין שכנראה ערב ובוקר אתם שומעים איך החרדים מנצלים אתכם מה שגורם לכם לחפש את זה בכל פינה - אבל מומלץ להשתמש במעט היגיון. היחידים המפסידים מהתנהלות כזו הם אתם.

פורסם
לפני 40 דקות, נקודה טובה כתב:

סורי, לא ציינתי שאני מדבר על מזגנים מקררים ודומיהם.

במד מים כמו שכתבו - בשבת מופעל מד מכני ובמוצ"ש הצ'יפ דוגם אותו ומשדר.

באמת חשבת שחברת המים תסכים לכזה הסדר???

יכול להגיד לך בוודאות שאין בו שום מנגנון מכאני.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

ואוו חבר חשבתי שאני היחידי בעולם שפיתח תחביב קיומי לארגן כסא נוח ליד המד מים ולצפות בו באדיקות יומם וליל. אני מבין מאוד את צערך הרב רוצה שאקנה לך שעון מכני לסלון שתוכל להתבונן בו כל היום?

אתה מבין את רמת הדרדור שהגעתם אליה? 

ל10=15 אחוז מהאוכלוסיה ששומרת שבת יש בעיה רצינית עם המונים הדיגיטליים. מצאו לכך פתרון לא מורכב או מסובך במיוחד. 

ואתה מתעקש על זכותך ההראוית לצפות בשעון הגואל בכל רגע.

הופ: נושא חדש להפגנות כח קפלן :)

לא התייחסת לעיקר.

תראה לי היכן הפשרה. כשעושים רצונו של אחד, זאת לא פשרה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, yor2 כתב:

בד"צ מהדרין. מנגנון "מצב שבת" החדשני במזגני האינוורטר מאפשר שימוש במערכות המיזוג בכל עת ללא חשש חילול שבת, באמצעות טמפרטורה קבועה ומותאמת, וללא צורך בהתקנים חיצוניים.

פתרון כזה קיים במקררים כבר הרבה שנים.

"בד"צ מהדרין" נו טוב, כמה אפשר להרווח מאקונומיקה.

לפני 7 שעות, נקודה טובה כתב:

כנ"ל אלקטרה - אם לקוקה קולה היה שווה להחליף מרכיבים בכל העולם בשביל לקבל כשרות

כיוון שבקוקה קולה אין רכיבים מהחי אז הכשרות היא מאד פשוטה. ולא מחליפים רכיבים בגלל כשרות אלא מסיבות כלכליות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

כיוון שבקוקה קולה אין רכיבים מהחי אז הכשרות היא מאד פשוטה. ולא מחליפים רכיבים בגלל כשרות אלא מסיבות כלכליות.

וגם לא נראה לי שהחליפו בכל העולם את המרכיבים בשביל להתאים לכשרות.

אפשר לראות את זה בקוקה קולה הפלסטינית..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 15 שעות, סולל הדרך כתב:

ל 10-15 אחוז מהאוכלוסיה יש חלום למדינת הלכה
מדינה שבורא עולם יגן עליה (ויחסוך להם את הגיוס) ויזרוק עליה מהשמים דולרים (ויחסוך להם לעבוד או לתרום לכלכלת הכלל) כמו שזרק מן על בני ישראל

ו...תלושי מזון.

איך יכלת לשכוח דבר כזה ?

😆

alfa 156 2.5.

פורסם

עקב התחזקות הדולר הם מעדיפים ג׳פרסומים על תלושי מזון. כך נמסר לי התגלות אלוהית שחוויתי הלילה.

אבל הכי חשוב... שהתמונה לא יסתובב בשבת

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אתמול יצא לי לדר עם אחד המהנדסים ברשות המים שאני עובד איתו ושאלתי אותו על המונים הכשרים.

אז קודם כל אתה יכול לבקש בכתב שלא יחליפו לך למונה כשר ואז לא יחליפו לך.

שנית, חש שני כשרויות למונים, של צומת ושל הלפרין. של צומת ממשיך להציג את הכל רגיל ושל הלפרין כותב שבת וזה למעשה ההבדל היחיד בשבת.

המונים ממשיכים למדוד רגיל ורק משדרים לקרא"מ בזמנים קבועים ולא לפי נפח נמדד. זה הכל.

אלה של הלפרין מסומנים ב H.

ולהרגעת כל הדוסים, אין שום מנגנון מכאני שסוכם ונקרא בצאת השבת. גם כשעובדים עליכם תפעילו קצת היגיון.

• אהבתי 6

פורסם
לפני 17 שעות, yd b-4 כתב:

ל10=15 אחוז מהאוכלוסיה ששומרת שבת יש בעיה רצינית עם המונים הדיגיטליים. מצאו לכך פתרון לא מורכב או מסובך במיוחד. 

כן, מצאו פתרון שדוחפים ל 85-90% מהאוכלוסייה, במקום לאותם 10-15% שלהם ורק להם יש את הבעייה הזו. עם זה יש לי בעייה.

לפני 16 שעות, נקודה טובה כתב:

לכל יצרני המכשירים יש מי שכותב את כל הקוד הוא לא לוקח בית תוכנה מיוחד בשביל החרדים.

אה, אז יש לו כותב תוכנה בפיירול. זה לא עולה כסף?

לפני 16 שעות, נקודה טובה כתב:

בכ"א אני מבין שכנראה ערב ובוקר אתם שומעים איך החרדים מנצלים אתכם מה שגורם לכם לחפש את זה בכל פינה - אבל מומלץ להשתמש במעט היגיון. היחידים המפסידים מהתנהלות כזו הם אתם.

ממש לא. 

אני רואה במו עיניי הענוגות איפה אני נדפק בגלל שמישהו אחר מאמין בהבלים, סיפורי פיות, מעשיות ואמונות טפלות כאלו ואחרות.

למשל, ואתייחס לדוגמא אחת המשפיעה עליי אישית ולא לבעיות (רבות נוספות) שקיימות אך פחות נוגעות אליי:

מדוע, במשך בערך שבוע בשנה, בתי ממכר מזון לא מוכנים למכור מזון- ומכסים אותו עם ניילון? אני לא רוצה שישנו לי את מה שאני צריך לעשות כדי לרכוש את הדברים שאני אוהב. אבל משום מה, שבוע שלם, אסור למכור לי את אותו המזון ששבוע לפני ושבוע אחרי הוא נמכר כרגיל לחלוטין. אם יש נקודה אחת שגורמת לי לזעם על כל הטירלול הדתי, זו הנקודה הזו. אסור למישהו לאכול משהו מסויים? סבבה, שלא יקנה ולא יאכל. האחריות היא עליו ושלו בלבד. מה אני קשור? למה אני גם לא יכול לאכול?

לפני שעה, Night Driver כתב:

אז קודם כל אתה יכול לבקש בכתב שלא יחליפו לך למונה כשר ואז לא יחליפו לך.

א, זו נקודת אור ומשנה מאד את התמונה.

ב, במקום שפוי, המצב היה אמור להיות הפוך. מי שרוצה להיות שונה, ורוצה את הכשר, צריך לבקש אותו- ולא לדחוף אותו לגרון של כו-לם בלי לשאול מחד, ולהסתיר (במובן של לא לפרסם ) את הנקודה של "אפשר לבקש אחר" מאידך.

וכמובן, תודה על ההסבר! מעניין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

במקום שפוי, המצב היה אמור להיות הפוך

אז קבל - כאמור לעיל - בעיקרון זה המצב ומשיקולי נוחות התאגיד שולח את אותו מונה לכל אזור שהתקבלה בו בקשה. באזורים שלא התבקשו לא נשלח - ובד"כ אני זה שנתקע עם מונה דיגיטלי ולא להפך. 

את עניין הכשרות והמרכיבים בקוקה קולה ניתן למצוא בויקיפדיה ובזה אני סוגר את הויכוח מבחינתי לפחות 😅

בעניין המנגנון של מוני המים - מהנדס של התאגיד (הגיחון למשל) לא אמור להתמצא באופן הפעולה של המונה שמייצרת החברה (ארד למשל) ככה שדבריו, בעיני לפחות, אינם ראיה לעניין.

פורסם
לפני 3 דקות, נקודה טובה כתב:

בעניין המנגנון של מוני המים - מהנדס של התאגיד (הגיחון למשל) לא אמור להתמצא באופן הפעולה של המונה שמייצרת החברה (ארד למשל) ככה שדבריו, בעיני לפחות, אינם ראיה לעניין.

מה????

אז מתפקיד מהנדס התאגיד?

זה כמו משגיח כשרות שלא צריך לעשות כלום ורק להגיע פעם בחודש לגבות כסף?

• מצחיק 3
פורסם
לפני 12 דקות, נקודה טובה כתב:

בעניין המנגנון של מוני המים - מהנדס של התאגיד (הגיחון למשל) לא אמור להתמצא באופן הפעולה של המונה שמייצרת החברה (ארד למשל) ככה שדבריו, בעיני לפחות, אינם ראיה לעניין

תשמע, שמהנדס ברשות המים ישמע שקראת לו מהנדס תאגיד כדאי מאוד שלא תהיה לו את הכתובת שלך כי הוא יבוא לסגור איתך חשבון😆

אני (יחד עם עוד אנשי מקצוע בתחום) יושב גם בועדות המומחים בתחום וכמהנדס עם 30 שנה בתחום כולל סטרטאפ שכולל מדידת זרימה (שבו פיתחנו הכל מרמת החישן ועד מערכת הקרא"מ) תסמוך עליי שאני יודע מה אני אומר.

רק כדי לסבר את האוזן, מד מים עם שתי מעכות מדידה כפי שאתה חושב שיש מעבר לזה שיעלה יותר מכפול היה גם הרבה יותר ארוך (חפש את המונחים טורבולנציה ולמינרית).

לפני 9 דקות, סולל הדרך כתב:

אז מתפקיד מהנדס התאגיד?

מהנדס תאגיד יכול לרדת לרזולוציות האלה אבל לרוב הוא לא יעשה את זה כי אז האחריות לכישלון תהיה עליו. הוא מעדיף להשאיר את זה לרשות המים או למשרד התכנון כדי שהם יהיו אשמים.

• תוכן חדש...