Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דוגמא להיתר אפשר לראות כאן (לשעון כשר, לא בכרח זה שיש לך)

https://docs.arad.co.il/app/uploads/sites/2/כרמל-גלאט-הלפרין-300822.pdf

בגדול, את ההיתרים מוציאים רבנים של העדה החרדית ולא של הציונות הדתית, ולכן גם אם יש פוסקים שמתירים את התצוגה זה לא יעבור את הכשרות ה"מחמירה" יותר.

לפני 17 דקות, קורן בן אשר כתב:

זה מקלדת מה לא אכלו מעליה חלבי וגם בשרי (שלא להזכיר מיני חיות ר"ל).

טוב, מסתבר שיש כזה דבר.
https://www.zomet.org.il/?CategoryID=248&ArticleID=298

זה גרמא, זה לא היתר לכתחילה (זה אומר שאם יש צורך במקלדת עדיף להשתמש בזו, זה לא משהו שמותר סתם ככה כי בא לך)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

צודקים. צריך שעון מים מותאם לכל זרם דתי . כיום , כשהכל ניתן לתכנות מרחוק, זה אפילו דיי פשוט. מדרון חלקלק ולא בגלל נזילות מהצינור.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

היום חזרו אלי ממעיינות השרון

ביקשתי להחזיר את השעון הישן... אמרו לא
ביקשתי שעון אחר שסופר לאחור... אמרו אין
ביקשתי שיתקינו שעון אנלוגי בטור לשם מעקב... אמרו שאי אפשר
ביקשתי לשוחח עם מנהל... אמרו שהוא לא זמין

אני שוקל להתנתק מהמים ולאסוף מי גשמים, מה זה הגוף המונפוליסטי הזה!
הם יעשו מה שבאות השביעית שלהם ואנחנו האזרחים הקטנים נרכין ראש ונאמר אמן... ואין עם מי לדבר!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 3.9.2023 בשעה 10:29, GTאי כתב:

דוגמא להיתר אפשר לראות כאן (לשעון כשר, לא בכרח זה שיש לך)

https://docs.arad.co.il/app/uploads/sites/2/כרמל-גלאט-הלפרין-300822.pdf

בגדול, את ההיתרים מוציאים רבנים של העדה החרדית ולא של הציונות הדתית, ולכן גם אם יש פוסקים שמתירים את התצוגה זה לא יעבור את הכשרות ה"מחמירה" יותר.

זה גרמא, זה לא היתר לכתחילה (זה אומר שאם יש צורך במקלדת עדיף להשתמש בזו, זה לא משהו שמותר סתם ככה כי בא לך)

לפי מה שרשום פה המונה בכלל לא מונה בשבת. לא הבנתי.

פורסם

כתוב שמה שבימי חג ושבת מופסקת פעולת מדידה חשמלית, ויש מערכת מכנית שמבצעת מדידה. ברגע ששבת יוצאת נשאבים הנתונים שנמדדו על ידי המערכת המכנית לתוך המערכת הדיגטלית.

ובא לציון גואל (זאת תוספת שלי).

פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

אני שוקל להתנתק מהמים ולאסוף מי גשמים, מה זה הגוף המונפוליסטי הזה!

אסורהלך לפי חוק. משאבי טבע שייכים למדינה 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז אני אחיה בלי מים... לא אכפת לי!

מי המטומטם שהגה את השטות של תאגידי מים?

• מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

כתוב שמה שבימי חג ושבת מופסקת פעולת מדידה חשמלית, ויש מערכת מכנית שמבצעת מדידה. ברגע ששבת יוצאת נשאבים הנתונים שנמדדו על ידי המערכת המכנית לתוך המערכת הדיגטלית.

ובא לציון גואל (זאת תוספת שלי).

מוזר.

איך נשמרים הנתונים של המערכת המכנית. בזמן סיבוב הפרפר הם מקודדים לכרטיס ניקוב שנשאר מהמלאי של IBM? 

• מצחיק 3

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

חה... פעם אחרונה שראיתי כרטיס ניקוב, היה בתכנות מכונת כרסום בשנת 1982!

האמת גם אותי הפליא הניסוח, נשמע כמו חרטוט. העיקר להכשיר את השרץ (השעון).

פורסם
לפני 55 דקות, סולל הדרך כתב:

אז אני אחיה בלי מים... לא אכפת לי!

מי המטומטם שהגה את השטות של תאגידי מים?

אתה לא מבין.

כשהמים נמכרו על ידי העירייה זה היה כמו עם הארנונה ולא שילמנו מע"מ.

לפני 29 דקות, אורי מ. כתב:

מוזר.

איך נשמרים הנתונים של המערכת המכנית. בזמן סיבוב הפרפר הם מקודדים לכרטיס ניקוב שנשאר מהמלאי של IBM? 

אין שום מערכת מכאנית.

אם היית מכניסמכאנית האולטראסוני היה מזייף בגלל הטורבולנציה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 33 דקות, אורי מ. כתב:

מוזר.

השלב הבא יהיה פרפר שבת במוני החשמל.

לפני 27 דקות, Ron Poh כתב:

חה... פעם אחרונה שראיתי כרטיס ניקוב, היה בתכנות מכונת כרסום בשנת 1982!

האמת גם אותי הפליא הניסוח, נשמע כמו חרטוט. העיקר להכשיר את השרץ (השעון).

ואו. החזרת אותי 50 שנה + לאחור לאולם הניקוב בטכניון. עד עכשיו אני מצטער שלא שמרתי את הכרטיסים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מכיר אישית את הפעילות של המכון המדעי הטכנולוגי, אפשר לא לאהוב את הדת, אבל יושבים שם רבנים עם מהנדסים רציניים מאוד.. אם הם נתנו אישור אתם יכולים לסמוך על זה שאין פעילות חשמלית בשבת (הכוונה היא שאל תזלזלו באנשים, גם אם אתם מזלזלים ברעיון).

ומי שרוצה להבין לעומק יכול למצוא כאן:

https://www.zomet.org.il/?CategoryID=398&ArticleID=883

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הזלזול נובע מכך שאנשים משקיעים הון אינטלקטואלי עצום כדי לפתור בעיות שבעיני מי שלא שקוע בדת קיימות רק בראשם, לא במציאות. ואם לא מוצאים פתרון אז כדי למצוא מעקפים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...