Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נפגשתי עם מוכר ומאוד התרשמתי מהרכב לאחר הבדיקה, רכב מאוד שמור, קילומטרז' נמוך, באמת כמעט כמו חדש למרות שהרכב עוד מעט בן 6

המוכר מאוד נחמד ונידב את כל המידע על הרכב כשהכל מגובה בניירות וקבלות וסיימנו את הפגישה עם תאריך לבדיקה במכון רישוי

עם זאת עלו כמה חששות ואשמח לעזרתכם,

1. הרכב מפורסם ביד 2 כבר קרוב לחודש - עקבתי אבל לא הייתי פנוי לזה עד עכשיו, אז אני תוהה איך הוא לא "נחטף" ? מדובר על מאזדה 3

2. ברישיון רכב רשום במספר בעלים קודמים 00 במקום 01, המוכר טוען שזו טעות דפוס, האם זה משהו שקורה? (לא היה ניסיון להסתיר או לשקר וחוץ מזה הכל נכון אפילו מספר מנוע ושלדה)

3.  לפי דוח סליקה הרכב עבר 3 תאונות שעל פניו לא נראות רציניות, לטענת המוכר מדובר על מכות חניה מנהיגה לקויה, בקבלות מופיע רק תיקוני פח, צבע ועבודות חשמל ושהוחלף טמבון אבל באחת מהן יש ירידת ערך של 4% והאם זה משהו שדורש בדיקה יותר מעמיקה ?

4. אין לי מוסך שאני מכיר וסומך עליו, האם בדיקה במכון רישוי מספיקה ?

אודה גם להמלצה למכון בדיקה באזור רחובות, נס ציונה, ראשון לציון, חולון

תודה רבה

סליקה.png

פורסם

קודם כל לא רשמת איזה יד הרכב, אם הוא יד ראשונה- אזי מובן למה רשום יד 00 כי יענו לא היה לפני זה 

עוד בעלים, ככה זה רכב יד שלישית יהא רשום ברשיון יד 02, 

וברכב כזה לא כדאי לקחת למכון בדיקה, כי הכל יהא שם מסומן X, לכן רק לבדוק באופן טוב ע''י מוסכניק

שאתה סומך עליו.

בהצלחה.

פורסם

היי סליחה אם לא היה ברור, הרכב יד2 לכן צריך להיות רשום 01 ברישיון אך יש טעות ורשום 00

וכמו שרשמתי אין לי מוסך שאני סומך עליו - אז מה האפשרויות שלי במקרה כזה?

פורסם

לא יכולה להיות טעות דפוס במספר הידיים.

האם הרישיון שמוצג הוא בתוקף? עד איזה תאריך יש טסט לפי הרישיון?

האם שם הבעלים ברישיון זהה לשם הבן אדם שמוכר את הרכב?

פורסם

קראתי בפורום על מקרים שיש טעויות בהקלדה של מספר שלדה ומנוע, לא יכול להיות שטעו גם בזה?

וידאתי הכל בטופס: התז ברישיון תואם לתז של הבעלים וגם לשם ולתז שרשום בטופס ביטוח חובה, הרישיון בתוקף והטסט תואם את התאריך עלייה לכביש - חוץ מעניין מספר הבעלות אין שום דבר פסול ברישיון

והמוכר עצמו לא הבעלים, הבעלים היא אמא שלו וזה אומת עם תעודות זהות וספח

פורסם

1. איך המחיר בהשוואה למחיר השוק של רכב מאותו תת דגם וקילומטראז' דומה וכו'?

2. מהם תאריכי הבעלות והעלייה לכביש?

תבדוק גם כאן מה מופיע אודות בעלויות.

רק שנהיה מסונכרנים (כי בדרך כלל בוקי לא טועה והאמת שגם אני אף פעם לא נתקלתי בבעיה כזאת): לדברי המוכר אמא שלו לא קנתה את הרכב מהחברה אלא ממישהו שקנה מהחברה, כן?

3. כן, צריך להבין מה זה. 4% זה לא משהו שולי, אבל זה גם לא אומר שהיה נזק לשלדה.

תבקש מהמוכר להתחייב בבדיקה על שלדה.

4. תלוי בתוצאות הבדיקה במכון. חשוב גם מה שנאמר בעל פה.

יש דברים שאפשר להעריך לבד במה מדובר ויש דברים שצריך מוסך.

פורסם

1. המחיר תואם את המחירון המשוקל של לוי יצחק פחות או יותר

2. אמא של המוכר קנתה מאדם פרטי שקנה מהחברה:

תאריך עליה לכביש 01/2018 ,

תאריך בעלות יד1 01/2018

תאריך בעלות יד 2 09/2019 (תואם לרישיון ולאתר משומשת וגם רואים בדוח סליקה)

תוקף רישיון 31/12/2023 ויש חותמת

3. קיבלתי את המזמור הרגיל של ״אני מתחייב בבדיקה״ אבל הבנתי שאין מה לעשות עם זה ממש. אם הבדיקה לשביעות רצוני אז התכנון זה להעביר בעלות מיד אחכ דרך האינטרנט

פורסם

1. אם מחיר השוק נמוך ממחירון לוי יצחק זו הסיבה. אם לא, צריך לחפש אותה.

2. מעניין. לא יודע מה זה יכול להיות.

3. נכון זה בעייתי. אתה יכול להחתים אותו, אולי יועיל.

פורסם

עלתה לי מחשבה על בדיקה נוספת שאפשר לעשות, למוכר יש גישה למשתמש של אמא שלו באתר הממשלתי שם ניתן להוציא העתק של הרישיון רכב.

אם הטופס שיוצא מהאתר תואם לכתוב ברישיון אז זה מאשר שזו טעות דפוס ולא לעשות מזה עניין?

ועוד שאלה, זה בסדר להעביר בעלות דרך האתר כשאמא שלו לא נוחכת או שעדיף ללכת לדואר במקרה כזה?

• תוכן חדש...