Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתוח להסרת משקפיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב חברים 

כבר הרבה זמן חושב על זה 

והגעתי סוף סוף למסקנה שאני עושה את זה 

מתלבט בין 2 סוגי הטיפול לאסיק וPRK למי שמכיר 

אם יש מישהו שיכול להמליץ על סוג טיפול/מקום מומלץ 

בבקשה מניסיון אישי בלבד

שבוע טוב ותודה מראש

פורסם

היחיד שיכול לתת לך המלצה (בשאיפה שתהיה) אובייקטיבית ומדויקת זה רופא עיניים שאינו מבצע ניתוחי עיניים (למנוע ניגוד עניינים).

אף אחד פה אינו יודע מידע רפואי מדויק ומפורט  לגביך, כך שכל המלצה אחרת תהיה בגדר משהו סתמי.

בקביעת סוג הניתוח יש חשיבות לצורת ועובי קרנית. מחלות עיניים או מחלות אחרות שמונעות את ביצוע הניתוח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, _-? כתב:

מתלבט בין 2 סוגי הטיפול לאסיק וPRK

אל תתלבט כרגע, לא בטוח שבכלל אתה מתאים לשני סוגי הניתוחים, לא כולם יכולים לעבור לאסיק.

אני למשל יכולתי לעשות רק PRK.

כל נושא ההחלמה והכאבים אישי מאוד, כך שחוויות של אחרים לא רלוונטיות. לי לא כאב בכלל, ברמה שלא להשתמש בכלל בטיפות נגד הכאבים. אחרים מדווחים על כאבים במשך ימים.

לפני 39 דקות, guya72 כתב:

אובייקטיבית ומדויקת זה רופא עיניים שאינו מבצע ניתוחי עיניים

אובייקטיבית אולי, אבל אתה רוצה גם יעוץ של מי שיש לו נסיון בביצוע הניתוחים עצמם.

בדיוק כמו שבענין משפטי אתה יכול להתפלסף שעות עם משפטן שקרא את כל פסקי הדין בענין, אבל בסוף מייצג אותך עו"ד שיש לו נסיון בפועל בבית המשפט.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

עשיתי את הניתוח לפני שנה וחודש. בגדול בגדול אם אתה לא סובל מהמשקפיים אל תעשה. (עשיתי prk)

עין אחת אני רואה טוב ובשניה יש מספר וחצי. לא יודע אם אחזור לניתוח הזה (כדי לתקן את המספר). הריפוי קשוח מאוד. 

והרגישות גבוהה. אין מצב לצאת בלי משקפי שמש.

זה כן משפר את החיים. אבל אם אתה איש מחשבים . סתם בזבוז.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

שכחתי לציין שעשיתי כבר בדיקת התאמה בקייר ובאסותא

בשניהם יצאתי מתאים לשני סוגי הטיפול

המספר שלי נושק ל6 בשתי העיניים ואת האמת שהמצב כבר מחרפן 

מי שרואה טוב לא יכול להבין את התלות הזאת במשקפיים 

זה אותו דבר כמו קביים מקל הליכה או כסא גלגלים

בלי זה אי אפשר לתפקד 

החברה שאמרו שעשו

איפה עשיתם?

כמה זמן החלמה היה לכם?

ברור שהכל אינדיבידואלי אבל עדיין אשמח לשמוע

פורסם

אני עשיתי לפני 6 שנים בקייר.

PRK

עברתי את הניתוח ביום ראשון בבוקר, והיו לי כאבים נוראיים שמדמים כמו חול בתוך העיניים, 24 שעות ביממה. הבעיה היא כשאתה רוצה לישון אבל עצימת עיניים רק מחריפה את הכאב, אז יש טיפות שמאלחשות את האזור.

ביום שלישי, יומים אחרי הניתוח, ברגע אחד הכאב פשוט הפסיק ולא חזר מאז.

הראייה בלילה עוד הייתה מעט מטושטשת משך 3 חודשים, היום אני לא רגיש גם לאור כמו בעבר, והעיניים לא יבשות כמו שהיו בעבר. לקח זמן כדי ששני הדברים האלו יסתדרו (משהו כמו עוד שנתיים שלוש).

אני יכול להגיד שזה אחד הדברים שהכי שיפרו לי את איכות החיים, היה שווה כל שקל וכל טיפת כאב.

• אהבתי 1
פורסם

לפני כמה שנים עשיתי PRK בהדסה אצל פרופ' סולומון.

יומיים/שלושה הראשונים היה קשה לקרוא ולהתמקד במשהו, הייתה אי נוחות קטנה אבל למזלי כאבים לא היו בכלל!

הראייה משתפרת עם כל יום שעובר. בהתחלה אור יום מסנוור וקשה ללא משקפי שמש.

יצא לי לשמוע אנשים שעברו כאבים ברמות מסוימות אז זה כמובן אינדיבידואלי אבל עדיין יש מכונות לייזר שונות ורופאים שונים שלדעתי גם לזה יש השפעה.

לסיכום, אחת ההחלטות הטובות שעשיתי בחיים אחרי שנים של עדשות מגע מייסרות ומשקפיים, פשוט חיים אחרים.

• רעיון טוב! 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני מתעניין בזה מדי תקופה, יש לי חברים שכל הזמן מנסים לשכנע אותי לעשות ניתוח לייזר.

אני עצמי מפחד, לא יודע איך ארגיש אחר כך. מכיר אנשים שעשו עוד בשנת 2005, הם עדיין רואים טוב.

אני עם משקפיים משנת 2003, כבר רגיל, אבל לדעתי עדיף בלי.

את שיטות הניתוח או איפה לעשות, אני לא מכיר. אף פעם אפילו לא עשיתי בדיקת התאמה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 11 שעות, Be roo כתב:

אובייקטיבית אולי, אבל אתה רוצה גם יעוץ של מי שיש לו נסיון בביצוע הניתוחים עצמם.

בדיוק כמו שבענין משפטי אתה יכול להתפלסף שעות עם משפטן שקרא את כל פסקי הדין בענין, אבל בסוף מייצג אותך עו"ד שיש לו נסיון בפועל בבית המשפט.

הניסוח יצא לי קצת דפוק.

חלק מההכשרה של רופא עיניים זה לבצע ניתוחי עיניים. כך, שאין בעיה של ניסיון.

הכוונה היתה רופא עיניים שלא מתעסק כעת עם הניתוחים הספציפיים האלו (למשל רופא עיניים שעובד רק בקופ"ח), כך שבשאיפה לא תהיה לו הטייה כזאת או אחרת.

פורסם

הנקודה שלך מובנת ולא טענתי שאינה נכונה.

אבל אתה גם רוצה להתייעץ עם מי שעושה עשרות ניתוחים כאלה, כי גם הפרספקטיבה שלו חשובה. העובדה שיש לו אינטרס צריכה להלקח בחשבון, אבל זה לא מבטל את העובדה שהנסיון שלו מספק מידע חשוב.

פורסם
לפני 12 שעות, _-? כתב:

שכחתי לציין שעשיתי כבר בדיקת התאמה בקייר ובאסותא

בשניהם יצאתי מתאים לשני סוגי הטיפול

המספר שלי נושק ל6 בשתי העיניים ואת האמת שהמצב כבר מחרפן 

מי שרואה טוב לא יכול להבין את התלות הזאת במשקפיים 

זה אותו דבר כמו קביים מקל הליכה או כסא גלגלים

בלי זה אי אפשר לתפקד 

החברה שאמרו שעשו

איפה עשיתם?

כמה זמן החלמה היה לכם?

ברור שהכל אינדיבידואלי אבל עדיין אשמח לשמוע

עשיתי באמריקן לייזר בשיטה שנקראת ebk.

הניתוח עצמו כואב (הוא מגרד לך את השכבת אפיתל עם סכין מיוחד)

אבל קצר . אחרי 10 דק אתה בחוץ. 

מה שלוקח זמן זאת ההמתנה - מלא אנשים עושים.

השבוע הראשון אחרי הניתוח גהינום ..אין מילה אחרת לתאר לך את זה במיוחד ה3 ימים הראשונים. אתה כמו עטלף בחושך ויש כאבים.

אחרי שבוע אין כאבים אבל הראייה מטושטשת. במשך חצי שנה ראשונה הראיה משתפרת לאט לאט. 

זה כן שידרג לי את החיים. 

פורסם

אומנם לא ביצעתי ניתוח להסרת משקפיים, אבל כן אשתף סיפור מהחיים שלי,

לפני כ10 שנים תכננתי לעשות ניתוח להסרת משקפיים, הלכתי להבדק ולקבל הצעת מחיר מחלק מהחברות הגדולות בארץ

באחת מהחברות הגדולות ואם לא הגדולה ביותר (ואני לא מפרט מי היא, יובן בהמשך למה) הלכתי לעשות בדיקות, יצא שיש לי התאמה טובה לניתוח.

באחד השלבים האחרונים (לפני שסוגרים תאריך ומשלמים) נפגשים עם המנתח

פגשתי אותו, אדם לא צעיר (60+ לדעתי), משיחה איתו התברר לי שהוא חבר טוב של אבא של חבר שלי (שגם הוא רופא, עבדו פעם ביחד)

ואז הוא "הפיל" עליי את הפצצה. 

-הוא שאל אותי למה אני רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים?

-אמרתי לו שלא נוח לי כל הזמן להיות עם משקפיים, גם עדשות לא נוח לי, לא נוח לי ההתעסקות וכו'

-הוא שאל אותי אם עצם המספר הגבוה מפריע לי ( יש לי מספר יחסית גבוה, בלי משקפיים אני רואה לא משהו בכלל )או עצם המשקפיים.

-עניתי בצורה חד משמפעית, שעצם המשקפיים.

- הוא שאל אם הייתי מוכן לעשות את הניתוח אם אחרי הניתוח יש סיכוי שאצטרך משקפיים אבל במסר נמוך

- קצת התלבטתי

באותה נקודת זמן הוא חתך לי את ההתלבטות ואמר לי,

עזוב, אל תעשה ניתוח, לבן שלי לא הייתי ממליץ לעשות ניתוח

אתה רואה שאני בעצמי מרכיב משקפיים (הוא, המנתח)

וזה אדם עם אינטרנס...

• מעניין 2

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 47 דקות, netanel1014 כתב:

הניתוח עצמו כואב (הוא מגרד לך את השכבת אפיתל עם סכין מיוחד)

הניתוח עצמו לא אמור לכאוב בכלל, האיזור צריך להיות מורדם לגמרי.

החוויה לא נעימה (ריח הצריבה, לראות את המכשיר מתקרב לעין...) אבל לא כאב.

אמרת לרופא שאתה מרגיש כאב?

פורסם
לפני 53 דקות, om2 כתב:

- הוא שאל אם הייתי מוכן לעשות את הניתוח אם אחרי הניתוח יש סיכוי שאצטרך משקפיים אבל במסר נמוך

אוקיי, יכול להיות שזה באמת נכון למקרה שלך, אבל להרבה מאוד אנשים אין צורך במשקפיים לפחות כמה שנים טובות אחרי הניתוח. ובדרך כלל חלה ירידה לקראת גילאי ה40 בין כה וכה.

• תוכן חדש...