Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוד שמש על גג רעפים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני משכיר בית פרטי קומה אחת עם גג רעפים ישן,

כל שנתיים הפחת קופץ וצריך החלפה של הפלאנג'.

רוב המתקינים חוששים לעלות על הגג, חשבתי (בעזרתכם) האם שווה והאם ניתן להתקין את הדוד שמש בחצר בצמוד לקיר הבית? איך זה יעבוד עם המים והקולטים?

החצר פתוחה לכיוון דרום - אין בעיה של שמש. תודה, מיכה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אם כל שנתיים קופץ זה עוד מצב טוב, אצלי קפץ כל חודש עד שעשינו אוברול

השאלות הם האם הדוד עומד או שוכב - דוד שוכב הוא יותר רגיש בגלל שמחסור במים יכול לגרום לגוף חימום להיות מחוץ למים ולהישרף 

יש מלא גורמים שיכולים לגרום לתקלה בדוד שלא יפתרו במידה והדוד יעבור מקום

אבנית במים

בעיות חשמל

גוף חימום לא איכותי\מתאים

ועוד שלל צרות שעברתי לצערי על כולם

רק שים לב שמי שמזיז את הדוד צריך להיות איש מקצוע מוסמך ועלול להיות רצף תקלות יישור קו

אם תקרת הביניים היא בטון ולא גבס או רביץ ניתך להעביר את הדוד לתוך גג הרעפים, הסבה יותר קלה מבחינת הצנרת

פורסם

בבית פרטי הסבת הצנרת זה שטויות. רק למשוך 2 צינורות מהנקודה הנוכחית ולבודד אותם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכולם, זה בית שאני משכיר, הדייר משתמש בדוד החשמלי לא מעט, הדוד עומד על מתקן עם הקולטים, מעל הרעפים. גג רביץ שאין לי שום רצון שמישהו ידרוך עליו גם לא בכוונה. הקולט והדוד די חדשים, מקסימום חמש שנים, אבל נמאס לי שכל שנתיים צריך להחליף פלאנג' או מאיץ או איך שלא קוראים לזה - ובגלל שזה גג רעפים דורשים 800 שח. החצר מספיק גדולה ואם המתקן יכול לעמוד מעל הדשא (שיפסיק לצמוח) עם קולט אחד ודוד - שווה לי.

פורסם
לפני 5 שעות, Michazzz כתב:

תודה לכולם, זה בית שאני משכיר, הדייר משתמש בדוד החשמלי לא מעט, הדוד עומד על מתקן עם הקולטים, מעל הרעפים. גג רביץ שאין לי שום רצון שמישהו ידרוך עליו גם לא בכוונה. הקולט והדוד די חדשים, מקסימום חמש שנים, אבל נמאס לי שכל שנתיים צריך להחליף פלאנג' או מאיץ או איך שלא קוראים לזה - ובגלל שזה גג רעפים דורשים 800 שח. החצר מספיק גדולה ואם המתקן יכול לעמוד מעל הדשא (שיפסיק לצמוח) עם קולט אחד ודוד - שווה לי.

יש אפשרות גם לבנות קונסטרוקציה של מסגרת עם ארבעה רגליים לגובה הגג, ככה שלא מאבדים שטח מהחצר וגם לא תהיה בעיה של לחץ מים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

דוד שוכב שמונח על גג רעפים ששייך לשכנים החזיק מעמד 16 שנה,

כן כן קראתם נכון, עם מעט תקלות של חיבורי צנרת.

אצלי מחזיק בממוצע כ 8 שנים, אותו גג רעפים.

פורסם
לפני 14 שעות, Michazzz כתב:

החצר מספיק גדולה ואם המתקן יכול לעמוד מעל הדשא (שיפסיק לצמוח) עם קולט אחד ודוד - שווה לי.

אני חושב שתהיה לך בעיית לחץ מים אם הדוד נמוך יותר מהמקלחות

לפני 16 שעות, lior2321 כתב:

אם תקרת הביניים היא בטון ולא גבס או רביץ ניתך להעביר את הדוד לתוך גג הרעפים, הסבה יותר קלה מבחינת הצנרת

אצלנו בישוב כל מי שהיה לו דוד מתחת לרעפים הוציא אותו החוצה אחרי מספר מקרים בהם יצאו לחופשה וחזרו לבית מוצף מים אחרי שמשהו בדוד התפוצץ

עוד אופציה שיכולה להפחית את מספר התקלות בדוד - התקנת מסנן סיליפוס בכניסת המים לדוד.

פורסם
לפני 2 דקות, גור אדם כתב:

אני חושב שתהיה לך בעיית לחץ מים אם הדוד נמוך יותר מהמקלחות

הדוד הוא רק צינור יותר רחב. לא משפיע על הלחץ.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מתוך כתבה ישנה ב YNET:

מעל או מתחת לקולטים: היכן ממוקם הדוד?

"חשוב שתחתית הדוד תהיה גבוהה מהקצה העליון של קולט השמש", ממליצים במשרד האנרגיה. "זאת, למעט במקרים שבהם ישנה משאבת סחרור. מצב זה ימנע התקררות של המים בלילה, ויאפשר פעולה סדירה של המערכת".

"לקולטי השמש יש יציאה תחתונה ויציאה עליונה", מסביר יריב רוקני, מתקין דודי שמש ומערכות סולאריות באתר "המקצוענים". "המים עוברים מהדוד לקולט, ואז ברגע שהמים מתחממים מכך שהקולט לוהט בשמש, הם עולים בחזרה דרך הצינור העליון. כך יש סירקולציה של המים. ברגע שהדוד נמוך מהקולט, פעולה זו לא יכולה לקרות. לרוב, בגגות שטוחים לא עושים את הטעות הזו. ואולם, בגגות רעפים, לא תמיד מתקיני הדודים מתקינים בצורה נכונה, ואז או שהקולטים כלל לא יהיו אפקטיביים, או שהם יעבדו רק בצורה חלקית, ועדיין יהיה צורך להרתיח את המים גם בצורה חשמלית".

"לעתים, כשאין ברירה, וחייבים למקם את הקולטים נמוך יותר, יש צורך בהתקנת משאבת סחרור שדוחפת את המים", מסביר רוקני. "זה מאוד מייקר את ההתקנה, ולא תמיד כדאי, שכן יש לחיישנים נטייה להתקלקל. ואז, חוץ מהתקלות הרגילות שיש מדי פעם בדוד, זו עוד אופציה לתקלות. מערכת זו נקראת מערכת 'מאולצת', ועדיף להימנע ממנה אם אין בה הכרח".

פורסם

דוד מעל קולטים זה ברור...

החסרון הנוסף במרחק של הדוד מהמקלחות זה הזמן שיקח "להוריד מים" - מה שאומר שיותר מים קרים יכנסו לדוד בכל מקלחת.

אני בכל זאת הייתי מנסה את הפתרון של מסנן סיליפוס בכניסה - כנראה יפחית את כמות התחזוקות שאתה צריך לדוד.

פורסם
לפני 3 שעות, גור אדם כתב:

אני בכל זאת הייתי מנסה את הפתרון של מסנן סיליפוס בכניסה - כנראה יפחית את כמות התחזוקות שאתה צריך לדוד.

אבדוק, תודה

• תוכן חדש...