Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משיכת פנסיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הי חברים אשמח להתייעצות לגבי הפנסיה.
פוטרתי ממקום עבודה וקיבלתי מכתב שאני יכול למשוך את הפנסיה והפיצויים והם פטורים ממס. יש כ 20 אלף שח.
חייב לציין שאני הייתי בפנסיה של מנורה מבטחים והתחלתי במקום עבודה חדש והמעסיק עשה לי קרן במיטב דש.

הקרן במנורה מבטחים כבר לא פעילה והם גובים עמלה מקסימלית מהכסף שיש לי 6% (שזה המון).
האם משתלם לי למושך את הכסף שפטור ממס? או שיותר טוב להשאיר את הכסף במנורה וגם במיטב דש- לא שים את כל הביצים בסל אחד- פיזור סיכונים.
או שבכלל עדיף לי לאחד הכל במיטב דש או במנורה מבטחים. 

אשמח לעזרה. תודה.
פורסם (נערך)

אתה צריך לבדוק את התנאים והמסלולים בכל אחל מהקרנות. בכלל, אתה הוא זה שצריך לבחור בקרן ובמסלול המתאימים לך.

בכל מקרה - משיכת קרן הפנסיה, אם בכלל אפשרית, תפגע בכך קשות בעתיד ומאוד לא מומלצת. כאמור - פנה ליועץ פנסיוני. גם משיכת כספי הפיצויים היא מעשה מאוד לא רצוי, אם אפשר - עצור את התהליך. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מדובר בסכום קטן ולכן אין כאן משמעות לריבוי סלים או סל אחד. 

תאחד את שתי הקופות ותפסיק לשלם עמלות לא סבירות.

תוכל לברר באתר הממשלתי פנסיה נט מהן הקופות המובילות. למרות שהעבר לא מעיד בהכרח על העתיד, זה יתן לך מושג. 

תברר מהן העמלות המינימליות שתוכל לשלם. 

כל עוד יש לך מה לאכול, ההמלצה החד משמעית היא לא לפדות דבר מן הפנסיה, לדעתי אפילו להיפך. תבדוק האם יש לך אפשרות להוסיף על ההפקדות בפטור ממס אם בכלל אתה משלם מס. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

.....

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 50 דקות, Moshe c כתב:

מדובר בסכום קטן ולכן אין כאן משמעות לריבוי סלים או סל אחד. 

תאחד את שתי הקופות ותפסיק לשלם עמלות לא סבירות.

תוכל לברר באתר הממשלתי פנסיה נט מהן הקופות המובילות. למרות שהעבר לא מעיד בהכרח על העתיד, זה יתן לך מושג. 

תברר מהן העמלות המינימליות שתוכל לשלם. 

כל עוד יש לך מה לאכול, ההמלצה החד משמעית היא לא לפדות דבר מן הפנסיה, לדעתי אפילו להיפך. תבדוק האם יש לך אפשרות להוסיף על ההפקדות בפטור ממס אם בכלל אתה משלם מס. 

בדקתי באתר הממשלתי ורוב הקופות נראות אותו דבר - לא מצאתי הבדל משמעותי.

האם יש זמן מוקצב שבו אני יכול למשוך פטור ממס? לא מצאתי על זה מידע - גם באתר כל זכות לא מצאתי עד מתי אפשר למשוך את הפנסיה. המעסיק שלח לי טופס161 למשיכה.

פורסם

אין מגבלת זמן. 

תמיד תוכל לפנות למס הכנסה לקבל פטור מניכוי מס במקור רק תשמור את ה161. 

תיקח את משלוש החברות המובילות בתשואות ב3/5 שנים האחרונות לפי מי שמוכנה לתת את העמלות הנמוכות ביותר. 

פורסם

בקרן פנסיה, הוותק משחק תפקיד חשוב. גם אם כיום אין בה סכום משמעותי יועץ סביר ימליץ לך להשאיר ולא לגעת. 

כשאתה מתחיל מקום עבודה, זכותך לבחור בקרן, ובמידה ויש לך קרן פעילה, ניתן להמשיך להפקיד בה. אתה יכול לבחור לייעד את כספי הפיצויים לקיצבה עתידית (המסלול המומלץ תמיד) או למשוך. במידה ותמשוך לא תוכל להמשיך ולהפקיד לאותה הקרן ולהנות מהוותק. 

אם אתה זקוק למזומן, הלוואה מכספי הצבירה תהיה תמיד זולה מהלוואה בנקאית או מקור אחר.

המעסיק הקודם שלך העביר את הזכויות אליך, אתה יכול להמשיך להפקיד או במעמד עצמאי או על ידי מעביד חדש.

פנה ליעוץ פנסיוני.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה על העזרה חברים

נתתם לי מבט שונה על הקרן

אתייעץ עם יועץ פנסיוני ונראה מה אפשר לעשות .

במיטב דש נותנים לי עמלות יותר טובות (אני במסלול מתחת לגיל 50) לעומת מנורה מבטחים

כרגע הקרן אצלי במנורה לא פעילה-אין הפקדות.

פורסם

שים לב להבדל בין יועץ פנסיוני (שאמור להיות אובייקטיבי ולייצג את האינטרסים שלך) לבין משווק פנסיוני (שפועל מטעם חבר(ו)ת מסויימות).

פורסם

https://www.kolzchut.org.il/he/קרנות_פנסיה_נבחרות_(קרנות_ברירת_מחדל)

תקרא מעט לגבי העמלות לפני שתדבר עם יועץ.

קצת שעורי בית בנושא חשוב כזה ישתלמו לך. 

אם תרצה, תמיד ניתן לבצע הפקדות באופן עצמאי לקופה הלא פעילה כדי להפוך אותה לפעילה אבל במקרה שלך לדעתי עדיף לך לאחד את הקופות (זה נקרא ניוד) לקופה אחת. 

פורסם

אם אפשר לעלוק על הפוסט ולשאול כיוון שצויין כאן, אם 1.9 אחוז מהפקדה ו-0.2 אחוז מהקרן נחשבים לעמלות גבוהות?

פורסם
לפני 50 דקות, LaCoco כתב:

אם אפשר לעלוק על הפוסט ולשאול כיוון שצויין כאן, אם 1.9 אחוז מהפקדה ו-0.2 אחוז מהקרן נחשבים לעמלות גבוהות?

תלוי מה הצבירה שלך, בצבירות קטנות אפשר להשיג גם 0.9 מההפקדה ו0.15 מהחסכון. ובצבירות גדולות 1.7 מההפקדה ו0.05 מהחסכון.

לפחות אצלי במקום עבודה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

@car_me

כוונתך בצבירה נמוכה\גבוהה לסכום אותו אני + המעביד מעביר לקרן הפנסיה בכל חודש?

אז בגדול, כשהסכום המועבר נמוך, אחוז עמלות העברה נמוכות, אבל הקרן סובלת מדמי ניהול גבוהים, וכשהסכום המועבר גבוה הפוך מכך?

אפשר לדבר איתם על דמי הניהול או שעדיף לעבור קרן פנסיה?

פורסם

חוק אצבע אומר(בכפוף לחישוב אמיתי כמובן)

שכשאתה צעיר יותר, עדיף ללכת על מסלול עם עמלות הפקדה נמוכות וצבירה עם עמלה גבוהה 

ובאיזשהי נקודה, כשהצבירה הופכת לסכום משמעותי לשנות כך שעל הפקדה תיגבה עמלה גבוהה יותר על חשבון הקטנת העמלה על הצבירה

לגבי האחוזים שציינו פה, לא להיט

אני אישית עם 1 ו-0.1 ואני יודע בוודאות על אנשים שהשיגו פחות מזה

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...