Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא אדמיין שאני בעל מוסך. כיום אני גובה מלקוח על שעת עבודה 350 ש"ח (גם אם בפועל הזמן קצר במעט או הרבה). יש לי שטח נתון במוסך. כל מטר רבוע מכניס לי הכנסה מסוימת. אם אכנס עכשיו לעסוק בהעברת טסטים אקבל 96 ש"ח לרכב שיתפוס לי זמן עבודה ומקום מניב רווחים. ב - 96 ש"ח שאקבל על כל טסט אצטרך לממן גם צוות ושעות עבודה שיעסוק בבדיקות,  בניהול, בניירת וכו'. אני רק אפסיד מעיסוק במתן שירות זה. 

רגע, אולי כן כדאי לי. אם אמצא ליקויים בטיחותיים בבדיקות שאחמיר בהן, רוב הסיכויים שבעל הרכב כבר יתקן אצלי והוא בעצם לקוח שבוי. אז אוכל לגזור קופון שמן שיסבסד לי את העלויות וייתן לי רווח נאה. הרי על תיקונים בטיחותיים שהכרחיים כדי לעבור את הטסט מי יתווכח איתי על הנחיצות ועל התמחור הריווחי שאדרוש ? 

נראה לי רעיון בכלל לא רע עבורי.....

• אהבתי 6
  • מצחיק 1
  • תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף לא העברתי רכב טסט אז כותב בערבון מוגבל
הייתי כמה פעמים במוסך לבדיקה לפני קניה, והיה לו את כל המכשור (נראה לי) שצריך כדי להעביר טסט
אז בשבילו זה לא כזה השקעה רצינית לא?
אולי להרבה מוסכים זה לא יהיה שווה את ההשקעה אבל לכאלה כן

פורסם
לפני 7 שעות, teyal כתב:

מעניין איך הם מתכננים להתגבר על ניגוד העניינים המובנה של המוסך. לדעתי זו תהיה קטסטרופה. כמו שמשחילים כיום בלמים בכל טיפול. 

לדעתי לקוח של מוסך קבוע יקבל שרות טוב יותר בטסט מאשר מישהו מזדמן שמגיע רק להעביר טסט.

המוסכניק גם מכיר את הרכב ותוך כדי עבודה גם יבדוק את מה שצריך.

מוסך שיתנהג לא יפה בטסטים גם יפסיד את הלקוחות הקבועים.

כך שזה יגרום שיהיה שווה לאנשים לטפל קבוע באותו מוסך ולקבל טסט חברי.

האינטרס של המוסך יהיה להתנהג יפה בטסט ולקבל לקוח קבוע

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 8 שעות, mazda2011 כתב:

אני רק מנסה לדמיין מוסך סטנדרטי שעל הבוקר יגיעו לשם 20 או 30 רכבים לטסט

אם יהיו הרבה מוסכים שמורשים להערוך מבחן שנתי, הלחץ הקיים במכונים יעודים יפחת. בארה"ב אפשר לערוך מבחן שנתי כמעט בכל מוסך בין עם זה מוסך של סוכנות רכב ובין עם זה מוסך בתחנת דלק. המוסכים היחידים שאני מכיר שלא מבצעים בדיקות רישוי הם המוסכים של טסלה, כיוון שהחוק מחייב מוסך שמורשה לבצע בדיקות רישוי לקבל כל לקוח. המוסכים של טסלה לא בנויים לכניסה של מכוניות עם מנוע שריפה פנימית מבחינת אוורור ואין להם ציוד לבדיקת זיהום אוויר.

פורסם
לפני 8 שעות, Derish כתב:

במדינות שהמודל הזה עובד בהן אף אחד לא מגיע סתם ככה לטסט. קובעים מראש תור...

גם אל מכוני הרישוי, באותן מדינות, יש לקבוע תור מראש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כשמדובר על מירי רגב ורפורמות, משהו אחר מסתתר. בטח נגלה את זה בהמשך.

מרגיש לי שבסופו של דבר מי שיפסיד כאן הוא הצרכן. 

• אהבתי 5

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 11 שעות, teyal כתב:

עכשיו במקום הקנס הקבוע של לוחית רישוי נקבל תותבים למשולשים/תיבות הגה/ממירים קטליטים. איזו שרה איומה ונוראית הרגב הזו.

א. גם היום אתה לא חייב לעשות את הלוחית רישוי שלך שם. אם היא לא תקינה אז תחליף-הגיוני אם לא אתה יכול לנקות קצת ולטפל בעצמך 

ב. אם אתה נכנס למוסך שאתה מראש חושב שמנסים לדפוק אותך שם כדאי שתחליף מוסך. יש מספיק חלקים שהוא יכול לדחוף לך גם עכשיו וגם החלקים שהזכרת

לא חסר לבוא בטענות לרגב. זה לא המקרה

פורסם
לפני 3 שעות, Shmulik_Miata כתב:

כשמדובר על מירי רגב ורפורמות, משהו אחר מסתתר. בטח נגלה את זה בהמשך.

מרגיש לי שבסופו של דבר מי שיפסיד כאן הוא הצרכן. 

כנראה עשו לה סקר שרוב המוסכניקים הם חברי מרכז או משהו.

או שההארה באה לה כשרכבה על הגמל במרוקו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם

למי שלא מכיר, להלן בעיה בטסט: 

אם הרכב לא עבר, יש לך שבוע לתקן את הליקוי בכל מוסך מורשה --> ואז אתה חייב לבצע טסט חוזר באותו מכון רישוי שביצעת את המבחן בהתחלה. 

אם אתה רוצה לבצע את המבחן החוזר במוסך אחר, תצטרך להמתין חודש ימים כדי שהמערכת תמחק את הנתונים שלך. 

אחרי חודש, תוכל ללכת לכל מכון רישוי שתרצה, אתה לא תהיה מחוייב לבחור באחד ספיציפי. 

הבעיה החדשה שתיווצר היא: 

המוסך ימצא ליקוי ברכב, ואם לא תרצה לתקן, תהיה עם רכב מושבת לפחות ל 3 שבועות (כי יש שבוע לתקן את הליקוי) ורק אז תוכל ללכת למוסך אחר. 

נהיה שבויים בידי המוסכים. 

הפתרון: 

לקבוע תקנה כי ניתן לבצע טסט חוזר בכל מוסך שנרצה ולא נהיה מחוייבים למוסך ספיציפי. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 6
פורסם

וגם לבטל את מגבלת הזמן אם הולכים למכון/מוסך אחר.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

אם עד עכשיו מכון רישוי יכל ל"תפור" אותי בהחלפת לוחית רישוי או נורה פתאום יש פה פתח להשחלות משמעותיות...
במציאות הישראלית נראה לי ש"הפרדת הרשויות" בתחום הרישוי היא דווקא טובה לנהגים.
גם מבחן הרישוי עצמו הוא לא יקר בכלל, מה שיקר זו האגרה ובזה המדינה אשמה לא המכון.
אז ממתינים חצי שעה-שעה פעם בשנה... ממש לא סוף העולם.

בקיצור אני את הטסטים שלי אמשיך לעשות במכוני רישוי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה סוג של קורה כבר עם האישור רכב מיושן. מישהו שמע שהמוסך משחיל דברים שלא צריכים בשביל האישור הזה? מוסך צריך לתת יחס סביר בשביל שיהיו לו לקוחות קבועים וחוזרים. השוק חופשי יכול לעבוד במקרה הזה.

כמו שאמרו רק צריך שמוסך לא יוכל לתקוע אותך אצלו לחודש, שיהיה אפשר ללכת למקום אחר. לא רק לתקן במקום אחר ולחזור לטסט בראשון אלא לעשות גם את הטסט במקום אחר.

העברתי את הסיטרואן טסט אחד (כשעוד נשאר טיפה אחריות יצרן וטיפלתי אצלם פעם אחת אחרי הקניה) במרכז הראשי של לובינסקי עם המוסך הגדול והסוכנות וכו', היה יותר נחמד ורגוע מללכת לטסט בנפרד שזה מרגיש מאוד מיושן ומיותר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...