Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השנקל שלי - 

נהגתי לפנטז על c63, ובפרט הwagon היתה הכי נחשקת. ככל שהזמן עבר והנסיון נצבר הבנתי שזה יותר חשק מרקטיאלי מאשר קונקרטי / רציונלי, כי הרכבים האלו אמנם חזקים מאוד נראים מדהים ונשמעים עוד יותר טוב - אבל הם כבדים, מדי. פיזיקה היא פיזיקה, ולהתמודד עם משקל כזה בנהיגה דינאמית מגיע עם קנס. 

לקחתי את ה3 שלי לנהיגה, היא זזה מהר אבל מכונת נהיגה היא לא. ההיגוי גרוע, הבקרות מחליטות מה קורה. המיאוץ פסיכי. 

מההיכרות המצומצמת אספר לך שאם היית שואל בעצתי, הייתי אומר לך לדלג מעל הקופרות ושות' וללכת על 3 או y. לא כי יש לי ואני פאנבוי אלא כי סט היתרונות שלהם ישתלב טוב יותר בשימוש שלך ברכב לעומת קופרה או אוקטביה. 

היום-יומיות שלהם טוב יותר בסדרי גודל לעומת האלטרנטיבות, בנהיגה חזקה הן יהיו נחותות - אבל אם אתה מדבר על להחליף brz בנ"ל אז נהיגה דינאמית היא לא הפריוריטי, בהגדרה. עלויות האחזקה הנמוכות הן בונוס חביב. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אור ה-3 שלך היא לא פרפורמנס?
ממה שהבנתי הפרפורמנס מאפשרת שלל משחקים עם רמת המעורבות של הבקרות/הנעה אחורית או כפולה וכו' דרך מסך הTrack mode.
כמובן שאי אפשר לנתק את הבקרות לגמרי בגלל איך שהרכב בנוי (לא יודע גם אם זה רעיון טוב ברכב עם כ"כ הרבה כוח), אבל זה כן משנה את ההתנהגות ורמת המעורבות.

הטווח של הפרפורמנס החדשה מאכזב, קצת יותר מהSR, אבל ממליצים להטעין אותה ל-90%, כלומר בפועל הטווח מעט נמוך יותר. מניח שאם המזגן יעבוד טווח ריאלי הוא סביב ה-350 ק"מ.
הLR נהדרת (אם כי גם שם מגבלת ה-90% טעינה המומלצת מעצבנת...). נהנתי מאוד בנסיעת מבחן, יש בה כל מה שאני צריך, אבל אין לה Track Mode, מאכזב ומעצבן... בסוף זה נטו תוכנה וטסלה יכולים לפתוח את האופציה גם לLR והSR אם רק ירצו. כמובן שזה יחבל קצת במכירות של הפרפורמנס ויש כאן שיקול עסקי, אבל מצד שני יהיה מקדם מכירות נהדר לדגמים האלה, לחובבי נהיגה לייט שמסתפקים בהם. רכב כזה עם TRACK MODE שהולך פעם בחודשיים למסלול יכול להיות פתרון נחמד מאוד לחובב נהיגה שלא רוצה לשלם מחיר גבוה בהתנהלות יומיומית.
היו שמועות שטסלה יפתחו את האופציה הזו גם לLR והSR, אבל לא משהו לבנות עליו (מישהו ביקש ממאסק בטוויטר והוא ענה OK).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

חושב שאתה מפספס משהו עם הטסלה בתור המושיעה הגדולה שתתן לך בדיוק את מה שאתה צריך. גם אור שחולה על הרכב אומר לך שזה לא רכב לנהיגה, מצב מסלול בטח לא יציל את הסיטואציה.

אני לא רואה אותך לוקח אותה כל חודשיים למסלול, אם מסלול זה משהו שאתה לא מוכן לוותר עליו בשום אופן אז קצת חבל שמכרת את הברז אם היא כבר היתה אצלך. 

הסטאפ שלך לדעתי צריך להיות הטסלה כדיילי פלוס רכב צעצוע זול למסלול + טיולים אם אתה תרגיש שחייב אלמנט מוטורי (כי גם כרכב צעצוע אם הוא יצבור אבק חודשיים בכל פעם עד לביקור הבא במסלול זה חבל, תקנה במחשבה שאתה הולך לצאת איתו גם לטיול אחת לשבועיים לפחות בין הימי מסלול)

אבל תתחיל מהטסלה, בגלל שאתה צריך את הרכב כדיילי אז אין פה מה להפסיד כמו שקרה עם הברז, בכל תסריט שלא יהיה יש לרכב הזה ייעוד אצלך, ומשם כבר תתקדם הלאה.

לקנות קופרה - לא רואה את הטעם. נכון זה כנראה יותר רכב נהיגה מטסלה אבל זה פרווה, לא בדיוק פה ולא בדיוק שם ולא בגלל שזאת הנעה קדמית, גם בין רכבי הנעה קדמית יש רכבים שהם יותר מרגישים כמו רכב נהיגה ויש פחות. הסלידה שלך מהמותג בהקשר הזה מובנת.

אם היה לך התקציב לזה הייתי אומר שתבדוק את האופציה של האיוניק 5N, נשמע לפי הפידבקים שלפחות מבחינת פאן היא תתן לך מה שאף חשמלית אחרת לא נותנת פלוס היתרונות דיילי שאתה רוצה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

פות"ש, מתקבלת אצלי לפחות התחושה שאתה עדיין לא מצליח להגדיר לעצמך ממה אתה נהנה בנהיגה.

בסוף, בתקציב נתון ותוך כדי הכנסת המון הגיון כלכלי, לא תצליח למצוא מכונית חדשה (אפילו יחסית שתתכלל הכל). לכן סדר עדיפויות חייב להיות. ועל משהו מתפשרים.

בסדרי העדיפויות של מי שמחפש הנאמה מנהיגה בד"כ תמצא את הפרמטרים הבאים:

כוח, ניהוג, גיר, סוג הנעה.

בנוסף, יש קוים שחייבים להיות שם בהיבטי פראקטיקה/נוחות.

לעבור מ BRZ (ידנית, אחורית, ניהוג) לטסלה (כוח) זה לגיטימי לחלוטין - אבל לנסות להסביר שאלו טעמיך, זה מוזר, אלא אם אתה עדיין בחיפוש מה אתה אוהב. מה בעצם הטעם שלך. זה סבבה לגמרי ואולי ה BRZ לא הדליקה אותך מספיק למרות הכל...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם (נערך)

הBRZ הדליקה אותי מבחינת המראה והאונרשיפ. זה רכב שהספיק לי להסתכל עליו ולדעת שהוא שלי כדי להרגיש טוב.
היא הדליקה אותי גם כשלקחתי אותה למסלול, ממש כיף איתה שם (אני חושב שהייתי 8 פעמים במסלול בשנה הזו שזה יפה).
טיולים? לא עשיתי ממש. אם מאילוצי לו"ז, ואם כי לא עשיתי מאמץ לסמן נקודה במפה ולנהוג אליה פשוט.
מבחינת נהיגה "ביום יום" ואני מבין שזה מאוד אינדיבידואלי אני לא חושב שהיא מככבת. היא כן עושה עבודה טובה ביחס לייעוד שלה.
אני לא מקבל תחושה מאוד חמוצה אחרי שמכרתי אותה (דרך אגב תמיד אפשר לקנות שוב, אז גם אם זו הייתה טעות היא קלה מאוד לתיקון), מה שמחזק אצלי את ההבנה שזו הייתה החלטה נכונה. כן יחסר לי להגיע למסלול מדי פעם, אבל בשביל זה לא צריך רכב יעודי ב-200K~ שקלים מסכימים?

אני לא רואה בטסלה תחליף לBRZ, להפך, חלק מהסיבות שעוד לא הזמנתי טסלה הוא הפחד שאראה הודעות בקבוצה של הימי מסלול ואתבאס, לכן גם שקלתי את הפרפורמנס, נכון, היא לא רכב נהיגה כמו הBRZ, אבל יש לה שלל אפשרויות משחק שהופכות את העסק לקצת יותר מעניין וכיפי מעבר לתאוצה פסיכית.
אני רואה בטסלה דיילי מאוד איכותי עם ערך מוסף. היא לא רכב ספורט, אבל אי אפשר לומר שאין שם יכולות מאוד מרשימות ולא רק בקו ישר.
יש עדיין הרבה התלבטויות, למשל יש התלבטות איך לחלק את התקציב. יש התלבטות האם לקנות רכב דיילי יקר כמו טסלה ב-200K+ או להסתפק במשהו זול בהרבה שישאיר מקום לרכב צעצוע אם ידגדג לי. למשל המאזדה 6 שקניתי לפני כמה שנים בפחות מ-80K היא דוגמא נהדרת לדיילי מצויין וזול בשבריר התקציב. 308GT כנ"ל.
יש גם רעיון אחר, לקנות לנדקרוזר בעד 200K שישמש כדיילי+שטח ואם ידגדג לקנות רכב צעצוע למסלול, זה פחות או יותר סוגר לי את כל פינות המוטוריקה עם 4 גלגלים שאפשר להעלות על הדעת.

פורסם
לפני 49 דקות, farkash7 כתב:

מה שמחזק אצלי את ההבנה שזו הייתה החלטה נכונה. כן יחסר לי להגיע למסלול מדי פעם, אבל בשביל זה לא צריך רכב יעודי ב-200K~ שקלים מסכימים?

לא בטוח בכלל.

איפה תמצא רכב הנעה אחורית ייעודי למסלול זול יותר?

מה גם שהברז היא, מלבד מכונית מסלול, גם דיילי סבירה (כל זמן שלא צריך להסיע אנשים), כלומר, היא לא רק צעצוע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

תוכל לקנות מיאטה ששיפרו אצלה מה שצריך בחצי מזה.
כן היא תהיה יותר ישנה, וכן היא הרבה פחות פרקטית, אבל אם אנחנו מדברים על צעצוע למסלול זה לא כל כך משנה.

לגבי המשפט האחרון, אתה צודק.

פורסם
לפני 23 שעות, farkash7 כתב:

לא יודע מה התמחור של הפורמנטור ביחס לספורטורר (ST מעכשיו).
המחירים לא סבירים אני מסכים, אבל גם באירופה נראה שזה לא זול.
לפחות לפי הקוניגורטור בגרמניה של הST מדובר ב53K יורו לפחות כולל מע"מ שם (19% אם אינני טועה) לדגם החדש, מה שלא מבשר טובות למחירו בארץ אילו היה מגיע ביבוא רשמי.
אין לי מושג כמה תעלה הלאון החדשה בארץ, ביום רביעי התמחור שלה פה יחשף, יש לי הרגשה שהמחיר שלה (250K לנוכחית?) יעלה. הST יקרה יותר, אז מזה ניתן להסיק מה הוא מחיר "הגיוני" לרכב הזה.

@farkash7 אני קורא אותך לסדר גבר

תשתדל לא להשתמש במילה ST לשווא כשאתה מדבר על קופרות, זה קצת(הרבה) מעליב אותי כבעלים של ST, עם כל הכבוד לקופרות החדשות !

ואגב - אם באמת יש לך פטיש לרכבי סטיישן ספורטיביים, אז יש פה בארץ 3 פוקוס ST סטיישן שנת 2014

:)

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם
לפני כשעה, this_is_me כתב:

תשתדל לא להשתמש במילה ST לשווא כשאתה מדבר על קופרות, זה קצת(הרבה) מעליב אותי כבעלים של ST, עם כל הכבוד לקופרות החדשות !

הסר דאגה מלבך לא תגיע לכאן אף קופרה ספורטטורינג, אז לא יווצר בלבול.

308 GTI היא סטיישן? 308GTI היא האצ'בק חד משמעית. אין בה שום מאפיין של סטיישן. הקשר היחיד בינה לבין סטיישן הוא מספר הדלתות.

פורסם
בתאריך 16.9.2024 בשעה 07:19, farkash7 כתב:

אור ה-3 שלך היא לא פרפורמנס?
ממה שהבנתי הפרפורמנס מאפשרת שלל משחקים עם רמת המעורבות של הבקרות/הנעה אחורית או כפולה וכו' דרך מסך הTrack mode.
כמובן שאי אפשר לנתק את הבקרות לגמרי בגלל איך שהרכב בנוי (לא יודע גם אם זה רעיון טוב ברכב עם כ"כ הרבה כוח), אבל זה כן משנה את ההתנהגות ורמת המעורבות

יש לי 3 פרפורמנס, בדומה למה שכתבתי בהודעה הקודמת שלי - יש דברים שאי אפשר לשנות (היגוי, משקל). ייתכן / סביר שבtrack mode הבקרות פחות מעורבות, נהגתי בה (חזק) כ"כ מזמן שאני בכנות לא זוכר. אני כן זוכר שהחוויה היתה הן מהירה, והן underwhelming. 

אני נוהג את האטום כל סופ"ש כאילו גנבתי אותה, אז יש בי חיבה לתחביב הזה מן הסתם. מהפריזמה הזו, + היכרות מצומצמת המלצתי לך מה שהמלצתי. 

לפני 7 שעות, מיץ פטל כתב:

בסוף, בתקציב נתון ותוך כדי הכנסת המון הגיון כלכלי, לא תצליח למצוא מכונית חדשה (אפילו יחסית שתתכלל הכל). לכן סדר עדיפויות חייב להיות. ועל משהו מתפשרים.

בסדרי העדיפויות של מי שמחפש הנאמה מנהיגה בד"כ תמצא את הפרמטרים הבאים:

כוח, ניהוג, גיר, סוג הנעה.

בנוסף, יש קוים שחייבים להיות שם בהיבטי פראקטיקה/נוחות.

לעבור מ BRZ (ידנית, אחורית, ניהוג) לטסלה (כוח) זה לגיטימי לחלוטין - אבל לנסות להסביר שאלו טעמיך, זה מוזר, אלא אם אתה עדיין בחיפוש מה אתה אוהב. מה בעצם הטעם שלך. זה סבבה לגמרי ואולי ה BRZ לא הדליקה אותך מספיק למרות הכל

בתור מי שעבר ממיאטה nd ל3פי - אני לגמרי מסכים.

ברור שלרכב נהיגה אני מעדיף גיר ידני וכו', אבל החיים אינם רק יום מסלול. 

יתרה מזאת, עכשיו נזכרתי שבמשך שנתיים בערך היתה לי גם את הטסלה וגם "רכב נהיגה" בדמות גולף gti ששדרגתי לstage2 - אתה יודע כמה פעמים הוצאתי את האחרונה לנהיגה כיפית? אפס. 

עכשיו נכון שיש לי גם אופנועים וכו' אבל בתכלס גם אם הם לא היו קיימים, לא רואה סיטואציה שהייתי מוציא אותה לאנשהו. אחרי שצברת נסיון על משהו כמו brz אתה אולי תגלה שההוטהאצ' סגמנט די מת עבורך. טעמת מהפרי האסור... 😅

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

תוכל לקנות מיאטה ששיפרו אצלה מה שצריך בחצי מזה.

הוא יכול?

כמה כאלו יש בארץ וכמה עולה האחזקה שלהן?

הן בכלל חוקיות לכביש?

מי יודע לטפל בהן?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לא הייתה פעם שפתחתי את לוח יד 2 וחיפשתי מיאטה NC ולא מצאתי כמה וכמה רכבים.
כן, לא תמיד המחיר אטרקטיבי, אבל זו לא משימה כל כך קשה.
אם אתה רוצה NC2 עם גג קשיח אולי זו משימה קשה, אבל בלי להיות בררן על איזו NC זו - לא משימה קשה.
לגבי אחזקה, יש כאן בשירשור הזה מישהו שפירט על האחזקה של מיאטה למסלול. נראה שהבלאי הוא בעיקר צמיגים וברקסים ומעבר לזה תחזוקה רגילה בלי אירועים מיוחדים טפו טפו טפו.
מי יודע לטפל בהן? מדובר במנוע סטנדרטי של מאזדה שלא דורש שום טיפול מיוחד. הגיר הוא גיר ידני אמין. רכב מאוד פשוט, לא צריך גורו ולא שמורו. כנראה שכל מוסך מאזדה מורשה ידע לטפל ברכב הזה, ויש לא מעט "גורויים" שגם יטפלו בו בשמחה.
ואם כבר מוסכים, בBRZ החדשה לא כל מוסך סובארו רשאי לטפל.

לגבי חוקיות, שיפור מתלים למשל הוא חוקי עד כמה שאני מבין.

פורסם
לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

מבחינת נהיגה "ביום יום" ואני מבין שזה מאוד אינדיבידואלי אני לא חושב שהיא מככבת

מה הכוונה בלא מככבת, למה ציפית מהרכב ברמה היומיומית? ברור שרמת חומרים, נוחות ובידוד של S class כמו גם צריכת דלק של קורולה היברידית, לא תקבל אבל כרכב ספורט היא אחלה דיילי, מספיק נוחה ונעימה, מושבים טובים, תפעול סביר של הגיר.

רחוקה מלהעניש וכמובן יש את הבונוס שמתלווה לרכב כזה של כן להנות ולהרגיש אותו גם בסביבה יומיומית שהיא לא כביש ישר ופקוק (בהנחה שזאת לא כל הנסיעה שלך)

פורסם
לפני 12 שעות, falou כתב:

הוא יכול?

כמה כאלו יש בארץ וכמה עולה האחזקה שלהן?

הן בכלל חוקיות לכביש?

מי יודע לטפל בהן?

מיאטה זה רכב מאוד מהנה למסלול גם ללא שיפורים. התחזוקה שלהן זולה ופשוטה, לבטח בהשוואה לכל רכב אחר שיש לו אמביציות למסלול.

בלי שיפורים אין שום בעיית חוקיות - אם תחליף מתלים, טכנית יכולה להיות בעיה בטסט, אבל בפועל לא נתקלתי בזה (במיוחד אם אתה לא מוריד אותה באופן מוגזם).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...