Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוונסיס או b4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוונסיס הדור האחרון(16-18)

b4 (15-19

בכללי, האם נכון לומר שהאוונסיס תהיה יותר זולה לאחזקה(דלק, טיפולים, חלפים), תהיה יותר אמינה ותשרוד יותר שנים ויותר זריזה ואילו הb4 יותר נוחה, יותר מרווחת ומעט יותר מהנה לנהיגה?

לא נהגתי באוונסיס, אבל עד כמה זה מציק האנמיות בנהיגה, איפה זה בא לידי ביטוי בעיקר?

פורסם

אוונסיס תהיה יותר חסכונית ויותר זולה לאחזקה (צמיגים למשל). היא אכן מכונית משעממת, אך יעילה מאד כמשפחתית גדולה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מה ההבדלים או פערי ההבדלים מבחינת ההגה, שלדה ותאוצה?

נתוני יצרן כבר הבנתי שפחות יש להסתמך בעניין הזה

פורסם (נערך)

הייתי לפני חצי שנה באותה התלבטות ובסוף הלכתי על הסובארו

האוונסיס חלשה יותר משמעותית מנותקת ולא מהנה כלל ובכלל לא מרגישה פרימיום מעין קורולה גדולה עם אותם חלקי פלסטיק מרעישים

מנגד הסובארו בנויה היטיב ללא שום רעשים נוחות ואיכות ללא פשרות

מהנה לנהיגה בצורה לא רגילה

מבחינת עלויות אחזקה הסובארו זולה משמעותית ברכישה מול האוונסיס ולכן תכסה את הפער 

כמו''כ לא חייבים לטפל בחברה 

במוסכים אחרים האחזקה סבירה לגמרי

אין ספק שהסובארו לוקחת בענק

נ.ב. אני הסבתי לגז ואני ממש מרוצה

עריכה אחרונה על ידי איש שמח
  • אהבתי 1

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם
לפני 20 דקות, shayco80 כתב:

מה ההבדלים או פערי ההבדלים מבחינת ההגה, שלדה ותאוצה?

בוא, גם הסובארו לא מכונית ספורט. זה לא שההבדלים בינהן עצומים. הסובארו מציעה נוחות נסיעה טובה יותר, וביצועים טובים יותר(מנוע 2.5 ל' לעומת 1.8 באוונסיס). מאידך, האוונסיס יותר חסכונית, יותר פשוטה. לסובארו הנעה כפולה שמחייבת החלפת רביעיית צמיגים מאותו דגם. לא נכנס להסבות לגז, כי לא מבין בזה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני כשעה, menir1 כתב:

בוא, גם הסובארו לא מכונית ספורט. זה לא שההבדלים בינהן עצומים. הסובארו מציעה נוחות נסיעה טובה יותר, וביצועים טובים יותר(מנוע 2.5 ל' לעומת 1.8 באוונסיס). מאידך, האוונסיס יותר חסכונית, יותר פשוטה. לסובארו הנעה כפולה שמחייבת החלפת רביעיית צמיגים מאותו דגם. לא נכנס להסבות לגז, כי לא מבין בזה. 

לא צריך רביעיית צמיגים רק זוגות

לא ספורטיבית

אבל אתה יודע בדיוק מה הולך לקרוא כל סיבוב

נכון אני לא נוהג על 208 אבל ביחס לספינה שלי היא די מהנה

פורסם
בתאריך 14.5.2023 בשעה 21:40, shayco80 כתב:

אוונסיס הדור האחרון(16-18)

b4 (15-19

בכללי, האם נכון לומר שהאוונסיס תהיה יותר זולה לאחזקה(דלק, טיפולים, חלפים), תהיה יותר אמינה ותשרוד יותר שנים ויותר זריזה ואילו הb4 יותר נוחה, יותר מרווחת ומעט יותר מהנה לנהיגה?

לא נהגתי באוונסיס, אבל עד כמה זה מציק האנמיות בנהיגה, איפה זה בא לידי ביטוי בעיקר?

אתה יכול לשלב את 2 העולמות וללכת על מאזדה 6.

קצת יקרה יותר לקניה וקשה מאוד להשגה ביד 2.

פורסם
בתאריך 15.5.2023 בשעה 18:12, איש שמח כתב:

האוונסיס הוא יותר החלטה של שאר בני הבית

מצאתי רכב, אבל בבדיקה נאמר שצריך להחליף משאבת מים, רפידות וצלחות אחוריות, מצבר ולא דחוף אך רצוי מתישהו- תושבת(או תושבות?) מנוע

בכמה כסף אתם מעריכים את התיקון? פלוס מינוס

רוצה במורשה, לפחות בהתחלה.

פלוס, כשמקרבים את האף באופן יחסי למכסה, ואולי גם קצת בתוך הרכב, אני מריח כמו ריח של מים מתחממים או שמן חם, או ברזל חם, אני באמת לא ממש מבין ברכבים.

לא משהו שאמרו במכון על זה

פורסם

ההמלצה ללכת עם הבדיקה למוסך שאתה מכיר וסומך עליו ולהבין מה מדובר

הריח נשמע כמו ריח טבעי של מנוע חם

(בסוף המים בפנים רותחים בחום  של 90 מעלות)

פורסם
לפני שעתיים, shayco80 כתב:

האוונסיס הוא יותר החלטה של שאר בני הבית

מצאתי רכב, אבל בבדיקה נאמר שצריך להחליף משאבת מים, רפידות וצלחות אחוריות, מצבר ולא דחוף אך רצוי מתישהו- תושבת(או תושבות?) מנוע

בכמה כסף אתם מעריכים את התיקון? פלוס מינוס

רוצה במורשה, לפחות בהתחלה.

פלוס, כשמקרבים את האף באופן יחסי למכסה, ואולי גם קצת בתוך הרכב, אני מריח כמו ריח של מים מתחממים או שמן חם, או ברזל חם, אני באמת לא ממש מבין ברכבים.

לא משהו שאמרו במכון על זה

משאבת מים - איזור 1200-2500 תלוי מוסך 

מצבר - בין 500-700 שח 

רפידות וצלחות אחוריות - איזור 700

תושבות - כל תושבת לפחות 300-400 תלוי כמה תצטרך להחליף

במורשה כל חלק ועבודה עולים פי 2-3 ממוסך רגיל אז קח בחשבון. אישית הייתי מוריד באיזור 3500-4500 שקל כדי לכסות את התיקונים היקרים (בעיקר משאבת המים והתושבות להוריד מהמחיר לפחות)

• רעיון טוב! 1
פורסם

היכן אני בודק בעצמי ברכב, אם המנוע שרשום ברישיון הוא אותו המנוע ברכב?

אשמח גם לדעת אם יש איזשהם מחלות בדגם?

דווקא בבדיקה באתרים בחול, הוא לא נחשב מהטויוטות האמינות. לא בטופ שלהם מהבחינה הזו.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, shayco80 כתב:

היכן אני בודק בעצמי ברכב, אם המנוע שרשום ברישיון הוא אותו המנוע ברכב?

אשמח גם לדעת אם יש איזשהם מחלות בדגם?

דווקא בבדיקה באתרים בחול, הוא לא נחשב מהטויוטות האמינות. לא בטופ שלהם מהבחינה הזו.

לי לא ידוע על מחלות יוצאות דופן , לגבי המנוע זה בספר רכב רשום איפה המספר מוטבע על המנוע, או במדבקה על הצד של הנהג . היא רק קצת כבדה אבל רכב טוב 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

״רעשים במנוע ואביזרים וגלגלות, תושבת מנוע חלשה, לבדוק צריכת שמן בנסיעה״ 

זה האיקס בבדיקה על המנוע, זה כסתח?(מלבד עניין התושבת שנאמר לי באמת להחליף)

עניין השמן מדאיג?

פורסם
לפני 7 שעות, shayco80 כתב:

״רעשים במנוע ואביזרים וגלגלות, תושבת מנוע חלשה, לבדוק צריכת שמן בנסיעה״ 

זה האיקס בבדיקה על המנוע, זה כסתח?(מלבד עניין התושבת שנאמר לי באמת להחליף)

עניין השמן מדאיג?

כן כסתח רושמים את זה ברוב הבדיקות 

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, shayco80 כתב:

בתור בעלים של ורסו 2016 ( מנוע 1.8 וגיר רציף זהה לאוונסיס בשנתונים בקבילים), אחרי 245 אלף קילומטרים אני יכול להגיד לך שבטיפול הקפדני הרכב אמין מאוד.

משאבת מים אצלי החזיקה 128 אלף קילומטרים.  במורשה טויוטה מבקשים 2400₪ כולל עבודה ונוזל קרור.  במוסכים כלליים יכול לעלות 1500₪.

מצבר בוש/ ורטה עם שנתיים אחריות עולה 550-600.

אל תחליף בלמים במוסך מורשה טויוטה, הם יקרים מאוד ומחזיקים 30-40 אלף קילומטרים ( הקדמיים). רפידות הכי טובות של חבר TRW ( יוצר זול מהמקוריות, מחזיקות כפול קילומטרים ללא שריקות),  צלחות אפשר Febi / Brembo/ Ferodo. 

נוזל תיבה רציפה אני מחליף חלקית כל 60 אלף קילומטרים,  עולה 600 -700 ₪ נוזל מקורי +עבודה.

במוסכי טויוטה ממליצים לא להחליף. לשיקולך. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...