Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 42 דקות, Buki כתב:

אתם זוכרים בסדרה של HBO, כשואלרי לגאסוב (מדען מטעם הגוף שפיתח את הכור ושהיה האיש המרכזי שהוביל את הטיפול באירוע בצד המקצועי), מניח בפיר איוורור שקית עם קלטות אודיו שהוא הקליט, שם הוא פורש את כל הסיפור מנקודת המבוט שלו?

יש באינטרנט תמליל של הקלטות האלו, הוא לא היה סופר וזה לא הכי זורם ונוח לקריאה אבל התחלתי לקרוא ואותי זה מרתק...

ניראה לי ששכחת לצרף לינק ;)

יום טוב גם לך

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קצת מוזר.

לאלקטרוניקה בחלל ישנן הגבלות מיגון (עקב המשקל) כך שנאלצים לפתור את הבעייה באמצעות יתירות, ליטוגרפיה פרימיטיבית/נמוכה יותר (הטרנזיסטור גדול יותר פיזית כך שהוא יכול לשרוד מספר רב יותר של פגיעות) וכדומה. אבל כאן, מה מונע ממך לשים את הכרטיס בתיבת עופרת+מתכת עבה שתמגן אותו?

פורסם

עוד משהו מעניין ולדעתי פחות מוכר.

בימים הראשונים אחרי פינוי העיר פריפיאט, עלתה שאלה איפה ישכונו עובדי תחנת הכוח החיוניים שלא יכלו לעזוב וגם הצוותים הראשונים של "ליקווידטורים" שהתחילו להגיע לאתר.

בתור פתרון זמני, 13 ספינות נוסעים הוכשרו למטרה זו, הורכב עליהם חיפוי חיצוני מלא עם חומרי בידוד ששימש הגנה מסויימת מקרינה.

ככה הספינה נראית במקור:

1521392950197629316.jpg.cc573986b63dcbe5f213ebd97a602f8b.jpg

וזה עם מיגון לוחות באתר מגורים הזמני כ 50 ק"מ מתחנת הכוח.

scale_1200(7).thumb.jpeg.b8f33e505716bc869fc8201fb331c4f6.jpeg

scale_1200(5).thumb.jpeg.3ba4ff967e544a14f317a173058d1dfb.jpeg

scale_1200(6).thumb.jpeg.78f50841fae1e2fad7d2b03ab642b993.jpeg

152139247318974896.jpg.759e51ed3f5cc99d91bcd6e9ecdd8e83.jpg

1521392471137278623.jpg.0509274c23c2e48262ce5345d21a1f09.jpg

1521392469194262509.thumb.jpg.d7783091fc9f253034c60f27f7b725ed.jpg

• מעניין 1

פורסם

אם הספינות לא טבעו אז כנראה שהמיגון היה יותר מוראלי מאפקטיבי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במקור אחר נכתב שזה היה אמור לשמש גם כבידוד טרמי וגם כמיגון מפני קרינה.

אבל היה קיץ. מזג אוויר נעים ולא צריך בידוד טרמי. 

לא ממש מובן למה השקיעו במיגון הזה, זה נראה כאילו נלקח ממחסן של מפעל לייצור בתי עץ. 

אולי באמת לחיזוק מורלי של העובדים שנחשפו לכמויות גדולות של קרינה בעבודתם.

פורסם

השקיעו במיגון והשאירו את החלונות.. מעניין לפחות אם שמו שלט "אין כניסה לקרינה" על החלון

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אם הספינות לא טבעו אז כנראה שהמיגון היה יותר מוראלי מאפקטיבי.

הזכרת לי תוכנית שראיתי פעם, על מטוס שארה״ב תיכננה בתקופת המלחמה הקרה.

מפציץ שמונע ע״י כור גרעיני ולכן יכול לשהות שבועות באויר ויכול לתת מכת נגד במקרה של מתקפה גרעינית סובייטית.

הם ירדו מזה אחרי שהסתבר שיצטרכו למגן את תא הטייסים בעופרת, מה שיהפוך את המטוס לכבד מדי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

1 מ"מ עופרת יוריד את הקרינה בצורה מאוד אפקטיבית (כמובן לא מלאה)

וכן, ברור שזה מסתכם בכמה טונות עופרת

אגב, כל חומר יוריד את רמת הקרינה שעוברת דרכו, גם דף נייר, השאלה בכמה.

בטון ובמיוחד עופרת הרבה יותר אפקטיביים.

כמו כן, יש גם חלונות שיודעים להנחית את הקרינה בצורה משמעותית, רואים אותם בשימוש במחלקות הרדיולוגיה בבתי החולים

• מעניין 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אלה חלונות שמכילים עופרת.

אם זכרוני אינו מטעני סינרי עופרת של צוות רפואי הם בעובי 0.25-0.5 מ"מ. אבל הם נועדו לסנן קרינה לא ישירה של קרני רנטגן, לא חלקיקים אנרגטיים של התפרקות רדיואקטיבית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ לרגל ציון 40 שנה. 

בלילה שלבין 25 ל 26 באפריל 1986 מפעיל הכור לאוניד טופטונוב, בהוראה של אחמ"ש לילה אלכסנדר אקימוב לחץ על לחצן עצירת חרום АЗ-5.

בגלל שילוב מספר תנאים כמו מצב הכור באותו רגע, ניתוק מנגנוני הבטיחות לטובת ניסוי הגנרטור שהתקיים באותו לילה וכשל תכנוני במוטות הבקרה, לחיצה על הלחצן במקום עצירת הכור גרמה להאצה נוספת שלו ולפיצוץ.  

לפני 3 שנים השקעתי בפוסט מפורט, אין לי מה להוסיף מעבר לכך, חוץ מזה שבמלחמה בין רוסיה לאוקראינה כיפת המגן החדשה שנבנתה מעל כיפת המגן המקורית (שנבנתה במוד חרום עם קשיים מטורפים ב 1986), נפגעה ודורשת תיקון.

לאחרונה שיחקתי קצת במשחק Bus World, יש שם אפשרות להיות נהג אוטובוס במבצע פינוי העיר פריפיאט שהתקיים ב 27.04.1986.

הרגשה מעניינת מאוד...

https://www.youtube.com/watch?v=xEnVQzgTnwA

• אהבתי 6
  • מעניין 2

פורסם
בתאריך 25.4.2026 בשעה 13:21, Buki כתב:

לאחרונה שיחקתי קצת במשחק Bus World, יש שם אפשרות להיות נהג אוטובוס במבצע פינוי העיר פריפיאט שהתקיים ב 27.04.1986.

הרגשה מעניינת מאוד...

אם כבר העלית את הנקודה של משחקי מחשב ופריפיאט, אישית אני מאד אוהב את משחקי STALKER. מרתק. 

עוד לא יצא לי לנסות את החדש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

משחקי STALKER

תשמע הדמויות בתחנת רכבת יאנוב זה כבר משהו שהרבה מעבר למשחק 😁 

אגב המילה Stalker ברוסית מתייחסת לתת תרבות שלמה - אנשים שחוקרים איזורים ואבייטקים נטושים וכמובן גם את האיזור המזוהם  במעגל ה 30 ק"מ מסביב לתחנת הכוח. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

תמיד תהיתי מה פירוש ראשי התיבות (זה כתוב עם נקודות בין האותיות), וגיגול בשעתו לא ממש הניב תוצאות (המשחק הראשון כבר ישן למדי). 

מעניין מה שאמרת. תודה!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...