Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בפוקושימה פונו כ-150,000 תושבים, רדיום 20 ק"מ סביב הכורים.

בהירושימה ונגסקי היה פיצוץ שהרג מיידית או תוך זמן קצא את האוכלוסיה הקרובה, והיה מדובר בימי מלחמה וכן בתקופה שנזקי הקרינה עדיין לא היו מוכרים. למעשה, עד היום הערכת נזקי קרינה - למשל רפואית - מבוססת על אומדנים מהפגיעות האלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמות החומר הגרעיני בפצצות שהוטלו על הירושימה ונגסקי הייהה בערך פי 100 יותר קטנה מכמות הדלק הגרעיני שהיה בקור בצ'רנביל.

בצ'רנוביל זה לא היה פיצוץ צבאי מתוכנן ולכן כמות האנשים שנהרגו ממנו ישירות יחסית לא גדולה, אבל הזיהום הסביבתי היה הרבה יותר גדול. 

פורסם

אני מסופק האם למישהו יש מושג מה החומרים הרדיואקטיביים שהשתחררו לסביבה, מה כמותם וכיצד התפשטו. לא היתה מודעות, וסביר שלא היו אמצעים למדידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה אחד הנושאים הנחקרים ביותר, יש הערכות ואומדנים שאני מניח שדי מדוייקים.

ברמת דיוק של מיליגרמים כמובן אף אחד לא יודע.

פורסם

רק תיקון קטן. בצ'רנוביל לא היה פיצוץ גרעיני כלל. היה ככל הנראה פיצוץ של מימן שהצטבר בתוך הכור, הפיצוץ העיף את מכסה הכור ופיזר באויר כמות אדירה של חומר רדיואקטיבי (חלק מהחומר פוזר בשריפה שהחלה להשתולל לאחר מכן).

חזיר דיזל

פורסם

אני יודע. לא היה פיצוץ אטומי. היה פיצוץ של הכור האטומי עצמו אבל לא ריאקציה אטומית. הפיצוץ בגלל שהאיץ בצורה לא מבוקרת והלחץ בכור עלה. אז עף המכסה של הכור וליבת הכור נחשפה, ואז פיצוץ משנה הרבה יותר חזק בגלל החמצן שנכנס. הפיצוץ השני העיף את גג המבנה ופיזר את החומרים הרדיאקטיביים. 

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לשמחתי הספקתי לקחת את הסיור עוד כשהיה אפשר, אחרי זה גם פתחו את הקונטרול רום מספר 4 לתיירים בקבוצות קטנות אבל לזה לא הספקתי.

הסיור מרתק, מצמרר, וגם נותן הצצה לקפסולת זמן שנתקעה בשיא הקומוניזם.

אני מחכה למלחמה שתיגמר כדי ליסוע שוב לקונטרול רום ולקייב שלא קיבלה ממני את תשומת הלב הראויה (היו לי שם כמה שעות).

אגב, לגמרי לא קשור, אבל ראיתי שם בקייב הרכב אוקראיני תיאטרלי ממש מגניב שמגיע ביוני לארץ - Dakh Daughters - למי שמתעניין במוזיקה קצת יוצאת דופן, מומלץ מאוד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ממליץ לראות את סרט הדוקו האחרון chernobyl 86 (שם קודם chernobyl the lost tapes) משנת 2022, מצמרר ומעניין מאוד

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, Mech Morphix כתב:

והסדרה של HBO

והראיון עם אנטולי דיאטלוב, ראיון מעניין וטרגי, הבנאדם בטוח שהוא התנהל טוב, אולי הסיבה לכך היא שהוא היה מנהל מפעל שהתקדם בסולם הדרגות עד לדרגת הניהול, בלי באמת לדעת מה המשמעות אמיתית של הדברים שהוא עושה:

פורסם
לפני 21 דקות, Mech Morphix כתב:

והסדרה של HBO

עזוב שיט גם שזה ביוגרפיה, מספיק לראות צילום וידאו של כמה שניות של החיים שהיו שם לפני ואחרי הפיצוץ לעורר חלחלה אנשים קיבלו מנות רדיאקטיביות קטלניות כשהם בשגרת יומם או משחקים עם הילדים בגן, בערך מה שקורה לתושבי מפרץ חיפה. 

פורסם

לגבי קרינה ומשך זמן זה מאוד תלוי בדלק הגרעיני וכמה הוא התפזר. יש חומרים עם זמן מחצית חיים הרבה יותר קצר ויש גארלה שמאוד ארוך.

אם היו מצליחים לאטום את הכור יותר מוקדם אז האיזור המזוהם היה קטן בהרבה.

לגבי השטיפה במים. מה ההיגיון להוריד את החומר הרדיואקטיבי ולגרום לו לחלחל למי התהום ולסביבה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...