Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

אתה מדבר על סרטי הצילום שמצמידים לחזה, לזרוע ועונדים כטבעת במכוני רנטגן (אולי היום הטכנולוגיה קצת יותר דיגיטלית, הרבה זמן לא התעסקתי עם זה)? אלה מצריכים פיתוח ופענוח במעבדה, לא משהו שאדם עושה לבד.

גם אצלי הזיכרון כבר לא משהו בגלל שמדובר על עבודה שעבדתי בה עם חומרים רדיואקטיביים לפני 35 שנה.

לא מדובר על תגי קרינה שעונדים על החזה (בזמנו הם היו בצבע צהוב). התגים האלה מודדים קרינה מצטברת ואחת לחודש היינו שולחים אותם לפענוח בנחל שורק.

אני מדבר על דוזימטר אישי המודד קרינה למיטב זיכרוני גם מצטברת הנראה כמו בסרטון המצורף. דוזימטר אישי אין צורך לשלוח למעבדה ייעודית אלא ניתן לקרוא את התוצאות ישירות על סקלה שנראית בעין.

https://youtu.be/zGq3vKhJdFo

איזה כייף לי :)

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

סבא שלי היה מנכ"ל חברת בניה וחבר מפלגה, היו לו קשרים במקומות הנכונים.

היו לנו מכשירים עם מחוג שנע על סקאלה והראה את כמות הקרינה.

אם אני זוכר נכון היו גם עם צג דיגיטאלי.

כמו זה:

440px-Dosimeter_sosna_front.jpg

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

ההורים שלי עלו מויניצה, אחי היה בן 6 באסון צ׳רנוביל.

הוא נפטר מסרטן סרקומה אלים ב2013 כשהיה בן 33, אין לנו שום היסטוריית סרטן במשפחה לפניו והוא ניהל אורח חיים די בריא.

אז תמיד סיקרן אותי אם יש קשר בין הדברים.

כנראה שלעולם לא נדע.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אבא שלי עלה מאוקראינה כילד בסוף שנות ה- 50. אני זוכר שכשקרה האסון ראינו יחד כתבות בטלויזיה והוא דאג לקרובי המשפחה שנשארו שם.

אז הוא אמר לי שלסובייטים יש מטוסים וטילים גרעיניים, עשרות אלפי חיילים למצעד של אחד במאי, אבל הם לא יודעים להתמודד עם כזה אסון. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 28.4.2023 בשעה 11:00, פינדר כתב:

אני לא פיזיקאי, אבל יצא לי לשאול פרופסור לפיזיקה, שחוקר פיזיקה גרעינית באוניברסיטת ירושלים, על היתוך קר.

התשובה שלו היתה שזה מדע בדיוני. אין תיאוריה פיסיקלית שתומכת בזה.

גם על דן שכטמן אמרו שהוא קוואזי מדען כי אין תיאוריה פיזיקלית שתומכת בקוואזי גבישים והנה... לקח פרס נובל.

מדען שאומר שאין דבר כזה, לא הייתי מאמין לו.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

ועוד מי שאמר את זה על שכטמן היה לינוס פולינג, אחד הכימאים הגדולים וזוכה פרס נובל בעצמו.

פורסם

להשתמש בסיפור של שכטמן (שכתב מאמרים שעברו ביקורת עמיתים והציג ניסויים שניתנים לשחזור) בשביל להאמין במשהו שרוב הפיזיקאים טוענים שהוא לא אפשרי, זו חשיבה מדעית גרועה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא מתיימר להתווכח עם פרופסור לפיסיקה, במיוחד לא על פיסיקה. צוין פה למעלה שכבר קרה שגם מדענים מכובדים טעו בהערכה שלהם.

למיטב הבנתי הצנועה, הבעייה בהיתוך קר היא לא מהותית אלא טכנית. בטכנולוגיה של היום משקיעים יותר אנרגיה ממה שמקבלים חזרה.

אני לא מכיר מגבלה שאומרת שהדבר לא אפשרי בכלל.

פורסם

בדיוק אתמוך ראיתי ב-sciam כתבה על ניסוי שבו הצליחו להפיק בהיתוך יותר אנרגיה מאשר השקיעו. העניין הוא שמדובר בקנה מידה מעבדתי זעיר, ומכאן לייצור מסחרי הדרך ארוכה מאוד. ואם זכרוני אחנו מטעני גם שולי הרווח היו צרים, אבל הכתבה לא נמצאת לפני.

אז, כפי שנכתב כבר הרבה שנים, בכל נקודת זמן אנו במרחק 50 שנה מהיתוך קר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב פינוי העיר פריפיאט היה מבצע שדווקא בוצע, לפחות לפי המקורות באינטרנט, מצויין.

פריפיאט עיר לווין במרחק 1.5 - 2 ק"מ מתחנת הכוח. נבנתה בשנת 1970 במקביל לפתחית תחנת הכוח לאכלוס העובדים של התחנה.

הייתה עיר צעירה, לא היו בה פנסיאונרים או אנשים מבוגרים בכלל, לא היו בתים פרטיים, גיל האוכלוסיה הממוצע 28. לפני הפיצוץ גרו בפריפיאט כ 50 אלף איש.

החלטה עקרונית על פינוי העיר התקבלה כבר בישיבת ערב באותו יום 26.4.1986, האישור הסופי נדחה לישיבת בוקר. 

כבר בלילה שבין 26.4 ל 27.4 הוקפצו לאיזור 1200 נהגים עם אוטובוסים (שהושאלו מקווי תחבורה ציבורית) ועוד כמה מאות משאיות. 

ב 7:00 בבוקר 27.04.1986 התקבלה החלטה סופית לפנות את העיר, בשעות הצהריים שודרה ברדיו המקומי הודעה לאוכלוסיה "עקב מצב הרדיואקטיביות בעיר, פינוי זמני למספר ימים. לקחת רק תעודות מזהות ודברים חיוניים + אוכל ליום - יומיים". 

באיזור השעה 14:00 הועמדו אוטובוסים ליד כל בניין, האנשים התחילו לעלות לאוטובוסים, כל כמה דקות יצאה מהעיר שיירה של 20 אוטובוסים מלווה בניידת משטרה. אף אוטובוס לא חזר לנגלה נוספת, 1200 אוטובוסים הספיקו לכל התושבים (כ 40 מקומות בכל אוטובוס).

לקראת השעה 17:00 הפינוי הושלם, כולם למעט בעלי תפקידים חיוניים בתחנת הכוח, עזבו את העיר בסדר מופתי.

כוחות הביטחון ערכו סריקות ואיתרו כ 20 סרבני פינוי בלבד.

בימים ושבועות שלאחר מכן פונו התושבים ממעגל ה 10 ק"מ ובהמשך ממעגל ה 30 ק"מ כולל העיר צ'רנוביל.

image-6-7.jpg.e67f4528e51d0bd3aba9f5172392f528.jpg

• מעניין 4

פורסם (נערך)

אין שום מדינה גם היום שיכולה לנהל אסון כזה. אם כבר המזל שזו הייתה מעצמה שיכלה לנתב המון משאבים והעובדה שחיי אדם היו בשבילה ערך שולי. 

היום זו אולי רק סין, וגם זה לא מסיבות חיוביות בלבד.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

יש היום הרבה מדינות שיכולות לנהל אסון כזה ואפילו אסונות גדולים יותר. רוב מדינות המערב ערוכות לזה, שלא לדבר על יפן/קוריאה, ואפילו אינדונזיה עד כמה שזה עלול להפתיע פה את חלק מהאנשים.

(אם כי במקרה של ברה"מ דאז- שאפו על הסדר המופתי בפינוי, חבל שהוא הגיע אחרי נסיונות הטיוח וכו' וכו')

פורסם
בתאריך 28.4.2023 בשעה 22:30, Night Driver כתב:

היה לי חרט שעבד בתוך הכור בזמן האסון.

עבדאצלי מ 93 עד 96 והיה סובל מהתקפים של כאבי ראש שהיו משביתים אותו. ב 98 הוא נפטר בגיל 58.

תקשיב קראתי הרבה על הנושא, סטטיסטיקות, הסברים מדעיים סרטונים וכו, אבל המשפט העצוב הזה ממחיש את הטרגדיה פי אלף.

פורסם
לפני 10 שעות, Pika007 כתב:

יש היום הרבה מדינות שיכולות לנהל אסון כזה ואפילו אסונות גדולים יותר. רוב מדינות המערב ערוכות לזה, שלא לדבר על יפן/קוריאה, ואפילו אינדונזיה עד כמה שזה עלול להפתיע פה את חלק מהאנשים.

(אם כי במקרה של ברה"מ דאז- שאפו על הסדר המופתי בפינוי, חבל שהוא הגיע אחרי נסיונות הטיוח וכו' וכו')

נסיונות הטיוח והסתרת מידע תמיד היו שם. 

אבל צריך להבין שבאותם שנים הרמה הטכנולוגית גם במדינות מערביות מתקדמות לא הייתה כמו שאנחנו מכירים היום.

הדלק הגרעיני המשיך לבעור בכור עוד כשבוע אחרי הפיצוץ ולזהם את הסיבה ולא הצליחו לכבות אותו משום שאי אפשר היה להתקרב לכור.

הים היו עושים את זה עם רובוטים, רחפנים, יש מצלמות שהיו מאפשרות לצלם מקורב ולהבין מה בדיוק המצב של הכור, כל זה לא היה.

אפילו בשביל למדוד טמפרטורה היו מעלים מסוק ומהמסוק מורידים חיישנים לכור, שזה היה פרוייקט מסורבל. 

בשביל לתצפת מקורב היו משתמשים בקפסולה  ממוגנת אותה היו מעלים עם עגורן ורק לפרקי זמן קצרים מאוד. 

היום באמצעות רחפנים היו עושים את כל זה בקלות. 

את הכור כיבו אחרי כשבוע באמצעות השלכת עופרת ועוד חומרים מעכבי רדיואקטיביות מהמסוקים, כיוון שזה לא היה מדוייק ויעיל נדרשו אלפי טון חומרים והמון גיחות מעל הכור. 

• תוכן חדש...