Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שעושה עבודות כאלה, יש לו יותר מידי זמן פנוי.

יצאת לפנסיה ולא סיפרת לנו ?!?!

• מצחיק 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, איציק נ. כתב:

יצאת לפנסיה ולא סיפרת לנו ?!?!

עשיתי את זה בלילה, אף אחד לא שם לב😁

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

עשיתי את זה בלילה, אף אחד לא שם לב😁

השמועה אומרת שככל שמתבגרים - ישנים פחות שעות בלילה.

נראה שיש לנו עוד הרבה למה לצפות ממך בקרוב ;-) 

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 16.3.2023 בשעה 23:17, Buki כתב:

טוב אמרתי ננסה להחליף מיסבים. מה יש להפסיד. מקסימום לא יצליח, המכונה תלך לפח ואקנה חדשה. 

לגיטימי להגיד "איזה פרויקט מרשים" ו"איזה פרויקט מיותר" במשפט אחד? 😄

מעריץ את היכולת שלך (בלי ציניות).

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

איזו עבודה, פרוייקט רציני.

יפה שהשקעת בה ככה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אמל"ק: תיקנתי טלויזיה בוקי סטייל.

גם אני קורא פה שרשורי תיקנתי מוצרי חשמל ורואה מדי פעם סרטונים ביו-טיוב על איך כל מיני מוצרי חשמל מתוקנים בגרוש וחצי.

וגם אני הרבה פעמים לא מבין בשביל מה זה טוב, חוץ מההרגשה הטובה או במידה ובאמת המצב הכלכלי לא מאפשר לקנות חדש. אחרת – בואו נעיף ונקנה חדש.

הגישה הזאת נובעת גם לדעתי מהמחירים הנמוכים של המוצרים החדשים לעומת העלות הגבוהה של תיקון דרך טכנאים ביחס למחירי חלקי החילוף בלבד.

מפה לשם, יש לי טלויזיה של סוני. לא ישנה. תאריך ייצור 2019 שהפסיקה לעבוד.  מאוד התבאסתי. הייתה אחלה ועלתה לא מעט וגם יחסית חדשה. לא הרגשתי שאם אקנה טלויזיה חדשה אני אשדרג במשהו.

לא מצאתי את הקבלה ולא הייתי בטוח אם היא באחריות עדיין.

חיפשתי בגוגל את הדגם של הטלויזיה עם כל מיני צירופים. מסך לא עובד. מסך לא נדלק. וכו' וכו'. הרי ברור שזאת תקלה נפוצה בדגם וישר יקפוץ סרטון של מישהו שלוחץ על 3 כפתורים בשלט והכל מסתדר.

אז מסתבר שלא.

עכשיו מראש היה ברור לי שאני לא מחליף קבלים, מתחיל לחפש רציפות בלוח או כל מיני דברים בסגנון. אם זה חלק שקל להחליף אותו בזול – יאללה. אם לא – אז לא.

נתקלתי בסרטון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=xUzCLgoSPGM

בגדול מדובר בסרטון קצר שמסביר להדיוטים שיש לנו בטלויזיות כמה מרכיבים עיקריים שאם כל אחד מהם הולך יש סימפטומים אחרים.

החלקים הם: 1. הלוח הראשי (MAIN BOARD) 2.לוח משני (TCON) ו-3. הלדים.

אצלי הלדים נדלקו. היה סאונד. לא הייתה תמונה. לפי הסרטון זה מתאים ל-TCON. חיפשתי את החלק – מצאתי רק משומשים באיביי. 50 שקל החלק. 120 שקל משלוח מאנגליה. הגיע תוך כשבוע.

הפירוק סופר קל. בסוני יש חצי פאנל אחורי שנפתח ונתן גישה להכל. החלפתי ב-5 דקות. עובד. מבסוט.

תודה בוקי.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, Nakamichi כתב:

תיקנתי טלויזיה בוקי סטייל.

בכל הכבוד הראוי, אני לא מבין איך אתה מעז להשוות את עצמך למאסטר @Buki!

אם זה לא תיקון שגורר פירוק של מכשיר אלקטרוני או מכאני לגורמיו הראשוניים, פריסתם על פני כל הבית, 5 שעות של עבודה לפחות, הרמת משקולות מבטון, ריב עם האישה, וצילום מדריך מדוייק כולל תמונות לפורום זה לא תיקון סטייל בוקי!

;-)

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אחלה עבודה, אבל בוא נבהיר דבר אחד- לא באמת עשית את זה בשביל לחסוך כסף, זה תירוץ שמספרים לאישה. עשית את זה השביל הכיף. אני מכיר אנשים מהסוג שלך 🙂

• אהבתי 3
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 שעות, Nakamichi כתב:

אמל"ק: תיקנתי טלויזיה דוגי סטייל.

זה מה שקראתי בפעם הראשונה.

• מצחיק 3

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני כשעה, מרק10 כתב:

זה מה שקראתי בפעם הראשונה.

לפי המשך הפוסט זה לא היה רחוק מהמציאות.

לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

יש חצי פאנל אחורי שנפתח ונתן גישה להכל

זה...

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, Fazer כתב:

אם זה לא תיקון שגורר פירוק של מכשיר אלקטרוני או מכאני לגורמיו הראשוניים, פריסתם על פני כל הבית, 5 שעות של עבודה לפחות, הרמת משקולות מבטון, ריב עם האישה, וצילום מדריך מדוייק כולל תמונות לפורום זה לא תיקון סטייל בוקי!

אני מניח שאחרי שנים של מכונאות ביתית עם צרפתיות, לפרק מכונת כביסה קטן על בוקי. 😁

• מצחיק 2

חזיר דיזל

פורסם

קצת הגזמתם.

הדבר הקשה היחדי זה הרמה של התוף מהמכונה והחזרתו למכונה, כאשר המשקולת עליו. כבד מאוד ולא נוח לאחוז בו מצהקפיצים. 

חוץ מזה הפירוק די פשוט ואינטואיטיבי, נדרש סט כלים בסיסי עם כמה בוקסות וידית ראצ'ט. אגב חלק מהברגים טורקס, חלק פיליפס.

ביום שישי באיזור 10:00 התחלתי לפרק אותה, ב 12:00 שמתי את התוף בדובין.

ביום ראשון אחרי העבודה אספתי אותו, התחלתי להרכיב באיזור 21:00 ובאיזור 23:00 או 23:30 כבר מלאתי מים לבדיקה, כשחלק גדול מהזמן הושקע בניקוי ושטיפה של הגומיות.

מה שלקח אחר כך עוד די הרבה זמן זה כמה מחזורים של מילוי וריקון מים דרך תפריט טכנאי בשביל להוציא את האבנית שהשתחררה בפירוק התוף. 

חוץ מזה לא כזה סיפור, פעם הבאה אני עושה את זה בשעה.

פירסמתי את זה פעם בשירשור אחר אבל העתקתי גם לפה:

כניסה לתפריט טכנאי.

המכונה כבויה. בורר על 0. 

לוחצים על כפתור Start/Pause ועל הכפתור שמשמאלו (לא משנה איזה פונקציה הוא מבצע במכונה הספציפית). 

מחזיקים את שני הכפתורים לחוצים ומסובבים את הבורר קליק אחד עם כיוון השעון. ממשיכים להחזיק את הכפתורים לעוד 2 שניות. 

המכונה במצב טכנאי.

1.thumb.jpg.885eb79c5f3ce0752737fde27bcfdcf6.jpg

2.thumb.jpg.5ac184f630125ac960cc0b2764eaa8b5.jpg

במצב קליק ראשון המכונה מבצעת בדיקה לפנל הפעלה. כל הלדים נדלקים בזה אחר זה. אם לוחצים על כפתור כלשהו, ידלק הלד שלו לבדיקת תפקוד הכפתור. 

בקליק השני הדלת ננעלת והמכונה ממלאה מים דרך תא אבקת כביסה הראשי.

בקליק השלישי המכונה ממלאה מים דרך תא אבקת כביסה מקדימה.

בקליק הרביעי המכונה ממלאה מים דרך התא של המרכך. שני ברזי המילוי פתוחים (במצבים הקודמים בכל פעם אחד מהברזים פתוח).

בשלושת השלבים הנ"ל מופיעה בתצוגה קריאה של מפלס מים.

קליק חמישי - ריק.

קליק שישי הפעלת גוף חימום לפרק זמן של 10 דקות או עד 90 מעלות. 

קליק שביעי - הפעלת מנוע ראשי - כביסה.

קליק שמיני - הפעלת משאבת ניקוז וסחיטה.

קליק תשיעי מיועד למכונות עם פתח עליון, בדיקת מיקום התוף.

קליק עשירי  - הצגת קוד תקלה ששמור בזיכרון, אם קיים.

במצב הזה לחיצה ארוכה על הכפתור Start/Pause + על הכפתור שמשמאלו מאפסת את הקוד.

קוד E41 קופץ כל פעם כשמדליקים את המכונה עם דלת פתוחה, מופיע  פה להדגמה בלבד :-) 

את רשימת הקודים לא בעיה למצוא באינטרנט. 

3.thumb.jpg.cda5bd6537b523c5d1432fccf395b899.jpg

4.thumb.jpg.478857d8f8db9346523f180ac8d98009.jpg

איפוס  הקוד. אפשר לראות בהפעלה הבאה אם הקוד חוזר.

5.thumb.jpg.5701d1108383dcf2648c152ccf94f366.jpg

יציאה ממצב טכנאי - העברת הבורר ל 0. העברת הבורר קליק אחד עם כיוון השעון. העברת הבורר ל 0. 

• אהבתי 4

פורסם (נערך)

כל הכבוד על הפרוייקט, לצערי ושימחתי אני יודע כמה אנרגיה העבודה לקחה, לפני מס' שנים גם אני פירקתי מכונה ואפילו פתחתי את התוף מפלסטיק כי  חשבתי שזה רק מיסבים ובסוף זה היה ספיידר שבור חח:

מאז אותו יום יש לי טראומה מהטינופת שמסתתרת בצד הפנימי ולכן סופר מקפיד על שטיפות ניקיות תקופתיות למכונה בבית.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • רעיון טוב! 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...