Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרה לי גם במכונה בת 5.

העדפתי לקנות חדשה ולא לעבור את הסיוט פרוק הזה.

והיה לי נסיון איתה. 

כמה פעמים החלפתי לה גו"ח.

אצלי הוא היה קדמי ככה שהיה צריך להסיר את החלק הקדמי כדי להגיע אליו.

אבל מיסבים, יש גבול.

דרך אגב, מקווה בשבילך שההדבקה הזאת תחזיק בחום ולא יהיו דליפות עם הזמן

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

נו אז מקסימום ההדבקה לא תחזיק. אקנה מכונה חדשה. 350 שקל זה לא הפסד גדול.

היה מעניין לנסות את זה,  עכשיו אני יודע לעשות את הפירוק הזה ומבין במה מדובר. 

פורסם

בקיצור עשו הכל בשביל שלא יחליפו.

אני החלפתי לפני כמה שנים בתוף מתכתי ואז אמרו לי שמזל שזה לא פלסטיק כי שמה אי אפשר - הי לפחות עשית את הבלתי אפשרי!

פורסם
לפני 3 שעות, om2 כתב:

גו"ח.

מה זה הקיצור הזה?

נראה לי שעליתי על הקיצור הזה גו"ח = גוף חימום, נכון?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

פעם הבא ייקח לך יותר מהר...

בעברי הייתי טכנאי מכונות כביסה של קריסטל. הייתי עובד על מכונות עם פתח עליון, שמה יש אפשרות לפתוח את הדוד עצמו ולהגיע לתוף.

במכונה הראשונה לקח לי כמעט 3 שעות.

בעקומת למידה דיי מהירה הגעתי ל ½ שעה מרגע הדפיקה בדלת ועד הרגע שאני אומר שלום, ועוד עם שתיית כוס קפה.

היום תשלם לי, אני לא עושה את העבודה שעשית, יש גבול לכל תעלול.

• אהבתי 2
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אחלה פרוייקט אבל לא בגלל העבודה אלא בגלל להשאיר את האישה שבוע בלי מכונה.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחלה פרויקט ושאפו על התיעוד.

מה שכן, מהתבוננות על החלקים, זה נראה כמו מוצר מודרני טיפוסי שלא בנוי לתחזוקה ולא מצפה בכלל לתחזוקה ... לנקות פילטר וזהו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 8 דקות, hans כתב:

זה נראה כמו מוצר מודרני טיפוסי שלא בנוי לתחזוקה ולא מצפה בכלל לתחזוקה

דווקא לא.

חוץ דוד התוף שמולחם ולא מיועד עקרונית לפתיחה, אפשר להחליף ולתחזק הכל - שסתומים, מעברי גומי לתוף, משאבת ניקוז, מגירת אבקה, הכל מחובר עם בנדים שאינם חד פעמיים וחזר למקומו כמו שיצא.

פורסם

ע"פ אחד מערוצי היוטיוב החביבים עליי (שכבר הזכרתי פה בעבר), זה שהמשקולת שלך עשויה מבטון ולא מחומרים אחרים ופריכים יותר כבר מעיד על כך שמדובר במכונה 'של פעם', ומאותת שניתן לתחזק אותה עצמאית - עד גבול מסויים.

החלפת מיסבים זו פעולת אחזקה נפוצה יחסית במכונות תעשייתיות, ושם גם הגישה נוחה יותר בהתאם. טוב לדעת שיש את הסדנה בחולון לעת הצורך, אבל קשה לי לסלוח על זה שהם לא טרחו לנגב או לחתוך את הסיליקון מסביב לתוף.

אם היה לי ברלינגו צמוד ו-350 שקל לבזבז, כנראה שהייתי שוקל החלפה למכונה משומשת מדי כמה שנים במקום שיפוץ כ"כ יסודי. מצד שני, אני לא עוקב אחרי השוק מאז 2017 ולא יודע מה הסכום הזה קונה היום ביד2.

בכל אופן, תתחדש ותודה על השיתוף!

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Ron Poh כתב:

פעם הבא ייקח לך יותר מהר...

בעברי הייתי טכנאי מכונות כביסה של קריסטל. הייתי עובד על מכונות עם פתח עליון, שמה יש אפשרות לפתוח את הדוד עצמו ולהגיע לתוף.

במכונה הראשונה לקח לי כמעט 3 שעות.

בעבר לפני כ-16 שנים החלפתי מייסבים במכונות כביסה קריסטל 559 סופר לורד המשימה לקחה לי לפחות חצי יום :rolleyes:.

אכן היה ניתן לפתוח את הדוד מצד ימין בתמונה המצורפת אני זוכר גם שהייתי צריך לקדוח כמה ניטים בכדי להחליף את המיסב או המייסבים.

אל תשכחו שזה היה לפני עידן העלאת פרוייקטים לפייסבוק או אתרים שבהם היה ניתן להיוועץ עם טכנאים לכן המשימה הייתה קשה יותר.

נשארו לי כמה תמונות להנאתכם.

Untitled.jpg

Untitled1.jpg

Untitled2.jpg

עריכה !

בשנת 2007 נעזרתי בחברי הפורום בפירוק מספר דברים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

אם היה לי ברלינגו צמוד ו-350 שקל לבזבז, כנראה שהייתי שוקל החלפה למכונה משומשת מדי כמה שנים במקום שיפוץ כ"כ יסודי.

את המכונה המשומשת ששוקלת עוד כמה קילו מעל משקל התוף, לא צריך לסחוב בקומות ולהרים לאוטו? זה גם עבודה קשה. 

ובגדול אני בגישה לא לקנות כלום משומש. למה אני צריך את הזבל של מישהו אחר, יש לי את הזבל שלי 😁

שם אני לפחות יודע מה יש לי ביד.

משתמש כל עוד עובד, מתקן מה שיכול וכשמגיע למצב שלא עובד ולא ניתן או לא שווה לתקן, קונה חדש. 

לא אוהב לקנות דברים משומשים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 14 דקות, Buki כתב:

ובגדול אני בגישה לא לקנות כלום משומש. למה אני צריך את הזבל של מישהו אחר, יש לי את הזבל  שלי 😁

שם אני לפחות יודע מה יש לי ביד.

משתמש כל עוד עובד, מתקן מה שיכול וכשמגיע למצב שלא עובד ולא ניתן או לא שווה לתקן, קונה חדש. 

לא אוהב לקנות דברים משומשים.

מסכים.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 52 דקות, מרק10 כתב:

בעבר לפני כ-16 שנים החלפתי מייסבים במכונות כביסה קריסטל 559 סופר לורד המשימה לקחה לי לפחות חצי יום :rolleyes:.

אכן היה ניתן לפתוח את הדוד מצד ימין בתמונה המצורפת אני זוכר גם שהייתי צריך לקדוח כמה ניטים בכדי להחליף את המיסב או המייסבים.

אל תשכחו שזה היה לפני עידן העלאת פרוייקטים לפייסבוק או אתרים שבהם היה ניתן להיוועץ עם טכנאים לכן המשימה הייתה קשה יותר.

נשארו לי כמה תמונות להנאתכם.

Untitled.jpg

Untitled1.jpg

Untitled2.jpg

עריכה !

בשנת 2007 נעזרתי בחברי הפורום בפירוק מספר דברים.

כן... המיסבים מחוברים מהמפעל עם מסמרות מנירוסטה.

את המיסבים מרכיבים חזרה עם ברגים שבצידם הפנימי יש ראש מעוגל.

20230317_122700.jpg

• תוכן חדש...