Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על אמבולנסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה בנוגע לפינוי דרך לאמבולנס ואיפשור מעבר ברמזור אדום.

האם זה תקף רק אם הוא משמיע סירנה? או שמספיק שהוא יהבהב?

ראיתי בכביש שאמבולנס נוסע בשקט ומהבהב, אבל בלי להשמיע את הסירנות.

מה הסיבה שהוא עושה את זה?

פורסם

אם הנסיעה לא דחופה, לא מפעילים אורות ונוסעים כמו רכב רגיל.

אם הנסיעה דחופה, מפעילים אורות. סירנה מפעילים במצבים של סיכון מוגבר (כמו חצית אור אדום). בכל מקרה זה נתון לשיקול דעתו של הנהג.

כניסה לצומת באור אדום, רק אחרי שסרק טוב את כל הנתיבים ווידא שכל הנהגים בצומת מודעים למעבר שלו. אחרת עדיף שיעמוד, גם אם הנסיעה דחופה.

לנהג אמבולנס יש היתר לעבור על חוקי תנועה בנסיעה דחופה בלבד, אבל גם אחריות מלאה במקרה של תאונה כתוצאה מזה.

• אהבתי 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

כדי לא להפריע לסביבה. אילו אמבולנסים היו נוסעים תמיד עם סירנה פועלת כנראה שלא הייתי מצליח לישון יותר מ-5 דקות ברציפות (גר סמוך לכביש ראשי המשמש הרבה מאוד אמבולנסים).

מחבינת האמבולנס אור אדום הוא כמו תמרור 302 (עצור) - עליו לעצור, לבדוק האם המעבר בטוח ורק אם פנוי להמשיך. בדרך כלל ייתן צפירה קצרה להתראה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

מחבינת האמבולנס אור אדום הוא כמו תמרור 302 (עצור) - עליו לעצור, לבדוק האם המעבר בטוח ורק אם פנוי להמשיך. בדרך כלל ייתן צפירה קצרה להתראה.

לפני 18 דקות, YNV כתב:

כניסה לצומת באור אדום, רק אחרי שסרק טוב את כל הנתיבים ווידא שכל הנהגים בצומת מודעים למעבר שלו. אחרת עדיף שיעמוד, גם אם הנסיעה דחופה.

לנהג אמבולנס יש היתר לעבור על חוקי תנועה בנסיעה דחופה בלבד, אבל גם אחריות מלאה במקרה של תאונה כתוצאה מזה.

תודה על התשובות, הרגעתם אותי.

משום מה חשבתי ששאר משתמשי הדרך אחראים לפנות לו את הדרך ולאפשר לו לעבור באור אדום.

עכשיו אני מבין שזו אחריות שלו לא לעשות לתאונה. הוא יכול לעבור באור אדום אבל רק כשזה בטוח וזו אחריות שלו לוודא את זה.

לפני 20 דקות, sperial כתב:

כדי לא להפריע לסביבה. אילו אמבולנסים היו נוסעים תמיד עם סירנה פועלת כנראה שלא הייתי מצליח לישון יותר מ-5 דקות ברציפות (גר סמוך לכביש ראשי המשמש הרבה מאוד אמבולנסים).

נשמע הגיוני.

פורסם

לי מרגיש שהמון נהגי אמבולנס מנצלים את זה שהם יכולים לעבור באדום ופשוט עוברים גם כשאין להם קריאה. 

נתקלתי בזה המון וזו תופעה מרגיזה. הם מפעילים את הסרנה, מזיזים מכוניות, חוצים באדום ואז ממשיכים כרגיל בנסיעה רגילה לחלוטין.

• רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
Just now, Shmulik_Miata כתב:

לי מרגיש שהמון נהגי אמבולנס מנצלים את זה שהם יכולים לעבור באדום ופשוט עוברים גם כשאין להם קריאה. 

נתקלתי בזה המון וזו תופעה מרגיזה. הם מפעילים את הסרנה, מזיזים מכוניות, חוצים באדום ואז ממשיכים כרגיל בנסיעה רגילה לחלוטין.

אחי, אין בעל מקצוע שלא מנצל את עבודתו לצרכיו האישיים.

ככה שברור שכשנהג אמבולנס רוצה לנסוע לסידורים אז הוא ישתמש ברכב כדי לא לעמוד בפקקים.

פורסם
לפני 3 דקות, Shmulik_Miata כתב:

לא. הוא מכבה את הסירנה לאחר מעבר הרמזור כדי לא להפריע לסביבה אם אין צורך, בעיקר בסביבה עירונית.

• אהבתי 3

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 37 דקות, Shmulik_Miata כתב:

בוא נסכים שנהג אמבולנס שעושה את זה ללא צורך הוא ממש מטומטם.

בנסיעה דחופה יש מכלול שיקולים. מעבר באדום מקצר זמן אבל מאפשר לצוות לטפל בחולה. 

זה רגע ממוקד של סיכון שמצריך 100% מהנהג אבל נסיעה שוטפת אח"כ מאפשרת לנהג לטפל בעניינים נוספים במקביל (מכשיר קשר, לקבל מדדים מהצוות, לתשאל מלווה וכד').

בטיפול נמרץ, עם פארמדיק מאחור, נסיעה חלקה מאפשרת לפארמדיק לבצע פעולות מורכבות יותר תו"כ תנועה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לעבוד תוך כדי תנועה זה כמעט בלתי אפשרי. הרכב צפוף והתנועה קופצנית, בודאי בכבישי הארץ.

לפני המון שנים עבדתי על הנט"נ של עפולה, והיה נהג אחד שהיה מסוגל להגיע מבית שאן לעפולה תוך איזה 12 דקות על כביש 71 השבור בלי להרגיש שהרכב בתנועה. אבל היה יחיד סגולה, רוב הנהגים היו מטלטלים אותנו היטב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עבדתי בעבר במדא כקבלן.

אסור לאף נהג להפעיל סירנה, מבלי אישור של האחמ"ש במוקד, הוא היחידי שקובע אוזה אמבולנס נשלח לאן, באם מותר או אסור להפעיל סירנה.

יש מקרים של אמבולנס שנוסע עם תאורה אבל בלי סירנה.

במידה ויש צומת מרומזרת בתחנות ההזנקה, אז יש להם כפתור, ששולט על הרמזור בצומת הקרובה, לחיצה עליו עושה את הרמזור ירוק לניידת שיוצאת.

עריכה אחרונה על ידי ariel000
  • רעיון טוב! 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני 16 שעות, Gorpi כתב:

משום מה חשבתי ששאר משתמשי הדרך אחראים לפנות לו את הדרך ולאפשר לו לעבור באור אדום.

חובת עוברי דרך לגבי רכב בטחון תק' (מס' 3)  תש"ל-1970

93.  (א)  היה רכב הבטחון מתקרב, ינהגו עוברי הדרך שבה הוא עובר או עומד לעבור לפי הוראות אלה:

(1)   נוהגי רכב ומוליכי בעלי-חיים - יתנו זכות קדימה לרכב הבטחון ויטו מיד את כלי רכבם או את בעל החיים למקום קרוב ככל האפשר לשפת הכביש הימנית ורחוק מצומת ויעצרו שם עד שרכב הבטחון יעבור;

(2)   הולכי רגל הנמצאים בכביש - יפנו אותו מיד עד שיעבור רכב הבטחון.

(ב)  לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב בטחון אלא בריווח של לפחות מאה מטר ממנו; אין הוראה זו חלה על נוהג רכב בטחון אחר או רכב הקשור באותה שעה בתפקידי רכב הבטחון.

כן חייבים לפנות את המעבר ולתת זכות קדימה.

פורסם
לפני 3 שעות, Boltik כתב:

כן חייבים לפנות את המעבר ולתת זכות קדימה.

גם אם לא הייתה חובה בחוק, זה הדבר הנכון לעשות. למטופל באמבולנס דקה יכולה להיות ההבדל בין חיים למוות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, Boltik כתב:

חובת עוברי דרך לגבי רכב בטחון

אבל אמבולנס (וניידת, ורכב כיבואי אש) אינו נחשב כרכב בטחון אפילו הוא עם אורות דולקים (והיום כולם נוסעים כל הזמן אם אור מהבהב דולק).

כדי שיחש רכב בטחון הדרישה היא שגם האורות המהבהבים ידלקו וגם הצופר יפעל.  וזה בדיוק מה ששאל פ'ה ("האם זה תקף רק אם הוא משמיע סירנה? או שמספיק שהוא יהבהב?").

פורסם
לפני שעתיים, dani666 כתב:

אבל אמבולנס (וניידת, ורכב כיבואי אש) אינו נחשב כרכב בטחון אפילו הוא עם אורות דולקים (והיום כולם נוסעים כל הזמן אם אור מהבהב דולק).

למיטב ידיעתי, רכבי משטרה לא מחוייבים להפעיל אמצעים כדי לנסוע נסיעה מבצעית. זה משהו ששמעתי פעם מקצין משטרה, אבל לא יכול למצוא סימוכין לכך. כמו כן, הרכב לא חייב להיות מסומן כרכב משטרה.

פורסם

עד כמה שאני מכיר אמבולנס (וכבאית) שאינם בנסיעה מבצעית אינם רשאים להפעיל מהבהבים, כלומר רכב כזה שהפעיל מהבהבים נמצא בפעילות גם אם אינו מפעיל סירנה.

במשטרה היה מצב דומה עד שאחד המפכ"לים - דומני טרנר-  חייב להפעיל מהבהבים כל העת על מנת "להפגין נוכחות".

איני יודע דבר על נהלי רכב משטרה סמוי.

• תוכן חדש...