Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c4 פיקאסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבעל רכב כזה השנקל שלי הוא דיי פשוט. 

אל תקנה בתקציב המקסימלי שלך תשאיר מרווח להפתעות.

הרכב מושלם מבחינת רכב משפחתי ואם הוא מטופל נכון המחלות דיי ידועות וניתן לחסוך דיי הרבה אם מזמינים חלפים מחו"ל (רוב התקלות לא משביתות).

כן הייתי נותן משקל למממיר אם הוחלף לאחרונה למקורי זה יתרון דיי גדול!!!

טיימינג זה לא ביג דיל יש הרבה רכבים שנזקקים ב100 להחלפה יזומה כאן החל מ130 בערך צריך לעקוב...

בלי קשר ממליץ לבדוק אותו במוסך מתמחה כמו "אורן" או "גבע" שיידע לתת לך דיאגנוזה למצב האמיתי שלו - בקטע הזה מכון בדיקה לא שווה כלום. 

בשני המוסכים הנ"ל הבדיקה חינם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 9.1.2023 בשעה 19:04, netanel1014 כתב:

השאלה כמה הוצאת על התקלות האלו? 

כל רכב בשנתון שלו עולה 20 אלף יותר .

טופל בידיים הקודמות

פורסם

פיקאסו זה רכב נהדר עד שהוא מגיע ל-100 אלף קמ בערך ואז מתחילה סדרה של תקלות שעולות כ-10 אלף שקל ביחד. 

את רוב החלפים אפשר לקנות מחול במחירים מצחיקים (חוץ ממממיר קטליטי שהוא יקר). 

אבל אם אתה מחפש שקט נפשי זה כנראה לא הרכב. יש סיבה שהוא זול ביד שניה.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

סדרה של תקלות שעולות 10,000 בחלפים שמוזמנים מחו"ל או בחלקים מהארץ? 

מניח שהנ"ל תקף גם ב 5008 180 כ"ס. מוזר שהוא לא נופל במחירון כמו הסיטרואן, כולל ה 1.2 הבעייתי. 

או שהבעיות פחות נפוצות בפיג'ו? 

בכל זאת, הרכבים די נפוצים פה בארץ. איך המוסכים לא יודעים להביא חלפים חלופיים איכותיים במחירים טובים? 

בסקודה אין בעיות של מצערת וקטליזטור במנוע? או בכלל מחלות כלשהן במנוע? בכל זאת מנוע מורכב ומודרני גם כן. 

פורסם
בתאריך 20.1.2023 בשעה 14:28, AOZ כתב:

סדרה של תקלות שעולות 10,000 בחלפים שמוזמנים מחו"ל או בחלקים מהארץ? 

רוב העלות היא לא חלפים אלא דווקא עבודה. אבל כמובן שזה לא אומר שאין משמעות לחיסכון בהזמנה מחו"ל.

למשל גומיות שסתומים בארץ עולות 960 שקל ובחו"ל כ-100 שקל. אבל עלות העבודה כ-2,000 שקל. 

ההערכה תקפה גם למודלים של ה-165 וה-180 כוחות סוס בגדול (אם כי שם יש מכלולים משופרים). 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 10 שעות, edward כתב:

רוב העלות היא לא חלפים אלא דווקא עבודה. אבל כמובן שזה לא אומר שאין משמעות לחיסכון בהזמנה מחו"ל.

למשל גומיות שסתומים בארץ עולות 960 שקל ובחו"ל כ-100 שקל. אבל עלות העבודה כ-2,000 שקל. 

ההערכה תקפה גם למודלים של ה-165 וה-180 כוחות סוס בגדול (אם כי שם יש מכלולים משופרים). 

מה הסימנים שמראים שיש צורך להחליף?

פורסם

תקנה הכל חוץ מסיטרואן!!! היה לי סיטרואן קסרה טעות חיי כל יום תקלת חשמל אחרת שילמתי על מוניות ומוסכים יותר מערך הרכב!!

תעשה לעצמך טוב לך על יפניות!

פורסם
לפני 35 דקות, nisso8090 כתב:

תקנה הכל חוץ מסיטרואן!!! היה לי סיטרואן קסרה טעות חיי כל יום תקלת חשמל אחרת שילמתי על מוניות ומוסכים יותר מערך הרכב!!

תעשה לעצמך טוב לך על יפניות!

צודק!!

על בעיות הבוצה במנועים של טויוטה שמעת?על אכילת השמן במנועים של הונדה יצא לך לקרוא?את הגירים של ניסאן לראות??

תגובה מיותרת...יש ליצרנים דגמים טובים יותר וטובים פחות, לבוא ולהכליל יצרן מסויים רק כי לפני 20 שנה היה לך דגם שלהם שלא היה אמין זה טעות של כל מוסכניק בינוני ומטה מזה שמוריד את הדעה המוטעית הזו ללקוחות שלו.

תן לי לנחש, היו לך בעיקר בעיות חשמל נכון?

• רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

והשאלה שנשאלת, למה האסייתיות אתה לא שומע על גומיות שסתומים, ממיר קטליטי (בדקתי באתר היבואן, 6000 ש"ח לפני עבודה), מצערת

ואיך הגענו ל 10 אלף אם רק מצערת, שסתומים וממיר קטליטי מגיע להרבה יותר מזה. 

או שפשוט לא הכל קורה תמיד ובבת אחת, ויש רכבים שגם ב 200 אלף לא החליפו מצערת וגומיות. 

ושוב, מההקבלה שלי מול חברים עם סקודה בנות 6-8 אתה לא שומע על דברים כאלה. כן לפעמים הולכים מצתים (כמו כל רכב) או קלאצים מבלאי. 

פה מדובר בחלקים שלא אמורים ללכת ב 100 אלף ק"מ. 

פורסם (נערך)

בסקודות שומעים ועוד איך שומעים... אתה פשוט לא בפורום הנכון (תכנס לפורום וואג ולקבוצות פייסבוק ותראה...) לא חסר שם מחלות כמו קורוזיה במחשב רכב, מוח גיר וקלאטצים, ידיות הילוכים תקולות, משאבות מים תקולות, ווסטגייט  טורבו, כויילים, מערכות הצטה ואכילת שמן... רק מוח גיר וקלאטצים זה כבר יותר מ10 אלף שקל.

כנ"ל בקיה\יונדאי לא חסר תקלות... הגיר הדו מצמדי יקר יותר לתיקון מזה של סקודה ויש לך עוד דברים כמו נטיה לפיח בשסתומים, צילינדרים שמתעוותים, קופלונג הגה, סליל הגה, מנעול תא מטען ועוד...

פשוט פה בפורום אנשים בדר"כ באים לשאול על תקלות סדרתיות של רכבים פחות נפוצים ולכן נוצר פה סוג של "ריכוז ידע" על דברים כאלו, אף אחד לא מגיע לפה לשאול על תקלות סדרתיות של יונדאי\קיה (כי למה לשאול בכלל הרי יש תדמית וזה העיקר...) ולכן זה לא נמצא במרכז הבמה למרות שגם להן לא חסר מחלות.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • מעניין 1
פורסם

היתה לי יונדאי עם אכילת שמן. טופל באופן שוטף. המוסכניקים אמרו  שזה שטויות. עד שהמנוע התפגר באמצע איילון.

הממצאים היו ממיר דפוק ובעיית קומפרסיה חמורה באחד הצילינדרים.

פתאום אתה מגלה שיש לא מעט בעיות לקוריניות. רק שאיכשהוא הדיבור עליהם שונה.

מזל שהיה מחסור קריטי ברכבים כי הרכב נמכר למכונאי בגילוי מלא.

פורסם

דבר ראשון, תודה על המידע המקיף. חשבתי שעניין הקבוצות האלה היה בגיר הקודם של סקודה עד 2015-2016 ועד הריקולים. 

ברור שלכל רכב יש מחלות, השאלה היא מה הסבירות שיתקפו אותך, ומתי. 

אם זה באמת עניין של בלאי מתוכנן וקורה לכל מנוע 165/180 כ"ס זאת בעיה. 

אמנם המדגם שלי לסקודה מזדקנת קטן, שלושה אנשים. אבל לא שמעתי על בעיות כאלה. לצערי לא מכיר אחד שמחזיק צרפתיה מזדקנת. 

שלא יהיה ספק, מעדיף 5008 או פיקאסו בגלל השורה השנייה והגיר הנעים. אין לי בעיה לתקן את הרכב עם צריך פעם ב- ולשים כמה אלפים. רק לא לבקר במוסך 4-5 פעמים בשנה מעבר לטיפולים. פעם פעמיים זה עוד נסבל. סדרת. תקלות, פחות. 

אין לי בעיה להזמין חלקים מחו"ל, לדוגמה אם ממיר קטליטי של bm אם מחזיק. 

פשוט להוציא 10k בבת אחת, יכול להיות קצת קשה. 

יונדאי באיזה גיל הייתה לך ששבקה חיים? 

פורסם

כי כמו בסדוקה מחלות אלו נקודות תורפה מסויימות שלא בהכרח קורות אבל קיימות במידה מסויימת והתלונות עליהן נפוצות.

יכול להיות שתיתקל בהן ויכול להיות שלא.

10k זה הworst case scenario אם כל הדברים באורך פלא נפלו עליך ואתה מחליף במוסכים בארץ, אם תמצא רכב שכבר החליף לפחות טיימינג או תזמין חלקים מחו"ל, אז האחזקה לא אמורה להיות שונה בהרבה מאחזקה של רכב רגיל.

אבל אם אין לך כוח להתעסק בדברים האלו פשוט תקנה רכב אחר, יש קוראניות ויפניות עם פחות מחלות.

פורסם

הנסיון שלי זה ביקור נוסף במוסך אחת לשנה. הרכב מעולם לא הושבת ולא נתקעתי איתו. ואצלי זה המודל ה"לא אמין" עם 156 כ"ס , שעבר 120 אלף קמ.

את כל סבב ההחלפות שעולה עשיריה ביצעתי ביוזמתי כשקניתי את הרכב. הרכב היה מוזנח מאוד ברמה המכאנית.

• תוכן חדש...