Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברי הפורום,

אני נוסע ביום כ-120 קילומטר ביום, כך שהרכב המיועד יצטרך לנסוע מעל ל-30,000 ק"מ בשנה. הדרישות המרכב הן (לפי סדר חשיבות): נוחות, אמינות, צריכת דלק, בטיחות, ביצועים.

יש לי בעיות גב ולכן הנוחות מופיעה במקום הראשון, מיד אחר כך אמינות כי ברור שבנסועה כזו רוצים וצריכים רכב נוסע ולא אחד שיושב במוסך כמה ימים בשנה.

תקציב בערך 120,000 לרכב יד שנייה כמובן.

מועמדים עליהם חשבתי (מהיכרותי הדלה): וולו S80\60, פיגו 508\3008 וזהו, אשמח לשמוע המלצות נוספות וחוו"ד על אלה.

עריכה אחרונה על ידי נוסע מתמיד
פורסם

לנסועה כזאת, מומלצת מכונית עם מנוע דיזל. 

ה-3008 עם מנוע דיזל היא אופציה נהדרת כמו גם ה-c5 aircross שמציעה נוחות טובה יותר מה-3008.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 13 דקות, menir1 כתב:

לנסועה כזאת, מומלצת מכונית עם מנוע דיזל. 

ה-3008 עם מנוע דיזל היא אופציה נהדרת כמו גם ה-c5 aircross שמציעה נוחות טובה יותר מה-3008.

מדוע בעצם? האם מדובר ברכב עם צריכת דלק טובה יותר מרכבי בנזין? האם יש גורם אחר? מה ההיתרון בדיזל?

אגב אם נקח מחיר ליטר דיזל של ~8 שח ומחיר ליטר בנזין של ~6 שח זה הפרש של 33%, ומכאן שהרכב דיזל עם צריכת דלק של 1:18 זה כמו רכב בנזין שצורך 1:13.5

• מעניין 1
פורסם
לפני 4 דקות, נוסע מתמיד כתב:

מדוע בעצם? האם מדובר ברכב עם צריכת דלק טובה יותר מרכבי בנזין? האם יש גורם אחר? מה ההיתרון בדיזל?

אגב אם נקח מחיר ליטר דיזל של ~8 שח ומחיר ליטר בנזין של ~6 שח זה הפרש של 33%, ומכאן שהרכב דיזל עם צריכת דלק של 1:18 זה כמו רכב בנזין שצורך 1:13.5

אתה מחפש רכב נוח לנסיעות ארוכות.מנועי דיזל הם מתאימים לנסועה שלך. מומנט גבוה נותן לך "קרוזריות" והצריכת סולר נמוכה יותר מרכב שנוסע על בנזין.קח בחשבון שאם אתה מעוניין ברכב בנזין אז יש לך כמובן את האופציה של C5 או 3008 עם מנוע 1600 טורבו(180 כ"ס).אבל הצריכת דלק של גרסאות הבנזין לא ברמה של הסולר.ושלא תבין שלסולר אין חסרונות.יש אוריאה שצריך למלא למשל.כמו כל דבר יש יתרונות וחסרונות.

פורסם

אני הייתי הולך דווקא על קיה נירו הברידי. יש לזכות שנוחות היא משהו סובייקטיבי - מה שנוח לי לא בהכרח נוח לך.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 51 דקות, zvit כתב:

אני הייתי הולך דווקא על קיה נירו הברידי. יש לזכות שנוחות היא משהו סובייקטיבי - מה שנוח לי לא בהכרח נוח לך.

מה לגבי וולוו אמריקאיות? האם יש דגמים יותר אמינים אצל החבר'ה האלה?

פורסם

מצטרף להמלצה על c5, נוחה עם מושבים טובים, המנוע מספק ביצועים לא רעים וגם לא רועשת.

גם הפיגו נוחה עם סלון מרשים יותר, אך לחלק ההגה יכול להסתיר את לוח המחוונים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, נוסע מתמיד כתב:

מה לגבי וולוו אמריקאיות? האם יש דגמים יותר אמינים אצל החבר'ה האלה?

הן לא בהכרח יותר נוחות, צריכת דלק לא מלהיבה, ואחזקה לא זולה.

רכב הברידי דוגמת קיה נירו/קיה אופטימה הברידית/יונדאי איוניק/יונדאי סונטה הברידית יתן לך את הטוב מכל העולמות (לדעתי)

• אהבתי 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בנסועה כזו , שקול רכב חשמלי בהינתן ויש לך איפה להטעין.

התעריף הביתי בישראל הוא 53.80 אגורות לכל קוט"ש.

סחבק עושה ק"מ דומה.

פורסם
לפני 5 שעות, נוסע מתמיד כתב:

מנוע הדיזל של פיג׳ו חסכוני בכ-25% עד 30% ממנוע בנזין מודרני. כמו כן, ערך הגרט הצפוי של דגם דיזל טוב יותר מרכב בנזין מקביל עם אותה נסועה.

לגבי ההמלצה על היברידי, אם רוב הנסיעה היא בתוואי בין-עירוני, אז לדעתי הדיזל עדיף מהיברידי. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

המערכות ההברידיות של יונדאי / קיה  (וגם המערכות ההברידיות דור 4 ו-5 של טויוטה שנמצאות ברובן מחוץ לתקציב) שומרות על ממוצע די אחיד של בין 16 ל-22 ק"מ לליטר בתלות בכובד רגלו של הנהג.

עלות התחזוקה והביטוח של הדיזל גבוהה בהרבה. (ואני מדבר כאחר שהחזיק גם דיזל וגם בנזין הברידי)

לעניות דעתי - זמנו של הדיזל עבר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

למה מחוץ לתקציב? הוא מבקש רכב יד שניה, קאמרי או סונטה מ2018 לא יכנסו?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אני מחזק על ההיברידי, יונדאי סונטה, אוטו מרווח, נוח וחסכוני. 

מגיע עם הרבה צ'ופרים ברמת אבזור "סופרים". 

בנוסף אחריות גדולה מראש על הסוללה + אפשרות להארכה בתשלום סמלי, זה חסכון אדיר בכאב ראש עתידי, כך שתוכל לנסוע הרבה בלי לדאוג יותר מדי, כמובן כפוף למגבלות הק"מ המקסימלי שניתן להאריך בו את האחריות. 

פורסם
לפני 14 שעות, zvit כתב:

המערכות ההברידיות של יונדאי / קיה  (וגם המערכות ההברידיות דור 4 ו-5 של טויוטה שנמצאות ברובן מחוץ לתקציב) שומרות על ממוצע די אחיד של בין 16 ל-22 ק"מ לליטר בתלות בכובד רגלו של הנהג.

עלות התחזוקה והביטוח של הדיזל גבוהה בהרבה. (ואני מדבר כאחר שהחזיק גם דיזל וגם בנזין הברידי)

לעניות דעתי - זמנו של הדיזל עבר.

לאחר שקראתי בעיון את כל התגובות אני נוטה להסכים שנראה שרכב היברידי יהיה זול יותר (אולי במעט...) מרכב דיזל, שלו כאמור, צריכת דלק טובה אך מחיר סולר ואוראה יקר יחסית והוצאות נוספות שהזכירו לעיל. היתרון הגדול של דיזל הוא הרובסטיות לאורך זמן (וק"מ מצטבר).

נושא נוסף שאני בוחן הוא התקנת מערכת גז, אם זה מעניין אתכם (ולפני שאתם קופצים ואומרים שזה הורס את המנוע) ישנן מערכות הזרקה ישירה היום, עם תחזוקה מעטה והתאמה למהיצרן לסוג רכב ספציפי (ככה שהתלות במקצועיות המתקין המקומי יורדת)

• תוכן חדש...