Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שלושה ימים חזרתי מהעבודה ובכניסה לכיכר עמד מלפניי אוטובוס שלפתע עצר ומתברר שהייתה לו תקלה.

המתנתי בסבלנות מאחוריו כשלפתע תוך כדי תיקון התקלה האוטובוס פשוט הדרדר ונסע ברוורס על הרכב שלי.

ברשותי סיאט איביזה FR שנת 2022 שעלתה לכביש ממש לפני כשלושה חודשים כשהנסיעות העיקריות הן בית - עבודה כך שהרכב בזמן הזה אפילו לא עשה 1000 ק"מ (חשוב לציין שהרכב שמור במיוחד וחונה בחנייה מוצלת ועבר ציפוי ננו).

התאונה הזו היא פשוט להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון.

פתחתי תביעה מול חברת הביטוח שלי ואני באמת לא יודעת מה לחשוב פתאום כי הייתי היום במוסך והגיע שמאי, הבנתי שתהיה ירידת ערך של 2%.

מכיוון שהרכב חדש אני אקבל טמבון ומכסה מנוע חדש.

אני מאוד מאוכזבת וכואב לי הלב על זה, גם תאונה, גם ירידת ערך.

אם אחליט למכור את הרכב, האם כדאי לעשות את זה דווקא בסמוך לתאונה הזו או לחכות זמן מה?

איך אני יודעת שאין פגיעה פנימית ברכב, מי בודק את זה? השמאי אמר שהוא בודק רק חיצונית.

פורסם
לפני 1 דקה, race driver כתב:

השמאי חייב לבדוק כל פגיעה ברכב,

יתכן לא הבנת אותו נכון.

הביטוח משלם גם את הירידת ערך.

לא רואה סיבה למכור.

השמאי בדק את הרכב חיצונית והמליץ על חלקים להחלפה וכששאלתי לגבי פנים הרכב, אמר שהמוסך יבדוק את זה רק אחרי שיזמינו את החלקים.

למה לא למכור? לא נעים לי לנסוע על רכב שהיה פיקס ועכשיו תוקן והוחלפו בו חלקים...

פורסם

אחרי ההחלפה לא יורגש שום הבדל

אם לא היית יודעת על התאונה

לא היית שמה לב בכלל.

אבל אף אחד לא יוכל להחליט בשבילך

מה נעים לך ומה לא.

פורסם

מציע לתקן את הרכב , לוודא שכל מערכות הבטיחות המותקנות בחזית הרכב תקינות ומכוילות. בהיבט הקוסמטי חשוב לבדוק שהתאמות הצבעים והצביעה של החלקים שהוחלפו יהיו איכותיות ומושלמות. אם תחליטי על מכירת הרכב, זו תהיה כנראה כרוכה בהפסד כספי לא זניח ואז תעלה השאלה איך ממשיכים, נוסעים בת"צ או שקונים רכב אחר ואיזה . רכב חדש או יד2 , מה המבחר ומהם זמני אספקה. מכאן אפשר לדעתי לקבל החלטה סבירה והגיונית , להשאר עם הרכב הנוכחי , לסיים את הכרוך בהחזרת הרכב לשמישות מלאה ולחזור לשיגרה.

פורסם
לפני 1 דקה, ArikB כתב:

ירידה של 2% מפגיעת אוטובוס? האם השמאי שהבאת הוא שלך או של חברת הביטוח? 

חברת הביטוח.

הפגיעה הייתה כאשר הוא נסע ברוורס ואני עומדת במקום ממרחק קטן.

פורסם

נכון שזה מבאס שרכב דנדש ומתוקתק נפגע ככה, אבל את מבקשת שניתן לך יעוץ כלכלי ומקצועי, כאשר הסיבה לרצון למכור היא פנימית ואישית שלך.

יכולים להסיבר לך עד מחר שאין טעם למכור עכשיו, אבל אם בכל פעם שתכנסי לאוטו הדבר היחיד שעובר לך בראש זה בעאסה, לא יעזור מה יכתבו לך פה.

אז או שתמכרי, שתצליחי להפנים שתאונות קורות, גם לרכבים הכי שמורים, שרכב הוא בראש ובראשונה כלי תחבורה ותפקידו לשרת אותך ככזה, אחרי זה יש את ענין התחביב והכיף והסיפוק, אבל הם לא צריכים להיות תכתיב להתנהלות נבונה עם כלי תחבורה.

במקום הכסף שתפסידי במכירת רכב בן 3 חודשים, זול יותר להשקיע בטיפול פסיכולוגי (בצחוק).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, redcurry כתב:

חברת הביטוח.

הפגיעה הייתה כאשר הוא נסע ברוורס ואני עומדת במקום ממרחק קטן.

שמאי של הביטוח פועל לטובת חברת הביטוח ולא לטובתך, וזה מתבטא באחוזי ירידת ערך נמוכים. מומלץ להביא שמאי שלך שמייצג את האינטרסים שלך.

מסייג שלא ראינו תמונה של הנזק. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

האם יש לך תיעוד מצולם של הארוע?

האם תבעת את בעלי האוטובוס או את הביטוח שלך?

האם הרכב הגיע למוסך עצמאית או בגרירה?

האם הרכב נבדק שנית אחרי פירוק החלקים החיצוניים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

האם יש לך תיעוד מצולם של הארוע?

האם תבעת את בעלי האוטובוס או את הביטוח שלך?

האם הרכב הגיע למוסך עצמאית או בגרירה?

האם הרכב נבדק שנית אחרי פירוק החלקים החיצוניים?

צילמתי את הרכב שלי שנמצא מאחורי האוטובוס ואת הנזק שנגרם.

לקחתי פרטים מנהג האוטובוס ודיווחתי על האירוע לחברת הביטוח שלי.

האם הייתי צריכה לעשות משהו אחר?

הרכב הגיע עצמאית למוסך.

נאמר לי שבדיקה תעשה רק אחרי שיגיעו החלקים.

אני אשמח באמת לכל הכוונה שיש לכם כי אני חסרת אונים וממש מאוכזבת...

פורסם
לפני 24 דקות, Be roo כתב:

התנהלות לא ברורה.

קודם מזמינים חלקים ואחרי כן בודקים מה צריך לתקן?!

מי אמר לך כזה דבר? זה מוסך הסדר?

גם לי לא ברור מה קורה, לכן אני פונה אליכם.

אתמול הגעתי למוסך בבוקר, הגיע השמאי מטעם חברת הביטוח, צילם תמונות ומילא דו"ח.

שאלתי אותו מה לגבי נזק פנימי ואמר שיפרקו את הרכב בהמשך כשיגיעו החלקים ויבדקו את זה.

אני מרגישה שאני נופלת כאן בין הכיסאות כי אני אישה אז מניחים שאין לי ידע ושאפשר למרוח את הסיפור הזה.

פורסם (נערך)

האם יש הודאה מתועדת (בכתב או בהקלטה) של נהג האוטובוס?

ב"תיעוד מצולם" כוונתי לסרטון ממצלמת דרך. אני מבין שאין לך.

הבעיה בתאונות מסוג זה היא הנטיה להאשים את הרכב שמאחור ותביעת נזקי שני כלי הרכב מבעליו. עלייך לצפות לתביעה מצד חברת האוטובוסים (בתקווה שלא תגיע).

לגבי הנזקים לרכבך - אכן מקובל לבצע הערכות שמאי בשלבים, בכל פעם שמקלפים עוד קליפה מהבצל. אבל זה לא מצריך הגעת חלקי החילוף, אלא רק השמאי.

ועוד דבר - ברכב כה חדש הנטיה שלי היא להמליץ על מוסכי יבואן, שיספקו חלקים מקוריים.

ועוד דבר חשוב, שהוזכר אך לא לגמרי במפורש - איפוס של מערכות. ספציפית צריך להזכיר את מכ"מ הבלימה האוטונומית וה-ACC. לפחות במוסך שבו אני מטפל ברכב (מרשת צ'מפיון) יש עמדה ייעודית לכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...