Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נדלקת "נורת" מצבר, מרצדס E350 2008 W211

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי ברכב (מרצדס E350 משנתון 08, W211) מופיעה ההודעה על המסך image.thumb.png.3a3d912821c7b0e7983c1f4b7f1cca26.png. ואני מניח כי מדובר על בעיית סוללה/אלטרנטור. (מה שמרגיז הוא שישנה אפשרות תצוגה מפורטת במסך ה"גרפי" הזה עם שני הצבעים מה בדיוק התקלה אבל הדבילים החליטו שאני אידיוט שצריך לראות ציור ללא הסבר כלשהו...)

בחודש האחרון התופעה מופיעה מפעם לפעם בדרך כלל זמן קצר אחרי תחילת הנסיעה ואני לא מרגיש שינויים ו/או מנורות ברכב המתח המופיע ברדיו נמדד כשהרכב כבוי, 12.8 וולט מעידים על מצבר תקין וטעון. אלא מה, שמתי כי בזמן נסיעת שיוט רגילה (90 קמ"ש, 1600 סל"ד) מתח הסוללה עולה ל יותר מ 14 וולט. בעצירה ברמזור המתח מקפץ לו בן 12.5 ל 13.8 וולט, לפני התנעה המתח הוא 12.2 וולט ובסיום נסיעה עם מנוע כבוי ופנסים דולקים הוא 12.8.

-האם זו התנהגות נורמלית של מצבר/אלטרנטור

-המצבר נקנה לפני פחות משנתיים אאל"ט, אם זו התנהגות של מצבר לקוי אז מניסוינכם, האם אוכל להחליף במסגרת האחריות או שינפנפו אותי בטענה שאם הרכב מניע אז הכל בסדר?

פורסם

ברוב הרכבים שאני מכיר - החיווי הזה מתאים לבעייה של חוסר טעינה (אולי גם טעינת יתר - אבל בזה אני לא כ"כ בטוח).

שמת לב אם המופע של הנורית-מצבר מתחיל עם הפעלת צרכני חשמל ("כבדים") ?

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

החיווי הוא או מחוסר טעינה או ממתח נמוך מדי בשלב מסויים, בדר"כ בהתנעה כשהמתח נופל מתחת לאיזור ה 10V.

מתח בטעינה אמור להיות 13.5-14.5V ואצלך הוא נופל לפעמים ל 12.5 שזה לא תקין - אתה רואה 12.5 בסרק עם צרכנים דלוקים (מזגן, אורות) ?

12.2V לפני התנעה זה נמוך, ז"א שהמצבר חלש - זה אחרי לילה שהאוטו עמד ?

עריכה אחרונה על ידי WideFocus
פורסם
לפני שעה, חולגי כתב:

שמת לב אם המופע של הנורית-מצבר מתחיל עם הפעלת צרכני חשמל ("כבדים") ?

לא נראה לי כי קשור, אני מפעיל תמיד את אותם צרכנים (מזגן חלש, אורות נמוכים) כל נסיעה.

לפני כשעה, WideFocus כתב:

אתה רואה 12.5 בסרק עם צרכנים דלוקים (מזגן, אורות) ?

ראיתי פעם-פעמיים קפיצה כזו זמן קצר אחרי התנעה, ה 12.2V לפני ההתנעה הוא בבוקר אחרי לילה שהאוטו עומד.

מוזר לי שוורטה כחול בקושי מחזיק לי שנתיים, הקודמים החזיקו תקופות הרבה יותר ארוכות. אחפש את הקבלה לראות אם הוא עדיין באחריות, האם הם יכבדו אותה זה כבר סיפור אחר.. 

פורסם

זה לא קשור למצבר. מצבר חלש לא מדליק נורת טעינה, החלפת מצבר לא תפתור את הבעיה הזו.

יתכן מאוד שיש לך אלטרנטור עם ניהול ממוחשב ומשהו בו לא תקין. 

תבדוק חיבורים לאלטרנטור, מגעים בשקע פיקוד שלו, אם הכל נראה זה כנראה האלטרנטור עצמו.

• אהבתי 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עברתי היום במוסך והופיעה תקלה באלטנטור כאשר הרכב נסרק... לדברי המכונאי שקע פיקוד שלו מאחורה ויש לפרק את האלטנטור רק כדי להגיע אילו. אני מאוד מקווה שהתקלה היא שם כי אם לא אצטרך לשפץ אותו בעלות של אלפייה פלוס😠

יכול להיות שמתח הטעינה הגבוה (13.8 וולט) דפק את המצבר? ממה שאני זוכר המתח שלו במצב 1 במפתח היה 12.5 וולט.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז האלטרנטור החזיק עוד חודשיים. התרגלתי לראות (ולהתעלם) את ההודעה הזו, שמתי לב כי אחרי דקה שתיים האלטרנטור נכנס לפעולה (המתח עולה מ 11.8 ליותר מ 13). בדרך כלל אני לא דוחה תיקונים/טיפולים אך החודשיים האחרונים היו לי מאוד עמוסים  ומכיוון שבכל מקרה הייתי צריך להכניס את הרכב לטיפול 60 גררתי את זה.

טעות...

אני נוסע חזרה הביתה על 6, מגיע לבן שמן ופונה שמאלה לכיוון נשרים ופתאום לוח השעונים נדלק באזהרות שונות ומשונות שקשורות ל ABS וה ESP  וזה התחיל להיות מפחיד. שמתי לב כי לחיצה על הדוושה לא מאיצה ופשוט המשכתי לשייט ליציאה ל 44 שם מצאתי מקום חנייה בטוח בשול. המתח במצבר היה 11.7 וזה מסביר.

הרכב נגרר למוסך ונאמר לי כי האלטרנטור נשרף, הוחלף לחדש של בוש ב 1650 ש"ח. לא זול אך בהשוואה למחיר השיפוץ שנאמר לי כפעם הקודמת (יותר מאלפייה) זה נסבל.

עדיין מוזר לי שאלטרנטור של מרצדס נשרף כל כך מהר. ממה שקראתי כאן זו תקלה דיי נדירה ברכבים פשוטים וממש לא ציפיתי שתופיע ברכב פרמיום כמו מרצדס האמור להיות הרבה יותר איכותי.

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

עדיין מוזר לי שאלטרנטור של מרצדס נשרף כל כך מהר

14 שנה ו 220 אלף ק"מ זה לא רע לאלטרנטור. אני בספק מאוד גדול שיש הבדל ברמת האיכות בין אלטרנטורים שבוש (לדוגמא) מוכרת לפולקסווגן או רנו לבין אלו שהיא מוכרת למרצדס. 

טוב מאוד שלא שמת משופץ.

פורסם

אני אומר זאת כבעלים (לשעבר) של שתי W201 ענתיקות שהאלטרנטור שלהן לא צייץ אחרי 18 שנה ו 300, 350 אלף ק"מ.

לפני כשעה, Buki כתב:

טוב מאוד שלא שמת משופץ.

מה שעדיין טיפה מוזר לי הוא המחיר הנמוך של החדש, בשליש יותר ממחיר "משופץ" או מפירוק.

• תוכן חדש...