Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרפידות כנראה יחזיקו עד החלפת הרכב, סביר להניח שגם תיקון הנזילה באופן שבו הרכב תוכנן מראש יחזיק

ובכלל, סביר להניח שהרכב תוכנן כך מסיבה כלשהי וכמעט תמיד עדיף להיצמד לתכנון המקורי ולא לבצע שינויים שעלולים ליצור הפתעות לא רצויות. 

• מצחיק 1
פורסם
לפני 3 שעות, Moshe c כתב:

אם הרפידות כנראה יחזיקו עד החלפת הרכב, סביר להניח שגם תיקון הנזילה באופן שבו הרכב תוכנן מראש יחזיק

ובכלל, סביר להניח שהרכב תוכנן כך מסיבה כלשהי וכמעט תמיד עדיף להיצמד לתכנון המקורי ולא לבצע שינויים שעלולים ליצור הפתעות לא רצויות. 

צודק

פורסם (נערך)
בתאריך 10.7.2022 בשעה 08:37, Buki כתב:

לא מסתכלים במיוחד על הרפידות אבל אם הרפידות דקות מאוד ושמים לה לזה, יכולים להכשיל על זה.

האוטו שלי עבר טסט לפני חודש, שלשום התחלתי לשמוע רעש של חריקה בנסיעה לאחור והיום הלכתי למוסך, במוסך אמרו לי שהצלחות והרפידות גמורות אצלי, אמרתי למוסכניק שהאוטו עבר טסט לפני חודש בהצלחה ואז המוסכניק אמר לי שממש לא מעניין אותם מה עובי הרפידות, רק עוצמת הבלימה, בגדול המצב הקיצוני שיכול להיות הוא שניצלת את סוף הרפידה שלך בטסט ויצאת ממכון הטסט בלי בלמים בכלל.

אגב פותח השרשור אולי זה יעניין אותך, החלפתי צלחות ורפידות אחוריות במחיר של 800 ש״ח להכול(חלקים פלוס עבודה).

זיו

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 3 שעות, Jeka88 כתב:

האוטו שלי עבר טסט לפני חודש, שלשום התחלתי לשמוע רעש של חריקה בנסיעה לאחור והיום הלכתי למוסך, במוסך אמרו לי שהצלחות והרפידות גמורות אצלי, אמרתי למוסכניק שהאוטו עבר טסט לפני חודש בהצלחה ואז המוסכניק אמר לי שממש לא מעניין אותם מה עובי הרפידות, רק עוצמת הבלימה, בגדול המצב הקיצוני שיכול להיות הוא שניצלת את סוף הרפידה שלך בטסט ויצאת ממכון הטסט בלי בלמים בכלל.

צודק, זה המצב הרגיל . אבל לפעמים הם מציצים ופוסלים גם על עובי רפידות.
סיכוי נמוך אבל קיים.  ויש להם סעיף כזה לפסילה. 

לפני 3 שעות, Jeka88 כתב:

אגב פותח השרשור אולי זה יעניין אותך, החלפתי צלחות ורפידות אחוריות במחיר של 800 ש״ח להכול(חלקים פלוס עבודה).

הצלחות המצב מעולה. מקוריות , הגיעו עם הרכב כל הדרך ממקסיקו לפני 6 שנים. 
את הרפידות רכשתי מאמזון ארה"ב ,  של acdelco שזה המקוריות של הרכב הזה ב-200 ש"ח.
ולקח לי 25 דקות על השעון להחליף את 2 הגלגלים הקידמים. 

עצוב שפספסתי את הנזילה של צינור ההגה כח..
וחיפשתי סימני שמן, בדקתי את כל המוטות המייצבים , התפוחים.. לראות אין אף אחד קרוע/חופשי.
נזילות של גריז.. 
עברתי על כל הנורות, צמיגים ... מה לא. 

גם את זה נפתור בקרוב

פורסם

שים לב שתצטרך אישור תיקון ממוסך כי מדובר בחלק בטיחותי . 

אם בטראוורס עסקינן - וכשלים הנדסיים ....

בדוק את הצינורות חימום בחיבור לבית תרמוסטט

כמו כן , תקפיד על מפלס שמן הגה מדויק בטראוורס- המשאבה שלו רגישה מאוד . 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

זהו .. הטסט השנתי נגמר ועכשיו זה הזמן להסקת מסקנות.

אז בסופו של דבר הרכב נכנס למוסך מורשה משרד התחבורה,
שילמתי כסף על תיקון נזילת שמן הגה ובדיקת כיוון גלגלים, קיבלתי חשבונית (וואו , הרבה זמן לא יצאה חשבונית על הרכב הזה) ואישור למכון רישוי.
הרכב נכנס לטסט חוזר , נבדק שוב בבור וסיים את הטסט בהצלחה.

עד לשנה הבאה ואז יהיה שירשור   "צמיגים מומלצים במידה 245/70/17"

למרות שבצמיגים אין באמת חשיבות למועד הטסט עצמו

והמסקנה שאין לנו שליטה על הכל.. ולפעמים גם שמנסים להקדים תרופה למכה.. לפעמים מפספסים 

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם
בתאריך 15.7.2022 בשעה 23:22, ב.מ.שרותי רכב כתב:

שים לב שתצטרך אישור תיקון ממוסך כי מדובר בחלק בטיחותי . 

אם בטראוורס עסקינן - וכשלים הנדסיים ....

בדוק את הצינורות חימום בחיבור לבית תרמוסטט

כמו כן , תקפיד על מפלס שמן הגה מדויק בטראוורס- המשאבה שלו רגישה מאוד . 

אכן youtube מלא בסרטונים (הכוללים גם  קללות) על שברולט שבחרה חיבור מהיר מפלסטיק לצינורות לחץ החמים.
כמעט כולם לא קונים את הצינור המקורי, או שמרכיבים צינור גנרי עם חבקי ברזל, או שקונים מוצר אפטרמרקט של דורמן מאלומיניום.

וכן, גם משאבות של הגה כח מוחלפות די הרבה. 

פורסם
לפני 12 שעות, korola כתב:

אכן youtube מלא בסרטונים (הכוללים גם  קללות) על שברולט שבחרה חיבור מהיר מפלסטיק לצינורות לחץ החמים.
כמעט כולם לא קונים את הצינור המקורי, או שמרכיבים צינור גנרי עם חבקי ברזל, או שקונים מוצר אפטרמרקט של דורמן מאלומיניום.

וכן, גם משאבות של הגה כח מוחלפות די הרבה. 

פחות יודע יוטיוב, יותר מכיר מנסיון . 

😉

• תוכן חדש...