Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו xv או מאזדה cx-30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני כבר הרבה זמן חושב איזה רכב לקנות, ועכשיו החלטתי לקנות. מכל מני שיקולים הגעתי לשני הדגמים האלה. שניהם מרגישים לי נוחים. שניהם בטיחותיים ושניהם נחשבים אמינים. שניהם גם צורכים הרבה דלק יחסית, אבל אני לא נוסע הרבה ואוכל לחיות עם זה. אני לא צריך רכב גדול. cx30 קצר יותר ב-9cm, שזה קצת יתרון לחניה בעיר. אני לא ממש צריך רכב שטח, ואני לא רוצה להרוס את הטבע. זה לא יזיק אבל שתהיה אפשרות כזאת. הבנתי שזה גם משפר אחיזה בכביש רטוב. אני לא צריך רכב מהיר. אני נהג זהיר ומסתדר יפה גם עם רכב חלש הרבה יותר.

מה אתם חושבים כדאי לבחור בין שני אלה?

מבחינת רמות הגימור במאזדה חד משמעית רמת הגימור הבסיסית. בסובארו אני קצת מתלבט בין הרמה הכי זולה להכי יקרה. ביקרה יש יותר מערכות בטיחות והיא יפה יותר מבפנים. מצד שני, אני ממש לא אוהב את הרעיון של גג שמש, בייחוד כזה שעשוי מזכוכית שבירה, כמו שיש ב-xv(וגם בכל הדגמים של מאזדה) ואני גם לא בטוח שמושבי עור זה רעיון טוב לאורך זמן - עמידות לאורך זמן, צורך בטיפול, חרקים שאוהבים עור.

בסובארו יש גם אפשרות להרחיב את האחריות מ-3 ל-5 שנים. האם שווה? כמה הגיוני לשלם על זה? בסובארו אפשר גם לקנות אבזור נוסף ב-50% הנחה. האם יש משהו שכדאי לקנות?

עוד שיקול חשוב מבחינתי הוא שאני לא יודע כרגע כמה זמן אחזיק ברכב. ייתכן שאחזיק בו לאורך זמן רב, אבל ייתכן גם שאמכור אותו תוך זמן קצר יחסית משיקולים אישיים. לכן חשוב שאיבוד הערך לא יהיה גדול ותהיה אפשרות למכור את הרכב. כן, אני יודע שרכב חדש מאבד ערך. אני אבל רוצה לקנות רכב חדש, אבל גם לקחת את איבוד הערך והיכולת למכור בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

אם אין כוונה לרדת מכביש לשטח, אפילו שטח  קל, הייתי בוחר במאזדה. כי אין לך צורך ביתרון האמיתי של סובארו.

מאזדה מרגישה איכותית יותר בפנים, ולמרות ששני הרכבים נחשבים מאמינים, הייתי סומך יותר על הגיר האוטומטי של מאזדה מאשר על הגיר הרציף של סובארו.. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סיבות למה חשבתי על סובארו בכל זאת (ויש גם סיבות למה מאזדה)

1) ראיתי נתונים די דרמטיים על כך שרכבים עם הנעה של 4 גלגלים מעורבים בפחות תאונות מרכבים עם הנעה של 2 גלגלים. למה זה? אחיזה יותר טובה בכביש רטוב ובשלג? בישראל אין ממש שלג, כך שכנראה ההפרש יהיה קטן יותר מבארה"ב. עדיין אבל יש גשם ושמן על הכביש.

2) ראיתי הרבה טענות שבמאזדה 3 האצ’בק ו-cx30 שדה הראיה מוגבל מאוד. מה אתם אומרים על זה?

3) יש עכשיו מבצע בסובארו דרך כרטיס אשראי שיש לי, אם כי המבצע פחות משמעותי ממה שמציגים אותו כי הם העלו את המחיר ואז עושים הנחה חזרה למחיר של חודש שעבר ויש רק צבע מטאלי, שזאת תוספת מחיר.

איך אגב שני הרכבים מבחינת עלות אחזקה, עלות ביטוח, כמה גונבים אותם?

פורסם

אין תחליף לנסיעות מבחן על.שני הרכבים.

כדאי גם להתעניין מה מועד ההספקה. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי הכרות עם 2 הרכבים.

נתחיל בזה שהמאזדה מרגישה הרבה יותר איכותית ויוקרתית מהסובארו.

היא דינאמית ומהנה מבין ה2, אך יש לזה מחיר בנוחות הנסיעה (קשיחה ומהודקת).

הסובארו מאידך מאוד נוחה.

ההנעה הכפולה לא באמת מספקת איזה יתרון בטיחותי דרמטי בפרט בארצנו הצחיחה.

כיום לכלל הרכבים ישנן מערכת בטיחות ובינהן esp שמונעת החלקה.

נסיעת מבחן על ה2 וקבל החלטה לפי מה שעשה לך יותר.

להערכתי הסובארו והמאזדה נהנות משוק לא רע

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, GTI33 כתב:

יש לי הכרות עם 2 הרכבים.

נתחיל בזה שהמאזדה מרגישה הרבה יותר איכותית ויוקרתית מהסובארו.

היא דינאמית ומהנה מבין ה2, אך יש לזה מחיר בנוחות הנסיעה (קשיחה ומהודקת).

הסובארו מאידך מאוד נוחה.

ההנעה הכפולה לא באמת מספקת איזה יתרון בטיחותי דרמטי בפרט בארצנו הצחיחה.

כיום לכלל הרכבים ישנן מערכת בטיחות ובינהן esp שמונעת החלקה.

נסיעת מבחן על ה2 וקבל החלטה לפי מה שעשה לך יותר.

להערכתי הסובארו והמאזדה נהנות משוק לא רע

תודה.

האם שדה הראיוה ב-cx-30 מספק? ראיתי טענות שהוא מוגבל מדי.

איך התרשמת(אתה ואחרים, שנהגו בהן) ממערכות הבטיחות - שמירת נתיב, שיוט ועוד בשני הרכבים ובכלל מתפעול מערכות הרכב?

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן על הסובארו, והיא הרגישה לי סבבה. אני רוצה לעשות גם על המאזדה. הדבר היחיד שהיה לי ממש מוזר בסובארו זה המראה השמאלית המגדילה. אני לא רגיל למראה כזאת. האם מראה כזאת טובה, אחרי שמתרגלים אליה?
לגבי המאזדה, מה שהכי מדאיג אותי בה הוא שדה הראיה. הוא בטוח הרבה פחות טוב מסובארו. השאלה כמה זה משמעותי. אשמח לשמוע מאנשים שיוצא להם לנסוע ב-cx-30 או מאזדה 3 האצ'בק.

פורסם

בסוף החלטתי ללכת על סובארו xv מהדגם היקר. מאזדה cx-30 נראתה לי מתאימה יותר מהרבה בחינות וזולה יותר משמעותית, אבל פשוט לא יכולתי להשלים עם החלונות הזעירים. יש פה גם עניין של בטיחות וגם של פשוט להינות מהנוף. חשבתי על זה והחלטתי שזה פשוט לא הגיוני לקנות רכב חדש ויקר, שבקושי רואים ממנו החוצה. יש מגמה של הקטנת חלונות ברכבים חדשים בכלל, כנראה כדי לקבל ציון גבוה במבחני ריסוק. מתכנני הרכב מקריבים את שדה הראיה כי אותו מבחני ריסוק לא בודקים. גם בסובארו xv החלונות קטנים יותר מברכבים ישנים. הם אבל בסדר. במאזדה אבל הגזימו.

בסובארו הבעיה היא שבדגמים הזולים יותר חסרות מערכות בטיחות חשובות, כמו התראה על תנועה בנתיב סמוך ותנועה חוצה, ובעיקר אורות הרכב חלשים וקיבלו ציון גרוע במבחן הבטיחות האמריקאי. בדגם היקר יש אורות לד חזקים עם הפניה בסיבוב, התראה על תנועה בנתיבים סמוכים ותנועה חוצה והרבה תוספות אחרות. הבעיה היא שהרבה מהתוספות מיותרות וחלקן אולי מזיקות. הייתי מוותר על גג שמש, בייחוד מזכוכית שבירה, כמו בדגם הזה, והייתי מוותר גם על ריפוד עור. ככה אבל הרכב בא ובסוף צריך לבחור משהו. מכל הפשרות זאת נראתה לי הכי סבירה. מקווה שבחרתי טוב.

פורסם

תתחדש וסע בדרכים טובות.

לא עשית טעות, מדובר ב 2 מכוניות נהדרות ובחרת בזאת שעשתה לך את זה יותר רציונלית ואמוצינונלית

• אהבתי 1
פורסם

גם בעיניי ה XV קרוסטרק, עדיפה.
קודם כל היא נוחה משמעותית מהמאזדה.

שנית, ניחוש קל אומר שהסחירות העתידית שלה תהיה טובה יותר.
לא שהמאזדות לא מבוקשות, אבל למאזדה יש מתחרים די דומים, והיא לא מתבלטת בשום דבר יוצא דופן.
הסובארו קורצת גם לעכברי שטח קל, והיא די בודדה בגזרת המחיר והתמורה שלה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

בסוף, עשית נסיעת מבחן ובחרת את הרכב שמתאים לך יותר - זו החלטה אינדיבידואלית בהתבסס על מחקר די מעמיק שעשית עם נקודת מבט סובייקטיבית על מה שנוח לך.

סתם תהיה - מה לגבי מועד האספקה שלו?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, AlonBZNR כתב:

סתם תהיה - מה לגבי מועד האספקה שלו?

יש במלאי - הגיע לישראל בימים האחרונים! ואפילו אחד הצבעים שבסדר מבחינתי. יש צבעים שהייתי מעדיף, אבל אין אותם וגם אין מועד הגעה.

מה שיש במלאי אבל זה רכבים בודדים, לפי מה שהם אמרו, ואחד מהם התאים לי.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

קיבלתי היום את הרכב. יש שריטה קטנה על הדלת. הראיתי להם והם עשו פוליש עם מטלית ואיזה חומר של פוליש. הרוב ירד, אבל נשאר סימן קטן. אם לא מחפשים אותו, לא רואים אותו. אמרו לי לבוא ביום אחר, כשיהיה מי שמפעיל את המכונה של הפוליש, ויסדר לי את זה. הם גם רשמו שיש שרטיה במסמך המסירה. זה מצב נורמלי שקורה? לבוא לתקן את זה?

אגב יתרון שגיליתי שיש לסובארו הוא שאף חברת ביטוח שדיברתי איתה לא דרשה שום אמצעי מיגון, ודיברתי עם הרבה חברות ביטוח. על מאזדה הם רצו לכל הפחות קודן וכל מני דברים מסביב, או אפילו מערכת איתור.

• תוכן חדש...