Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת, בעיקר מהקבוצה של האלפיסטים. על פי רוב כשיש בעיית miss fire, יש רק שתי אפשרויות (מנסיון בקבוצת אלפא המונה כמה מאות חברים שברובם מותקנים מנועי פיאט כאלו ואחרים).

ואם היית מעלה את השאלה שם. או לצורך העניין כאן והייתי רואה אותה- זה סליל או מזרק. ברגע שהחלפת הסליל לא עזרה, האשם היחיד כמו שהתברר לבסוף הוא המזרק. קצת מעצבן. כולם חכמים בדיעבד אבל לרוב זה ככה.

• רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

כמו שאתה מסביר נשמע הגיוני מאוד ואולם יש להדגיש שמספר מוסכים שתיארתי, הנחשבים מומחים לאיטלקיות,  בדקו יסודית הכל וגם ציינו לי במפורש בין הרכיבים שנבדקו ונמצאו תקינים גם את המזרקים. רובם תלו את האשם לאחר אבחונים ממושכים במחשב ה - ECU  שהתברר כחף מכל פשע....

פורסם

לכן הדגשתי, הניסיון של מאות משתמשים על תקלה שמופיעה אחת לכמה זמן אצל מי מהם וכולם עדים לה לפעמים יכול להיות מועיל יותר ממקצועיות רבת שנים של מכונאי .

עוד לפני קריאת התוכן ישר עלה סליל או מזרק.

תמיד מתחילים בסליל אבל לא מחליפים. מסמנים אותו ומחליפים מקום. אם התקלה עברה לצילנדר השני = סליל.

אם לא, מזרק.

• רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

ECU תקול שגורם למיספיירים? באיזו פלנטה?
ECU או שעובד או שלא. יש מקרים גם שנשרף הדרייבר של קויל מסוים

אבל במצב כזה אותו קויל לא יעבוד כלל. בכל מקרה יכלו לשלול את תקלת ECU

ע"י חיבור סקופ למזרק ולקויל בצילינדר הבעייתי בזמן שהתקלה מתרחשת 

אבל בישראל סקופ זו מילה גסה.

• אהבתי 7
פורסם

לפני 13 דקות, teyal כתב:

ECU תקול שגורם למיספיירים? באיזו פלנטה?
ECU או שעובד או שלא. יש מקרים גם שנשרף הדרייבר של קויל מסוים

אבל במצב כזה אותו קויל לא יעבוד כלל. בכל מקרה יכלו לשלול את תקלת ECU

ע"י חיבור סקופ למזרק ולקויל בצילינדר הבעייתי בזמן שהתקלה מתרחשת 

אבל בישראל סקופ זו מילה גסה.

אם סקופ בוודאות היו יודעים אם זה מחשב או משהו אחר אבל יש מקרים שראיתי שרק אחרי שהדרייבר מתחמם נהיה זיוף במקרה הזה זה גם היה ברכב יפני
בלי סקופ אין סיכוי לאבחן דברים ממש בעייתים

פורסם

סיפור נחמד. כנראה שהציל את הרכב מגריטה כמ אני מניח שאם הוא לא היה עולה על זה והיית מחליף ecu שזה היה קו ההגנה האחרון שלך אז כבר היית מוותר עליה.

רק חבל שפרסמת את המסקנה שלו בסוף. היית יכול להשאיר את זה כחידה ואז היינו רואים אם כל מי שממש היה לו ברור מה התקלה היה עולה עליה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא צריך שום סקופ. 

לא צריך שום מחשב אבחון מתקדם. 

בתקלת מיספייר:

שלב ראשון מחליפים מצתים. 

שלב שני אם יש קוילים לכל מצת בנפרד, מצליבים את הקוייל בצילינדר שמדווח על תקלה עם זה שלידו ורואים אם התקלה עברה לצילינדר אחר.

אם יש קוייל אחד לכל הצילינדרים, מחליפים אותו וגם חוטי הצתה אם לא נראים טוב. 

אחרי זה מצליבים מזרק בצילינדר שמדווח על תקלה עם זה שלידו ובודקים אם התקלה עברה לצילינדר אחר.

סורק הכי פשוט מספיק.

איך זה שאף אחד משלושת המוסכים הראשונים לא עשה את הבדיקה הפשוטה הזו?

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

פורסם

תוספת להודעה הקודמת:

מחשב מנוע לא באמת יודע לזהות אם התקיימה בעירה באותו צילינדר. 

אבל לפי חיישן קרנק הוא יודע האם אחרי הצתה ובעירה אותו צילינדר האיץ את המנוע או האט. 

אם לא האיץ, המחשב יוצא מנקודת הנחה שלא התקיימה בעירה באותו צילינדר. 

כאמור הוא לא יודע מה הסיבה אבל יודע להצביע על אותו צילינדר ורושם קוד תקלה בהתאם P0301, P0302, P0303, P0304.

מדוע צילינדר יוכל לא לתרום את חלקו בהאצת המנוע?

1. פלג לא טוב, אין הצתה. 

2. סליל הצתה לא טוב, אין הצתה.

3. מזרק לא טוב, אין דלק. 

4. אין קומפרסיה בצילינדר. 

המוסך האחרון התייחס גם לסעיף מספר 4 כסיבה אפשרית, ואחרי שטיפל בסעיף מספר 3 ראה שאין עוד בעיות. 

• אהבתי 5

פורסם

אני רק שאלה.

לאחרונה יצא לי להחליף במספר מנועים סטים שלמים של מזרקים לחדשים. 3 בנזין ואחד דיזל. בכל המנועים הורגש מיידית שיפור בתגובה, סרק יציב יותר, סחיבה טובה יותר. לצערי צריכת הדלק עלתה.

מכאן אני מבין שיש הבדל גדול בין מזרקים משומשים לחדשים. האם החלפה של מזרק בודד לא תגרום למנוע לעבוד בצורה לא מאוזנת?

המחירים שציינת הם הזויים לחלוטין. מבדיקה קלילה שערכתי מזרק חדש לרכב שלך תוצרת Magneti Marelli עולה $80 באתר cars245.com. זמין במלאי. ואילו מזרק של בוש עולה 84 אירו אצל autodoc. גם זמין במלאי. אני לא יודע איזה מהם הוא היצרן OEM אבל סביר להניח שאחד משני אלה.

בלא הרבה יותר ממה ששילמת, הייתי מחליף סט של 4 מזרקים חדשים.

אני נוהג להאזין לפעולה של מזרקים עם סטטוסקופ, מעניין אם היה אפשר להרגיש בהבדל במקרה שלך.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 17 דקות, amosbmw כתב:

האם החלפה של מזרק בודד לא תגרום למנוע לעבוד בצורה לא מאוזנת?

עד רמה מסויימת של הפרש, המחשב מתקן את זה ב Fuel trim. 

גם כשכל המזרקים זהים והורכבו באותו זמן, התיקונים לכל אחד מהם שונים. 

פורסם (נערך)

וואלה באמת בזיון של מוסכים, כמה כבר אופציות יכולות להיות כשהתקלה היא תמיד באותו צילינדר? איך אפשר לא לפרק את המזרק ולבדוק אותו בחוץ, או לבצע הצלבה?

דפוק ממש, בחיי. 

@amosbmwאכן, למכוניות עם מנועים פשוטים ונפוצים המזרקים די זולים.

למנוע שלי מזרק מקורי של בוש עולה 30 דולר, מחיר שאין מה להתלבט בו בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...