Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא 

זה עוצמת פנסים 

במוסך בדק ואמר שזה תקין 

בטסט טוענים שזה עוצמה נמוכה 

עומד על 14 צריך להיות על 16 

להחליף פנסים עולה 4000 רק החלקים 

פורסם (נערך)

יונדאי וקיה הם אחים תאומים, תעביר לטכני אולי מישהו מכיר את הנושא יותר ממני

עריכה אחרונה על ידי yaniv3993
פורסם

נסה בכ"ז להחליף גם נורות (במיוחד אם כרגע מותקנות נורות סיניות ולא ממותג ידוע).

ישנן נורות (לדוג' osram night breaker) שיש מצב בהחלט (לדעתי ומנסיוני האישי) שקצת יותר עוצמתיות מבחינת תאורה.

alfa 156 2.5.

פורסם

תשמע. יש נורות חזקות יותר. 

לא בגוון אחר. אלא חזקות יותר. 

לא מומלצות. אבל לחצי שעה של טסט - זה בסדר.

בלי קשר. אתה יכול ללכת למכון טסטים להגיד לו שבדקת במוסך. זה תקין לחלוטין. וממש להתעקש.

תתפלא כמה פעמים זה עוזר.

אבל לגמרי תתחיל מלהחליף נורות.

פורסם

יש לי i30.

גם אני נכשלתי על עוצמת פנסים.

הלכתי למנהל המכון. שאלתי אותו אם הוא יכול לעזור לי לסדר.

הוא מכר לי נורה לפנס ב75₪ (במקור עולה פחות מ10₪ והוחלפה חודש לפני הטסט כי נשרפה. נורה פשוטה לא משוכללת או משהו) אבל יצאתי עם טסט תקין באותו היום.

לפעמים צריך לא ללכת עם המכונים ראש בראש. לבלוע את הצפרדע של 100-200 שח אבל לפחות יש טסט.

זה לא תקין, זה מסריח.

אבל תהיה חכם ולא תהיה צודק.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
בתאריך 3.6.2022 בשעה 21:23, גלגלון 2022 כתב:

במוסך בדק ואמר שזה תקין 

בטסט טוענים שזה עוצמה נמוכה 

עומד על 14 צריך להיות על 16 

קיבלת איזה שהוא אישור מהמוסך, או שרק אמר לך "סמוך יהיה בסדר"?

בתאריך 4.6.2022 בשעה 09:52, גלגלון 2022 כתב:

נורות לא החלפתי במוסך הוא טוען שאין צורך 

זה נורות חדשות 

אותו מוסך שלא נתן לך אישור?... ושאני מנחש שמכר לך את הנורות הקודמות?

תעשה 10 דקות מחקר רשת לגבי נורות לרכב, יצרנים שונים, דגמים, עוצמות תאורה וכדומה. תאתר אחת עם נתונים טובים על הנייר (וחשוב- עם שם יצרן. הזבל הסיני ללא שם יצרן לא שווה לשים גם בחינם בהרבה מהמקרים, אני מכיר את הנקודה מתחומים אחרים). תאתר אותה בארץ וקפוץ לקנות. 

באיזור חיפה יש לך את מוסלח חלפים לרכב. לא מוכרים זבל עלום שם בעיקרון למיטב ידיעתי בנורות. לא יודע מאיפה אתה בארץ ומה יש באיזורך.

ואם הטסט הכשיל אותך על פנסים אחרי חידוש, או שהחידוש לא בוצע בצורה טובה (האם הפנסים נראים כמו חדשים או עכורים קצת לאחר החידוש?), או שהמכון מחפש למכור לך נורה במחיר של פנס אחרי מיסים.

אספר על מכון טסטים ידוע שבמשך כמה שנים רצופות הכשיל אותי על "כיוון פרונט". כל פעם שכזו נסעתי למכון כיוון פרונט שאני מכיר ויודע שהוא טוב ואמין, כל פעם הרכב עולה על הרמפה וקוראים לי "למה באת לפה? שלח אותך המכון זה וזה?" וכל פעם אני משלם 100 ש"ח "קנס" (בכל זאת, הרכב עלה על הרמפה, בדקו, סוג של דמי קריאת שירות לטכנאי), ובכל פעם מקבל אישור תנועה שהכל כשיר ותקין, ובכל פעם חוזר לעבור טסט שני בתשלום כמובן (לפחות קטן יותר). 

עד שנשבר לי מהם סופית ולפני כמה שנים עברתי מכון, ואיזה קטע, הפרונט שלי מכוון היטב! כי לא אמרו לי כלום ולא הכשילו אותי. 

על רכב משנת 2008.

היה בן 11 בערך כשעברתי מכון.

*נסה גם ללכת למכון אחר בכל מקרה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בהגעה לטסט אתה חותם שלא בדקת את הרכב במכון אחר.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

• תוכן חדש...