Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה ראפיד 2016 גיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

זקוק לעזרה ואשמח להכוונה:
בנסיעה בסקודה ראפיד 2016 בזמן שהגיר נמצא במצב נסיעה אוטומטית, הרכב לא מאיץ ועבר כביכול לניוטרל באמצע נסיעה. נדלקו כל מיני נורות. כיביתי והנעתי מחדש והרכב חזר לעצמו. אך מאז מידי פעם אני מרגיש כאילו הרכב לא סוחב ולאחר שניות בודדות חוזר לעצמו. במסך נהג מופיעה הודעה workshop. אני מניח שזה הגיר. מישהו יכול להכווין יותר?
ואם אכן גיר, יש מכון מומלץ ואמין באזור כרמיאל והכפרים בסביבה?

פורסם

האבחנה לבעיה היא מחשב הרכב תקול מאחר ומדווח על המון תקלות חשמליות. בבדיקה נמצא כי הגיר לא תקול. אלא המחשב שנמצא בכספת. מישהו יודע מה זה אומר מבחינת עלויות ואם כדאי בכלל לתקן דבר כזה? וגם האם להזמין מהיבואן או משומש??? אנא עצתכם

פורסם

מי אבחן? פרסם את התקלות ואת קודי התקלה שנדע להכווין. לא יודע אילו בדיקות ערכות, אבל נשמעת תשובה קצת מוזרה.

2016 BMW M235i.

פורסם

ראיתי בפייסבוק הרבה פוסטים על תקלות דומות ולפי הבנתי מדובר בתקלה דיי אופיינית לסקודה ובמיוחד לראפיד. 
איכשהו לחות נכנסת לצמה של המחשב מנוע מה שגורם לקורוזיה ולהתפגרותו של המחשב מנוע.

פורסם (נערך)

אכן תקלות חשמליות רבות (לפעמים לא קשורות אחד לשני, ללא הגיון) ברכבי VAG מצביע  על חדירת מים/לחות=קורוזיה.
הרבה דגמים של הקונצרן סובלים בגלל מיקום ECU, זליגה של נוזל קירור דרך צמת חשמל אל ECU, תודות לחיישן חום באיכות ירודה (סליחה מכל הפאנבויים של VAG, איך אפשר להשתמש במילה כזאת אצל קונצרן גרמני :D ).
בכל מקרה צריך לפרוץ את הכספת (אם זאת דרישה של הביטוח שלך אתה חייב לעדכן אותם, יש מצב שאתה חייב להתקין מחדש אחרי תיקון) וברגע שתפתח את הקונקטורים תראה בבירור.
לא כדי מחשב חדש, ובטח לא שווה תיקון, לצערי איכות התיקונים בארץ לא ברמה גבוה לרוב, ובהחלט כאשר במחיר של תיקון אפשר להביא מפירוק או להזמין מחו"ל.
אפשר לשכפל או פשוט לתכנת אונליין, ואם הקורוזיה רצינית יש צורך לשקם גם את קונקטור של צמת חשמל... וסע לשלום.
אם תגיד איזה סוג מנוע, הכי טוב ID של מחשב ניהול מנוע, יכול להגיד לך מה האופציות במיוחד אם זה של בוש .

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם

תודה לכל המגיבים.
אגיב לפי הסדר: freysa נבדק במוסך דרך מחשב וחיבור של קונקטור לרכב. הגיר תקין. עלו המון תקלות חשמל מכל הכיוונים. אפילו לחץ אויר, abs צילינדרים וכו וכו. נעשה איפוס חיישנים ולאחר נסיעה נבדק שוב. שוב נראה שיש המון תקלות וכולן חשמליות. האבחנה על פי המוסך היא בעיית תמסורת בין המחשב לכלל מערכות הרכב. המוסכניק בדק עם מחשב שיש בו תוכנה לכל סוגי הרכב ולאחר בחירת סקודה עלו הממצאים.
gavrik תודה לך!!
קיורטוש, תוכל להרחיב בעניין הביטוח, מה ז"א להתקין שוב? הרי ברור שאצטרך לעשות זאת, לא? תקן אותי בבקשה. אני מצרף תמונה של המחשב של בוש עם קוד.

car comp.jpeg

פורסם

ממליץ לך ללכת למוסך מומחה לרכבי הקונצרן ולא מוסך שמחבר לסורק גנרי.

בלי פרסום קודי התקלה אי אפשר להכווין אותך לפתרון. 

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

ממליץ לך ללכת למוסך מומחה לרכבי הקונצרן ולא מוסך שמחבר לסורק גנרי.

בלי פרסום קודי התקלה אי אפשר להכווין אותך לפתרון. 

העניין שבבדיקה עלו יותר מידי קודים מאשר ניתן לשים פה על הכתב, לכן ההבנה שמדובר במקור אחד. אכן, יש צדק בדבריך ללכת למוסך שירות של סקודה, לרוב יותר יקרים בהרבה. תודה

לפני 3 שעות, nit_zan כתב:

בדקת תקינות מצבר?

טעינה?

אכן מצבר וטעינה תקינים

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, kush כתב:

תוכל להרחיב בעניין הביטוח, מה ז"א להתקין שוב? הרי ברור שאצטרך לעשות זאת, לא? תקן אותי בבקשה. אני מצרף תמונה של המחשב של בוש עם קוד.

מכוון שיצא לי להתעסק עם לא מעט רכבים של הקונצרן הזה עד שנתונים 2020, וכמו שכתבתי זאת תקלה נפוצה ברכבים האלו (עדיין זה לא אומר שזה מה שקרה אצלך) אבל אכן אלו התופעות, יותר מדי תקלות לא קשורות וספורדיות, ואולי יצא לי לעבוד עם יותר מדי מוסכים שעובדים BY THE BOOK. אם בפוליסת הביטוח שלך מופיע, שהכל מותנה ברמת מיגון, קרי מחייב כספת למחשב ניהול מנוע, הרי כדי לשלול שזאת הבעיה עכשיו אתה צריך לפרוץ אותו כדי לשלול שהתקלה לא משם (חותכים עם דיסק, שיזהרו שבדרך לא יחתכו חוטים, גם קרה לי בכמה מוסכים) אם יש קורוזיה שתנתקו את הקונקטור תראו בבירור, ואם אחרי תיקון לא תתקין כספת מחדש חברת ביטוח יכול לסרב לשלם...אבל אם לא מופיע בפוליסה שלך שום התנאי, וכספת וקודן, אחד הטימטומים הכי גדולים בתעשייה הזאת, אבל עדיין במיוחד בציי רכב ממשיכים עם זה, ברור שלא תחזיר, או תעבור חברת ביטוח, היום רוב החברות ביטוח מסתפקות באימובילייזר המקורי של היצרן, גם איתוראן מחייבים רק ברכבי יוקרה, מעל 200-250 אש"ח.

עכשיו בקשר ל-ECU. זה מאוד נפוץ בהרבה דגמים של הקונצרן (כזה יש גם ב-גולף 7 1.2TSI) הסיכוי שתמצא מחשב זהה מפירוק או איביי אחד לאחד כמו שלך, קראי אותו דגם אותו שנתון וגרסה תוכנה, ממש קלוש, אבל אפשר להרכיב הרבה סוגים שמתאימים לרכב שלך, מי שיודע איך, מעתיקים או פשוט עושים אדפטציה אונליין, וזאת הרשימה של תאימות

1262378393_MED17.5_25.thumb.png.a669e10df761f21991ebba6371628eaf.png

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 15 שעות, kush כתב:

העניין שבבדיקה עלו יותר מידי קודים מאשר ניתן לשים פה על הכתב, לכן ההבנה שמדובר במקור אחד. אכן, יש צדק בדבריך ללכת למוסך שירות של סקודה, לרוב יותר יקרים בהרבה. תודה

כמה עולים? 5? 10? 20? קוד תקלה הוא עד 5 תווים. גם אם יש לך 100, זה עדיין 500 תווים - זה כלום. איך אי אפשר לעלות זאת בכתב?

ההבנה שמדובר במקור אחד לא בהכרח נכונה תמיד. 

לא אמרתי ללכת למוסך שירות של סקודה. אמרתי ללכת למוסך מומחה לרכבי הקונצרן, כמו ״מוסך רון״ או ״אופיר המכונאי האקדמאי״ המומלצים כאן בפורום. חיבור סירוק גנרי מעיד על זה שמדובר במוסך שמטפל בכל סוגי הרכבים ולא מכיר תקלות ספציפיות או תקלות שחוזרות על עצמן בכמה רכבים.

לכן, אגיד זאת שוב - עד שלא תפרסם קודי תקלה - לא תגיע לפתרון. 

לפני כשעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

מכוון שיצא לי להתעסק עם לא מעט רכבים של הקונצרן הזה עד שנתונים 2020, וכמו שכתבתי זאת תקלה נפוצה ברכבים האלו (עדיין זה לא אומר שזה מה שקרה אצלך) אבל אכן אלו התופעות, יותר מדי תקלות לא קשורות וספורדיות, ואולי יצא לי לעבוד עם יותר מדי מוסכים שעובדים BY THE BOOK. אם בפוליסת הביטוח שלך מופיע, שהכל מותנה ברמת מיגון, קרי מחייב כספת למחשב ניהול מנוע, הרי כדי לשלול שזאת הבעיה עכשיו אתה צריך לפרוץ אותו כדי לשלול שהתקלה לא משם (חותכים עם דיסק, שיזהרו שבדרך לא יחתכו חוטים, גם קרה לי בכמה מוסכים) אם יש קורוזיה שתנתקו את הקונקטור תראו בבירור, ואם אחרי תיקון לא תתקין כספת מחדש חברת ביטוח יכול לסרב לשלם...אבל אם לא מופיע בפוליסה שלך שום התנאי, וכספת וקודן, אחד הטימטומים הכי גדולים בתעשייה הזאת, אבל עדיין במיוחד בציי רכב ממשיכים עם זה, ברור שלא תחזיר, או תעבור חברת ביטוח, היום רוב החברות ביטוח מסתפקות באימובילייזר המקורי של היצרן, גם איתוראן מחייבים רק ברכבי יוקרה, מעל 200-250 אש"ח.

עכשיו בקשר ל-ECU. זה מאוד נפוץ בהרבה דגמים של הקונצרן (כזה יש גם ב-גולף 7 1.2TSI) הסיכוי שתמצא מחשב זהה מפירוק או איביי אחד לאחד כמו שלך, קראי אותו דגם אותו שנתון וגרסה תוכנה, ממש קלוש, אבל אפשר להרכיב הרבה סוגים שמתאימים לרכב שלך, מי שיודע איך, מעתיקים או פשוט עושים אדפטציה אונליין, וזאת הרשימה של תאימות

1262378393_MED17.5_25.thumb.png.a669e10df761f21991ebba6371628eaf.png

המלצה יפה, אך לבחור שכותב בקארספורום ולא יודע מה התקלה שלו היא לא רלוונטית. מעטים האנשים שיש להם גישה לבצע אדפטציה אונליין של ECU לרכב, ולהמליץ לעשות זאת בליינד מבלי שראית קוד תקלה זה קצת מוזר. 

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...