Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו BRZ החדשה בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלוקה די גסה הייתי אומר..

מבין מה אתה בא לטעון אבל מבין גם את הטענה הנגדית. שלדה והתנהגות זה חשוב, אבל גם ל-power delivery יש השפעה על הכיף. שים לב שאני מדבר על delivery ולא על כוח אבסולוטי. בלי לפתוח את זה לגמרי עכשיו, מנועים אטמוספריים מן הסתם מרגישים שונה ממוגדשים, ומנועים אטמוספריים צנועים יכולים להשאיר הרבה אנשים עם כמיהה לעוד..

פורסם

מפתיע אבל לפי הסרטון הזה לברז האטמוספרית לא רק שאין מה להתבייש מול ה- wrx המוגדשת אלא אפילו יש לה עדיפות מסויימת בביצועים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 6 דקות, green כתב:

מפתיע אבל לפי הסרטון הזה לברז האטמוספרית לא רק שאין מה להתבייש מול ה- wrx המוגדשת אלא אפילו יש לה עדיפות מסויימת בביצועים.

קודם כל הWRX במיוחד בשלב הזה היא מאוד Tame - משפחתית מהירה עם המון יכולת.

וחשוב לקורא את מה שיוני כתב:

לפני כשעה, yoni162 כתב:

שים לב שאני מדבר על delivery ולא על כוח אבסולוטי. בלי לפתוח את זה לגמרי עכשיו, מנועים אטמוספריים מן הסתם מרגישים שונה ממוגדשים, ומנועים אטמוספריים צנועים יכולים להשאיר הרבה אנשים עם כמיהה לעוד..

שצודק לחלוטין.

הכח פה הוא לינארי עולה ולא טורבו מתפרץ. (אבל - בסל״ד גבוהה בין סיבובים עושה עבודה מ ע ו ל ה וסופר כיף לשחק עם הרכב)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 21 שעות, farkash7 כתב:

לא זוכר אם סיפרתי כבר את הסיפור אז אספר.

סיפור על BRZ ושירות ביפן.
מצב הרוח בתקופה האחרונה לא מדהים. נהדר להיזכר בזכרונות מטיול שחזרתי ממנו רק לא מזמן.
טיילתי כמעט חודש ביפן עם תינוק ופעוט. בזמן הטיול הרגשתי שאני בעיקר עובד, זה לא היה פשוט, אבל עכשיו? אין מקום אחר שהייתי רוצה לחזור אליו ולהיות בו.
לפני הטיול הזמנתי BRZ כחולה. בארץ לא מצאתי מקום לראות את הרכב, אז החלטתי לקפוץ לסוכנות סובארו בקיוטו כי בטוח יש להם אחת בתצוגה.
השארתי את אישתי עם הילדים כשהם ישנים שנ"צ במלון והבטחתי לה לחזור מהר. אוטובוס זריז ואני בסוכנות.

למי שלא ביקר ביפן נספר שני דברים:
1. הם לא ממש יודעים אנגלית.
2. הם יעשו הכל כדי לעזור לך הכל, זה ברמה שאם תשאל בסופר "איפה יש מרשמלו" העובד יגיד לך לחכות, ילך למדף ויביא לך מרשמלו. כן כן אפשר תיאורטית לעמוד בקופה ולשלוח עובדים והם יביאו לך את כל הקניה, אבל הם לא חושבים שיש אנשים שמתנהגים כמו ישראלים.
שלא נדבר על זרים מוחלטים ששאלת אותם משהו ברחוב ועלולים להסתובב איתך במשך שעה עד שיצליחו לעזור לך.

בכל מקרה אחרי שהבנו את שני הפרטים האלה נמשיך.
הנציגה הנחמדה בסוכנות סובארו ידעה ממש מעט אנגלית. נעזרתי בחברי "גוגל תרגום" והסברתי לה מה אני עושה שם:
"הזמנתי BRZ כחולה בישראל אבל לא יכולתי לראות אותה, חשבתי שאולי יש לכם אחת כאן".
הנציגה זזה באי נוחות "אני מצטערת, אבל אין לנו אותה בתצוגה וכשיש לנו אותה היא בצבע אדום"

עכשיו אם נחזור למה שאמרתי לכם קודם על היפנים אותה נציגה הרגישה מבוכה כל כך גדולה... ראו על הפנים שלה שהיא מתביישת, מה שנקרא, לוקחת אחריות, "אני אשמה". היא לא הפסיקה לדבר במכשיר הקשר עם מנהל הסניף שעמד 20 מטר משם והוא לא הפסיק לענות לה בחזרה.
אני שכבר הבנתי שבקלות אפשר ליצור סיטואציות לא נעימות שם שבהן אדם זר יכול ללכת איתך דקות ארוכות עד שהוא יעזור לך, אמרתי "זה בסדר, אני אנסה בסוכנות שלכם בטוקיו, הכל בסדר", והסתובבתי ללכת.
"לאאאאאאא" צעקה הנציגה, "חכה רגע מביאים לך". 

נעמדתי שם ולא ממש הבנתי את המשפט "מביאים לך", מה מביאים? מתי מביאים? אני צריך לחזור למלון לאישתי והילדים מה זאת אומרת "מביאים לך".
לא עברו שתי דקות ומגיעה לחניה שמחוץ לסניף BRZ אדומה. הייתי בשוק.
אני: "וואו, לא ראיתי אותה באדום, ממש תודה לכם זה גם עוזר לי מאוד".
הנציגה: "חכה מביאים לך גם כחולה".

פה כבר אמרתי די, הם לא אמיתיים היפנים האלה, הם פשוט אדירים למה אני לא יכול לגור פה?
לא הספקתי לסיים את המשפט ואותו נציג שהביא את האדומה החנה לידה אחת כחולה, פשוט הוציאו לי מהמחסן שני רכבים חדשים כדי שאסתכל עליהם, כאילו זו חנות נעליים. הלם טוטאלי.
הנציגה: "רוצה שאצלם אותך עם הרכבים"... הרגשתי כאילו אני בפרק של הלו קיטי. כמות הנחמדות שהייתה שם המיסה אותי.

ככה בונים מותג חברים...

image.thumb.png.2804236c0a204d3334c18d26217cc34b.png

1. תתחדש.

2. אני רואה ששני הרכבים ללא מערכת איי-סייט. ממה שאני זוכר הייתה אמורה להיות מיוצרת החל מחודש ספטמבר. מה השתנה?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
בתאריך 16.11.2023 בשעה 10:18, Hardmental כתב:

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש את ה ברז החדשה, אבל ממש מתלבט בגלל הבעיות מנוע ( rtv ו לחץ שמן גבוהה בפניות) , אני לא מתכוון לקחת את הרכב למסלול, אבל אוהב לנהוג חזק, מה דעתכם האם להסתכן או ללכת על רכב אחר ?

ממש מלפני כשעה...

תבדוק אם הגירסה הזאת תגיע לארץ,  מה היא כוללת ומחיר כמובן....

בהצלחה.

פורסם
בתאריך 17.11.2023 בשעה 22:05, LEGACY 1.8 כתב:

1. תתחדש.

2. אני רואה ששני הרכבים ללא מערכת איי-סייט. ממה שאני זוכר הייתה אמורה להיות מיוצרת החל מחודש ספטמבר. מה השתנה?

התמונה צולמה בספטמבר. אני מניח שנשארו במחסן רכבים בלי המערכת או שזו אופציה.
שאלתי את הנציגה על הנושא, מי שמזמין את הרכב ביפן מערכת האייסייט זמינה גם בדגם הידני.

בתאריך 18.11.2023 בשעה 00:41, KOOKE כתב:

תמונה קריפית משהו...רצית שלא יזהו...סבבה...טשטש...תדביק אימוג'י...אבל להוריד ראש....

כנראה שלא ביקרת ביפן. להוריד ראש זה די סטנדרט.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 17.11.2023 בשעה 20:03, yoni162 כתב:

חלוקה די גסה הייתי אומר..

מבין מה אתה בא לטעון אבל מבין גם את הטענה הנגדית. שלדה והתנהגות זה חשוב, אבל גם ל-power delivery יש השפעה על הכיף. שים לב שאני מדבר על delivery ולא על כוח אבסולוטי. בלי לפתוח את זה לגמרי עכשיו, מנועים אטמוספריים מן הסתם מרגישים שונה ממוגדשים, ומנועים אטמוספריים צנועים יכולים להשאיר הרבה אנשים עם כמיהה לעוד..

הטענה הנגדית היא, בגדול, ממי שהתרגל להוט-האטצ'ס של התקופה, שמאד קלות לנהיגה ודורשות אפס מאמץ. הברז (והמיאטה, ודומותיהן) לא משחקות את המשחק הזה. או שזה מתאים לך, או שלא. לאנוס ולהפוך ברז לקופרה לא יעבוד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

בדוק טרייד.
הגיעו לאוזני שמועות שהם משחררים BRZ על הכביש, כולל מיגון, הרחבת אחריות וצבע ב230K...
אולי שמועות לא מבוססות אבל לא חושב שיש לאותו אדם סיבה לשקר.
לא נראה שהמצב השתפר בקרוב. לך תתמקח.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שאלה שמעניינת אותי.

מישהו כאן יודע / יכול להצביע על ההבדלים בין הברז למיאטה?

איפה בעיקרון חוזקות וחולשות של כל אחת...

לא לקטול אותי, שואל באמת כדי להבין 😅

עומר :-)

פורסם

נקודת הפתיחה היא 2 רכבי ספורט הנעה אחורית מעולים ויחסית נגישים לרכישה, עלויות אחזקה שפויים פלוס.

האחת רודסטר איכותית, 2 מושבים בעלת גג נפתח, קלת משקל, חובבת סל''ד המצויידת במנוע 2.0 ליטר 4 צילנדרים 183 כ''ס,

חסרת תאי אחסון ובעלת תא מטען זעיר.

השנייה רכב ספורט בתצורת קופה, יש מושב אחורי יחסית סמלי, תא מטען שימושי, מושבים קדמיים נהדרים, בידוד, מנוע בוקסר 4 צילנדרים בנפח 2.4 ליטרים שעל פניו מנפק 228 כ''ס, בפועל דיינו ברחבי העולם מדווחים על הספקים גבוהים יותר מן המוצהר.

גם מבחינת התנהגות כסטוק הברז מגיעה מכויילת טוב מאשר המיאטה הרכה מדי.

• אהבתי 1
פורסם

שתיהן מאד מהנות לנהיגה. לברז יתרון מובנה של שימושיות, תא מטען מכובד ומקום מאחור שמתאים לילדים ו/או מטען (גב המושב האחורי מתקפל). המושבים בברז שתי רמות מעל. מנגנון העברת ההילוכים במאזדה ברמה של פורשה, טוב יותר מהברז, אך בברז טוב לכשעצמו. 

סטוק מול סטוק, הברז מכונה רצינית יותר (ה-MX5 פשוט רכה מדי, זה בסדר בכביש, אבל לא מספיק במסלול). הפלטפורמה של ה-MX5 ברמה גבוהה יותר - מתלי עצמות עצה מלפנים, אם יכולת כוונון עדיפה של קאסטר/קאמבר. ה-MX5 קלה משמעותית, אבל הברז חזקה משמעותית, כך שזה מתאזן. שתיהן עם שלדות מאוזנות מאד, וניהוג מעולה וסופר-נשלט. בלימה תוך כדי פנייה והטוסיק יוצא תוך שליטה מעולה, וכל עוד אתה יודע מה אתה עושה, ההיגוי יתר נשלט תוך הנאה רבה לנהג. בברז ההתנהגות יותר חדה, כי היא קשיחה יותר. 

ולחויית הגג הפתוחך ב-MX5, אין תשובה בברז. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא נהגתי במיאטה אבל התיאור של מני ממצה את זה טוב ממה שאני מכיר, היא מגיעה כסטוק מכויילת יותר לדיילי וטיולים (שזה לדעתי עונה על הצרכים של רוב הלקוחות באופן כללי) אבל מי שרוצה מכונת מסלול יכול בכמה שיפורים קלים יחסית להפוך אותה לכזאת בלי בעיה.

בכוח הן די זהות אבל אופי הפעולה של המנוע במיאטה טוב ונעים יותר.

ידית ההילוכים במיאטה נחשבת להכי טובה בתחום ביחד עם פורשה והונדה, בגדול כל מה שקשור לממשק נהג מכונה הוא עדיף במיאטה כולל ההיגוי עצמו.

הברז יותר חדה כסטוק, אבל המיאטה קלת משקל יותר ובטוח שזה תורם להתנהגות/הרגשה ביחס לרכבים כבדים יותר, אין מצב של 200 קילו הפרש במשקל אין יתרון שבא לידי ביטוי בהרגשה/התנהגות. אני בטוח שאם תקח את שתיהן לכביש מפותל ותעשה נסיעה באחת אחרי השנייה ההבדלים יורגשו.

מבחינת חיסכון בדלק (וכל עוד הרכב עולה פחות מחצי מיליון זה עדיין פקטור) יש לה יתרון משמעותי במיוחד על ברז דור 2, זה רכב שצורך דלק ברמה של מאזדה 2 בשיוט, מה גם שדורשת 95 בניגוד ל 98 של הברז.

בגדול אין לי ספק שלמיאטה פוטנציאל הנאה גבוה יותר אבל היא גובה על זה מחיר כבד בשימושיות וגם במחיר רכישה גבוה יותר (שהצטמצם כרגע בברז דור 2), בגדול אם אין צורך בשימושיות ובמקום/מושבים הנוספים (ואל תתן לאף אחד למכור לך שהמושבים האחוריים בברז חסרי שימוש - בזמן שאני עם הרכב היו לפחות 10 מקרים שנסענו 3 אנשים שונים ברכב שלי שהסתדרו בסדר גמור) וההפרש במחיר לא פקטור אז המיאטה יותר אטרקטיבית לטעמי מבחינת הפוטנציאל שלה כמכונת כיף. 

לרוב האנשים השפויים ברור שברז יותר אטרקטיבית, מיאטה זה צעצוע סופ״שים צפוף בניגוד לברז שמרגיש יותר כמו רכב אמיתי שאפשר אשכרה להשתמש בו.

• אהבתי 4
  • תוכן חדש...