Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו BRZ החדשה בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, Hardmental כתב:

חשבתי גם על i20n נראה לי אחלה רכב וזול יותר

ה- 20N מטריפה ומספקת לדעתי אותה כמות של פאן למרות השוני בהנעות. שווה לך לנסות.

פורסם
לפני שעה, Hardmental כתב:

אני עובד בצפון, יש פה אחלה כבישים , אין לי צורך במסלולים....

בוא, אני לא בדיוק גר בגוש דן :)

אל תשלול. הברז יודעת עבודה גם במסלול, וזה מאפשר למצות את הרכב הרבה יותר ממה שאחראי לעשות בכביש.

לגבי היונדאי - מכונית מעולה באמת, אבל לא הנעה אחורית. זה פשוט לא אותו הספורט.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 6 שעות, Hardmental כתב:

אני מעוניין לרכוש את ה ברז החדשה, אבל ממש מתלבט בגלל הבעיות מנוע ( rtv ו לחץ שמן גבוהה בפניות) , אני לא מתכוון לקחת את הרכב למסלול, אבל אוהב לנהוג חזק, מה דעתכם האם להסתכן או ללכת על רכב אחר ?

אנחנו בשלב מספיק מתקדם כדי לדעת ש:

1. הRTV זה דיי קשקוש. לא השתנה שום דבר למנוע הזה ספציפית לעומת FA/FB אחרים ואם כבר הOil pickup שלו הרבה יותר מוצלח ולא יחסם על ידי שאריות RTV גם עם דיי הרבה חומר שם.

2. לחץ שמן - הפוך .... הבעיה היא לחץ שמן נמוך בפניות חזקות מאוד ימינה. אם אתה לא על מסלול קבוע עם אספלט טוב ונוהג עליו חזק מאוד - יש לזה בדיוק 0 משמעות. כלומר - אם אתה על הכביש - אתה לא תיתקל בזה. למעשה - גם רוב מי שעל המסלול לא יגיע למצבים בעייתיים (יש לי חברים שעל המסלול איתם כבר צפונה ל20 ימי מסלול של 2-3 שעות מסלול בכל אחד).

That said - מסתמן שמתחילים לצוץ כל מני פתרונות שיפתרו גם את זה. (עם חלקי Aftermarket) להערכתי עד הקיץ הקרוב יהיה כבר קיט מכמה חברות בדיוק לזה.

לגבי לחזור לאוטו הנעה קדמית בתור הספורטיבית שלי ? אלא אם זה משהו יותר ״אקזוטי״ (נגיד Type R) - אני לא רואה את עצמי עושה את זה אי פעם. אני אעדיף רכב יומיומי ולחתוך את כל החלק כיף של הנהיגה שלי לאופנוע... (שגם ככה מקבל כרגע את רוב הזמן של הנסיעות כיף כל עוד המזג אוויר מאפשר לי פה)

• רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, Hardmental כתב:

אני עברתי לברז מפיג׳ו 208 GTi, שהייתה בבעלותי 4.5 שנים. הברז זאת רמה אחת מעל בכל הקשור להנאה מנהיגה. לא רואה את עצמי חוזר להוט האץ׳.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 6 שעות, menir1 כתב:

אני עברתי לברז מפיג׳ו 208 GTi, שהייתה בבעלותי 4.5 שנים. הברז זאת רמה אחת מעל בכל הקשור להנאה מנהיגה. לא רואה את עצמי חוזר להוט האץ׳.

אני מסכים לגבי החוויות נהיגה , הייתה לי גם 208gti רכב חמוד מאוד אבל היה חסר לי קצת כח, הייתה לי גם type r ,רכב מטורף אבל היא בנויה יותר למסלול , פחות זריזה לדעתי מהוט האטצים, כרגע יש לי אלפא וולוצה , שזה הרכב הכי טוב שהיה לי לדעתי, כח מטורף, הנעה אחורית...אבל הגעגועים לידני הורגים אותי...מה שגם ה brz תרגיש לי חלשה ביחס לאלפא שזה קצת מדאיג , אבל עשיתי סיבוב על אחת והיה ממש כייף...בכל מקרה אחשוב מה לעשות. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

לא זוכר אם סיפרתי כבר את הסיפור אז אספר.

אני שומע המון סיפורים של חברים ומשפחה שהיו ביפן ואני כל פעם מופתע בטירוף.

הסדר, הניקיון, הנימוס, התרבות, זה לא יאמן.

באמת כיף לחיות ככה, וזה לא משהו שנראה בישראל, בטח לא בדורות הקרובים.

הביאו לך לראות 2 רכבים כשידעו בפירוש שלא תקנה כי אתה סה"כ תייר.

בארץ היו עושים ממך הבדיחה השבועית של הסניף או שהיו נותנים לך להסתכל ומשכנעים אותך שזה עולה כסף.....

נו אז קנית בסוף את הברז בארץ?

עריכה אחרונה על ידי ProMeR
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

עומר :-)

פורסם
לפני 21 שעות, RK כתב:

אם אין לך כוונה לקחת את האוטו למסלול לא תהיה שום בעיה. מאידך, זה די יהיה בזבוז של הרכב.

גם בטיולים אפשר להוציא הרבה כיף וזה בתכלס הצורה שבה רוב האנשים מנצלים את הרכב הזה. מעטים יוצאים למסלול יותר מפעם פעמיים בשנה גג. בשביל זה לא קונים במיוחד ברז, נהנים מהרכב גם בשאר ימות השנה. 

לפני 10 שעות, Hardmental כתב:

אני מסכים לגבי החוויות נהיגה , הייתה לי גם 208gti רכב חמוד מאוד אבל היה חסר לי קצת כח, הייתה לי גם type r ,רכב מטורף אבל היא בנויה יותר למסלול , פחות זריזה לדעתי מהוט האטצים, כרגע יש לי אלפא וולוצה , שזה הרכב הכי טוב שהיה לי לדעתי, כח מטורף, הנעה אחורית...אבל הגעגועים לידני הורגים אותי...מה שגם ה brz תרגיש לי חלשה ביחס לאלפא שזה קצת מדאיג , אבל עשיתי סיבוב על אחת והיה ממש כייף...בכל מקרה אחשוב מה לעשות. 

ה Type R היא ההוט האצ׳ הכי זריזה בסגמנט ואם היתה לך אחת שבנויה למסלול על אחת כמה וכמה. לא כל כך הבנתי את ההערה הזאת… 

בכל אופן בדור החדש אין ממש טענות לגבי הכוח של הברז, לא שהוא נהיה רכב על אבל יש לו כוח שתואם לשלדה ולסגנון של הרכב. 

המנוע מבחינת אופי אולי עדיין לא הכי וואו זה כן, אבל הכוח סבבה כבר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, ProMeR כתב:

נו אז קנית בסוף את הברז בארץ?

כן. ההתלבטות (מעבר לאם הרכב הזה הוא לא יותר מדי) הייתה בין צבע אפור לכחול. את האפור ראיתי בארץ את הכחול לא.
בסוף החלטתי להיות הכי קלישאתי שיש. לא יודע מתי יצא לי שוב לקנות רכב כזה אם בכלל אז הולכים עד הסוף, כחול.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

גם בטיולים אפשר להוציא הרבה כיף וזה בתכלס הצורה שבה רוב האנשים מנצלים את הרכב הזה. מעטים יוצאים למסלול יותר מפעם פעמיים בשנה גג. בשביל זה לא קונים במיוחד ברז, נהנים מהרכב גם בשאר ימות השנה. 

ה Type R היא ההוט האצ׳ הכי זריזה בסגמנט ואם היתה לך אחת שבנויה למסלול על אחת כמה וכמה. לא כל כך הבנתי את ההערה הזאת… 

בכל אופן בדור החדש אין ממש טענות לגבי הכוח של הברז, לא שהוא נהיה רכב על אבל יש לו כוח שתואם לשלדה ולסגנון של הרכב. 

המנוע מבחינת אופי אולי עדיין לא הכי וואו זה כן, אבל הכוח סבבה כבר. 

הכוונה ש ב type r אתה צריך להגיע לטורים יותר גבוהים בשביל לנצל את הרכב טוב לעומת טורבוים אחרים, ככה אני הרגשתי לפחות...

פורסם

רצועת המומנט  בfk8 מתחילה יותר גבוה לעומת רכבים אחרים אבל היא מעט רחבה יותר ( 2500-7000 סל"ד ).

צריך להיות בסל"ד המתאים בלי מזגן😂 ואין בעיה של זריזות ( למעט העניין שבסיס הגלגלים בסגמנט הולך ומתארך ).

פורסם
לפני כשעה, Hardmental כתב:

הכוונה ש ב type r אתה צריך להגיע לטורים יותר גבוהים בשביל לנצל את הרכב טוב לעומת טורבוים אחרים, ככה אני הרגשתי לפחות...

זה לא חלק מהכיף? לעבוד עם הרכב כמו שצריך?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

image.thumb.png.2804236c0a204d3334c18d26217cc34b.png

עריכה אחרונה לפני 15 שעות על ידי farkash7

אפשר להגיד שממש איבדת את הראש ביפן... 😄

לדעתי (האישית) אם ברז כחולה היא חייבת חישוקים בזהב, אבל הכחול שלהן אכן קלאסי. תתחדש!

פורסם

לגבי כח - כדי לשים את הדברים על השולחן אחת ולתמיד.

לקו ישר - הדור השני יותר טוב מהראשון - אבל זה עדיין לא ירגש אף אחד כנראה באמת מול רכבים ספורטיביים אחרים.

אין כח מתפרץ ואחרי כמה חודשים זה ימצא את עצמו.

לסיבובים - זה סיפור אחר לגמרי וההפרשים בכ״ס (כאמור כמו שכתבתי פה כמה פעמים - בפועל כמעט 50 כ״ס על דיינו בכל מדידה שראיתי 2 רכבים על אותו דיינו באותו יום) - ההבדל הוא מ א ו ד משמעותי.

יש שני סוגי בעלים של רכבי ספורט - אלו שרוצים להתרגש מהקו הישר - זה לא הרכב בשבילם.

אלו שרוצים להיות יכולים להוציא המון מהרכב בסיבובים - זה ב ד י ו ק הרכב בשבילם ובקטגוריה הזו יש לרכב הזה מעט מאוד תחרות - ואפשר לקחת אותו לקצבים מטורפים גם על המסלול עם כמות קטנה מאוד של שיפורים (ויש המון שיפורים פה לקחת אותו לרמה שמעט רכבים גם פי 2-3 בכ״ס ובעלות יתקשו)

מקווה שזה מבהיר קצת את הנקודה הזו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...