Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא מדבר על מה היה:

https://www.google.com/amp/s/www.israelhayom.co.il/article/860003%3Famp%3D1

https://m.ynet.co.il/Articles/5418583

https://hebrewnews.com/article/39863

https://m.ynet.co.il/Articles/4983392

https://www.davar1.co.il/200418/

וזה בשלוף של דקה, אבל ברור אין שום בעיה - הנשיא יהודי. 

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

אמנם הציטוט מויקיפדיה ומראש אומר שלא הלכתי לבדוק את המקור, אבל:

A Pew Research Poll which was published on March 27, 2018, found that Ukrainians are far more likely to welcome Jews as fellow citizens than the populations of neighboring countries are, including the populations of all of the other countries in Eastern Europe. Only (5%) of Ukrainians would not accept Jews as fellow citizens, compared to Lithuanians (23%), Romanians (22%), Poland (18%), Russia (14%).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 7 דקות, Giant_TA כתב:

וזה בשלוף של דקה, אבל ברור אין שום בעיה - הנשיא יהודי. 

למה הדברים לא יכולים להתקיים במקביל?

אז אם יש היסטוריה של אנטישמיות וגם סממנים כלשהם של אנטישמיות בעת הנוכחית (רחוב על שמו של סייען נאצי, הנצחה של שונא יהודים וכו') אזי אוקראינה היא נאו נאצית?

מישהו בשרשור הזה אמר שאין אנטישמיות באוקראינה? או ברוסיה? או אפילו בישראל? הכמת קיים שונה מהותית מהכמת לכל.

בנוסף, איך זה בדיוק קשור למלחמה (למעט אותו גדוד אזוב שעליו דיברנו לא מעט)? 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

כי יש באוקראינה אנטישמים, וצריך לתת לרוסים (אצלם כידוע אין אנטישמים בכלל) לכבוש את הנאצים האלה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 17 דקות, Giant_TA כתב:

אבל ברור אין שום בעיה - הנשיא יהודי. 

בדיוק אתמול דיברתי עם קרוב משפחה שלי שגר באוקראינה, הוא חצי יהודי. 

לא מרגיש אנטישמיות. עצם זה שלא ניצל את הזכות שלו לעלות לארץ, אולי אומר שאין לו בעיה... 

הוא גם הסביר לי מה ההבדל היו נאציאונאליזם לנאציזם.

הראשון זה קידום ופיתוח הלאום שלך. 

השני זה קידום ופיתוח הלאום שלך תוך הפליה של כל הלאומים האחרים. 

לדבריו הראשון קיים באוקראינה, השני לא. 

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Gosser1860 כתב:

מישהו בשרשור הזה אמר שאין אנטישמיות באוקראינה? או ברוסיה? או אפילו בישראל? הכמת קיים שונה מהותית מהכמת לכל.

אנטישמיות יש בכול מקום. אני רק אומר שלא בכל מקום זה מקודם ע''י הממשל כמדיניות רשמית. 

לפני 5 דקות, Gosser1860 כתב:

בנוסף, איך זה בדיוק קשור למלחמה

לא קשור :D

לפני 1 דקה, RK כתב:

כי יש באוקראינה אנטישמים, וצריך לתת לרוסים (אצלם כידוע אין אנטישמים בכלל) לכבוש את הנאצים האלה.

נו באמת... איפה לפחות אני אמרתי שצריך לכבוש את אוקראינה?

פורסם
לפני 2 דקות, Giant_TA כתב:

אנטישמיות יש בכול מקום. אני רק אומר שלא בכל מקום זה מקודם ע''י הממשל כמדיניות רשמית. 

לא קשור :D

זה קודם על ידי הממשל כמדיניות רשמית בברה"מ במשך שנים רבות. מכסות של יהודים בממשל, במקומות עבודה, במוסדות להשכלה גבוהה, הכל. זה קודם ברוסיה הצארית כמדיניות רשמית, תחום המושב כדוגמא חיה ובולטת. רוסיה של היום רואה עצמה מדינה ממשיכה של המדינות שציינתי, אגב.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, RK כתב:

זה קודם על ידי הממשל כמדיניות רשמית בברה"מ במשך שנים רבות. מכסות של יהודים בממשל, במקומות עבודה, במוסדות להשכלה גבוהה, הכל. זה קודם ברוסיה הצארית כמדיניות רשמית, תחום המושב כדוגמא חיה ובולטת. רוסיה של היום רואה עצמה מדינה ממשיכה של המדינות שציינתי, אגב.

קודם כל לכנסייה הייתה בעיה עם יהודים, כמו כמעט בכל מקום בעולם. הזרם באוקראינה זהה. דבר שני היסטורית למרות הכול הסיכוי שלך לשרוד ברוסיה הצארית כיהדוי היה הרבה יותר גדול מבאירופה. 

ברית המועצות, זה לא רוסיה. ולמעשה האירוניה היא שהרוסים רוב הזמן נשלטו ע''י שליטים שהם לא רוסים... אני אפילו לא בטוח שפוטין רוסי... נראה לי אף אחד לא יודע מאיפה הוא צץ

פורסם
לפני 24 דקות, Giant_TA כתב:

יש לך הוכחות? ולא זה שאיזה חייל הצטלם במועל יד זאת לא הוכחה למדיניות רשמית.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Gavrik כתב:

יש לך הוכחות? ולא זה שאיזה חייל הצטלם במועל יד זאת לא הוכחה למדיניות רשמית.

כן. הכתבות שנתתי. או שאתה חושב ששמות רחובות וכו משנה מישהו אחר...?

אני עוד פעם חוזר על זה - זו לא הצדקה לכבוש את אוקראינה. זה בסה''כ דעה שלא כולם שם ישבו כמו צדיקים, לא עשו כלום, ופתאום באם! טנקים ומלחמה...

פורסם
לפני 6 דקות, Giant_TA כתב:

זו לא הצדקה לכבוש את אוקראינה. זה בסה''כ דעה שלא כולם שם ישבו כמו צדיקים, לא עשו כלום, ופתאום באם! טנקים ומלחמה.

אני לא גזען אבל בסך הכול כול הכושים XYZ. 

זה מה שעשית פה.

יודע מה, יאללה. הם אנטישמיים, נותנים שמות לרחובות על שם הצמרת הנאצית. נו ו?

חורה לרוסיה? שתעלה את הנושא הזה בערוצים בינלאומיים. לא יודע למי פונים בעיניין.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 13 דקות, Giant_TA כתב:

כן. הכתבות שנתתי. או שאתה חושב ששמות רחובות וכו משנה מישהו אחר...?

אני עוד פעם חוזר על זה - זו לא הצדקה לכבוש את אוקראינה. זה בסה''כ דעה שלא כולם שם ישבו כמו צדיקים, לא עשו כלום, ופתאום באם! טנקים ומלחמה...

אתה יודע, כמו שאומרים ברוסית, אי אפשר גם לשבת על המה שמו וגם לאכול את הדג.

או שאתה אומר שיש, כמו שאמר פוטין, הצדקה לפלישה לאוקראינה לצורך דה-נאציפיקציה, או שאתה אומר שאין הצדקה. להגיד "זה לא שבאו טנקים משום מקום" זה א', לא שום דבר אחר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, RK כתב:

רוסיה לא תהיה חופשית לעולם. העם לא מספיק רוצה את זה, כי מי שרוצה זה האינטיליגנציה, שהיא באחוזים חלק זעום מהעם, וגם הם כולם או רובם בדרך להגר החוצה. העם הרוסי מאז ומעולם רצה צאר. בליבם ונשמתם הם עדיין צמיתים.

תראה ברמת העיקרון, חשבתי כמוך. אבל אני כבר לא בטוח בזה.

ובכלל אני שואל את עצמי איך יוצרים מעבר טוב בין דיקטטורה/מונרכיה לדמוקרטיה (או כול שיטת שלטון עם אחרת)?

הטראק רקורד של חילופי ממשל באיזור רוסיה, לא בדיוק הכי חיובי. ואולי זה משחק את תפקידו בעיניין. לא יודע.

לא יודע כמה תושבים רוסים בחורי תחת צמיתים בנשמתם. מאוד לא בטוח לגבי זה.

אבל גם לא יודע כמה היתכנות יש למדינה בגודל הזה ובפריסה הזאת, ובמיקום הזה.

הרבה שאלות, אין לי הרבה תשובות, ולא מספיק מעניין כדי ללכת ללמוד את זה באוניברסיטה.

לצורך הדוגמא, אנחנו (היהודים) עם נרדף, ללא ספק נכון? לאורך ההיסטוריה.

הגענו לישראל - במקום שקט יש את שכנינו.

מה היה קורה אם פתאום הם כולם מסכימים שמקומינו בארץ ישראל, אפילו יאללה - מהירדן לים + מה שכבשנו עד עכשיו.

ממחר תחיו חופשי - כחברים.

אני לא יודע איך אנחנו נגיב לזה.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אין מעבר טוב בין שיטות ממשל כה שונות. זה תמיד באלימות. אוקראינה עוברת את זה עכשיו, באיחור של 31 שנה. זאת מלחמת העצמאות האמיתית שלה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 דקות, RK כתב:

אתה יודע, כמו שאומרים ברוסית, אי אפשר גם לשבת על המה שמו וגם לאכול את הדג.

או שאתה אומר שיש, כמו שאמר פוטין, הצדקה לפלישה לאוקראינה לצורך דה-נאציפיקציה, או שאתה אומר שאין הצדקה. להגיד "זה לא שבאו טנקים משום מקום" זה א', לא שום דבר א

אני נגד הפלישה. אף אדם שפוי לא יצודד במלחמה שסובלים ממנה ועוד כולם. 

אני שואל רציני:

אני יכול להיות נגד פוטין והפלישה, לאחל למהפכה ברוסיה, אבל יחד עם זאת לא להכליל כל רוסי בהחלטה שלו, ולא להתהמם שיש כאן רק צד אחד, ולהעביר ביקורת על ההנהגה האוקראינית? לרחם גם על אנשים שנדפקו להם החיים(כולל כל מי שנופל לשטיפת מוח) ברוסיה לא פחות ממי שמפציצים אותו עכשיו? ולרחם על חיילים שנלחמים ונהרגים במלחמה לא שלהם?

או שאני אמור להגיד שכול הרוסים זבל, מוות לחיילים, ושגדוד אזוב הוא דוגמה ומופת? ולאומנות קיצונית זה אחלה והכול? 

• תוכן חדש...