Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שנופל לשטיפת מוח לא ראוי להגנה, כמו, למשל, ששתוי לא זוכה להגנה מפני הרשעה בפלילים בגין מעשה אותו עשה בהיותו שתוי כי הרי השתכר מרצון.

• רעיון גרוע 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 דקות, RK כתב:

אין מעבר טוב בין שיטות ממשל כה שונות. זה תמיד באלימות. אוקראינה עוברת את זה עכשיו, באיחור של 31 שנה. זאת מלחמת העצמאות האמיתית שלה.

אלימות זה דבר אחד.

אבל מה קצת אחרי זה? שנות ה 90 ברוסיה. או השנים הראשונות אחרי המהפכה בברית המועצות.

לא היה כיף אז. כולם גנבו כול מה שאפשר. אז כאילו.... ואז מגיע הצאר התורן, וקצת מסדר, ופתאום אפשר לחיות טיפה יותר בשקט... לא יודע. צריכה להיות דרך יותר טובה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

אלימות זה דבר אחד.

אבל מה קצת אחרי זה? שנות ה 90 ברוסיה. או השנים הראשונות אחרי המהפכה בברית המועצות.

לא היה כיף אז. כולם גנבו כול מה שאפשר. אז כאילו.... ואז מגיע הצאר התורן, וקצת מסדר, ופתאום אפשר לחיות טיפה יותר בשקט... לא יודע. צריכה להיות דרך יותר טובה.

זה למה בשנים הראשונות לא הייתה לו התנגדות, לא רצו את מה שהיה בניינטיז. רק עכשיו מתחילים להבין את המחיר של זה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 1 דקה, RK כתב:

מי שנופל לשטיפת מוח לא ראוי להגנה, כמו, למשל, ששתוי לא זוכה להגנה מפני הרשעה בפלילים בגין מעשה אותו עשה בהיותו שתוי כי הרי השתכר מרצון.

אתה נותן לי דוגמה משפטית רומן? מי כמוך יודע שעבדתי מספיק זמן בתחתונים של מערכת המשפט. הייתי עד לשיחות של שופטי עליון(אני כבר לא מדבר על ערכאות אחרות) והייתי עד לצביעות ובמקומות מסוימים לריקבון של המערכת הזו. 

ולדעתי הפוך, מישהו שנמצא תחת תעמולה קיצונית הוא הראשון שצריך לעזור לו. בדיוק כמו לתת זכות לנכה גם אם הוא *ין של בן אדם. זו הסיבה שכמפקד בשירות שלי שנכנסו לבצע מעצר של מבוקש וידעתי שבבית שלו כולם שונאים אותי והיו הורגים אותי אם אפשר, לא נתתי לאף חייל שלי לא לכבד את המקום שבו הוא נמצא או את האדם מולו. אישה, ילד או איש מבוגר.

פורסם

למה אני אמור לדעת שעבדת במערכת המשפט?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Giant_TA כתב:

כן. הכתבות שנתתי. או שאתה חושב ששמות רחובות וכו משנה מישהו אחר...?

ללאומים ומדינות יש נטיה לעצום עיניים על הצדדים הפחות טובים של הגיבורים שלהם.
בארץ יש לך רחובות על שמות של גיבורים שטבחו בערבים ללא שום היכר או על שמם של ארגונים עם מאפיינים לאומניים וטרוריסטים שגרמו במודע לפגיעה בלא מעט אזרחים (האצ"ל), ברוסיה יש לך רחובות על שם של מנהיגים וצ'ארים שהיו אחראים לפוגרומים וחיקקו חוקים נגד יהודים, בארה"ב יש לך רחובות וערים על שמות של אנשים שאחראים להיכחדות של האינדיאנים.
פאק-איט ברוסיה מנציחים מנהיג אשר הרג יותר מבני עמו מאשר כל האויבים שלהם יחד.

למטבע הזה יש שתי צדדים, אבל בשום צד לקרוא לרחוב על שם מישהו זאת לא מדיניות רשמית, לפי מה שאני מכיר ההחלטות הנ"ל אפילו נעשות לא ברמה מדינית אלא ברמה העירונית. מדיניות זה כאשר מדינה מקדמת חוקים או מהלכים מסוימים, כמו חוק הלאום אצלנו אפשר לקרוא לזה אשכרה מדיניות ניאו-נאצית.

לפני 23 דקות, RK כתב:

אבל מי שנופל לשטיפת מוח לא נופל אליה מרצון, אלא כי שוטפים לו את המוח. 
זה כמו שיסממו אותך בכוח ואז ידחפו אותך למעשה מסויים, האם אתה תהיה אחראי למעשה? במידה מסוימת אולי אבל בטח שלא 100%.

יש אפילו ניסויים בנושא שמדיגימים עד כמה קל לגרום כמעט לכל אדם נורמטיבי לעשות מעשים מפלצתיים.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 13 דקות, David32 כתב:

לא יודע כמה תושבים רוסים בחורי תחת צמיתים בנשמתם. מאוד לא בטוח לגבי זה.

לדעתי 100%. 

לפני 13 דקות, Giant_TA כתב:

או שאני אמור להגיד שכול הרוסים זבל, מוות לחיילים, ושגדוד אזוב הוא דוגמה ומופת? ולאומנות קיצונית זה אחלה והכול? 

אתה לא מצדיק את הפלישה, אבל אתה מצדיק הטענות של פוטין על נאונאציזם. עכשיו אני מבין לחלוטין מאיפה אתה מגיע.  העניין הוא שיש שני דברים כאן שצריך לקחת בחשבון. הראשון הוא הקונטקסט. השני הוא הצד השני.

מבחינת קונטקסט בכל העולם מהללים אנשים שהיו *גם* אנטישמים או גזענים או סוחרי עבדים. בישראל מוכרים בגדים שרשום עליהם בוס, למרות שבוס היה חבר במפלגה הנאצית ועיצב להם את המדים או משהו, מוכרים מכוניות של פורד, למרות שפורד היה אנטישמי והשפיע על היטלר. וזה סתם שתי דוגמאות בשלוף. אני לא אוהב את זה שמהללים אנטישמים מובהקים. אבל אני מניח (אני לא מכיר) שהסיבה לכך שקוראים לרחובות על שמות האנשים  האלו היא לא כי הם שנאו יהודים אלא כי הם נחשבו לפטריוטים אוקראינים. אם זה עדיין לא בעייתי בעייני? בעייתי, כן. 

מבחינת הצד השני הלאומנות הרוסית מבוססת לחלוטין על בידול וייחוד מהמערב, ואני חושב שאם נבדוק נגלה שקרוב ל-100% מהאינטלקטואלים הרוסים המוכרים לא כל כך אהבו אותנו. נגיד דוסטוייבסקי או בולגקוב או סולז'ניצין. רוסיה היא לא מגדלור מוסרי למדינות העולם ואוקראינה של היום היא לא בדיוק גרמניה של 1933. ולכן התרוץ הזה לפלישה הוא מופרך. 

לפני 21 דקות, David32 כתב:

ריכה להיות דרך יותר טובה.

להחליף את העם, כמו שאמר מישהו הסמלונים פה אצלנו

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

לדעתי 100%. 

דעה לגיטימית בראיה היסטורית. יחד עם זאת גם צורת שלטון כזו לא מחייבת להיות בזבל. לדעתי האישית רוסיה כמדינה דמוקרטית ומשגשת זו סכנה לדומיננטיות של ארה''ב ולכן אין לזה סיכוי. מה שתמיד משגע אותי לראות זה כמה כסף תאכלס יש במדינה, ברמה שתופסים איזה פקיד קטן מעיירה קטנה ואפילו אצלו מוצאים כמויות כסף מטורפות...

לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

אתה לא מצדיק את הפלישה, אבל אתה מצדיק הטענות של פוטין על נאונאציזם. עכשיו אני מבין לחלוטין מאיפה אתה מגיע.  העניין הוא שיש שני דברים כאן שצריך לקחת בחשבון. הראשון הוא הקונטקסט. השני הוא הצד השני.

לא הסתרתי את זה שאני מרוסיה וחלק גדול מהמשפחה שלי גר שם.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 1 דקה, Giant_TA כתב:

לדעתי האישית רוסיה כמדינה דמוקרטית ומשגשת זו סכנה לדומיננטיות של ארה''ב ולכן אין לזה סיכוי.

בוא נתחיל מזה שיתחילו לשגשג במקום לגנוב מהעם המסכן.

ואחרי המהלך האחרון, אפשר לשכוח מ"רוסיה כמדינה דמוקרטית משגשגת" לעשור-שניים הקרובים לפחות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, David32 כתב:

זה בדיוק הקטע, שהמנטליות של חלק גדול מהאנשים שם זה לגנוב כמה שאפשר. מה שמוביל לנקודה שגנב מחליף גנב, זה לופ שלא בטוח אפשר לשבור...

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 2 דקות, Giant_TA כתב:

דעה לגיטימית בראיה היסטורית. יחד עם זאת גם צורת שלטון כזו לא מחייבת להיות בזבל. לדעתי האישית רוסיה כמדינה דמוקרטית ומשגשת זו סכנה לדומיננטיות של ארה''ב ולכן אין לזה סיכוי.

מדינה דמוקרטית היא בטוח לא, ונכון לעכשיו גם לא משגשגת.

השיא שלהם היה בשנים 2000-2008, אחר כך הכל התחיל להידרדר.

סכנה לדומיננטיות של ארה"ב? בטוח לא, סין הרבה יותר קרובה לשם.

אם כבר, יש המון קווי דימיון בין רוסיה של פוטין לאמריקה של טראמפ/ביידן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, Giant_TA כתב:

לא הסתרתי את זה שאני מרוסיה וחלק גדול מהמשפחה שלי גר שם.

הניסוח שלי לא יצא מוצלח. לא התכוונתי למוצא שלך. התכוונתי שאני יכול להבין את חוסר החיבה ללאומנות במזרח אירופה שאתה מדבר עליה.

לפני 9 דקות, Giant_TA כתב:

לדעתי האישית רוסיה כמדינה דמוקרטית ומשגשת זו סכנה לדומיננטיות של ארה''ב ולכן אין לזה סיכוי.

אני לא חושב, כי היה אפשר להגיד את זה גם על יפן (נראה לי עדיין הכלכלה השלישית בגודלה בעולם) ואולי גם גרמניה. וזה לא שאין תחרות וחיכוכים. 

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

ואחרי המהלך האחרון, אפשר לשכוח מ"רוסיה כמדינה דמוקרטית משגשגת" לעשור-שניים הקרובים לפחות.

בדיוק, יש להם את כל מה שצריך כדי לשגשג, רק שהם לא עושים עם זה כלום.

ולא, נאט"ו לא אשמים. המשטר הרוסי בעצמו עושה את כל הנזקים שצריך לעשות כדי להבטיח הישארות בזבל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מעניין איך האמריקאים אשמים בחוסר השאיפות של הרוסי הממוצע ובשנאה לכל יזם באשר הוא, והעדפת הבינוניות הקולבטיבית על פני קידום עצמי.

• מצחיק 1

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...