Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה לא יכול לזרוק 4 סטלנים למרכבה סימן 4 ולקוות לטוב.

קראתי את זה כמה פעמים כ-"סטלינים" (כלומר Stalin) וניסיתי להבין מה אני מפספס 🤦‍♂️

• מצחיק 9
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

4 סטלינים אפשר להכניס למרכבה סימן 4, וזה גם אולי יעבוד 🤣

• מצחיק 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

קראתי את זה כמה פעמים כ-"סטלינים" (כלומר Stalin) וניסיתי להבין מה אני מפספס 🤦‍♂️

אתה לא היחיד

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

למעשה במקרה של מלחמה כוללת, אנשים כאלה יותר מפריעים מאשר מועילים.

נכון, והאוקראינים כבר הבינו את זה.

מה שלא עשה צבא/לא נמצא בשירותי בטחון - לא מקבל נשק. גם כי אין להם תחמושת וגם כי זה עושה יותר נזק מתועלת (חלוקת הנשק בקייב יצרה מערב פרוע מסביבה).

את כל אלה שלא עשו ומתנדבים שולחים למשימות אחרות שנדרשות למאמץ המלחמתי - תיקון אמצעי קשר, ארגון ציוד וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

לא חייב לשאת נשק, יש גם תפקידים אחרים בצבא.

עדיין צריך נהגים/טבחים/פקידים/מכונאים/מפעילי מחשב וכו'

על כל לוחם יש 6 תומכי לחימה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 35 דקות, vadim6385 כתב:

לא חייב לשאת נשק, יש גם תפקידים אחרים בצבא.

עדיין צריך נהגים/טבחים/פקידים/מכונאים/מפעילי מחשב וכו'

על כל לוחם יש 6 תומכי לחימה.

בד"כ זה הפוך - לתומכי לחימה יש גרף הכשרה תלול יותר מאשר ללוחם.

אי אפשר לקחת נהג שבאזרחות נוהג על קורולה ולדחוף אותו לריאו, זה לא עובד.

אי אפשר לקחת מישהו שלא מבין שפה מבצעית ולעשות אותו סמב"צ.

אי אפשר לקחת מתכנת ולהפוך אותו למפעיל מחשב.

אי אפשר לקחת מישהו שפעם החליף פלאנג' בדוד ולהפוך אותו למכונאי טנק.

יש רשימה דיי מצומצמת של תפקידים שאפשר לקחת מישהו מהאזרחות ולזרוק אותו לתפקיד כזה והוא יהיה מועיל שם.

בכל שאר התפקידים הוא Counter-Productive לחלוטין.

אחרי שאמרנו את זה - גם ללוחמים היום יש גרף הכשרה תלול, פתאום לוחם לא לוקח איתו מימיה, M16 ו-5 מחסניות אלא הרבה ציוד טכנולוגי.

אני לא מדבר בכלל על לוחמים שאינם חי"ר, שם זה אפילו מסובך יותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

למעשה במקרה של מלחמה כוללת, אנשים כאלה יותר מפריעים מאשר מועילים.

נאמר יותר מזה - במילואים אני במפקדת אוגדה, בהכנת תוכניות מגירה, יש תמיד שאלה אם כאלה שכן שירתו 3 שנים, ועשו מילואים במשך שנים, אבל לא עשו מילואים ב-5-7 שנים האחרונות מכל מיני סיבות - לזמן אותם בכלל? הם מועילים?

אם נעשה אנלוגיה עם מלחמת העולם השניה בשטח המדובר בדיוק. 

בסופו של דבר הצבא האדום גייס כמעט את כל הגברים שהיו במצב בריאותי תקין. 

גדלנו על מורשת של אותה מלחמה, לפי המון ספרים ותאורים לא נשארו כמעט במקומות עבודה גברים שלא התגייסו, נשים ונערים עבדו במקומם. 

פורסם (נערך)

בתקופת מלחמת העולם השנייה (ואפילו עשורים מאוחר יותר) - זה לגמרי היה קביל, לחימה (גם אצלנו) הייתה במספרים.

כמה טנקים בכל צד, כמה ספינות מלחמה, כמה אוגדות חי"ר וכו' (אולי בגזרות האוויר זה היה שונה, אני לא מכיר כדי לומר).

ואז נצחון מדינת ישראל והיישוב היהודי במלחמת העצמאות נתפס כהפתעה בגלל נחיתות מספרית (למרות אבידות כבדות והפסדי שטח לא קטנים).

היום קח מישהו שלא עשה טירונות ותלמד אותו לירות ב-M16, זה לבד לוקח כמה ימים, אחרי זה תלמד אותו לירות ב-M16 בלי לכוון לאויב ולפגוע דו"צ, זה עוד כמה ימים טובים.

עכשיו תלמד אותו להחליף מחסנית זה עוד שבוע, ותלמד אותו להתמודד עם מעצורים זה עוד חודש.

(אני מתכוון כמובן לרמת רובאות שמאפשרת קרב, לא מה שעושים בטירונות 02).

עכשיו תתחיל להכניס פה כלים נוספים, אפילו Low-Tech לחלוטין כמו רימון.

עכשיו תוסיף כלים טכנולוגיים, מכפילי כוח למיניהם, עזרים ללוחמים וכו', אתה מדבר על חודשים.

וכל זה לחי"ר הפשוט, אם אתה מדבר על חיילי משוריינים למיניהם, או ארטילריה, או הנדסה זה אפילו מסובך יותר.

ובזמן הזה מישהו צריך להכשיר אותם - כלומר מישהו שיודע את עבודת הלחימה, מכיר את הכלים, ופוטנציאלית היה יכול להילחם.

בדיוק בגלל זה אנשים כאלה הם Counter-Productive, לפחות לטווח של חודשים.

זה עוזר אולי כשאתה מדבר על מלחמה נמשכת, שבה אתה תראה את הפירות של ההשקעה הזו אחרי חודשים עד שנה.

בנוסף לזה, הרבה מהלוחמת גרילה שעושים בד"כ היא מבוססת על בקת"בים, אז זה אולי מועיל נגד כלים רוסיים (חלקם לפחות, נגד חלקם זה גם לא מועיל), אבל למשל זה לא מועיל נגד כלים ישראליים עדכניים

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • מעניין 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ככל שעובר הזמן ככה זה נראה יותר ויותר שאת המערב (בראשות ארה"ב) יותר מעניין לפגוע ברוסיה מאשר לעזור לאוקראינה.

מסכן זלנסקי שעוד מחכה לאירופה ש"תתערב".

אני מבין סנקציות, חרם כלכלי וכדומה, אבל להחרים (או לקרוא להחרים) אנשים רק בגלל שהם "רוסים" זה כבר גובל בגזענות (ואני לא מדבר על כל מיני אוליגרכים שמקושרים לפוטין וכדומה).

כולם פחדו מטראמפ שיביא למלחמת עולם שלישית, אבל כרגע נראה שביידן וחבריו מקרבים אותנו לשם בקצב מדאיג.

החולשה שלהם כנראה הביאה אותנו למצב הזה, וחוסר היכולת לשלם לחשוב על פתרון אחר חוץ מניתוק רוסיה מהעולם עלול רק להסלים את המתיחות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)

זה גם מה שאני טוען, גרוזיה, אוקראינה זה רק שעירים לאזעזל לצורך החלשת רוציה ועל הדרך החלשת הצבא שלה (כלים וחיילים).

מה גם- מישהו יודע מה ערך הדולרי של כל הרכוש\כספים שהעולם מלאים מרוסיה ושות'? יש נתונים כמה ולאן זה הולך?

מה גם שעכשיו כל העולם הולך למירוץ חימוש, בטוח שיצרני הנשק שמחים מאוד.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

החולשה שלהם כנראה הביאה אותנו למצב הזה,

במה היא באה לידי ביטוי ומה טראמפ היה עושה שונה? 

פורסם (נערך)

טראמפ הגיע מבחוץ וכניראה לא ממש היה רץ למילחמות שבושלו לטובת התעשייה הצבאית כמו קודמיו בתפקיד שכמו כל פוליטיקאי בטח היה מחוייב להם כי תכלס הורץ עם התרומות שלהם, מצד שני היה קלף לא צפוי ולכן איש הטילים ופוטין וסין העדיפו לחכות לסוף הקדנציה.

אני משתעשע בלעקוב אחרי השיח על טראמפ וביידן מאז ארועי ה6 לינואר, אני כבר רואה את השינוי החד נגד ביידן ולטובת טראמפ- מה שעד לפני מס' חודשים ביכלל היה אסור להזכיר את האיש הכתום.

• אהבתי 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

החולשה שלהם כנראה הביאה אותנו למצב הזה, וחוסר היכולת לשלם לחשוב על פתרון אחר חוץ מניתוק רוסיה מהעולם עלול רק להסלים את המתיחות.

עריכה: הגבול למה שהמערב יכול לעשות די ברור. אם הם "לא בסדר" כי הם גרמו לנשיא אוקראינה לחשוב משהו אחר זו שאלה נפרדת. אבל היא מובילה כנראה למסקנה אחת אפשרית שבעצם הדבר היחידי שאוקראינה היתה יכולה לעשות זה לבחור להיות מדינת חסות רוסית לנצח.

אני לא מצליח למצוא אחיזה במציאות לשיח ה"חולשה". זה לא שני ערסים בשכונה ומי ממצמץ אחרון. הסנקציות שביידן הוביל פגעו ברוסיה. כנראה יותר ממה שפוטין ציפה. זה די זה. אבל מה אתה חושב? שאם טראמפ היה נשיא אז פוטין היה מפחד כי.. מה..? 

לפני 2 דקות, hwgeek כתב:

טראמפ הגיע מבחוץ וכניראה לא ממש היה רץ למילחמות

יכול להיות שטראמפ לא היה מתערב בכלל והמלחמה היתה נראית בערך כמו שהיא נראית עכשיו בלי סנקציות. יכול להיות. להרתיע את רוסיה לא היה לו איך.

פורסם (נערך)

ואולי הוא היה כן דואג להסכם כזה שהיה נותן עוד עשור של שקט מצד רוסיה כאשר היה מבטיח שצירוף אוקראינה לא על הפרק למען השלום באירופה? 

לא לישכוח שהרבה מלחמות של קודמיו בתפקיד ניגמרו ותעשיות הנשק שמחזיקות את כל הפוליטקאים בכיס שלהם צריכים קונפליקט חדש והינה הפוליטיקאים הוותיקים שבתקופתם היה כל הבלאגן חזרו להנהגה והינה שוב אנחנו במילחמות ומירוץ חימוש חדש, צירוף מיקרים טהור? לא בטוח.

• תוכן חדש...