Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, hwgeek כתב:

ואולי הוא היה כן דואג להסכם כזה שהיה נותן עוד עשור של שקט מצד רוסיה כאשר היה מבטיח שצירוף אוקראינה לא על הפרק למען השלום באירופה? 

יכול להיות. אבל אם היה הסכם שלום כזה שאומר שאוקראינה לא מצטרפת לאיחוד, לא פוזלת לכיוון נאטו ונשארת מדינת חסות רוסית פחות או יותר - זה היה נצחון רוסי עדיין. 

אני מסכים עם זה שהמערב היה יכול בגדול להגיד לאוקראינים שאף אחד לא מתכוון להלחם את המלחמה שלהם ושהם צריכים לקחת את זה בחשבון בסט השיקולים שלהם. 

אבל אני שאלתי למה המצב הנוכחי נגזר מ"חולשה" של ביידן. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

הבנאדם לא יודע איפה הוא נימצא ומי נשיא ארה"ב, בוודאי שניפתס חלש.

מה שניקרא:
"Lights are on but Nobody's Home"

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני שונא דיוני What-If, אבל יכול להיות שהפייסנות המוגזמת של אובמה וביידן מול איראן היא זו ששידרה שאפשר לפלוש לאוקראינה.

אגב ייתכן וטראמפ בעצמו תרם לזה בכך שהתנה סיוע כזה ואחר בחקירת פרשת הבן של ביידן באוקראינה (שזה מצדיק כמובן חקירה)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעניין עכשיו כאשר העולם המערבי מציף בנשק את אוקראינה- האם כעת רוסיה תתחיל לחלק נשק כבד ומתקדם לכל מיני חוליות בעירק למשל שיתקפו את הבסיס של ארה"ב?

• אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לא יודע. מאוד בספק. הרי כל הטענה הרוסית כאן היא שהמערב זלג מזרחה דרך מדינות סובייטיות לשעבר. וזה לא נעצר. אחרת השרשור הזה לא היה מתנהל. זכור לי שטראמפ רצה לקנוט בגישה בדלנית ולא להתערב, בטח לא עם כוחות צבא, במה שקורה בעולם. נראה לי להניח שאם היה מנהיג "חזק יותר" בארה"ב אז הקונפליקט היה נמנע זה קצת מנותק ממה שמוצג, לפחות, כסיבה העיקרית לזה שפרץ מלכתחילה.

גם בכלל.. מאז מלחמת העולם השניה כל העימותים בין ארהב לברהמ \ רוסיה הם עימותי proxy. 

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

יכול להיות. אבל אם היה הסכם שלום כזה שאומר שאוקראינה לא מצטרפת לאיחוד, לא פוזלת לכיוון נאטו ונשארת מדינת חסות רוסית פחות או יותר - זה היה נצחון רוסי עדיין. 

אני מסכים עם זה שהמערב היה יכול בגדול להגיד לאוקראינים שאף אחד לא מתכוון להלחם את המלחמה שלהם ושהם צריכים לקחת את זה בחשבון בסט השיקולים שלהם. 

אבל אני שאלתי למה המצב הנוכחי נגזר מ"חולשה" של ביידן. 

תשמע, אני בעד עצמאות, אבל להיות חלק מהאיחוד זו לא בדיוק עצמאות... יש שם עניינים רגולטורים מאוד חזקים שלוקחים הרבה זמן ליישום. האיחוד מכתיב למדינות איזה תעשיות להשאיר, מה לפתח וכו'... אחי גר בליטה קרוב ל16 שנה(יש לו שם עסקים), המדיניות מאוד בררנית בקטע הזה. בנוסף השכר הממוצע שם הוא באזור ה-800 יורו(אל תתפוס אותי במילה, יכול לבדוק), אבל משכורות הזויות לטייטל של להיות חלק מ"אירופה".  לנאטו בכלל אין קשר לסוגיה.

לדעתי ארה''ב מיישמת שיטה מאוד מוצלחת, שלוקחת זמן מצד אחד, אבל לא עולה לה בחיי אדם בצד השני. חיסול איטי של רוסיה ע''י שיטה שדומה לבישול סרטן. אם אתה זורק סרטן לסיר חם הוא נלחם ומנסה לצאת, אם אתה מחמם אותו באופן הדרגתי הוא בסוף מתבשל.

לא הצליחו בגרוזיה, ינסו באוקראינה. לא יצליח באוקראינה יעברו למקום אחר, בסוף זה יעבוד..

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

העיקר שלח את קמילה לטפל במשבר...

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

פורסם

התוקפנות האמריקאית על הגבול כלפי רוסיה - מוגזמת.

המדיניות הבדלנית שמסרבת לשם BOOTS ON GROUND - כושלת.

בקיצור האמריקאים רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

הייתי אומר שסין המעצמה הבאה אבל היא לא דמוקרטית וזה פשוט לא יעבוד, וגם היא חדשנית מספיק למרות הגירעון האמריקאי העצום! 

ארה"ב בחצי פשיטת רגל כלכלית כבר שני עשורים

פורסם
לפני 3 דקות, Giant_TA כתב:

שמע, אני בעד עצמאות, אבל להיות חלק מהאיחוד זו לא בדיוק עצמאות

זו כבר שאלה אחרת, מעניינת בפני עצמה, ומתחברת גם להמון בעיות אחרות שיש באירופה. לא ידוע כמה הפערים הרגולטורים של כל האיחוד מפריעים לכל תושב ממוצע שם. כמובן שיש קולות בעד ניתוק ופירוק האיחוד. אבל אפילו בבריטניה, איפה שזה קרה, זה היה מאוד גבולי.

לפני 4 דקות, Giant_TA כתב:

לא הצליחו בגרוזיה, ינסו באוקראינה. לא יצליח באוקראינה יעברו למקום אחר, בסוף זה יעבוד..

כן, יכול להיות. שוב, חבל לי על האוקראינים ועל הגאורגים. אבל עם החלשותה של רוסיה ממש אין לי בעיה. שישקיעו את המאמצים שלהם במזרח אם הם רוצים להרגיש שהם מעצמה. לפני שסין באמת אוכלת מהם את סיביר. 

פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

כן, יכול להיות. שוב, חבל לי על האוקראינים ועל הגאורגים. אבל עם החלשותה של רוסיה ממש אין לי בעיה. שישקיעו את המאמצים שלהם במזרח אם הם רוצים להרגיש שהם מעצמה. לפני שסין באמת אוכלת מהם את סיביר. 

רוסיה היא מדינה כושלת עם היסטוריה גדולה. היום היא מפוצצת באטום וזו הסיבה היחידה שהיא שורדת. אבל מצד שאני, אין באמת לאף אחד אינטרס לעזור לה להתפתח, כי מה לעשות שהמשמעות של השטח שלה והמשאבים הוא חלום לכול העולם.

כרגע זה ממש כמו באגדות, שיש איזה ענק רשע אוכל אנשים שגר בטירה עם המון אוצרות, האנשים סביבו התרגלו לשרת אותו כדי שהוא לא יהרוג אותם. מצד שני יש את כל ה"גיבורים" שרוצים להרוג את הענק כדי לזכות באוצרות האלה, רק שהם מפחדים, אז הם מנסים לשכנע את מי שגר מסביב לענק לעשות את זה בשבילם. הבעיה? שהם לא רוצים לשחרר את האנשים, אלה לקחת את האוצרות, מה שמונע מהם הצלחה...

נגיד ומחר יש הפיכה ורוסיה הופכת להיות מדינה דמוקרטית, מה יגידו לה מעצמות העולם? סין תשתלט על סיביר, ארה''ב תשים שם אנשים(חברות) מטעמה בדיוק כמו שהיא עושה ברוב העולם.

כל מיני חבלים כנו הקווקז אולי גם ירצו עצמאות. הטורקים שמלמדים בבית הספר שחלקים של רוסיה שייכים להם.

מי שחושב שמחר מתפנה חלקה בגודל של שישית מהיבשה בעולם וזה עובר בשלום, לדעתי טועה מאוד. מי שחושב שלארה''ב יש אינטרס שרוסיה תשאר בשטח שלה היום ותהפוך להיות מעצמה דמוקרטית גם תמים.

ובשורה התחתונה את אף אחד באמת לא יעניינו ה"רוסים". 

• מעניין 1
פורסם
לפני 27 דקות, arik100 כתב:

ארה"ב בחצי פשיטת רגל כלכלית כבר שני עשורים

נראה לי התבלבלת עם ארגנטינה 😂

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, BarryG כתב:

נראה לי התבלבלת עם ארגנטינה

הוא מתכוון שארה״ב לא משחקת לפי החוקים, או שאפשר להגיד - שהעולם משחק לפי החוקים שלה. היא שולטת וזה אכן נכון.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

giant_ta, יכול להיות שרוסיה תתפורר ותעלם. יכול להיות שתחזור לגודל שלה מלפני כמה מאות שנים, ללא המזרח הרחוק ואולי גם ללא אזורים במרכז אסיה. וגם ללא הקווקאז. אז מה? 

מבחינת כל אדם בעולם כמעט עדיף לחיות במדינה מערבית ממוצעת קטנה, עם חברות אמריקאיות ששולטות בשוק (נניח) מאשר מה שקורה שם כרגע.

עזוב מה מלמדים הטורקים או הסינים. ועזוב כמה כולם תועלתנים ומתעניינים רק ברווח שלהם. בגדול זו "אשמתם" של הרוסים כי הם אכן מעולם לא הצליחו לבנות משהו שהוא לא מתפורר ולא מתקיים אך ורק בזכות הצבא או משאבי טבע. וזה לא שהם הביאו איזו בשורה לכל העמים והקבוצות האתניות שכבשו - לא משנה אם זה בקווקאז או במזרח הרחוק.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, Giant_TA כתב:

הוא מתכוון שארה״ב לא משחקת לפי החוקים, או שאפשר להגיד - שהעולם משחק לפי החוקים שלה. היא שולטת וזה אכן נכון.

אז אתה אומר שכשמישהו כותב ש"ארה"ב בחצי פשיטת רגל כלכלית כבר שני עשורים", הוא בעצם מתכוון לזה ש"העולם משחק לפי החוקים שלה". ואלה, אין לי אפילו מה להגיב על הפרשנות הזאת.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, BarryG כתב:

אז אתה אומר שכשמישהו כותב ש"ארה"ב בחצי פשיטת רגל כלכלית כבר שני עשורים", הוא בעצם מתכוון לזה ש"העולם משחק לפי החוקים שלה". ואלה, אין לי אפילו מה להגיב על הפרשנות הזאת.

וואי, אתה קשה... ארה''ב עובדת בערך כמו שמחר אני ארצה לקנות מגדל בתל-אביב, אבל אין לי כסף, אז אני אלווה לעצמי. בשורה התחתונה, הכלכלה שלהם עובדת על בסיס חוקים משל עצמה ובמידה וזו הייתה מדינה אחרת היא הייתה פושטת את הרגל. מבין?

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...