Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אבא שלי כבן 75 משתמש במחשב ישן שלי של דל שמאותת על סיום דרכו ובקושי נדלק. הייתי נותן לו את המק אייר שלי אבל לצערי הוא בישראל ואני בארה״ב. הוא משתמש במחשב שלו בעיקר למסחר און ליין בבורסה (קניה ומכירה), וורד וכו׳. הוא לא צריך מכונת משחקים שיכולה לשגר טילים לחלל.

דרישות: מחשב בסיסי, חדש, PC, רצוי עם SSD.

התקציב: עדיף לא גבוה, פשוט בגלל שאין לו צורך ביותר מידי טכנולוגיה. אז נגיד 3000 ש״ח, גמיש.

גודל: 14״ או 15״

אזור רכישה: אחת מהרשתות הגדולות, בחיפה.

לא מתנייד איתו כמעט בכלל, 99.99% מחובר לחשמל.

אשמח לקבל המלצות מחברי הפורום.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם אין בעיית מקום ולא צריך ניוד המחשב, תמיד עדיף מחשב שולחני או מחשב All in One עם מסך גדול (ביחוד בגיל הזה) ומקלדת נורמלית.

לא יודע באיזו תוכנת מסחר הוא משתמש, האם מבוססת דפדפן או התקנה, אבל מחשב שמריץ windows יהיה הימור יותר בטוח שהכל יעבוד בלי קומבינות.

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

כמו שהמליץ קודמי, מחשב AIO של מותג מוכר עם אחריות של 3 שנים עם טכנאי עד הבית וסה טו

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, arik100 כתב:

דווקא הייתי מרכיב לו מחשב ולא AIO

למה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היתרון של AIO שיותר פשוט למצוא לו מקום, פחות חוטים, יותר אסטטי. מתאים יותר למי שאין שולחן יעודי למחשב.

פורסם (נערך)

זה מאוד נוח השירות עד הבית, יצא לי פעם-פעמיים בעבר להזמן כזה של Dell, כמו כן, במחשבי AIO יש את הצד האסתטי וגם המקום הנוסף שמתקבל בחדר בעקבות שאין את הקופסא של המארז על הרצפה, לדעתי זה אידיאלי לאנשים מבוגרים, קניתי כזה לסבתא שלי של HP, ואפילו מסך הטאצ' המובנה משמש אותה לסולטייר 😄 והמצלמה המובנית לשיחות זום עם המשפחה

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אמרת בחיפה- רק פיסיהוליק, חנות של חבר הפורום ארז וולף. הוא כבר יידע להתאים לו את המפרט הכי יעיל למטרה ולתקציב. 

גילוי נאות, אני לקוח (מרוצה ביותר!) שלו כבר בערך עשור.

• רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

את עמדות העבודה בבית ובמשרד העברתי למחשב המחודש הזה (6)

לעומת רוב המחודשים הם דור 4, זה דור 7.

מחשב מעולה עם מערכת הפעלה ברישיון, שרות ואחריות עד הבית/משרד ל 3 שנים

מחשב מקביל חדש יעלה כ 1000+ שח יותר

https://www.azrieli.com/o/e93a8d4c-97d1-4654-b85a-491fff1e43b4?gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0jaJmyz7FVNbymza9Q04pfHr845fAFgEzeDxQjGzVVUwMIpGKElEwIaAsztEALw_wcB

עריכה אחרונה על ידי gsi16v
  • רעיון טוב! 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

גם לדעתי AIO או מחשב נייח רגיל זאת האופציה העדיפה, לסבא ולסבתא שלי יש מחשבים ניידים שתמיד מחוברים לחשמל ולא זזים מהשולחן והאספקט הנייד שלהם מיותר לחלוטין. אם יש מקום אז עדיף נייח/AIO ותקבל מסך גדול ואיכותי יותר ומקלדת נוחה יותר.

לפני כשעה, gsi16v כתב:

את עמדות העבודה בבית ובמשרד העברתי למחשב המחודש הזה (6)

לעומת רוב המחודשים הם דור 4, זה דור 7.

מחשב מעולה עם מערכת הפעלה ברישיון, שרות ואחריות עד הבית/משרד ל 3 שנים

מחשב מקביל חדש יעלה כ 1000+ שח יותר

https://www.azrieli.com/o/e93a8d4c-97d1-4654-b85a-491fff1e43b4?gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0jaJmyz7FVNbymza9Q04pfHr845fAFgEzeDxQjGzVVUwMIpGKElEwIaAsztEALw_wcB

ב1500-1600 כבר אפשר להרכיב מחשב חדש עם i3-10100, אותה כמות ראם וSSD 250GB.

לדוגמא כזה: https://tms.co.il/builds/286259

יספק ביצועים קצת טובים יותר (לא קריטי לפות"ש) והכי חשוב שמדובר ברכיבים חדשים שלא עבדו 24/7 במשך 3-4-5 שנים כמו במחשבים המחודשים האלה שמגיעים מחברות/בתי ספר/אירגונים כאלה ואחרים.

החסרון היחיד הוא שהמארז גדול יותר.

רשיון לווינדוס אפשר לקנות באתרים שונים (איביי, עליאקספרס, אתרים ישראליים מסויימים) במחירים החל מ5 שקלים ובמקסימום 150. הרשיונות האלה חוקיים (לא נלקחו מפריצות כאלו ואחרות) אבל נמצאים קצת בתחום האפור- מגיעים מכל מיני אירגונים/מחשבים נגרטים וכ"ו...

פורסם

הצעה שלי שעבדה יותר מ 12 פעמים בשנה האחרונה: מסך 24-27 אינץ', מחשב נייח מחודש כמו שהומלץ כאן (יש הרבה מחודשים 8-16 GB) i5 אמנם מיושן אך סוס עבודה, תקפיד על אחריות שלוש שנים בבית הלקוח, מקלדת+עכבר, רמקולים טובים (200 שח) ומצלמת אינטרנט. אבא שלך יהיה מבסוט

לדוגמא:

מחשבים נייחים במבצע - P1000

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אמא שלי עברה מנייד ל-AIO, אלא שהנכד שבחר את המחשב כנראה חשב על עצמו (לא, זה לא אחד הבנים שלי) - ובחר איזה מפלץ i7 לאשה שהשימוש שלה הוא לסדר פאזלים ולבדוק את מצב חשבון הבנק. היתרון העיקרי הוא מסך גדול (מגע, מה שלא נראה לי הכי שימושי. למרות גילה היא שולטת היטב בעכבר, והתנוחה של טאצ' על מסך במעמקי השולחן לא הכי נוחה). 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 1.1.2022 בשעה 22:49, adi89 כתב:

זה מאוד נוח השירות עד הבית, יצא לי פעם-פעמיים בעבר להזמן כזה של Dell, כמו כן, במחשבי AIO יש את הצד האסתטי וגם המקום הנוסף שמתקבל בחדר בעקבות שאין את הקופסא של המארז על הרצפה, לדעתי זה אידיאלי לאנשים מבוגרים, קניתי כזה לסבתא שלי של HP, ואפילו מסך הטאצ' המובנה משמש אותה לסולטייר 😄 והמצלמה המובנית לשיחות זום עם המשפחה

אם לא רוצים קופסא של מארז, אפשר לקנות מיני PC, בטח לשימושים האלו. 

הבעיה עם מחשבי AIO זה שיש להם את כל החסרונות של מחשב נייד, פשרה בין רכיבים וקושי בתחזוקה/תיקון/שדרוג, בלי יתרון הניידות. לצרכים של פות"ש אין משמעות למעבדים/ביצועים וכו', אבל עם אפשר לקבל מסך עדיף אם קונים סך ומחש בנפרד, וזה כבר כן משנה. בהירות וחדות  של התצוגה משנות ועושות הבדל, בטח בגיל מבוגר.

בכל מקרה, אם כן קונים AIO, לוודא שאפשר יהיה לחבר אותו כמסך בלבד, למקרה שהמחשב יתקלקל (זה מה שעשיתי עם זה שהיה להורי, אחרי שהתפגר).

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 15 שעות, Michaelr כתב:

גם לדעתי AIO או מחשב נייח רגיל זאת האופציה העדיפה, לסבא ולסבתא שלי יש מחשבים ניידים שתמיד מחוברים לחשמל ולא זזים מהשולחן והאספקט הנייד שלהם מיותר לחלוטין. אם יש מקום אז עדיף נייח/AIO ותקבל מסך גדול ואיכותי יותר ומקלדת נוחה יותר.

ב1500-1600 כבר אפשר להרכיב מחשב חדש עם i3-10100, אותה כמות ראם וSSD 250GB.

לדוגמא כזה: https://tms.co.il/builds/286259

יספק ביצועים קצת טובים יותר (לא קריטי לפות"ש) והכי חשוב שמדובר ברכיבים חדשים שלא עבדו 24/7 במשך 3-4-5 שנים כמו במחשבים המחודשים האלה שמגיעים מחברות/בתי ספר/אירגונים כאלה ואחרים.

החסרון היחיד הוא שהמארז גדול יותר.

רשיון לווינדוס אפשר לקנות באתרים שונים (איביי, עליאקספרס, אתרים ישראליים מסויימים) במחירים החל מ5 שקלים ובמקסימום 150. הרשיונות האלה חוקיים (לא נלקחו מפריצות כאלו ואחרות) אבל נמצאים קצת בתחום האפור- מגיעים מכל מיני אירגונים/מחשבים נגרטים וכ"ו...

זה בדיוק ההבדל, הרשיונות האלו אינם חוקיים למהדרין.

שים אצלך בעסק מחשב עם רשיון כזה ואם תבא אליך ביקורת, אתה נופל בה עם איזה סיפור שלא תמציא להם...

אחרת תאגידים שלמים לא היו רוכשים רשיונות.

וגם שאתה רוכש מחשב עם מערכת הפעלה אתה משלם התקנה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...