Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
 שיתוף

פוסטים מומלצים

לפני 55 דקות, amosbmw כתב:

באיזו מטחנה אתם משתמשים?

אני בזאת: https://espressimo.co.il/product/מטחנת-קפה-מקצועית-ascaso-i-steel/?gclid=CjwKCAjwoP6LBhBlEiwAvCcthFDGNogK5a8JehmGmssA9K2nXXulUA2s1ikZDmDbCss6DfoQRhMfuBoCQswQAvD_BwE

נוצר הר אחד במרכז הסלסילה. לחיצה וסיבוב קטן עם הטמפר ואפשר להמשיך. 

הכמות של הקפה זהה בכל כוס.

לא מערב מאזניים בסיפור..

 

נדמה לך שהכמות זהה, היא כנראה לא.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 189
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

יש לי מטחנת תבלינים פשוטה, טוחן את זה עד שמתקבל המרקם הרצוי לפי העין. המטחנה לא מסוגלת לטחון דק ברמה שתסתום את הפילטר.

משם ממלא את הפילטר בכף מדידה של המכונה, דוחס וזהו.

 

זה היה פשוט מכאיב לקרוא.

בחיאת, תקנה לעצמך מטחנת אספרסו. אפילו המטחנה הכי זולה ופושטית תשיג לך תוצאות יותר טובות ממטחנת תבלינים.

  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, Trilandian כתב:

אם כמות הקפה נמוכה מידי, זה גורם לתת לחץ במהלך הכנת הקפה, ולטעם חמוץ/מימי. מנגד, כמות קפה גבוהה מידי גורמת ליתר לחץ ולטעם מר/גס. חוץ מזה, זה גם גורם לבעיות בעוגיה, שיכולה לצאת רטובה/שבורה/דבוקה לראש.

 

יש מד לחץ ככה שאפשר לראות את הלחץ בחליטה... שילוב של פולים קבועים ללא משחק בדרגת הטחינה עם דוזר לדעתי מספק אחידות מספיק טובה (ובטח שומר יותר על שפיות מאשר לשקול כל היום מנות :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שווה לבדוק בזמן הבלאק פרדיי מבצעים על מטחנות של BARTZA באמזון, מטחנות איכותיות ויחסית זולות לתמורה שלהן.

ממליץ אישיתה על הוירטואזו פלוס.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 6 שעות, Trilandian כתב:

 

זה היה פשוט מכאיב לקרוא.

בחיאת, תקנה לעצמך מטחנת אספרסו. אפילו המטחנה הכי זולה ופושטית תשיג לך תוצאות יותר טובות ממטחנת תבלינים.

למה? אני נהנה מהקפה שיוצא לי. 
חוץ מזה, ככה זה מתחיל. מטחנה טיפה יותר משוכללת, אחרי זה מגיעה מכונה טיפה יותר משוכללת, משקלים, כל מיני אביזרים, בינתיים חצי מהשיש במטבח נראה כמו מעבדה מכרום, נוסע לכל מיני חורים בארץ לקנות פולים מהאיכות הכי גבוהה, הופך את החדר של הילדים לבית קליה, מעמיד במרפסת פרה בשביל החלב, כל כוס קפה הופכת להיות טקס תה יפני ואתה לא מסוגל לשתות קפה מחוץ לבית כי עכשיו אתה היחיד שמכין קפה ראוי לשתיה. מצטער, אבל אני רוצה להנות מחיים שלי. כל מה שרציתי זה בסך הכל קפה פחות מעפן מנספרסו. 

נכתב בהומור כמובן...

  • אהבתי 1
  • מצחיק 5

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

למה? אני נהנה מהקפה שיוצא לי. 
חוץ מזה, ככה זה מתחיל. מטחנה טיפה יותר משוכללת, אחרי זה מגיעה מכונה טיפה יותר משוכללת, משקלים, כל מיני אביזרים, בינתיים חצי מהשיש במטבח נראה כמו מעבדה מכרום, נוסע לכל מיני חורים בארץ לקנות פולים מהאיכות הכי גבוהה, הופך את החדר של הילדים לבית קליה, מעמיד במרפסת פרה בשביל החלב, כל כוס קפה הופכת להיות טקס תה יפני ואתה לא מסוגל לשתות קפה מחוץ לבית כי עכשיו אתה היחיד שמכין קפה ראוי לשתיה. מצטער, אבל אני רוצה להנות מחיים שלי. כל מה שרציתי זה בסך הכל קפה פחות מעפן מנספרסו. 

נכתב בהומור כמובן...

 

כמה שאתה צודק... ואתה יודע מה הכי טוב בכל הסיפור? שאחרי שאתה עושה את כל מה שרשום אתה בעצם אומר "אני נהנה מהקפה שיוצא לי"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, GTאי כתב:

יש מד לחץ ככה שאפשר לראות את הלחץ בחליטה... שילוב של פולים קבועים ללא משחק בדרגת הטחינה עם דוזר לדעתי מספק אחידות מספיק טובה (ובטח שומר יותר על שפיות מאשר לשקול כל היום מנות :)

 

מד הלחץ מראה לך רק לאחר מעשה אם המינון והדקות נכונים. אם אפשר, רצוי למנוע בעיות מבעוד מועד.

בנוסף, ככל שהפולים מאבדים מטריותם יש צורך לטחון אותם יותר ויותר דק. עד שאני גומר שקית פולים, אני מגביר את דקות הטחינה משמעותית מנקודת ההתחלה, וחוזר אליה כשאני פותח שקית חדשה.

 

חוץ מזה, זה לא שהשקילה לוקחת הרבה זמן. שמים את הפילטר על המשקל, טוחנים לתוכו קפה, ומחזירים אותו למשקל לוודא שהכמות נכונה. במקרה הטוב, לא צריך לעשות כלום, וזה רק לקח לך עוד כמה שניות.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

למה? אני נהנה מהקפה שיוצא לי. 

אני לא חובב קפה, עשיתי את הטעות של לקנות מטחנת תבלינים - אין אחידות בכלל, זה אולי טוב לתבלינים אבל לא לקפה (לצערי).

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

קצת יותר רעש ופלוס כמה שניות נוספות וזה טוחן בצורה סבירה ובינונית לחלוטין. 

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 1.11.2021 בשעה 21:17, SlowRide כתב:

למה? אני נהנה מהקפה שיוצא לי. 
חוץ מזה, ככה זה מתחיל. מטחנה טיפה יותר משוכללת, אחרי זה מגיעה מכונה טיפה יותר משוכללת, משקלים, כל מיני אביזרים, בינתיים חצי מהשיש במטבח נראה כמו מעבדה מכרום, נוסע לכל מיני חורים בארץ לקנות פולים מהאיכות הכי גבוהה, הופך את החדר של הילדים לבית קליה, מעמיד במרפסת פרה בשביל החלב, כל כוס קפה הופכת להיות טקס תה יפני ואתה לא מסוגל לשתות קפה מחוץ לבית כי עכשיו אתה היחיד שמכין קפה ראוי לשתיה. מצטער, אבל אני רוצה להנות מחיים שלי. כל מה שרציתי זה בסך הכל קפה פחות מעפן מנספרסו. 

נכתב בהומור כמובן...

 

אם אתה מצליח לטחון באותה רמת טחינה/אחידות בצורה עקבית עם מטחנת תבלינים - שאפו.
לדעתי לקנות מטחנה נורמלית שאפשר לכוון בה את רמת הטחינה זה פחות התעסקות, וגם עולה הרבה פחות ממכונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

תראה, אני לא בוחן את הגרגירים במד מיקרונים, זה נראה לי בעין כמו מרקם של קפה שחור טחון, וזה סבבה עבור המכונה שלי. 

כבר נדפקתי פעם עם חנות קפה שלא יודעת לטחון כמו שצריך. פעם אחת טחנו את זה גס מדי ויצא קפה דליל ומגעיל ובפעם השניה טחנו דק מדי והפילטר של המכונה נסתם.

אחרי זה כבר מצאתי חנות קפה איכותית שיודעים לטחון כמו שצריך וגם יש מגוון (brego ברמת גן, מומלץ), אבל אשתי קיבלה במתנה ארגזים של פולי קפה של beanz אז התחלנו לטחון בבית עד שזה יגמר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין הוא שזה דברים ש(אדם מן השורה) לא מסוגל לראות בעין/להרגיש, פשוט הקפה יוצא פעם מר מידי, פעם חמוץ, דליל, וכו' - אפילו במקינטה שינוי של דרגת הטחינה גרם לשינוי בטעם שהצלחתי להרגיש.

אז אני מכוון פעם אחת (פר שקית קפה) לדרגה מסוימת שיוצאת לי טעים, ולא צריך לגעת או לנחש יותר מידי כדי שהקפה ימשיך לצאת טעים.

 

עריכה - אם תשים קפה שטחון לקפה שחור ("פודרה") כנראה שזה יסתום כל מכונה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

ההבדל הכי משמעותי בטעם שהרגשתי זה כשהקפה היה טחון גס מדי. אני כבר חודשיים טוחן בצורה הזו ואין הבדל בטעם. לפחות לא משהו שאני מרגיש. ואני בד"כ לא שותה עם חלב ושם לב לטעם של הקפה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

ההבדל הכי משמעותי בטעם שהרגשתי זה כשהקפה היה טחון גס מדי. אני כבר חודשיים טוחן בצורה הזו ואין הבדל בטעם. לפחות לא משהו שאני מרגיש. ואני בד"כ לא שותה עם חלב ושם לב לטעם של הקפה.

 

בין אם אתה לא שם לב להבדל או שאתה עקבי מאוד עם מטחנת תבלינים, העיקר שאתה נהנה!

 

גילוי נאות, עד שלא ניסיתי את אותו קפה שאני קונה אבל נטחן במטחנה "נורמלית" לא שמתי לב להבדל. אחרי הניסיון הזה קניתי מטחנה טובה...

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף


×
×
  • תוכן חדש...