Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
שימו לב! השרשור הזה בן 761 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

 

מצויד בפולי קפה, משקל וטיימר התחלתי במלאכה. בכוס הראשונה הקפה היה די דוחה, גם בכוס השניה והשלישית. אחרי בערך 5 כוסות המצב השתפר. המשכתי לעשות עוד ניסויים וכמעט גמרתי 250 גר' עד שהייתי מרוצה. לטעמי הקפה שמתקבל יותר טעים מרוב הרשתות ומחלק מבתי הקפה שיצא לי לטעום. יש לי עוד הרבה מה ללמוד, אבל חד משמעית זה שדרג את החווית קפה בבית. 

 

250 גרם זה מספק סביר מאוד לניסיונות.

להבא אתה יכול לעשות את זה כל קפה ישן/זול - גם ככה הרוב הולך עד שהזרימה נהיית טובה וזו האינדיקציה.

 

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

מבחינת מה שהייתי מוסיף/בעיות שיש לי כרגע:

- ה- tamper שמגיע עם המכונה לא משהו ועם איך שהקפה יוצא מפתח הטחינה נוצרת גבעה שפוגעת באחידות. ממליץ על distributor משולב tamper מתכווננים, כדי לשפר את האחידות. כמובן שגם חוסר הניסיון שלי לא מוסיף לעניין האחידות בלחיצה של הקפה לסלסלה.

 

בניגוד למקובל, אני פשוט מסוב את הטמפר ומקבל את אותה תוצאה. תנסה.

 

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

- הכיוון של כמות הטחינה לא מספיק מדוייק. אני ממליץ לטחון כל פעם כמות מדודה מראש ולטחון עד הסוף (רעש הטחינה משתנה, הופך צורם יותר).

זה להשתמש במטחנה כמו SD.

עדיף לך ללמוד בעין כמה צריך לשים בסלסה, או להשתמש בהתחלה בדוזר. מתרגלים לכמות (אלא אם אתה פנאט של 0.1 גרם)

 

 

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

 

בוודאות נשאר. נכון, הקפה שהוא מוציא הרבה פחות טעים ביחס למכונה, אבל ברוב הפעמים הנוחות וחוסר הזמן ינצחו את הטקס של: הדלקת המכונה, חימום של 10-15 דק', שקילת הפולים, טחינה, הידוק הסלסלה, שטיפה קצרה של הראש, חיבור, הפעלה (עם משקל וזמן), פירוק, שטיפה של הראש, פינוי הסלסלה לפח ואז שטיפה וניקוי של כל מה שהתלכלך. רק מלהקליד את כל זה התעייפתי ועוד לא דיברתי על הקצפת חלב. בנספרסו, לחיצת כפתור, קפסולה ואז עוד לחיצה על הכפתור ויש קפה. בערך פי 10 פחות זמן, לפחות עבורי. אני לחלוטין מתחבר לאמירה מאיזה סרטון (נראה לי של James Hoffmann) לגבי מכונה "אמיתית", כדאי לקנות אותה אם רוצים תחביב חדש.

בא ניפגש עוד חודשיים כשיקח לך 3 דקות להכין כוס קפה קצה לקצה.

 

הכי חשוב... תהנה ושיהיה לך טעים!

לפני 5 שעות, zaf כתב:

נקודה חשובה לטוחנים הנפרדים. חשוש מאד! לשמור כל סביבת עבודה נקייה, גרגירי קפה (יותר נכון גרגירי האבק קפה טחון) שמתפזרים בסביבת המכונות מושכים "חיות בית" לא אהודות. במקרה של בית קרקע, נחילי הנמלים המתגלים בבוקר שלמחרת ההכנה זה מחזה מאד לא סימפטי ומשימה לא פשוטה לביעור "הכח הפולש" 😐

אני בצמוד קרקע עם הדברה ולא נתקלתי בבעיה.

מצד שני, שארית שנופלים לתוך המכונה שהיא גם מכונת קפה עם לחות וחום - אני מבטיח לך שאתה לא רוצה לדעת מה הולך (זוחל) שם בפנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

שמעתי שקפה טחון שמפזרים ליד הקן דווקא מרחיק נמלים, ושאת ה"עוגיה" של הקפה המבושל שנשארת בסוף כדאי לשים בעציץ או אדנית כי זה סוג של דשן. לא ניסיתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Gosser1860 כתב:

מעדכן עבור מי שזה יכול לעניין אותו:

 

טוב, אז ה-breville barista express  או יותר נכון sage barista express הוזמנה מאמאזון גרמניה בחמישי ונחתה בשני בבוקר בבית. אחרי שטיפה, התקנה ומעבר של מיכל שלם של מים דרך המכונה היא היתה מוכנה לעבודה. בסופ"ש יחסית חרשתי על לא מעט סרטונים על המכונה הספציפית ואיך לעשות לה dial-in, ובאופן כללי על הכנת קפה וכו'.

מצויד בפולי קפה, משקל וטיימר התחלתי במלאכה. בכוס הראשונה הקפה היה די דוחה, גם בכוס השניה והשלישית. אחרי בערך 5 כוסות המצב השתפר. המשכתי לעשות עוד ניסויים וכמעט גמרתי 250 גר' עד שהייתי מרוצה. לטעמי הקפה שמתקבל יותר טעים מרוב הרשתות ומחלק מבתי הקפה שיצא לי לטעום. יש לי עוד הרבה מה ללמוד, אבל חד משמעית זה שדרג את החווית קפה בבית. 

 

מבחינת מה שהייתי מוסיף/בעיות שיש לי כרגע:

- ה- tamper שמגיע עם המכונה לא משהו ועם איך שהקפה יוצא מפתח הטחינה נוצרת גבעה שפוגעת באחידות. ממליץ על distributor משולב tamper מתכווננים, כדי לשפר את האחידות. כמובן שגם חוסר הניסיון שלי לא מוסיף לעניין האחידות בלחיצה של הקפה לסלסלה.

- המשפך של המטחנה מייצר יותר מידי לכלוך (לטעמי). ממליץ לרכוש funnel שמתלבש על הסלסלה, כך שיש פחות בזבוז של קפה ופחות לכלוך. אפשר להסתפק בכוס שאליה טוחנים ואז לשפוך לסלסלה עם קצת קוארדינציה, אני פחות התחברתי.

- הכיוון של כמות הטחינה לא מספיק מדוייק. אני ממליץ לטחון כל פעם כמות מדודה מראש ולטחון עד הסוף (רעש הטחינה משתנה, הופך צורם יותר).

- הייתי רוצה קפיצות יותר קטנות בטחינה ויותר רמות. אבל אני מניח שאי אפשר לקבל הכל במחיר שהייתי מוכן להוציא על העניין.

- למטיבי לכת, משקל משולב טיימר. המשקל הנוכחי שלי (לאפייה) קצת גדול מידי, והטלפון הנייד (הטיימר במקרה הזה) מידי פעם מתלכלך כשצריך למדוד זמנים.

 

 

בוודאות נשאר. נכון, הקפה שהוא מוציא הרבה פחות טעים ביחס למכונה, אבל ברוב הפעמים הנוחות וחוסר הזמן ינצחו את הטקס של: הדלקת המכונה, חימום של 10-15 דק', שקילת הפולים, טחינה, הידוק הסלסלה, שטיפה קצרה של הראש, חיבור, הפעלה (עם משקל וזמן), פירוק, שטיפה של הראש, פינוי הסלסלה לפח ואז שטיפה וניקוי של כל מה שהתלכלך. רק מלהקליד את כל זה התעייפתי ועוד לא דיברתי על הקצפת חלב. בנספרסו, לחיצת כפתור, קפסולה ואז עוד לחיצה על הכפתור ויש קפה. בערך פי 10 פחות זמן, לפחות עבורי. אני לחלוטין מתחבר לאמירה מאיזה סרטון (נראה לי של James Hoffmann) לגבי מכונה "אמיתית", כדאי לקנות אותה אם רוצים תחביב חדש.

קודם כל תתחדש, אמזון שיחקו אותה עם המשלוח. נראה מגניב אבל ניסיתי לעקוב על כל ההכנה, לא פשוט. נשאר עם נספרסו ודהלונגי אוטומטית שטוחנת. אפשר להיות חבר שלך...?

נ.ב רק לי כל המכונות האלה נראות מצוחצחות כמו הארלי דיווידסון במטבח?

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התהליך מאוד פשוט. אני מכין אספרסו בבוקר לפני שאני מתעורר פחות או יותר. לוקח זמן למצוא דרגת טחינה מתאימה לפולים שונים, ולהבין מה הכמות הנדרשת (משקל כמו שיש אצל גוסר עוזר). אבל זה די זה.

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, GTאי כתב:

בא ניפגש עוד חודשיים כשיקח לך 3 דקות להכין כוס קפה קצה לקצה.

 

אני מכין קפה במכונה הזאת כבר כמעט 3 שנים. עדיין לוקח לי רבע שעה.

 

לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

את ה"עוגיה" של הקפה המבושל שנשארת בסוף כדאי לשים בעציץ או אדנית כי זה סוג של דשן. לא ניסיתי.

 

וגם אל תנסה. הדבר הזה מושך עובש כמו מגנט. אולי זה רלוונטי למי שיש לו גינה בחוץ, אבל ממש לא לעציץ בתוך הבית.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

שמעתי שקפה טחון שמפזרים ליד הקן דווקא מרחיק נמלים, ושאת ה"עוגיה" של הקפה המבושל שנשארת בסוף כדאי לשים בעציץ או אדנית כי זה סוג של דשן. לא ניסיתי.

אכן, את ה"עוגיות" אני מפזר בגינה וזה אחלה דשן. זה עובד מצויין בעציצים ואדניות.

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

אני בצמוד קרקע עם הדברה ולא נתקלתי בבעיה.

מצד שני, שארית שנופלים לתוך המכונה שהיא גם מכונת קפה עם לחות וחום - אני מבטיח לך שאתה לא רוצה לדעת מה הולך (זוחל) שם בפנים.

גם אני עם הדברה, רק שזו ככל הנראה תקפה לזמן מסויים. וכשמתגלה שיירה, זה ככל הנראה שגם ההגברה פג תוקפה.

לגבי המכונה, אני מנקה מידי שבוע עם שואב כמו דיטיילינג לרכב 😉 עם פיה צרה ומברשות . את פינת ההאכלה הזו לפחות ניטרלתי 😊

 

image.png.4b1fce864272d108c34ba61c53b2273b.png        image.png.4a05c95511e27aa66c67896a8311fe71.png

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

250 גרם זה מספק סביר מאוד לניסיונות.

להבא אתה יכול לעשות את זה כל קפה ישן/זול - גם ככה הרוב הולך עד שהזרימה נהיית טובה וזו האינדיקציה.

אבל ברגע שהחלפת פולים צריך לכוונן קצת את המתכון, אולי צריך יותר קפה, טחינה גסה/דקה יותר, זמן הכנה ארוך/קצר יותר וכו'. מה שכן, בחבילה הבאה הכוונון לקח באמת 3-4 כוסות עד שהגעתי לטעם שהייתי מבסוט ממנו.

 

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

בניגוד למקובל, אני פשוט מסוב את הטמפר ומקבל את אותה תוצאה. תנסה.

לפני שאתה לוחץ את הקפה? הבעיה שאין לי כרגע משפך אז יש את הגבעה המעצבנת הזו שכרגע אני מסדר עם האצבע 😧

 

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

זה להשתמש במטחנה כמו SD.

עדיף לך ללמוד בעין כמה צריך לשים בסלסה, או להשתמש בהתחלה בדוזר. מתרגלים לכמות (אלא אם אתה פנאט של 0.1 גרם)

כיוונתי את המכונה, פשוט לפעמים היא מזייפת בחצי גרם-גרם, אני מניח שיש הבדל בטעם. יש מצב שבהמשך אפסיק למדוד כל כוס.

 

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

בא ניפגש עוד חודשיים כשיקח לך 3 דקות להכין כוס קפה קצה לקצה.

יש מצב, אבל עדיין צריך לנקות את העמדה/משטח ואת הכלים. סה"כ השינוי דורש לקום 5-10 דק' לפני, לא סוף העולם.

 

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

הכי חשוב... תהנה ושיהיה לך טעים!

תודה!

 

לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

קודם כל תתחדש, אמזון שיחקו אותה עם המשלוח.

תודה!

 

לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

נראה מגניב אבל ניסיתי לעקוב על כל ההכנה, לא פשוט. נשאר עם נספרסו ודהלונגי אוטומטית שטוחנת.

סה"כ זה נראה ארוך כשכותבים את זה. זה לא באמת כזה סיפור. אין לי השוואה למכונות סופר אוטומטיות למעט ג'ורה בעבודה שעושה עבודה meh כזו.

 

לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

אפשר להיות חבר שלך...?

תמיד.

 

לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

נ.ב רק לי כל המכונות האלה נראות מצוחצחות כמו הארלי דיווידסון במטבח?

בוודאי. זה ידוע שאופנוענים אוהבים מכונות אספרסו (מסתבר שזה אפילו סטיגמה, לא הכרתי). זה אפילו מופיע בפרסומת חדשה של דלונגי עם בראד פיט:

 

פרט משעשע: מתישהו הזמנת פולי קפה ורשמו את השם שלך על השקית?

 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עקבתי אחר השרשור ועושה חשק להחליף את הנספרסו.

אמה מה.. בת הזוג שותה את כל הטעמים המיוחדים וניל/קרמל וכו', לא מצאתי אפשרות כזו במכונת פולים - אני טועה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, iAmital כתב:

עקבתי אחר השרשור ועושה חשק להחליף את הנספרסו.

אמה מה.. בת הזוג שותה את כל הטעמים המיוחדים וניל/קרמל וכו', לא מצאתי אפשרות כזו במכונת פולים - אני טועה?

נספרסו קולעת בול לטעמים נשיים. בנות המשפחה אוהבות את הנספרסו בזכות הטעמים. זה נחמד אבל זה לא קפה 😊  קפה אמיתי זה ללא חלב או סוכר/ממתיק. כל הסוד הוא בפולים בטחינה ובלחץ החליטה. קנה לך מכונה ותשאיר את הנספרסו למי שאוהב טעמים (אבל פחות קפה)

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש סירופים/ תרסיסים בטעמים שניתן להוסיף לקפה.

לא ניסיתי בעצמי, כנראה שארכוש בקרוב שאשתי תוכל לנסות

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 28.10.2021 בשעה 08:40, Trilandian כתב:

 

אני מכין קפה במכונה הזאת כבר כמעט 3 שנים. עדיין לוקח לי רבע שעה.

 

אתה עובד עם משקלים? SD? צריך לחכות הרבה זמן במעבר בין אספרסו להקצפה? אם התשובה לכל היא "לא" אז משהו בתהליך הכנה שלך כנראה לא משהו, זה לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן

 

בתאריך 28.10.2021 בשעה 11:58, Gosser1860 כתב:

כיוונתי את המכונה, פשוט לפעמים היא מזייפת בחצי גרם-גרם, אני מניח שיש הבדל בטעם. יש מצב שבהמשך אפסיק למדוד כל כוס.

 

אני לא יודע איזו מכונה יש לך, אבל בשביל לקבל טעם אחיד בכל מנה יש כמה וכמה משתנים (משקל מדויק, שליטה על טמפ', לחץ, אופן זרימת המים ועוד).

אני לא שם ברמת הדיוק (מבחירה) ככה לעיתים יש שוני בין המנות ואתה מגלה טעמים אחרים מאותם פולים... 

 

ספציפית לגבי הכמות, תראה את זה, אני משתמש בשיטה הזו במקום במשקל

https://negro.co.il/איך-להשתמש-בדוזר-נגרו-2021/

בתאריך 28.10.2021 בשעה 11:58, Gosser1860 כתב:

לפני שאתה לוחץ את הקפה? הבעיה שאין לי כרגע משפך אז יש את הגבעה המעצבנת הזו שכרגע אני מסדר עם האצבע 😧

 

לגבעה אתה נותן דחיפה ראשונית עם הטמפר ואז מתחיל לסובב אותו. בשלב הזה אתה לא מפעיל כח... ככה היא תתיישר.

וגם עם האצבע זה סבבה :)

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, GTאי כתב:

אתה עובד עם משקלים? SD? צריך לחכות הרבה זמן במעבר בין אספרסו להקצפה? אם התשובה לכל היא "לא" אז משהו בתהליך הכנה שלך כנראה לא משהו, זה לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן

 

התהליך שלי כזה:

  1. שם את הכוס על המשקל ושוקל את הסוכר.
  2. מבריש שאריות גרגירי קפה של אתמול מהפילטר.
  3. מרכיב את הפילטר, שם אותו על המשקל, ובמקביל מדליק את המכונה.
  4. טוחן קפה לתוך הפילטר.
  5. מחזיר את הפילטר למשקל לוודא את כמות הקפה. במידת הצורך, טוחן לתוכו עוד קפה או מוריד ממנו קפה מיותר.
  6. מבריש שאריות קפה מתוך המטחנה (במידה והיה חסר קפה בפילטר, מבריש את השאריות האלה לתוך הפילטר).
  7. בוחש את הקפה בפילטר עם קיסם כדי לפזר אותו באופן אחיד.
  8. דוחס ומחליק את הקפה בפילטר.
  9. מבריש שאריות קפה מהדוחסן ומהשוליים של הפילטר.
  10. מרכיב את הפילטר על המכונה, שם את הכוס מתחתיו, ומוציא דאבל. במקביל שם את הכד על המשקל ושוקל את החלב, ומבריש שאריות קפה מהמשפך.
  11. מערבב את הקפה, ונותן לעוגיה כמה שניות להתייבש.
  12. מוציא את הפילטר מהמכונה, מוציא את העוגיה, מוציא סינגל כדי לרחוץ את הראש, ובמקביל שוטף את הפילטר.
  13. נותן כמה שניות למכונה להתחמם.
  14. מדליק את שרביט הקיטור ומחכה שיתחמם.
  15. מכניס מדחום לכד, מקציף את החלב, ובסיום מכבה את המכונה.
  16. מוזג את החלב ומערבב.
  17. מרטיב מגבת נייר רב-פעמית ומנגב את שרביט הקיטור. חוזר על זה פעמיים-שלושה.
  18. שוטף את המדחום.
  19. שוטף את הכד.
  20. מרטיב את המגבת ומנגב את הראש.
  21. שוטף את המגבת ומניח אותה להתייבש.

סה"כ יוצא עד רבע שעה.

עריכה אחרונה על ידי Trilandian

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...