Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
 שיתוף

פוסטים מומלצים

לפני 7 דקות, mm1987 כתב:

בפיליפס 4300, כמה זמן לוקח בין לחיצה על כפתור האספרסו עד שהפעולה מסתיימת?

סביב הדקה לכוס אספרסו ללא חלב. יש סרטונים ביוטיוב שמראים את כל התהליך אפשר לראות שם או אם תרצה אמדוד לך תכף.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017

Chevrolet Sonic RS 2015 1.4T 2017-Unknown.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

שם לב שהמכונה מאד! רועשת בהקצפה.  אבל זה חלק מחווית "הבית קפה" 😊

עריכה אחרונה על ידי zaf

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שיחידת החליטה לא השתנתה כבר יותר מעשר שנים בפיליפס\סאקו, מה שמקל על התחזוקה והחלקים. הנה סרטון שמשרת אותי פעם בשנה (ההגשה נוראית ומוזיקת הפתיחה איומה אבל המידע מצוין):

 

 

עריכה: אגב, אחת הסיבות שרכשתי מכונה עם יחידת הקצפה "צינורית" (שוב הלינק) זה כי אמנם הייתה תוספת לא-משמעותית עבור מכונה עם מיכל הקצפה, אבל המוכר ציין שהחלפה שלו- שיכולה להיגרם משטות כמו נפילה על הרצפה- תעלה בסביבות 900 ש"ח (!). וזה היה אי שם ב-2015. בנוסף, אפשר להסיר את יחידת ההקצפה, להלביש במקומה זרבובית ולהקציף היישר לתוך קנקן חלב, למי שמעוניין- כך שבעצם יש שתי אפשרויות הקצפה.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, dalet11 כתב:

@פריג'י

לגבי דרגת הטחינה - חשוב מאוד לשים לב שכיוון המטחנה יש לבצע אך ורק בזמן שהמטחנה טוחנת פולים - אחרת אפשר לגרום נזק למטחנה בעיקר כשמורידים את דרגת הטחינה. זה כתוב גם בהוראות חשוב לא לפספס את זה ואם יש לכם אנשים שאוהבים לשחק במשרד הייתי אפילו שם מדבקה או שלט לא לגעת בדגרת טחינה.

ברור, רק אני ועוד אחד מתעסקים בפיין טיונינג. כל השאר רק צרכנים.

 

לפני 3 שעות, dalet11 כתב:

יש מישומה המלצה גורפת בקבוצות בפייסבוק בתחום הקפה וגם בבתי קליה לכוון את המטחנה במכונות אוטומטיות לנמוכה ביותר. אצלי מצאתי שכיוון כזה מוציא לי קפה מר מאוד בכל סוגי הפולים - דווקא דרגה סביב 4-5 בבורר נותנות לי את התוצאות הכי טובות עם כמה סוגי פולים כולל חד זני אז ממליץ לנסות להישאר בטווח הזה.

נמוכה ביותר אתה מתכוון עדין או גס? 

ההמלצה שאני מכיר היא הגס ביותר, ואז מתקבל קפה יותר חלש, אשמח להבהרה בדיוק למה אתה מתכוון.

 

לפני 3 שעות, dalet11 כתב:

הפולים של הלוואצה גם אני קיבלתי מתנה והם לא וואו בכלל - אני נפתרתי מהם הרבה לפני שסיימתי את השק הם סבירים מינוס לטעמי.

סבירים זה שם המשחק... הם כן כאלו, ולא יותר. לא התכוונתי אחרת. כשכתבתי טעים זה היה בהקשר של כיוונון המכונה. פתחנו קודם כל את הלוואצה אותו כיניתי פשוט, גם בגלל כל המשחקים של מכונה חדשה וגם בגלל כל המתלהבים שישתו קפה פשוט. שים לב שבשורה האחרונה כתוב שאחרי שייגמר נביא קפה איכותי יותר.

 

לפני 3 שעות, dalet11 כתב:

חשוב לשים לב גם שהמכונה עושה כל מיני "כיוונונים" פנימיים בתקופת ההרצה הראשונית שלה ורק אחרי משהו כמו 20 כוסות יתחיל לצאת קפה טוב באמת (בחוברת כתוב 50). הכוסות הראשונות אצלי יצאו קטסטרופה ואם תסתכל גם במיכל איסוף תראה בכוסות הראשונות (גם לאחר שינוי דרגת טחינה) שה"עוגיה" יוצאת מאוד רטובה ומתפוררת. אחרי בערך 20-30 סיבובים מתחילה לצאת עוגיה מהודקת ויפה שנשארת שלמה או גג חצויה ל2 (מיכל האיסוף בנוי כדי לחצות אותה) - בשלב הזה הקפה מתחיל לצאת מעולה.

 

מעניין מה שאמרת פה, העוגה לא יוצאת רטובה ודווקא נראה לי שהייתה דיי מהודקת, אעקוב ואבדוק בחוברת.

 

הדגמים החדשים עולים יותר דיי משמעותית, בסוף היינו צריכים VFM גבוה...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על המידע:)
אחרי סקר רציני וביקור במספר חנויות הוזמנה ה Gaggia magenta plus, בעיקר בגלל המקפיץ/פרנלו המקצועי שלה שאפשר להגיע לתוצאות הקצפה שהפיליפס לשלל הדגמים שלה לא מגיעה.

 

 

עריכה אחרונה על ידי TheOne23
  • אהבתי 1

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לא מליטה כלשהו מאמאזון גרמניה במחיר הזה? שמעתי עליהן דברים טובים וגם הביקורות באמאזון טובות.

Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, TheOne23 כתב:

תודה לכולם על המידע:)
אחרי סקר רציני וביקור במספר חנויות הוזמנה ה Gaggia magenta plus, בעיקר בגלל המקפיץ/פרנלו המקצועי שלה שאפשר להגיע לתוצאות הקצפה שהפיליפס לשלל הדגמים שלה לא מגיעה.

 

 

נראה אחלה.

נראה לי כתבתי, ואם לא אז רציתי לקנות מכונה ידנית שלהם בשיא הקורונה ולא הצלחתי כי נגמר המלאי בגלל המגפה והדגם החדש נתקע במכון התקנים או משהו.

תהנה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, פריג'י כתב:

ברור, רק אני ועוד אחד מתעסקים בפיין טיונינג. כל השאר רק צרכנים.

 - עדיין במשרד ממליץ לשים איזה מדבקה או שלט לא לשחק בהגדרות מנסיון במשרד שאני עובד בו. גם "רק צרכנים" לפעמים מחליטים שבא להם לנסות לשחק בהגדרות וכיוונים. ככה הלכה לנו פה מכונה של Jura פעם אחת.

 

נמוכה ביותר אתה מתכוון עדין או גס? 

ההמלצה שאני מכיר היא הגס ביותר, ואז מתקבל קפה יותר חלש, אשמח להבהרה בדיוק למה אתה מתכוון.

 - נמוכה ביותר = טחינה דקה ביותר, עדינה ביותר. לא נתקלתי בהמלצה לדרגת טחינה הגסה ביותר ואכן הקפה יצא חלש מאוד ועם מיצוי טעמים הנמוך ביותר בדרגות טחינה גסות - ציינת גם בפוסט הקודם נדמה לי שאין הרבה קרמה, זה גם תוצאה של הדרגת טחינה גסה. הפולים של הלוואצה גוסטה פיאנו כהים ועם אחוז רובוסטה גבוה כך שהטעם שלהם מאוד מריר ואולי לכן בדגרת טחינה גסה הטעם מתאזן לך כי למעשה המכונה לא מוציאה הרבה טעם מהפולים באופן יחסי.

 

 

סבירים זה שם המשחק... הם כן כאלו, ולא יותר. לא התכוונתי אחרת. כשכתבתי טעים זה היה בהקשר של כיוונון המכונה. פתחנו קודם כל את הלוואצה אותו כיניתי פשוט, גם בגלל כל המשחקים של מכונה חדשה וגם בגלל כל המתלהבים שישתו קפה פשוט. שים לב שבשורה האחרונה כתוב שאחרי שייגמר נביא קפה איכותי יותר.

 - בהמשך לתשובה לשאלה הקודמת = מאמין שאם תביא פולים איכותיים בדרגת קלייה בינונית+ ותישאר בדרגת טחינה גסה יצא לך קפה מיימי לגמרי בטעם. ממליץ לא להישאר שם ולזוז לכיוון 4-6 מתוך 12, זה הטווח שמנסיוני יוצא הכי טוב עם פולים בדרגת קליה בינונית עד כהה. אחרי שינוי דרגת טחינה תמיד תריץ איזה 3 כוסות לפח ורק אז תטעם (זה רושם בחוברת, המכונה עושה "כיוונינים" כמו שאמרתי קודם).

 

מעניין מה שאמרת פה, העוגה לא יוצאת רטובה ודווקא נראה לי שהייתה דיי מהודקת, אעקוב ואבדוק בחוברת.

 - זה לא כתוב באופן מדוייק בחוברת העניין עם העוגיה הרטובה, זה פשוט תוצאה זהה שראיתי בהרבה מכונות אוטומטיות ויש הערה בחוברת בנוגע לעניין ה"כיוונים" הפנימיים שהיא עושה בהרצה ראשונית. יכול להיות שבגלל דרגת הטחינה הגסה שכיוונת אליה זה פחות קיים אין לי מושג.

 

 

ראה תגובות INLINE.

  • אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017

Chevrolet Sonic RS 2015 1.4T 2017-Unknown.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מרגיש לי קצת מוזר לפתוח שרשור משלי כשיש כאן שרשור די פורה עם דרישות יחסית קרובות לשלי, אז מתעלק (ואם למנהלים\לפות"ש זה לא סבבה אז אפתח שרשור משלי).

גם אני משתמש כרגע במכונה של נספרסו עם מקציף בנפרד. מחפש משהו יותר רציני. 

הכיוון שלי הוא מכונה אוטומטית עם מקציף אוטומטי (ככה זה נקרא?) או אפילו "הזרקה" של החלב המוקצף ביחד עם הקפה (כלומר לא מקציף בצד או צינורית בצד).

אין בעיה עם רכישה בחו"ל, שמתי עין על דגם של Saceo שהיה פעם במבצע באמאזון צרפת (500 יורו, עכשיו 700 יורו בערך) ועל כמה דגמים של מילטה\ניבונה.

תקציב של 2500-3000₪.

 

אלו המכונות שחשבתי עליהן:

https://www.amazon.de/-/en/GranAroma-SM6580-10-Automatic-Specialities/dp/B08TCG4DR4

 

https://www.amazon.de/Melitta-Passione-OT-Automatic-Machine/dp/B012FA8LK8?ref_=ast_sto_dp&th=1

 

https://www.amazon.de/dp/B07XTY6Y1M/ref=sspa_dk_detail_4?psc=1&pd_rd_w=Boh4w&pf_rd_p=4f2ceb27-95e9-46ab-8808-db390b56ec01&pd_rd_wg=XL0A2&pf_rd_r=DQZBXJC0A2MTQGAX0YC8&pd_rd_r=5e45473a-5a5d-4045-8563-4c8b85114f56&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExQThBSzhEOEZWWUNMJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMDUwMzAyMjhGRjdCU0JCOFZaVSZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMzk5OTczM0g0VFU0OVBFUldaMiZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2RldGFpbCZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

 

https://www.amazon.de/dp/B00B20P4P8/ref=sspa_dk_detail_0?psc=1&pd_rd_w=Boh4w&pf_rd_p=4f2ceb27-95e9-46ab-8808-db390b56ec01&pd_rd_wg=XL0A2&pf_rd_r=DQZBXJC0A2MTQGAX0YC8&pd_rd_r=5e45473a-5a5d-4045-8563-4c8b85114f56&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUFRS1JLRVlCWFk0RlMmZW5jcnlwdGVkSWQ9QTAzNzA5NTFHUUkzVFZCMFZZMzYmZW5jcnlwdGVkQWRJZD1BMDIwNjU1NFBCOU5QQ0NNR1dNQSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2RldGFpbCZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

 

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0779BCY4W/ref=ewc_pr_img_2?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

 

Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפחות לגבי המכונה של saeco אין יתרון למיכל החלב החיצוני. תראה את המכונות מסדרת 3200 למשל של Seaco/Philips  מיכל החלב יושב על המכונה. ההזרמה היא תמיד חלב בנפרד וקפה בנפרד , לא ביחד 

 

image.thumb.png.203b790194b1fef6e50c3d3fb671d289.png

 

עריכה אחרונה על ידי zaf

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכוונה שלי הייתה למשהו בסגנון של הפיליפס, כלומר מכונה שתמזוג את החלב ישירות לכוס ולא תדרוש ממני התעסקות נוספת.

Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הייתי קונה היום , הייתי בוחר בזו:

 

 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פיליפס 5400 והסאקו GrandAroma הם אחיות עם "בפנוכו" זהה לחלוטין, ממשק תפעול וכפתורים זהה לחלוטין וההבדל היחיד הוא שימוש במקציף עם צינורית לבין מקציף LatteGo + כמה טאצים עיצוביים.

שתי המכונות יכינו קפה באותה הרמה בדיוק וה"פיצר" האקסלוסיבי המהותי היחיד לסאקו הוא היכולת להכנין שני משקאות על בסיס חלב בלחיצה אחת.

אם המחיר זהה - לך על הגראנד שהיא קצת אקסלוסיבית יותר במראה ובפינישים. אם המחיר שלה יקר יותר לא רואה שום טעם בהשקעה מעבר ל5400 (אם אני משווה רק בין שניהם) וביננו לא רואה גם צורך ביותר מה4300 (שאני מחזיק בה) כיוון שכל ההבדלים זה עוד כמה סוגי משקאות ש90% מאיתנו לא נשתמש לעולם + כמה טאצים קלים בעיצוב שלא מרגשים אותי.

 

אגב, ראיתי כמה וכמה מכונות עם הצינורית ופייר הרבה יותר קל לנקות את המקציף של פיליפס LatteGo מאשר הצינוריות האלו.

 

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017

Chevrolet Sonic RS 2015 1.4T 2017-Unknown.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 18.10.2021 בשעה 14:42, GTאי כתב:

רוצה לחשוב שיש בית קפה 3,000

 

קח בחשבון ש:

1. אתה רוצה מטחנה בנפרד, גם אם אתה חושב שלא (למעט דגמים שאין בארץ, כל מה שיש כאן המטחנה לא מספק טובה לרמה של בית קפה). מטחנה ביתית זה 2,000-3,500 ש"ח לרמה טובה.

2. זה יצא הרבה יותר טעים מבית קפה (אני מתכוון לרשתות רגילות, לא לבתי קפה מתמחים)

 

אחרי עוד קצת מחשבה פתאום יש לי חשק למכונה בסגנון barista express. ברור לי שיש חסרונות (מטחנה משולבת שמתחממת ביחד עם הגוף המרכזי), דיליי בקיטור (לא סופר קריטי, אנחנו שותים בעיקר אספרסו) וכמובן ההתעסקות הכללית.

ואין לי בעיה בהמשך להוסיף מטחנה אם אני אראה שזה יתרום לעניין. יש עוד חסרות מרכזיים שאני מפספס?

 

ברור לי שזה לא יהיה אותו קפה כמו הסט-אפ שיש בבתי קפה מתמחים עם מכונות ב-20K ומטחנות בעוד אי אלו אלפים ובריסטה מיומן, אבל אם אני אקבל חוויה די דומה (פולי קפה טריים, טחינה בסמוך לשתייה, מיצוי סביר) נראה לי אחלה בחלה.

 

לימים שבהם לא יהיה לי או לזוגתי זמן/סבלנות, אז עדיין מכונת הנספרסו תישאר בתור גיבוי.

 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף

×
×
  • תוכן חדש...